Özel eğitimli öğrencinin velisi

Sorunun cocukta oldugunu sanmiyorum. Neticede daha kayit esnasinda dahi cocugu tanimadan etmeden istememissiniz. Mecburiyetten katlanmissiniz. Kadinin uslubununda cirkin oldugunu sanmiyorum. Muhtemelen sizin onyarginizin dile gelimi aktardiklariniz.
Kaldi ki 3yasinda ki bir cocuk engelli olsun olmasin elinde makasla tek basina kalamamali. Birak arkadaş kovalayacak kadar yalniz kalmayi. Bunu 3 yasinda diger ogrencilerde yapabilirdi.
Cocugun iyiligi icin egitimine siz devam etmemelisiniz o konuda hemfikiriz. Bunu daha istekli daha anlayisli onyargisiz biri yapmali.

Sevgili hanımlar merhabalar. Okuloncesi öğretmeniyim bir okulda şimdiden söyleyeyim yardımcı stajyer hicbir seyim yok . Özel eğitimli olan öğrencimin şiddete eğilimi var . Engeli %50 zihinsel %20 görme olmak üzere toplam %70 lik bir engel. Gecen yil daha 3 yasindaydi bu cocuk annesi cocuvu okula kaydettirmek istedi. Ben hiçbir sekilde istemedim ama müdür yardımcımız iyi niyet gostermis kayit yapmis. Bu kadinda 3 yasinda daha tuvalet eğitimi olmayan zihinsel engelli çocuğunu okula getirdi. Çocuk bir iki gün annesiyle geldi. Annesinin isteği şu şekildeydi hocam akademik olarak bir şey öğrenmesini istemiyorum sosyallessin yeter. Ben de Türk dili etkinliği müzik etkinliği oyun etkinliğine katıyordum . Matematik etkinliğinde önüne pastel boya koyup diğer öğrencilerimle ilgileniyordum . Bu kadın gitmiş beni şikayet etmiş. Neyse dedim çocuğundan dolayı hassastır sesimi çıkarmadım şikayet mevzusunu bilmeme rağmen. Bu arada bana sürekli sizden çok memnunuz iyi ki Siz bizim öğretmenimizsiniz diyen biri. Neyse cocuk 3 yasinda okula bir gun tek geldi makasla arkadaslarini kovaliyordu . Annesini aradim ya siz bu sinifta bu cocukla birlilte kalacaksiniz ya da bu cocuk bu sinifta olmaz dedim. Neyse bu teklif isine gelmedi yaşı da tutmadığı için çocuk okula gelmedi. Bu yıl kaynaştırma öğrencisi olarak bende ama ne yazık ki yine şiddet eğilimi var . Bir veli şikayete geldi çocuğuna vurduğu için bu çocuğu. Annesi gelmiş benim çocuğumu kimse bu okuldan alamaz . Vurursa vursun benin çocuğum özel anlayışlı olsunlar. Istemiyorlarsa hicbir çocuk okula gelmesin benim çocuğum okula gelecek önemli olan benim çocuğum gibi saçma sapan çirkin bir üsluba büründü. Bu salı veli toplantısı var. Velilerden baya bir ses yükselecek. Ben bu veliyi hicbir şekilde tutamam nerden tutsan elinde kalıyor. Sırf çocuğa üzülüyorum yoksa anne hiç umrumda olmaz. Sizce bu veliyle nasıl bir diyalog kurmalıyım. Arrik kadınla hicbir şekilde muhattap olmak istemiyorum veli toplantısında direk onu idareye mi yonlendirmeliyim sizce
Annenin üslubu kötü demssnz ama sizin de en az o anne kadar kötü bence ve siz bir eğitimcisiniz!! Gölge öğretmen olmadan ya da yardımcı öğretmen yoksa ve sinifinz 15 kisiden fazlaysa sizi anlardm soylemlrnz böyle olmsydi.
Ben özel eğitimde idarecilk yaptım ve adi üstünde özel çocuklar bunlar. Daha çok şey yazmak isterim ama sabah sabah sinirimi bozmak istemyrm. Hiç birimizn ben de dahil böyle bir evlada sahip olmayacağı kesin mi iste o zaman anlarz annenin durumunu.

Öğretmen olan ya da çocuğunun sınıfında böyle bir şeye şahit olan var mı aranızda ? Nasıl bir çözüm buldunuz . Gerçekten fikirlere çok ihtiyacım var
Kaynaştırma % 50 den fazla ise olmuyor benim bildiğim .ayrıca okul harici özel eğitme de gitmesi gerekiyor.özel eğitim devlet tarafından ücretsiz karşılanıyor eğer RAM a gidiyorsa oradaki ogretmeniyle konuşup şiddet davranışının sönmesi için destek alabilirsiniz.Ayrıca idareye bu durumla ilgili dilekçe yazarak bildirim yapın ki bir zarar verme durumunda başınız yanmasın.sınıf mevcudunuz kac .20 den fazlaysa dilekçe verip itiraz edebilirsiniz

Bu arada buradaki hoşgörülü anneler çocukları zarar gördüğünde nedense pek hoş gorulu olamıyor.Ogretmen kadının kalması gerektiğini başa cikamadigini söylüyor .sizler evde 2 sağlıklı çocukla ilgilenemiyorsunuz.Ogretmen çocukların eğitiminden sorumlu tabiki kaynaştırma olacak ama yardımcı olan biti olmalı.diğer çocuklarında zarar görmeden eğitim alma hakkı var.

Ben asi gerektirecek kadar derin isiriga sizin kadar relax yaklaşamazdim. tabii ki ailenin suçu değil.ogretmenin de..özel eğitim özel eğitim alanlarında verilmeli kamulaştırılmali.memleket ıssız öğretmen dolu...her özel çocuğa bir öğretmen düşer..
Ne yapardınız mesela ?okulu ayağa mı kaldırırdınız ?milli eğitme mi şikayet edesiniz?okul yönetimi ve öğretmenle görüştük aile de özür diledi .oğlum eğer alınır değişi mi isteseydi onu da yapardım.kalıcı bir sıkıntımız olmadı sonuçta

Cocuga cok uzuldum onun Allah yardimcisi olsun ama gorme engeli ve zihinsel engeli olan cocuklarin ozel egitim almasi gerekmiyor mu sart mi yani normal bi anaokuluna gitmesi cocugun durumundan dolayi anlatsaniz da anlamayacagini dusunuyorum en iyisi sizin devreden cikip idarenin cocugun ozel egitim goren okullara gitm3sini soylemesi. Bu arada velinin uslubu farkli olabilir ama oda ozel bi cocugun annesi kabullenemiyor olabilir

Bazı arkadaşlar bana önyargılı demişler. Ben anlamadım hangi anasinifi öğretmeni 5 yaş grubu olan ve bir daha belirtiyorum anaokulu değil anasınıfında çalışan bir öğretmen 3 yaşında çocuğu kabul eder. Biri bana bepten bahsetmiş . Bep in ne olduğunu ben gayet iyi biliyorum ama siz mesajları okuma gayretinde bulunsaydınız okula geldiği ilk gün olduğunu anlardınız. Kadın kaydını yaptırıp sınıfa getirmiş. Ben müdüre bu çocuğun anlamak istemeyenler için 3 YAŞINDA olduğunu anasınıfına uygun olmadığını yazdım. Uygun diyenler bence bir eğitici kimliklerini gözden geçirsinler çünkü anasinifi 48+ dir ve istememem çok normal. Kadının bana dediği o gün hocam benim isteğim akademik olarak değil sadece biraz normal çocuklarla vakit geçirsin demesi üzerine ilk gün çocuğa boyama vermem ve kadının beni çocuğa matematik yaptırmadım diye şikayet etmesi. Burda ki eğitimcilere şaşıyorum herhalde bir bizim okuldaki veliler sıkıntılı herkesin velisi mükemmel veli . Makas alıp koşturacak kadar fırsat dediginiz 10 sn gibi bir sürede yaşanıyor . Bir çocuğun makas alıp koşması dakikalar almaz merak etmeyin. Çocuklar makaslarını alırken kutudan alıp koşturmaya başlıyor bakınız max. 10 sn lik bir olayı sen sınıfta değil miydin denmesi? Şaka gibi ne diyeyim. Hee en büyük sorun şu herkes çocuğu istememişsin demişte ustemedigim zaman çocuğun 3 yaş olduğu hali. O konuda gayet de haklıyım bana ahkam kesmeyin . 5 yaş ile 4 yaş bile zorlanıyor ki 3 yaşında özel eğitimli bir çocuk mümkün değil . Kızdığım kadının tavırları ve başlığımda bu yönde. Bu kadınla nasıl konuşulur . Laftan sizden anlamıyor. Hee 15 cocugu nasıl idare edemezsin yazanların sınıflarını da çok merak ettim. Bakıyorum herkes çok idealist ama bir bize denk gelmedi herhalde böyleleri. Lütfen mantık.cercevesinde yorumlar yapın. Atıp tutarak öğretmeni kötüleyerek olmuyor bu işler . Burada benim kötü arak yaptığım ne var Onu da anlamıyorum. 3 yaş çocuğunu işte.edim diye kabahatli oldum ve bunu okuloncesi öğretmeni özel öğretim öğretmeni olduğunu söyleyenler yapıyor. Herhalde anasiniflarinizda 3 4 5 her yaş grubundan öğrenci barindiriyorsunuz ve hiç zorlanmiyorsunuz . Vay be ne diyeyim ben sizin kadar mükemmel olamadım kusura bakmayın ya. Şimdi bana gerçekten mantıklı bir çözüm üretecek arkadaşlarına soruyorum bu veliye ne söylenir?

Bazı arkadaşlar bana önyargılı demişler. Ben anlamadım hangi anasinifi öğretmeni 5 yaş grubu olan ve bir daha belirtiyorum anaokulu değil anasınıfında çalışan bir öğretmen 3 yaşında çocuğu kabul eder. Biri bana bepten bahsetmiş . Bep in ne olduğunu ben gayet iyi biliyorum ama siz mesajları okuma gayretinde bulunsaydınız okula geldiği ilk gün olduğunu anlardınız. Kadın kaydını yaptırıp sınıfa getirmiş. Ben müdüre bu çocuğun anlamak istemeyenler için 3 YAŞINDA olduğunu anasınıfına uygun olmadığını yazdım. Uygun diyenler bence bir eğitici kimliklerini gözden geçirsinler çünkü anasinifi 48+ dir ve istememem çok normal. Kadının bana dediği o gün hocam benim isteğim akademik olarak değil sadece biraz normal çocuklarla vakit geçirsin demesi üzerine ilk gün çocuğa boyama vermem ve kadının beni çocuğa matematik yaptırmadım diye şikayet etmesi. Burda ki eğitimcilere şaşıyorum herhalde bir bizim okuldaki veliler sıkıntılı herkesin velisi mükemmel veli . Makas alıp koşturacak kadar fırsat dediginiz 10 sn gibi bir sürede yaşanıyor . Bir çocuğun makas alıp koşması dakikalar almaz merak etmeyin. Çocuklar makaslarını alırken kutudan alıp koşturmaya başlıyor bakınız max. 10 sn lik bir olayı sen sınıfta değil miydin denmesi? Şaka gibi ne diyeyim. Hee en büyük sorun şu herkes çocuğu istememişsin demişte ustemedigim zaman çocuğun 3 yaş olduğu hali. O konuda gayet de haklıyım bana ahkam kesmeyin . 5 yaş ile 4 yaş bile zorlanıyor ki 3 yaşında özel eğitimli bir çocuk mümkün değil . Kızdığım kadının tavırları ve başlığımda bu yönde. Bu kadınla nasıl konuşulur . Laftan sizden anlamıyor. Hee 15 cocugu nasıl idare edemezsin yazanların sınıflarını da çok merak ettim. Bakıyorum herkes çok idealist ama bir bize denk gelmedi herhalde böyleleri. Lütfen mantık.cercevesinde yorumlar yapın. Atıp tutarak öğretmeni kötüleyerek olmuyor bu işler . Burada benim kötü arak yaptığım ne var Onu da anlamıyorum. 3 yaş çocuğunu işte.edim diye kabahatli oldum ve bunu okuloncesi öğretmeni özel öğretim öğretmeni olduğunu söyleyenler yapıyor. Herhalde anasiniflarinizda 3 4 5 her yaş grubundan öğrenci barindiriyorsunuz ve hiç zorlanmiyorsunuz . Vay be ne diyeyim ben sizin kadar mükemmel olamadım kusura bakmayın ya. Şimdi bana gerçekten mantıklı bir çözüm üretecek arkadaşlarına soruyorum bu veliye ne söylenir?
Yas konusundan bahsedin ve cocugunun uyum gosteremediginden. Ha birde cocugun iyiligi icin ozel egitim almasi gerektiginden

Valla tam harfi harfine bunu yazmaya girmistim konuna ki yazmissin zaten.
Uzaktan cidden kolay gelir ahkam kesmek.Siz aldirmayin bu tarz yorumlara.

Ne yapardınız mesela ?okulu ayağa mı kaldırırdınız ?milli eğitme mi şikayet edesiniz?okul yönetimi ve öğretmenle görüştük aile de özür diledi .oğlum eğer alınır değişi mi isteseydi onu da yapardım.kalıcı bir sıkıntımız olmadı sonuçta
Evet okulu ayağa kaldırirdim.taş taş üstüne koymazdim.tedaviyle iyilesebilir birşey olması fiziksel hasar gören çocuktaki psikolojik travmayı ortadan kaldirmiyor.sizin çocuk etkilenmemis ne ala.engelli çocuktan sağlıklı çocuğa ya da sağlıklı çocuktan sağlıklı çocuğa gelebilecek herhangi bir zarara tahammulum olamaz.kulak zarı patlatanlar var? Ne öğretmeni ne aileyi suclardim.daha büyük yaşlarda da kaynasabilir engelli öğrenciler benim görüşüm bu; bu konu ile ilgili.dislansinlar demiyorum.

Açılan her konuya bedduacılar gelmese olmaz zaten. Maşallah herkes seninde başına gelirse görürsün diye kamu spotu yapma peşinde. Zarar gören kendi çocuğu olunca ortalığı ayağa kaldırır herkes. Şimdi ben çıkıp çocuğumun zarar görme ihtimali var o makas ya gözüne gelirse desem hemen bedduacılar toplanır başıma. Allahtan gelene boynumuz kıldan ince Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın ama kimsede kusura bakmasın ben nasıl çocuğuma sahip çıkıyorsam herkes çıkacak. Bu sağlıklı çocuklar içinde geçerli. Veli çocuğu başından atıyor uğraşmamak için bu çok açık. Niyeti iyi olsa çocukla gelip sınıfta oturmayı kabul ederdi. Kendi keyfi bozulmasında başkaları ne yaşarsa yaşasın.

Son düzenleme:
3yasinda sağlıklı çocuk bile zor zaptedilir.tuzluk gibi durması lazım sınıfta rahat ders yapılabilmesi için.dur otur hadi herkes gibi beni dinle sözlerinden anlar mı?
Klavye kahramanlığı yapmaya gerek yok.hem destek biri olmayacak; hem %50 zihinsel %20gorme engelli olacak 3 yaşında olacak...anne devletten bakım parası alacak da çocuğu başından böyle atacak.tabii ki eğitimve kaynaşma hakkı engellenemez.kaynasma.hakkini devlet okulunda kullanıyorsa devletten aldığı parayla da özel eğitime gondersin

Açılan her konuya bedduacılar gelmese olmaz zaten. Maşallah herkes seninde başına gelirse görürsün diye kamu spotu yapma peşinde. Zarar gören kendi çocuğu olunca ortalığı ayağa kaldırır herkes. Şimdi ben çıkıp çocuğumun zarar görme ihtimali var o makas ya gözüne gelirse desem hemen bedduacılar toplanır başıma. Allahtan gelene boynumuz kıldan ince Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın ama kimsede kusura bakmasın ben nasıl çocuğuma sahip çıkıyorsam herkes çıkacak. Veli çocuğu başından atıyor uğraşmamak için bu çok açık. Niyeti iyi olsa çocukla gelip sınıfta oturmayı kabul ederdi. Kendi keyfi bozulmasında başkaları ne yaşarsa yaşasın.
Tam olarak da söylemek istediğim bu

Siz müdürünuzle görüşün aynen bu şekilde.dik durun ama diklenmeyin ne demek istediğimi anlatabildim mi? Siz nasıl böyle birşey yaparsınız imajı çizmeden önce sadece bu çocuktan değil bütün çocuklardan sorumlu olduğumuzu söyleyin.istedigniz alternatif çözümleri şunun: ya anne kalsın çocukla ya bir destek abla...çözüm sunarak gidin.kabul mu edilmedi veliler toplansin önce müdüre gitsin...yine bir işe yaramaz da MEB...

Siz müdürünuzle görüşün aynen bu şekilde.dik durun ama diklenmeyin ne demek istediğimi anlatabildim mi? Siz nasıl böyle birşey yaparsınız imajı çizmeden önce sadece bu çocuktan değil bütün çocuklardan sorumlu olduğumuzu söyleyin.istedigniz alternatif çözümleri şunun: ya anne kalsın çocukla ya bir destek abla...çözüm sunarak gidin.kabul mu edilmesi veliler toplansin önce müdüre gitsin...yine bir işe yaramaz da MEB...
Evet çok mantıklı olabilir böyle bir sey

Sevgili hanımlar merhabalar. Okuloncesi öğretmeniyim bir okulda şimdiden söyleyeyim yardımcı stajyer hicbir seyim yok . Özel eğitimli olan öğrencimin şiddete eğilimi var . Engeli %50 zihinsel %20 görme olmak üzere toplam %70 lik bir engel. Gecen yil daha 3 yasindaydi bu cocuk annesi cocuvu okula kaydettirmek istedi. Ben hiçbir sekilde istemedim ama müdür yardımcımız iyi niyet gostermis kayit yapmis. Bu kadinda 3 yasinda daha tuvalet eğitimi olmayan zihinsel engelli çocuğunu okula getirdi. Çocuk bir iki gün annesiyle geldi. Annesinin isteği şu şekildeydi hocam akademik olarak bir şey öğrenmesini istemiyorum sosyallessin yeter. Ben de Türk dili etkinliği müzik etkinliği oyun etkinliğine katıyordum . Matematik etkinliğinde önüne pastel boya koyup diğer öğrencilerimle ilgileniyordum . Bu kadın gitmiş beni şikayet etmiş. Neyse dedim çocuğundan dolayı hassastır sesimi çıkarmadım şikayet mevzusunu bilmeme rağmen. Bu arada bana sürekli sizden çok memnunuz iyi ki Siz bizim öğretmenimizsiniz diyen biri. Neyse cocuk 3 yasinda okula bir gun tek geldi makasla arkadaslarini kovaliyordu . Annesini aradim ya siz bu sinifta bu cocukla birlilte kalacaksiniz ya da bu cocuk bu sinifta olmaz dedim. Neyse bu teklif isine gelmedi yaşı da tutmadığı için çocuk okula gelmedi. Bu yıl kaynaştırma öğrencisi olarak bende ama ne yazık ki yine şiddet eğilimi var . Bir veli şikayete geldi çocuğuna vurduğu için bu çocuğu. Annesi gelmiş benim çocuğumu kimse bu okuldan alamaz . Vurursa vursun benin çocuğum özel anlayışlı olsunlar. Istemiyorlarsa hicbir çocuk okula gelmesin benim çocuğum okula gelecek önemli olan benim çocuğum gibi saçma sapan çirkin bir üsluba büründü. Bu salı veli toplantısı var. Velilerden baya bir ses yükselecek. Ben bu veliyi hicbir şekilde tutamam nerden tutsan elinde kalıyor. Sırf çocuğa üzülüyorum yoksa anne hiç umrumda olmaz. Sizce bu veliyle nasıl bir diyalog kurmalıyım. Arrik kadınla hicbir şekilde muhattap olmak istemiyorum veli toplantısında direk onu idareye mi yonlendirmeliyim sizce
Hocam, engelli olmasa da sağlıklı çocuklar da gayet makasla birbirinin ardından kovalıyorlar, onlarda belli bir süre eğitim vermek gerekiyor, ayrıca gayet sağlıklı çocuklar birbirine vuruyor, ısırıyor, tırmıklıyor. Kendini sözel olarak ifade edemeyen çoğu sağlıklı çocukta bu durum var. Yani sizde ki öğrencinin davranışları bana çok kötü gelmedi ben de anneyim.
Ayrıca okulda kullandığınız makasın birine zarar verecek cinsten olmaması gerekiyor yani sivri uçlu Demir makas değil ya.
Bence sizin tahammülünüz bitmiş, Veli sizi irite etmiş çocuğu da vicdan yapıyorsunuz. Velinin davranışları sizi olumsuz etkilemiş hak veriyorum kimse Mevlana değil sonuçta insanız doktor da olsa öğretmen de olsa kin güderiz kızarız hırslanırız. Ama anlattıklarınızdan başka varsa bilemem tabi bu anlattıklarınız yeterli gelmedi.
Çocuğumun sınıfında otistik bir çocuk var, bir kere de bu çocuğun ne işi var burada demedik.
Ama siz sinirlerinizi yıpratmayın yönetime yönlendirin sonuçta tek çocukta bu kadar olumsuzluk diğerlerini de etkiler

X