Özel eğitimli öğrencinin velisi

Bende sizde ki onyargiyi anlamadım anlamayacağım. 3 yaşında geldi hiç birsekilde istemedim demek ne demek. Orası sizin şahsi okulunuz değil. Eğer 3 yaşında engeli olmayan bir çocuk geliyorsa bu çocukta gelebilir. Ve evet sizin görevinizde o çocukla ilgilenmek. Kadın neden bu kadar saldirganlasmis bir düşünün bakalım. Sizin bu onyarginiza rağmen sizi öven biri yeterince alttan almış. Ama gerek siz gerek veliler şikayete geliyorsunuz. Sınıfta gözünüzü dört açıp o çocuğun başka çocuğa vurmasını engelleyeceksiniz. Normalde 1 dikkatliyseniz bu çocuk geldiğinde 5 olacaksınız. Sosyallesmesine siz yardım edeceksiniz. Hayat bu cocuklar ve aileleri için yeterince zor birde sizin gibi dislanyanlarla daha da zor hale geliyor

Hocam, engelli olmasa da sağlıklı çocuklar da gayet makasla birbirinin ardından kovalıyorlar, onlarda belli bir süre eğitim vermek gerekiyor, ayrıca gayet sağlıklı çocuklar birbirine vuruyor, ısırıyor, tırmıklıyor. Kendini sözel olarak ifade edemeyen çoğu sağlıklı çocukta bu durum var. Yani sizde ki öğrencinin davranışları bana çok kötü gelmedi ben de anneyim.
Ayrıca okulda kullandığınız makasın birine zarar verecek cinsten olmaması gerekiyor yani sivri uçlu Demir makas değil ya.
Bence sizin tahammülünüz bitmiş, Veli sizi irite etmiş çocuğu da vicdan yapıyorsunuz. Velinin davranışları sizi olumsuz etkilemiş hak veriyorum kimse Mevlana değil sonuçta insanız doktor da olsa öğretmen de olsa kin güderiz kızarız hırslanırız. Ama anlattıklarınızdan başka varsa bilemem tabi bu anlattıklarınız yeterli gelmedi.
Çocuğumun sınıfında otistik bir çocuk var, bir kere de bu çocuğun ne işi var burada demedik.
Ama siz sinirlerinizi yıpratmayın yönetime yönlendirin sonuçta tek çocukta bu kadar olumsuzluk diğerlerini de etkiler
Zaten sıkıntı bor öğrencimin yüzü mor bir şekilde eve gitmesi ve bu anneyle beraber 4 -5 velininde şikayetçi olması. Ben zaten hicbir zaman bu konuyu gündeme getirmedim ikinci dönemdeyiz bu cocukla. Ama sürekli bur şiddet uygulama var çocukta. Her engelli çocuk aynı olmuyor bazıları şiddete eğilimi oluyor. Ben çocuklara bir şekilde anlatıyorum ama evde anlatıyorlar başlarına geleni ve şikayet oluyor sürekli bu çocuğa. Ben de veli toplantısında bir çözüm üretelim madem dedim . Ladin baş baş bağırıyor ama diğer çocuklar önemli değilmiş. Sadece o çocuk önemliymiş çünkü özelmis. Tamam özel bir çocuk anladık ama bu kadar da bencil olunmaz ki. Zaten konu başlığında veliye kızıyorum konumda da öyle . Ama insanlar takılmış 3 yaşında çocuğu nasıl istemezmişim . Nasıl bir mantık kuruyorlar anlayamıyorum bazen

Bende sizde ki onyargiyi anlamadım anlamayacağım. 3 yaşında geldi hiç birsekilde istemedim demek ne demek. Orası sizin şahsi okulunuz değil. Eğer 3 yaşında engeli olmayan bir çocuk geliyorsa bu çocukta gelebilir. Ve evet sizin görevinizde o çocukla ilgilenmek. Kadın neden bu kadar saldirganlasmis bir düşünün bakalım. Sizin bu onyarginiza rağmen sizi öven biri yeterince alttan almış. Ama gerek siz gerek veliler şikayete geliyorsunuz. Sınıfta gözünüzü dört açıp o çocuğun başka çocuğa vurmasını engelleyeceksiniz. Normalde 1 dikkatliyseniz bu çocuk geldiğinde 5 olacaksınız. Sosyallesmesine siz yardım edeceksiniz. Hayat bu cocuklar ve aileleri için yeterince zor birde sizin gibi dislanyanlarla daha da zor hale geliyor

iyide 3 yaşında almıyor devlet.

3 yaşında geldi hiç birsekilde istemedim demek ne demek. Orası sizin şahsi okulunuz değil. Eğer 3 yaşında engeli olmayan bir çocuk geliyorsa bu çocukta gelebilir.

3 yaşında sağlıklı bir çocukta kayıt olamaz. Müdürümüz insiyatif kullanmış . Kayıt dışı alındı çocuk . Normal.bir çocuğu da almazdim

Bazı arkadaşlar bana önyargılı demişler. Ben anlamadım hangi anasinifi öğretmeni 5 yaş grubu olan ve bir daha belirtiyorum anaokulu değil anasınıfında çalışan bir öğretmen 3 yaşında çocuğu kabul eder. Biri bana bepten bahsetmiş . Bep in ne olduğunu ben gayet iyi biliyorum ama siz mesajları okuma gayretinde bulunsaydınız okula geldiği ilk gün olduğunu anlardınız. Kadın kaydını yaptırıp sınıfa getirmiş. Ben müdüre bu çocuğun anlamak istemeyenler için 3 YAŞINDA olduğunu anasınıfına uygun olmadığını yazdım. Uygun diyenler bence bir eğitici kimliklerini gözden geçirsinler çünkü anasinifi 48+ dir ve istememem çok normal. Kadının bana dediği o gün hocam benim isteğim akademik olarak değil sadece biraz normal çocuklarla vakit geçirsin demesi üzerine ilk gün çocuğa boyama vermem ve kadının beni çocuğa matematik yaptırmadım diye şikayet etmesi. Burda ki eğitimcilere şaşıyorum herhalde bir bizim okuldaki veliler sıkıntılı herkesin velisi mükemmel veli . Makas alıp koşturacak kadar fırsat dediginiz 10 sn gibi bir sürede yaşanıyor . Bir çocuğun makas alıp koşması dakikalar almaz merak etmeyin. Çocuklar makaslarını alırken kutudan alıp koşturmaya başlıyor bakınız max. 10 sn lik bir olayı sen sınıfta değil miydin denmesi? Şaka gibi ne diyeyim. Hee en büyük sorun şu herkes çocuğu istememişsin demişte ustemedigim zaman çocuğun 3 yaş olduğu hali. O konuda gayet de haklıyım bana ahkam kesmeyin . 5 yaş ile 4 yaş bile zorlanıyor ki 3 yaşında özel eğitimli bir çocuk mümkün değil . Kızdığım kadının tavırları ve başlığımda bu yönde. Bu kadınla nasıl konuşulur . Laftan sizden anlamıyor. Hee 15 cocugu nasıl idare edemezsin yazanların sınıflarını da çok merak ettim. Bakıyorum herkes çok idealist ama bir bize denk gelmedi herhalde böyleleri. Lütfen mantık.cercevesinde yorumlar yapın. Atıp tutarak öğretmeni kötüleyerek olmuyor bu işler . Burada benim kötü arak yaptığım ne var Onu da anlamıyorum. 3 yaş çocuğunu işte.edim diye kabahatli oldum ve bunu okuloncesi öğretmeni özel öğretim öğretmeni olduğunu söyleyenler yapıyor. Herhalde anasiniflarinizda 3 4 5 her yaş grubundan öğrenci barindiriyorsunuz ve hiç zorlanmiyorsunuz . Vay be ne diyeyim ben sizin kadar mükemmel olamadım kusura bakmayın ya. Şimdi bana gerçekten mantıklı bir çözüm üretecek arkadaşlarına soruyorum bu veliye ne söylenir?
Sinifiniz 4 yas grubundan 5 yas grubuna cikti bir anda :) neticede sinifiniz 4 yasindayken 3 yasindaydi o cocuk. Suan sinifiniz 5 yasinda ise o cocukta 4 yasindadir. Yani 1 yas fark bahsettiginiz. Atip tutmayada gerek yok sadece cocuk engelli diye istemiyorsunuz cocugu bu kadar basit. Daha kayit aninda bile engelli oldugu icin istememissiniz bunu kendiniz ifade ettiniz biz degil. Kadina kizinliginizin tek sebebi cocugunu sinifiniza almaya mecbur kalmaniz. Baska bir sey degil. Simdide kalkmis velileri organize edip cocugu okuldan attirmayi öneren birinin mesajina hak verip bunu deneyeceksiniz. Diyorum ya cocuga yazik.

Sinifiniz 4 yas grubundan 5 yas grubuna cikti bir anda :) neticede sinifiniz 4 yasindayken 3 yasindaydi o cocuk. Suan sinifiniz 5 yasinda ise o cocukta 4 yasindadir. Yani 1 yas fark bahsettiginiz. Atip tutmayada gerek yok sadece cocuk engelli diye istemiyorsunuz cocugu bu kadar basit. Daha kayit aninda bile engelli oldugu icin istememissiniz bunu kendiniz ifade ettiniz biz degil. Kadina kizinliginizin tek sebebi cocugunu sinifiniza almaya mecbur kalmaniz. Baska bir sey degil. Simdide kalkmis velileri organize edip cocugu okuldan attirmayi öneren birinin mesajina hak verip bunu deneyeceksiniz. Diyorum ya cocuga yazik.
Sınıfım 5 yaş grubu. 4 yaşında çocuk şu an. Karışık yani . Hicbir yerde 4 yaş diye yazmadım. Saldırmak için mesaj atıp durmayın

Yapacak birsey yok almasi lazim cocuguni okuldan benim yegenimin sinifinda da var boyle bir cocuk bir cocugun gozune vurmus yegenimde bildigin takinti haline gelmis indir kaldir cocugun adini soyluyor bir kisi kac cocugu etkilemis oluyor veliler tepkisini gostersin herseyden once kadinin tavri cok sacma madem oyle verecek parasini ozel hoca tutacak digerleri gelmesinmis kendi cocugu ozelmis herkesin cocugu ozel boyle bir annesi oldugu icin cocuga uzuldum

Benim yiğenim de engelli otizm özel eğitim sınıfına gidiyor. 4 öğrenciler dördü de otizm ama bizimki şiddete eğilimli olduğu için sınıfta duruyoruz . sınıfta iki öğretmen var ve normal devlet okulu
Bazıları inanmıyor böyle devlet okulu yokmuş . Bizim en ücra mahalledeki okulda bile 4 kişilik özel eğitimli çocuğa 2 öğretmen düşüyor. Çünkü adi üstünde engelli .

Kayit ani kayit ani diye yazip duruyorsunuz da cocugu o anda kayitdisi aldiklarindan haberiniz var degil mi ? O anda sinifta olusabilecek her turlu olumsuzlukta hakkinda sorusturma acilacak duruma geleceginden falan ??

Evet okulu ayağa kaldırirdim.taş taş üstüne koymazdim.tedaviyle iyilesebilir birşey olması fiziksel hasar gören çocuktaki psikolojik travmayı ortadan kaldirmiyor.sizin çocuk etkilenmemis ne ala.engelli çocuktan sağlıklı çocuğa ya da sağlıklı çocuktan sağlıklı çocuğa gelebilecek herhangi bir zarara tahammulum olamaz.kulak zarı patlatanlar var? Ne öğretmeni ne aileyi suclardim.daha büyük yaşlarda da kaynasabilir engelli öğrenciler benim görüşüm bu; bu konu ile ilgili.dislansinlar demiyorum.
Kimse suçlu değilse Okulu ayağa kaldırmadaki amaç ne Yada Okulu ayağa kaldırmak tam anlamıyla ne demek ben gerekeni gerektiği gibi yaptığımı düşünüyorum eşim de dahil

Öğretmen olan ya da çocuğunun sınıfında böyle bir şeye şahit olan var mı aranızda ? Nasıl bir çözüm buldunuz . Gerçekten fikirlere çok ihtiyacım var
Ben size yardımcı olayım.
Kardeşimden yola çıkarak zira kendisi de özel çocuk ve öğretmeni bu yıl tabiri caizse ağzımıza s.çtı. Neyse baslayayim.
Biz de şiddet eğilimi kesinlikle yok,daha cok sarılma ve öpme var. Arkadaşlarının hiçbir şikayeti yok küçük kardeşleri gibi seviyorlar. Sınıfta da asla uyum problemi yok,2.sınıf kaynaştırma öğrencisi ayni zamanda ayda 40 saat özel eğitim aliyor. Öğretmenimiz asla ve asla istemediğini belirtti,idare rehberlik öğretmenleri ,çocuğun zararı yok diye diye ikna etmeye çalıştılar ama çok olamadı. Sınıfımda istemiyorum istemiyorum diyip durdu,velhasıl biz de ek ders talep ettik,ram destek eğitim verdi hafta da bir kaç saat destek eğitim aliyor günde 2 saat kadar kendi sınıfında,öğretmeni sınıfta az bulunduğu için memnun böyle bir yol seçtik mecburi. He öğretmen illa neden istemedi diye empati kurmak isterseniz sınıfta özel çocuk olduğunu bilmek bile istemiyorum diyordu,yasal hakkımız ama sınıftan öğrenci kovuyor:) ben sizin öğrencinizin velisine hak vermedim,vermiyorum çünkü biz 1.sınıftan itibaren her gün sınıfın kapısında bekledik,olurda birşey olursa diye. Mesai gibi gidip geldik hep. Lakin burda yazılanlar "onların yeri orası değil" tarzı söylemler cok sınır bozucu,başa gelmeden anlaşmıyor. Çocuklar özel alt sınıf veya kendileri gibi çocukların olduklari ortamda kaldıkça onlarda olmayan huyları da normal kabul edip yapmaya başlıyor ve daha büyük sıkıntılar oluşuyor,normal cocuklarin icinde normal hareketleri izleyip sosyalleşmesi lazım.Yine diyorum bu sizin öğrenciniz için geçerli degil sizinki kaynastirmaya uygun degil ve yaşı küçük ama velileri biraz daha sakinlestirmeye çalışabilirsiniz. Çocuğun ailesiyle de özel olarak konuşup kendi zarariniz/cocuklarin durumundan ziyade bu durumda en cok kendi çocuğunun yara alıp kotu olacagini anlatın. Maalesef en hassas nokta bu oluyor.

Bazıları inanmıyor böyle devlet okulu yokmuş . Bizim en ücra mahalledeki okulda bile 4 kişilik özel eğitimli çocuğa 2 öğretmen düşüyor. Çünkü adi üstünde engelli .

Bizim okulda aynen oyle ve yasi kac olursa olsun veliler her gun okulda.Asla birakmiyorlar cocuklarini.Orgu oruyorlar yazik beklerken.Icim parcalaniyor hep.

Ozel egitimde çalısiyorum ben.
Yüzde yetmiş ciddi oranda bir engel.
Şimdi bu çocuk illa ki bir özel eğitim merkezine gidiyordur.
Oradaki hocalarla irtibata geçin okul görüşmesine gelsinler.
Eğer her iki tarafta birlikte hareket eder kurallı çalışırsa bu şiddet sorunu çözülebilir.
Ama kurallı ve istikrarlı olmak önemli.
Özel eğitimci arkadaşlarınız varsa cevrenizde onlardan da yardim isteyin.

Bir de devlet bünyesinde özel eğitim anaokulları var bulunduğunuz şehirde bi araştırın bakalım.
Servis falan ücretsiz zaten bu çocuklara.
RAM a gidip kaynaştırma için uygun olmadığı özel eğitim sınıfı isteğini belirtmeli veli.
Bu şekilde okul değişikliği sağlanabilir.

Bu arada sizde yardımcı öğretmen için bastırın diretin idareye derim.

Ha bir de ben burada veliyi çok hatalı buldum madem benim çocuğum özel vs.diyorsun o zaman gelirsin butun gün okulda kalırsın öğretmene yardımcı olursun çocuğun ozbakimiyla kendin ilgilenirsin.
Ama yok atayım öğretmenin başına durumu var malesef.

Kardeşimden yola çıkarak zira kendisi de özel çocuk ve öğretmeni bu yıl tabiri caizse ağzımıza s.çtı. Neyse baslayayim.
Biz de şiddet eğilimi kesinlikle yok,daha cok sarılma ve öpme var. Arkadaşlarının hiçbir şikayeti yok küçük kardeşleri gibi seviyorlar. Sınıfta da asla uyum problemi yok,2.sınıf kaynaştırma öğrencisi ayni zamanda ayda 40 saat özel eğitim aliyor. Öğretmenimiz asla ve asla istemediğini belirtti,idare rehberlik öğretmenleri ,çocuğun zararı yok diye diye ikna etmeye çalıştılar ama çok olamadı. Sınıfımda istemiyorum istemiyorum diyip durdu,velhasıl biz de ek ders talep ettik,ram destek eğitim verdi hafta da bir kaç saat destek eğitim aliyor günde 2 saat kadar kendi sınıfında,öğretmeni sınıfta az bulunduğu için memnun böyle bir yol seçtik mecburi. He öğretmen illa neden istemedi diye empati kurmak isterseniz sınıfta özel çocuk olduğunu bilmek bile istemiyorum diyordu,yasal hakkımız ama sınıftan öğrenci kovuyor:) ben sizin öğrencinizin velisine hak vermedim,vermiyorum çünkü biz 1.sınıftan itibaren her gün sınıfın kapısında bekledik,olurda birşey olursa diye. Mesai gibi gidip geldik hep. Lakin burda yazılanlar "onların yeri orası değil" tarzı söylemler cok sınır bozucu,başa gelmeden anlaşmıyor. Çocuklar özel alt sınıf veya kendileri gibi çocukların olduklari ortamda kaldıkça onlarda olmayan huyları da normal kabul edip yapmaya başlıyor ve daha büyük sıkıntılar oluşuyor,normal cocuklarin icinde normal hareketleri izleyip sosyalleşmesi lazım.Yine diyorum bu sizin öğrenciniz için geçerli degil sizinki kaynastirmaya uygun degil ve yaşı küçük ama velileri biraz daha sakinlestirmeye çalışabilirsiniz. Çocuğun ailesiyle de özel olarak konuşup kendi zarariniz/cocuklarin durumundan ziyade bu durumda en cok kendi çocuğunun yara alıp kotu olacagini anlatın. Maalesef en hassas nokta bu oluyor.
Sizin kardeşiniz gibi öğrencilerim oldu. O Çocuklar başımızın üstünde. Üstelik ilkokula kaynaştırma çıkmış engeli %40 Ve altıdır . Ne kadar güzel benim velim sizin gibi olsa başım üstünde taşırım ama herkes sizin gibi değil . Emin olun özel eğitimli bir öğrenciyi saldırgan olmadığı müddetçe sınıfta istememe gibi bir şey yapmam. Ama çocuklar küçük ve hiçbiri kendini koruyamıyor. Sürekli bu cocukla da ilgilenemem sorumlu olduğum 14 çocuk daha var çünkü. Işın içinden çıkamıyorum.

Ben gerçekten böyle öğretmenlerin görevden alınmasını istiyorum.
Keşke ilgili tüm birimlere şikayet etseydiniz sosyal medya vs.dahil.
O öğretmen kendi başına gelince anlayabilir bunu malesef empati yoksunu insan.

Tamam gidebilir okula ama 3 yasindaki cocugun kendi yasitlariyla ayni sinifta olmasi gerekir 3.4.5 yas grubu siniflar var hocam da yasi sinifina uygun olmadigi icin istememis ancak engelli oldugu icin cocugu bu yuzden almak istememis gibi davranmayin

Yas konusundan bahsedin ve cocugunun uyum gosteremediginden. Ha birde cocugun iyiligi icin ozel egitim almasi gerektiginden
Özel eğitim ayrı , okul ayrıdır.
Özel çocukların hepsi okul harici bir rehabilitasyon kurumuna ya da bu çocuklara eğitim veren diğer özel kurumlara gidiyor zaten.

Kayit ani kayit ani diye yazip duruyorsunuz da cocugu o anda kayitdisi aldiklarindan haberiniz var degil mi ? O anda sinifta olusabilecek her turlu olumsuzlukta hakkinda sorusturma acilacak duruma geleceginden falan ??
Yahu gorende cocuk uyusturucu kacakcisi filan sanacak yoruma gel. Bu kayit net8cede mudur tarafindan yapiliyor degil mi. Sanki amme hizmeti yapiyormussunuzda lutfetmissiniz tavrindan vazgecin. Ayrica o cocuk orada gayri resmi dursa gayet eminim ki ogretmen hanim aninda sikayet eder cocuktan kurtulurdu. Hanimefendi cocugu istemiyor bu net. Ve cocugun iyiligi icin gelisimi icin bu ogretmenden kurtarilmasi gerek bu da net.

Ha bu arada uzaktan kavalin sesi hos gelir diyen diyecek yada senin cocugun zarar gorecek olsa bik bik bik diyebilecekler icin kisaca 2 hadise aktarayim.kizim 1 yasinda 2 ayliktan beri aquababise gidiyor. Ekibimizde birde down sendrolmu bir arkadasi var. 1 yasinda her bebe gibi bazen tepkileri asiri olabiliyor. Ve hatta bir seferinde ufak capli bir kazada yasiyorduk annesinin hocamizin ve benim tum dikkatime ragmen. Ve kizim ufak capli bir bogulma tehlikesi atlatti. Ama hicte aklimin kosesinden geçmedi atin bu cocugu burdan ben bu dersin saatine 150 lira veriyorum ne isi var demek. Her görüştüğümüzde kizim en cok ona sariliyor ve bende bundan cok hosnutum.umarim ileride guzel bir arkadasliklari olur.

2. Hadiseme gelirsek bir arkadasimin suan 7 aylik gayet engelsiz bir kizi var. Gecenlerde kizim ona sarilmak isteyince yuzunu bir yoldu tirnaklarinin izi basta goz kapaginin ustunde ve altinda olmak uzere yuzunun sag tarafini oldukca yaraladi.
Belirli bir yasa kadar engelli engelsiz her cocuk ciddi kontrol altinda tutulmalidir.

Ha buraya not duseyim basta bilimum kedi kopek olmak uzere insan ayirmadan herkese canim diyip sarilan kizim ben bu mesaji yazarken kas ile goz arasinda bos kahve fincanini beynimin ortasina gecirdi. Niye cunku cocuk. Ne yaptiginin bilincinde degil.

X