- 22 Aralık 2016
- 1.969
- 3.903
-
- Konu Sahibi Jane Bennet
Bir yanlışı daha düzelteyim, devlet öyle her raporu olana maaş vermiyor hanımefendi, bu süreçler öyle zor ve prosedür gerektiriyor ki.3yasinda sağlıklı çocuk bile zor zaptedilir.tuzluk gibi durması lazım sınıfta rahat ders yapılabilmesi için.dur otur hadi herkes gibi beni dinle sözlerinden anlar mı?
Klavye kahramanlığı yapmaya gerek yok.hem destek biri olmayacak; hem %50 zihinsel %20gorme engelli olacak 3 yaşında olacak...anne devletten bakım parası alacak da çocuğu başından böyle atacak.tabii ki eğitimve kaynaşma hakkı engellenemez.kaynasma.hakkini devlet okulunda kullanıyorsa devletten aldığı parayla da özel eğitime gondersin
Biliyorum belki yardimci olur duruma diye yazdim veli cocugum illaki bu okulda kalacak dedigi icinÖzel eğitim ayrı , okul ayrıdır.
Özel çocukların hepsi okul harici bir rehabilitasyon kurumuna ya da bu çocuklara eğitim veren diğer özel kurumlara gidiyor zaten.
Özel eğitim ayrı , okul ayrıdır.
Özel çocukların hepsi okul harici bir rehabilitasyon kurumuna ya da bu çocuklara eğitim veren diğer özel kurumlara gidiyor zaten.
iyide 3 yaşında almıyor devlet.
3 yaşında sağlıklı bir çocukta kayıt olamaz. Müdürümüz insiyatif kullanmış . Kayıt dışı alındı çocuk . Normal.bir çocuğu da almazdim
Tamam gidebilir okula ama 3 yasindaki cocugun kendi yasitlariyla ayni sinifta olmasi gerekir 3.4.5 yas grubu siniflar var hocam da yasi sinifina uygun olmadigi icin istememis ancak engelli oldugu icin cocugu bu yuzden almak istememis gibi davranmayin
Yok zaten çocuğu 3 yaşında olduğunu anlattım . Ama kaTamam gidebilir okula ama 3 yasindaki cocugun kendi yasitlariyla ayni sinifta olmasi gerekir 3.4.5 yas grubu siniflar var hocam da yasi sinifina uygun olmadigi icin istememis ancak engelli oldugu icin cocugu bu yuzden almak istememis gibi davranmayin
Zaten bu yıl çocuk kaynaştırma . 4 yaşında yani . Bazı arkadaşlar anlamadığı için geçen yıl da bi çocuğun geldiğini anlattım. Ustemedigim zaman geçen seneydi.Ben mi yanlış okudum diye tekrar okudum konuyu. Geçen yıl 3 yaşındaydı demiş. Bu yıl yine kaynaştırma öğrencisi olmak istiyor demiş yani 4 yasında şuan. Bu yüzden dediklerimin hala arkasındayım. İlgisini arttırıp o çocuğun adı üstünde olan kaynaştırma programı dahilinde mümkün mertebe kaynaşmasıni sağlamakla görevli öğretmen arkadaş
Ve her çocuk kaynaştırma olamaz. Anne ya kendi sınıfta olmalı ya da birini tutmalı. Veli hiçbirine yanaşmıyor .Yok zaten çocuğu 3 yaşında olduğunu anlattım . Ama ka
Zaten bu yıl çocuk kaynaştırma . 4 yaşında yani . Bazı arkadaşlar anlamadığı için geçen yıl da bi çocuğun geldiğini anlattım. Ustemedigim zaman geçen seneydi.
3 yaşında geldi hiç birsekilde istemedim demek ne demek. Orası sizin şahsi okulunuz değil. Eğer 3 yaşında engeli olmayan bir çocuk geliyorsa bu çocukta gelebilir.
Ben mi yanlış okudum diye tekrar okudum konuyu. Geçen yıl 3 yaşındaydı demiş. Bu yıl yine kaynaştırma öğrencisi olmak istiyor demiş yani 4 yasında şuan. Bu yüzden dediklerimin hala arkasındayım. İlgisini arttırıp o çocuğun adı üstünde olan kaynaştırma programı dahilinde mümkün mertebe kaynaşmasıni sağlamakla görevli öğretmen arkadaş
Benim çocuğum 8 yaşında, bu sene okula gitmesi gerek ama ben herhangi bir okula göndermiyorum.konu sahibesi sizin öğrenciniz gidiyor mu?
Özel çocuk velilerinin istediği aslında diğer çocuklarla birebir vakit geçirip olumlu alabileceği ufacık bir şey varsa çocuğun kazanım sağlaması. Ancak burada söyle birsey olabilir. Ciddi şekilde gözetim gereken kaynaştırma öğrencisinin olduğu sınıflara stajyer öğretmen veya yardımcı biri gönderilebilir.yanlış anlamışsınız.
3 yaşında iken durumundan ötürü müdür arada bir gelsin demiş. yoksa kayıt yok. zaten devlet almıyor 3 yaşı.
müdür iyilik etmiş kadın gidip çocuğuma matematik öğretmiyor diye şikayet etmiş konu sahibesini. zaten yaşı sınıftan küçük engeli de var özel eğitim peşine değil de mat peşine düşmüş veli.
burada çocuğun annesi öğretmen müdür vs vs. hiç biri önemli değil.
çocuğu düşünmek lazım. geleceğini. annesi olarak kadın yanlış yapıyor.
kaynaştırmalarda benim bildiğim en çok %40 engeli olması lazım.
yani o çocuk kaynaştırma için bile uygun değil. özel eğitim veren ana okuluna gitmeli. bu konuda profesyonel olan öğretmenlerden eğitim almalı.
sonuç olan çocuğa oluyor şu anda.
Amin Allahım sabırlar versin sizeBu konuda bir kıssadan hisse anlatacağım.
Ben anasıfına giderken ana sınıfında bir duyma+zihinsel engelli vardı, öğretmenin çocuğu. Şiddet eğilimi yoktu ancak Benim alnımda büyükçe bir siğilim vardı ve kafayı takmıştı :) kaç kez alnımdaki siğili koparmaya çalıştı kanlar içinde kaldım. Biz 5 yaşındaysak o 10 falandı gücüm yetip kendimi savunamadım hiç. Ne annem ne babam bir kez gelip de uyarmadılar, çünkü biliyorlardı ki bilinçli bir davranış değil, hep idare ettiler.
Gel zaman git zaman şimdi benimde ağır engelli bir kardeşim var. Yürüyemediği için zaten anneme muhtaç ve şiddet eğilimi yok. En az 3 yıl anasıfına gitti annemle beraber, bir veli bile benim çocuğumu kötü etkiliyor demedi. Karşı çıkmadı. Ailemin zamanında anlayışlı davranışı geldi kendilerini buldu. :)
Engelli evlat sahibi olmak çok çok zor, ne olur bir de siz zorlaştırmayın. Velileri de anlıyorum kimse evladı incinsin istemez ama o çocuğu eve hapsetmek en büyük kötülük. Kardeşim tek başına duramazken hiç bir şeyle oyalanamazken şimdi okul sayesinde oyun oynamayı konuşmayı iletişim kurmayı öğrendi.
Hem engelli çocuğun annesinin hem de diğer velilerin alttan alması lazım. Rabbim kolaylık versin size, inşallah kaynaştırma öğrencisi diye en başından beri önyargılı değilsinizdir, öyle hissettirdiniz çünkü. Belki anneyi bu kadar hırçın yapan da sizin diğerlerini öğrenciniz o çocuğu ise bir yük olarak görmenizdir...
Rabbim kimseyi evlatla imtihan etmesin tek diyeceğim o.
sjsjsjsjsj mevzu bahsin geçtiği günlerde de sosyal medyaniz böyledir muhtemelen.Evet okulu ayağa kaldırirdim.taş taş üstüne koymazdim.tedaviyle iyilesebilir birşey olması fiziksel hasar gören çocuktaki psikolojik travmayı ortadan kaldirmiyor.sizin çocuk etkilenmemis ne ala.engelli çocuktan sağlıklı çocuğa ya da sağlıklı çocuktan sağlıklı çocuğa gelebilecek herhangi bir zarara tahammulum olamaz.kulak zarı patlatanlar var? Ne öğretmeni ne aileyi suclardim.daha büyük yaşlarda da kaynasabilir engelli öğrenciler benim görüşüm bu; bu konu ile ilgili.dislansinlar demiyorum.
Böyle çocuklar için Gölge Abla diye bir sistem var. .Veli'ye bunu teklif edebilirsiniz..Sevgili hanımlar merhabalar. Okuloncesi öğretmeniyim bir okulda şimdiden söyleyeyim yardımcı stajyer hicbir seyim yok . Özel eğitimli olan öğrencimin şiddete eğilimi var . Engeli %50 zihinsel %20 görme olmak üzere toplam %70 lik bir engel. Gecen yil daha 3 yasindaydi bu cocuk annesi cocuvu okula kaydettirmek istedi. Ben hiçbir sekilde istemedim ama müdür yardımcımız iyi niyet gostermis kayit yapmis. Bu kadinda 3 yasinda daha tuvalet eğitimi olmayan zihinsel engelli çocuğunu okula getirdi. Çocuk bir iki gün annesiyle geldi. Annesinin isteği şu şekildeydi hocam akademik olarak bir şey öğrenmesini istemiyorum sosyallessin yeter. Ben de Türk dili etkinliği müzik etkinliği oyun etkinliğine katıyordum . Matematik etkinliğinde önüne pastel boya koyup diğer öğrencilerimle ilgileniyordum . Bu kadın gitmiş beni şikayet etmiş. Neyse dedim çocuğundan dolayı hassastır sesimi çıkarmadım şikayet mevzusunu bilmeme rağmen. Bu arada bana sürekli sizden çok memnunuz iyi ki Siz bizim öğretmenimizsiniz diyen biri. Neyse cocuk 3 yasinda okula bir gun tek geldi makasla arkadaslarini kovaliyordu . Annesini aradim ya siz bu sinifta bu cocukla birlilte kalacaksiniz ya da bu cocuk bu sinifta olmaz dedim. Neyse bu teklif isine gelmedi yaşı da tutmadığı için çocuk okula gelmedi. Bu yıl kaynaştırma öğrencisi olarak bende ama ne yazık ki yine şiddet eğilimi var . Bir veli şikayete geldi çocuğuna vurduğu için bu çocuğu. Annesi gelmiş benim çocuğumu kimse bu okuldan alamaz . Vurursa vursun benin çocuğum özel anlayışlı olsunlar. Istemiyorlarsa hicbir çocuk okula gelmesin benim çocuğum okula gelecek önemli olan benim çocuğum gibi saçma sapan çirkin bir üsluba büründü. Bu salı veli toplantısı var. Velilerden baya bir ses yükselecek. Ben bu veliyi hicbir şekilde tutamam nerden tutsan elinde kalıyor. Sırf çocuğa üzülüyorum yoksa anne hiç umrumda olmaz. Sizce bu veliyle nasıl bir diyalog kurmalıyım. Arrik kadınla hicbir şekilde muhattap olmak istemiyorum veli toplantısında direk onu idareye mi yonlendirmeliyim sizce
Benim çocuğum 8 yaşında, bu sene okula gitmesi gerek ama ben herhangi bir okula göndermiyorum.
1 yaşından beri özel eğitim alıyor.
Şuanda şükür ki imkanlarım doğrultusunda yaşam okuluna gönderebiliyorum.
Bu süreçlerin çoğundan geçtim, devlete çok bulaşmadım açıkçası, ben çocuğumu özel kreşe gönderdiğim halde, benim çocuğum da gayet sakin bir çocuktu, ilk gün sadece ağlıyor diye istenmedi, onun dışında ağlayan bir çok çocuk olmasına rağmen. Kameradan izlerken öğretmenin sınıfında 2 çocuk olmasına rağmen, oğlum öğretmenin bacaklarına ağlayarak sarılırken öğretmenin yüzüne bile bakmamasını unutamıyorum. Ben kimseye hesap sormadım, o gün akşam bile olmadan alıp çıktım çocuğumu. Bir de ücret ödedim üstüne. Sonra ki süreçlerde buna benzerdi genelde.
Malesef çok insanın ağız kokusunu çekmek zorunda olduğumuz zamanlar oldu, çocuğum mevzu çünkü.
Ben kendi imkanlarımla çocuğumu biryere getirmeye çalışıyorum, olmayanın vay haline.
Devlet maaşı diyorlar, devlet öyle herkese maaş vermiyor birkere, hadi diyelim verdi , benim çocuğumun aylık gideri 5-6 milyar. Devletin verdiği deve de kulak.
sjsjsjsjsj mevzu bahsin geçtiği günlerde de sosyal medyaniz böyledir muhtemelen.
- bir kromozom farkla
-hepimiz engelli adayıyız!!!!
-onlar da bizim gibi otizm farkındalık günü
Ben katılıyorum size ama bu yaşa kadar siz kaynaştıysanız o cocuklar hayli hayli kaynaşır.
Siz nasıl bana hakaret edebiliyorsunuz?sjsjsjsjsj mevzu bahsin geçtiği günlerde de sosyal medyaniz böyledir muhtemelen.
- bir kromozom farkla
-hepimiz engelli adayıyız!!!!
-onlar da bizim gibi otizm farkındalık günü
Ben katılıyorum size ama bu yaşa kadar siz kaynaştıysanız o cocuklar hayli hayli kaynaşır.
Aa inanmıyorum. Hakaret mi saydınız onu,e siz bizim çocuklarımıza söylerken hakaret olarak algılamış gibi durmuyordunuz?????Siz nasıl bana hakaret edebiliyorsunuz?Mune
pekiBir yanlışı daha düzelteyim, devlet öyle her raporu olana maaş vermiyor hanımefendi, bu süreçler öyle zor ve prosedür gerektiriyor ki.
Hastane de rapor çıkarma işlemleri bile çok zahmetli. Maaş deseniz o da hayli zahmetli.