E
EcinniliBarones
Ziyaretçi
- Konu Sahibi nanelinargile
-
Bizim diretmemiz dini nikah konusunda değil ki. O inanıyor ki, Allah farklı dinlerden olanların evlenmesini yasakladı, ona göre benim hristiyan olmadan bizim evlenmemiz mümkün değil. Konu, sadece şeklen bir dini nikah değil. Ben bu konuda biraz daha açığım ama onunla konuşmalarımızda, farklı dinlerden olup da resmi nikahla evlenirsek, Allah'ın gazabına uğrayacağımızdan ve Allah'a karşı geldiğimiz için ahiret hayatımızın, sonsuz hayatımızın mahvolacağından korkuyor. Bunun ihtimali bile delirtiyor onu.
onun bu inancını sağlam temellere dayanmıyor ki? madem sizde onun bu inancını çürütmeyi deneyin ....
Onun inancının sağlam temellere dayanmadığını biz, kendi inançlarımız ve değerlerimiz doğrultusunda düşünüyoruz ama. O da aynı şeyi bizim dinimiz için düşünüyor. 2 yıl uğraşıp durduk bu din konusunda, arkadaşım çok entellektüel biri ve dinine gerçekten çok bağlı, benim gıpta ettiğim derecede. Ben, kendi bulduğum kaynaklarla onu ikna edemedim, elimden geleni yaptım.
Onun da içi paramparça ama karşı gelmek istemiyor, gelemiyor Yaradan'ına.
Onun inancının sağlam temellere dayanmadığını biz, kendi inançlarımız ve değerlerimiz doğrultusunda düşünüyoruz ama. O da aynı şeyi bizim dinimiz için düşünüyor. 2 yıl uğraşıp durduk bu din konusunda, arkadaşım çok entellektüel biri ve dinine gerçekten çok bağlı, benim gıpta ettiğim derecede. Ben, kendi bulduğum kaynaklarla onu ikna edemedim, elimden geleni yaptım.
Canim ben seni güvensiz ve kararsiz gördüm, bence sen Türkiye`den birisiyle tanis ve evlen, yabanciyla evlenmek sana göre degil, kaldiramazsin.
Ama benim görüsüm duymak istersen, yeterki seveyim ve sevileyim din, dil, irk ayirt etmem evlenirim, ama senin gibide 1000 tane soru sormazdim. Söyle yaparsam böyle olurmu falan filan.
Yabanci bir insanla evlenmek icin cok cok cesaretli, kendine güvenen ve hayat bakis acisi genis olmasi sart. Kisacasi kosmopolit olman sart.
Bunu ben sende göremiyorum, bence sen en iyisimi kendi memleketinden, birisiyle evlen.
Yapamazsin, beceremezsin, kendinide mutsuz etme.
Daha dur bakalim karsina kimler cikacak, mecbur degilsin ya bir yunanla evlenmeye.
Hayat kisa kendini böyle zor sorularla mesgul etme.
sevgiler a.s.
ben inançsız biriydim ve dini bilgimi inançsızlığımı savunmak için edindim açıkçası...
sonradan o kadar ilgimi çekti ve o kadar derine indim ki tasawufta kaldım ve çıkamadım..
şimdi inandığım şey evrenin sevgiden varolduğu..en büyük gücün sevgi olduğu.din dil ırk hiç önemli değil.. din adı altında bize dayatılanı reddetmeyi başarmalısınız. ya da unutacaksınız birbirinizi.
siz ortak bi noktada buluşuyorsunuz ama sevgiliniz buluşmaktan kaçıyor.
allah her yarattığıa sonsuz bir sevgi besleyebilirken nasıl olur farklı dine mensup iki sevene acı çekin ama birleşmeyin,ahirette sizi lanetlerim yoksa 'mı diyecek?
hem inanılan allah bir değil mi ? benim aklım almıyor..bütün bunlar mantık çerçevesinde. mantıksız olan sevgilinizin inancı.çünkü gerçek bir dayanağı yok.her hıristiyanda böyle değil sanırım.ilk kez duydum ben bunu..
umarım bunları aşarsınız. . hayata bir kez geliyorsunuz aşık oluyor ve cidden garip bir inanç yüzünden kavuşamıyorsunuz.. ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?