-
- Konu Sahibi Jane Bennet
Herkes kendisi için en uygun aksiyonu alabilir demek.Kimse suçlu değilse Okulu ayağa kaldırmadaki amaç ne Yada Okulu ayağa kaldırmak tam anlamıyla ne demek ben gerekeni gerektiği gibi yaptığımı düşünüyorum eşim de dahil
İnsiyatif kullanmasın efendim.3 yaşında sağlıklı bir çocukta kayıt olamaz. Müdürümüz insiyatif kullanmış . Kayıt dışı alındı çocuk . Normal.bir çocuğu da almazdim
öncelikle yazılanları okumadım, tekrara düşerse affola.
iyi niyetli birisiniz belli ki, dert edinip çözüm arama yoluna gittiğinize göre.
ama aynı zamanda da önyargılısınız.
daha ne çocuğu ne annesi tanımadan kesinlikle istemedim diye ifade etmenizi yaralayıcı buldum.
sizin çalışma şartlarınızda zor olduğunu kabul ediyorum ama her zihinsel engelli çocuk agresif davranışlar sergilemiyor.
ben neden sınıfta bir yardımcı ablanız olmadığını anlamadım? çocuklardan biri tuvalete gidecek olsa ne yapıyorsunuz? yada sizin çıkmanızı gerektirecek olduğu bir durumda? sınıfta zihinsel engelli bir çocuk olsun olmasın onca çocuk yeterli eleman olmadan zaten potansiyel tehlikedir.
ben kendi hastalarımdan şöyle bir uygulama duyuyordum, ‘gölge abla’
aile ile konuşup, haftada 3 gün gelmesini ve saatlerini düzenleyip gölge abla bulmalarını söyleyin.
ben genelde otizm tanısı olan çocuklarda gördüm, zihinsel engelli çocuklar için de aynı şey uygun nudur bilmiyorum.
kaynaştırma öğrencilerini kaynaştırmak tek başına öğretmenin sorumluluğu değil.
aile ile de siz değil, idare konuşmalı.
Bu nasıl bir bencilliktir yahuOkuloncesinde ne yazık ki özel eğitim okulu yok. Özel okullar var ama veli benim maddi durumum yok bu okula gelecek diğer çocuklar gelmezlerse gelmesin diyor .
Devlet anaokulunda çalışan bir öğretmen olarak soru işaretlerinizi gidermek isterdim ama sorduğunuz soruların çoğunun cevabını biz de merak ediyoruz.
Mesela neden her sınıfta yardımcı yok? Zira ülkemizdeki okulların %70 inde yardımcı yok,kalan %30 luk kesimde de yardımcı ücretini veliler karşıladığı için var. Eğer şanslıysak 3 gün stajyerimiz oluyor (o da her ilde ve okulda olmuyor) stajyere de sınıfı bırakıp çıkmamız aslında yasak ama güvenirsek en azından özel ihtiyacımızı karşılamak için 3-5 dakika çıkabiliyoruz.
Çocuğu kabul etmeme meselesi de şöyle; 3 yaş grubu olmayan okula 3 yaşında çocuk kabul edilmesi, (heleki bu çocuk tuvalet eğitimi de almamışsa) söz konusu olamaz ve o çocuk resmi olarak kayıtsızdır. Kayıtlı olmayan bir çocuğun sorumluluğunu almamak öğretmenin en doğal hakkı.
Burda tek çözüm gölge abla gibi görünüyor, onu da veli kabul etmeli.
Çok güzel bilgilendirme.cok tskDevlet anaokulunda çalışan bir öğretmen olarak soru işaretlerinizi gidermek isterdim ama sorduğunuz soruların çoğunun cevabını biz de merak ediyoruz.
Mesela neden her sınıfta yardımcı yok? Zira ülkemizdeki okulların %70 inde yardımcı yok,kalan %30 luk kesimde de yardımcı ücretini veliler karşıladığı için var. Eğer şanslıysak 3 gün stajyerimiz oluyor (o da her ilde ve okulda olmuyor) stajyere de sınıfı bırakıp çıkmamız aslında yasak ama güvenirsek en azından özel ihtiyacımızı karşılamak için 3-5 dakika çıkabiliyoruz.
Çocuğu kabul etmeme meselesi de şöyle; 3 yaş grubu olmayan okula 3 yaşında çocuk kabul edilmesi, (heleki bu çocuk tuvalet eğitimi de almamışsa) söz konusu olamaz ve o çocuk resmi olarak kayıtsızdır. Kayıtlı olmayan bir çocuğun sorumluluğunu almamak öğretmenin en doğal hakkı.
Burda tek çözüm gölge abla gibi görünüyor, onu da veli kabul etmeli.
Siz yazınızda “Ben istemiyordum ama mecbur kabul ettim” diyorsunuz ya ordan belli çocuğa karşı ne denli önyargılı olduğunuz. Özel çocuklar da bu hayatın bir parçası ve kaynaştırma öğrencisi olarak alınmaya hakları var. Öğretmen bile çocuğu istemezse diğer öğrencilere neyi anlatacak ki onlar da durumu idrak edip ona göre davransınlar ? Sizin göreviniz o çocuğa da ilgi göstermek ve onun nezdinde diğer çocuklara da özel insanlara nasıl davranmamız, onları dışlamamamız gerektiğini anlatmak. Sanıyorum anne sizden ve diğer velilerden bunu göremeyince agresifleşmiş. Kendinizi onun yerine koyarak düşünmeye çalışın lütfen. Ne zaman onların da bizim kadar yaşamaya hakkı olduğunu gerçek anlamda idrak edebilicez acabaLafa gelince herkes duyarlı, duyar kasan mesajlar gırla paylaşılır sosyal medyalarda ama icraata gelince o çocuk evinde kalsın ya da sadece kendi gibilerle muhatap olacağı özel okullara gitsin, bizim gibi yüksek insanlar arasına karışmasın !!!
Benim çocuğum 8 yaşında, bu sene okula gitmesi gerek ama ben herhangi bir okula göndermiyorum.
1 yaşından beri özel eğitim alıyor.
Şuanda şükür ki imkanlarım doğrultusunda yaşam okuluna gönderebiliyorum.
Bu süreçlerin çoğundan geçtim, devlete çok bulaşmadım açıkçası, ben çocuğumu özel kreşe gönderdiğim halde, benim çocuğum da gayet sakin bir çocuktu, ilk gün sadece ağlıyor diye istenmedi, onun dışında ağlayan bir çok çocuk olmasına rağmen. Kameradan izlerken öğretmenin sınıfında 2 çocuk olmasına rağmen, oğlum öğretmenin bacaklarına ağlayarak sarılırken öğretmenin yüzüne bile bakmamasını unutamıyorum. Ben kimseye hesap sormadım, o gün akşam bile olmadan alıp çıktım çocuğumu. Bir de ücret ödedim üstüne. Sonra ki süreçlerde buna benzerdi genelde.
Malesef çok insanın ağız kokusunu çekmek zorunda olduğumuz zamanlar oldu, çocuğum mevzu çünkü.
Ben kendi imkanlarımla çocuğumu biryere getirmeye çalışıyorum, olmayanın vay haline.
Devlet maaşı diyorlar, devlet öyle herkese maaş vermiyor birkere, hadi diyelim verdi , benim çocuğumun aylık gideri 5-6 milyar. Devletin verdiği deve de kulak.
Veli toplantılarında gerçekten sorunlu çocukların aileleri hiçbir zaman bulunmaz, yazılı olmayan bir kural gibi işler bu mekanizma nedense.Veli toplantısında diğer veliler gerekeni söyleyecektir zaten. Okadar veliden ses yükselince mecbur ya düzelir ya da farklı bir okula götürür. Kimse çocuğu şiddet görsün diye göndermiyor okula aksine davranışlarını düzeltsin diye. Söylediklerim yanlış anlaşılmasın çocuğun yapacak bişeyi yok annesinde sorumsuzluk.
Sizi anlıyorum pediyatri bölümünde fizyoterapistlik yaptım bir süre özel çocuk sahibi bazı aileler böylede sorumsuz pişkin olabiliyor
Duzenledm aslnda mesajı sonradn yazınızı gördüm özür dilerim öylesine kiziyrm ki özel çocuklara laf diyenlere sinirim tepeme çıkıyor.Bence mesaj sahibi konu sahibi ogretmenin onyargili oldugu ve ilgi gosterme niyetinde olmadigi icin o sinifta olmamali daha iyi ilgilenecek istek sabibi birinin sinifinda devam etmeli ki gelisimi devam etsin demek istemis. Sanirim yanlis anladiniz.
Sıkıntı şu ordaki uzmanlarla zaten görüştüm . Ama onlar cocukla tek yaptıkları etkinlikle kalabalık sınıftaki çocuğun durumunu aynı zannediyorlar. Kalabalık sınıfta çocuk hircinken yalnız olduğu zaman daha sakın oluyor. Bu da çocuğun daha topluma girmeye hazır olmadığını gösteriyor aslında.