Özel eğitimli öğrencinin velisi

Sundum zaten olmadı siz gelirsiniz dedim . Gelemem benim çocuğumun kaynaştırma raporu var mecbur bakacaksınız diyor.

Sundum zaten olmadı siz gelirsiniz dedim . Gelemem benim çocuğumun kaynaştırma raporu var mecbur bakacaksınız diyor.
Şunu dedikten sonra annede iyi niyet goremiyorum..
Ben olsam oturur orda tuvalet işlerine bile bakarım çocuğum için madem derdi çocuğun sosyalleşmesi..
Ama sanırım o bunalmış ve kendine zaman yaratmaya çalışıyor .
Tabi ki kolay değil böyle özel çocuk yetiştirmek ama annenin düşünce ve tavırları hiç sağlıklı değil ne olursa olsun..
Sosyal hizmetlerle gorusseniz anne ile iletişim kurulsa onlar anlatmaya çalışsa bir de işin doğrusunu.

Küçük bir ılçede sosyal hizmetler var mi inanın bilmiyorum . Bana kalırsa da iyi niyet yok

Bu işe herkesin tarafından bakmak lazım.
Ben özel bir çocuk annesiyim.
Bu çocuklar hiç bir okulda istenmiyor bu bir gerçek, gitsin kendine göre bir okulda okusun diyen kişilerin kendi çocukları olsaydı, o çocukların ağzından bir harf duymak için ailelerin ne mücadeleler verdiğini belki anlardınız.Davulun sesi uzaktan hoş gelir .
Aile ilgilidir değildir, başından savmıştır savmamıştır bilemeyiz, belki de istenmediğini anladığı için yükselmiş olabilir.
Ve evet belki de o çocuk o sınıfa uygun değil.
Bunu ne öğretmenin keyfine bırakabiliriz ne de Veli’nin.
Her çocuğun eşit şartlarda okumaya hakkı var.
He zannetmeyin ki okullarda bizi bekliyor bizim çocuklarımız öyle kolay okula alınıyorlar.
Alınanların, en iyi durumda olan çocukları bile çoğu kez okulda istemiyorlar, ben yaşayan biriyim.
Burada öğretmen de Veli de tartışılabilir.
Şu anlattıklarınızdan siz çok haklısınız ya da Veli de ne biçim anneymiş başından savmış denilebilir.
Ama enerjiniz çok ta istiyormuş gibi görünmüyor açıkçası, çözüm adına ne aileye ne de yönetime yardımcı öğretmen için yaklaştığınız izlenimi almadım. Evet emek istiyor, o emeğin bin katını biz zaten veriyoruz, çok azını da bekleyebiliriz heralde.
Umarım çocuğumuz için hayırlısı ne ise o olur.

Yardımcı öğretmen talebimiz oldu ama daha önceki konularımda bilenler bilir. Okulun veli profilinin sosyo ekonomik durumu kötü . Gölge öğretmen uygulamasında velinin ücret ödemesi gerekiyor veli ben ödemem diyor. Benim daha önce 3 tane kaynaştırma öğrencim oldu. Onlar kaynastirmaydi evet ama bu cocuk zihinsel engelli. Kaynastirmanin mantığı çocuğun engel seviyesine göre çocuğu normal çocuklarla aynı sınıfta eğitim almasını sağlamaktır. Bir ağır otizimli bir çocuğu kaynaştırma yapamazsınız mesela. Onun yer8 özel eğitim sınıflarıdır. Peki ben sizi çok iyi anladım . Bu çocuk bur arkadaşına zarar verse bunun bedelini kim ödeyecek. Ilk olarak tabikide zarar verdiği çocuk , daha sonra ailesi , öğretmeni. Engelli çocuğun ailesine hicbir zarar gelmeyecek. Sizce neden özel eğitim sınıflarında max. 4 öğrenci var . Üstelik bu kadar az sayıya rağmen 2 uzman öğretmen ve 3-4 adet yardımcı var. Çünkü çocukların engel seviyeleri yüksek. Ben kadınım maddi durumunu biliyorum gölge öğretmen mümkün değil tutamaz bu kadın. Yardımcı personel de milli eğitim vermez. Kendisine siz kalın madem çocuğunuzun basında dedim onu da kabul etmedi. Burda kötü niyetli veya ilgisiz olan taraf ben mi oluyorum ? Ben engelli çocuğunuzun hakkını savunduğum kadar diğer 14 küçük çocuğunda haklarını savunmak zorundayım.

Anne neden çocuğunu savsin ki başından ? Her gün çocukla içeriye girerse , çocuk nasıl sosyallessin. ?

Tamam sizi çok iyi anlıyorum , işiniz kolay değil ancak o meleginde orada olma hakkı var. Ve akıllı uslu çocuklara herkes öğretmenlik yapabilir.

Hiç bir yorumunuzda çocukla ilgili böyle içten bir cümlemizi görmedim.

Evet kaynaştırma öğrencisi ve evet mecburiyeti var okulun.

Önüne boya koydugunuzu nereden duymuş ?

Çocuğun daha ilk geldiği gündü . Günlük etkinliğine başladım . Bütün etkinliklere kattım . Matematik etkinliği dışında . Annesi yanındaydı çocuğun zaten . Çünkü hicbir şekilde zaptedilemiyordu . Annesinin kucaginda bile baskalarina saldirmaya calisiyordu .Hiç zihinsel engelli bi çocuk gördünüz mü ? Bizim okulda bol bol var ne yazık ki . Çıplak bir şekilde yerlerde sürünüyorlar. Sürekli bağırıyorlar , şiddet uyguluyorlar. Daha neler neler . Siz 4-5 yasinda 14 cocugun uslu uslu sinifta oturdugunu mu zannediyorsunuz. Hepsi yaramazlık yapıyor. Çocuğunuz var mı bilmiyorum çocuğu olanlar beni anlar bu konuda. Ama en azından surdan yapmadan anlıyorlar. Ama zihinsel engelli bir çocuk bunu anlayamaz

Hiç bir okulda 2 uzman 3-4 yardımcı görmedim ben.
Çocuğun durumuyla ilgili ben de dahil kimse ahkam kesemez, bu işin prosedürleri var zaten, canı isteyen kaynaştırma olamıyor.
Elbette diğer çocuklarda önemli , hepsi birlikte önemli.
Çocuğun durumu çok ciddi ise kaynaştırma öğrencisi olamaz zaten.
Diğer veliler çocuklarını bırakıp giderken , merak etmeyin biz sabahtan akşama kadar okul kapısında beklememiz gerektiğinin bilincindeyiz ve bir çok kişinin nazını da çekmek zorundayız, ne için çocuğumuz için.
Veli’nin tavrı için doğrudur yanlıştır görmeden, dinlemeden bilemem ve evet nefes almaya ihtiyacı olabilir, bunun adı başından savmaksa.
Ve yine diyorum ki, ne siz ne de aile haklıdır ya da haksızdır bilemem ama inş çocuk için en güzeli en hayırlısı olur.

Okuloncesi prosedürüne acın bakın. En kötü Ram ı arayın . Çocuğun zihinsel engeli ne olursa olsun okuloncesi eğitime alınıyor. Kaynaştırma olarak alınıyor hem de . 1. Sınıfa alınmıyor ama bize alınıyor. Geçen yıldan bir öğrencim mesela 1. Sınıfta değil okulumuzun özel eğitim sınıfında

Geçen yıl bir kaynaştırmam vardı, bütün yıl diğer çocukları ondan korumaya uğraşırken günlerimiz çok verimsiz geçti
Daha önce de kaynaştırma öğrencilerim oldu, hep de okulun onlara faydası olduğunu düşünürdüm. Ama geçen yıldan beri bazı çocukların kaynaştırma eğitimine kesinlikle uygun olmadığını düşünüyorum. Ram ın sistemini bir türlü anlamadım, onlara göre çocuğun yürümesi yetiyor kaynaştırma olmasına sanırım.
Veli kabul eder mi bilmiyorum ama gölge abla talep edebilirsiniz veliden. Çocuk okuldayken tamamen onunla ilgilenecek biri iyi olur. Veliye de kendi çocuğuna verimli olabilmek için gölge ablanın yararlı olacağını söyleyebilirsiniz.

Ve evet okulumuzda toplam 4 tane özel eğitim sinifi var. Toplam 8 tane özel eğitim öğretmenimiz 15 özel eğitim ogrencimiz ve 6 tane yardımcı personel var devletin verdigi

Bakalım çözüm bulmaya çalışacağız bulabilirsek. Beni çocuk zorlamıyor .4 yaşında zihinsel engelli bir çocuk bana ne yapabilir ama diğer arkadaşlarına zarar veriyor. Kesme etkinliği yaparken Allah korusun birine bir şey yapsa ne olacak. Diğer çocuklar da çok küçük . Kendini koruyamazlar ki. Üstelik sürekli öğretmenim öğretmenim diyen 15 çocuk var . Hepsi o kadar küçük ki ilgiye ihtiyaç açısından özel eğitimli çocuktan pek de farkları yok

Kadın çocuğu okula bırakıp gezip rosman kafa dinlemek peşinde bence. Çocuğunu düşünen anne bu durumda yalnız okula göndermez zaten. Ayrıca da çok bencil. Başkalarının çocuklarını da düşünmüyor, kendi çocuğunu zaten hiç düşünmüyor . Allah yardımcın olsun.

Yardimcim yok alamazdim diye bir durum yok. Kaynastirma ogrencisini almak zorundasiniz hocam. "Kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden bireylerin bulunduğu sınıflarda sınıf mevcutları; okul öncesi eğitim kurumlarında özel eğitime ihtiyacı olan iki bireyin bulunduğu sınıflarda 10, bir bireyin bulunduğu sınıflarda 20 öğrenciyi geçmeyecek şekilde düzenlenir" Yönetmelik bunu diyor ben degil. Bende okul oncesi ogretmeniyim. Stajersiz gayet de her birimiz birer ogrenci aldik. O cocuk sizin isteginize gore etkinliklere katilamaz. Hepimiz bunun okulunu okuduk. O cocuga gore bir BEP hazirlamaniz lazim. Elinizden geleni yapmaniz lazim. Matematik kalsin ama sanata oyuna katilsin diyemezsiniz ki. Gerekirse ona uygun materyal hazirlamak zorundasiniz. Velilerde bu cocugu kabul etmek zorunda. Idareyle birlikte bunu kabul ettirmek zorundasiniz. Gercekten begenmeyen alsin cocugunu okuldan. Ozel cocuklarin da akranlariyla kaynasmaya hakki var. Gerekirse gozunuz her an ustlerinde olacak. Bakin ayni branstayiz. Ben de biliyorum anlik olaylar gelisiyor. Ancak biz bu durumlara firsat vermemeliyiz. Bunlari onceden tahmin edebilmeliyiz. O sinifta zarari en aza indirmeli ve her cocugun o egitimi almaya hakki oldugunu unutmamaliyiz. Ozel egitim kurumuna da gitmeli tabiki o cocuk. Orda da egitimini almali. Bunun icin okullar var. Maddiyat bir bahane degil. Sonucta devletten o cocuklari icin bakim parasi aliyorlardir. Bir zahmet ozel okullardaki egitimine harcasinlar. Bizim ogrencilerimiz sabah bize gelip 3 saat kalip sonra ozel egitime gidiyorlardi. Kaynastirma egitimi her cocugun hakkidir. Lutfen bunu o cocugun elinden kimsenin almasina izin vermeyin.

Öncelikle durumunuz biraz karışık.

Sizin bir eğitimci olarak, çocuğun kaydını istememeniz beni üzdü. Okulöncesinde 1 veya 2 kaynaştırma öğrencisi olur, bunu siz de biliyorsunuzdur. Çocuğu tüm etkinliklere katmanızı öneririm, ne tüm ilginizi ona ne de tüm ilginizi diğer çocuklara vermemelisiniz. Aradaki dengeyi kurmalısınız. Etkinlikleri, ona basite indirgeyerek sık tekrarlarla vermeye çalışırsanız, onu da kazanmış olursunuz.

Diğer yandan, özel çocuğa sahip annelere karşı daha anlayışlı olmamız gerekmez mi? Burada birçok yorum okudum, “çocuğunu başından atıyor” gibi cümleler sarfetmişler, bu da çok üzücü. Anneyi alttan alarak, empati kurarak yaklaşmalısınız. Elbette onun söylediği şeyleri de doğru bulmadım, hiçbir çocuğun diğerinden üstünlüğü yoktur. Herkesin çocuğu değerlidir. Bence diğer velilere, özel öğrencinin de eğitim hakkı olduğunu, bu konuda anlayış beklediğinizi söyleyebilirsimiz.

Öğretmen olan ya da çocuğunun sınıfında böyle bir şeye şahit olan var mı aranızda ? Nasıl bir çözüm buldunuz . Gerçekten fikirlere çok ihtiyacım var
Benim oğlumun sınıfında otizm li bir çocuk varmış okulda da anla stajyer öğretmen de fazlasıyla var çocukların yaşları da büyük ama bir gün çocuk kendini ejderha zannedip oğlumu ısırmış ısırık aşı olmasını gerektirecek kadar derindi.okulla iletişime geçtik o aile de anlayışlıydı ama çocuğun sıkıntısı o dönem ejderhalı çiZgi film izlemesiymiş meğer bundan sone dikkatli olacağız dediler bir daha yaşanmayacak dediler gerçekten de bir daha olmadı çocuğ daha dikkatli oldular.ever özel eğitimli çocuklar zarar verebilir ama öyle olmayanlarda zarar verebilir bir bilinçli yapar bir bilinçsiz .toplu yerlerde bu risk her zaman var

Hayret ediyorum bazı yaklaşımlara.aralarinda 6 ay fark olan aynı sene çocuğu 2 yeğenimden biri her bir araya geldiklerinde diğerini hırpalar tırmalar.oyle bir yapiyor ki ışık hızı.biz başındayken.guzel güzel oynarken hem de .o kadar çocuk..engelli olmasa bile şiddet eğilimini ışık hızıyla engelleyemezsiniz.Allah yardımcınız olsun.veliler milli eğitime şikayet etmeli o çocuk da biraz daha büyüyünce eğitime gönderilmelidir ve okul o zaman reddetmemelidir.zihinsel engel var yaşi 3 küçük...sağlıklı çocuğu bile 3 yaşında göndermekte imtina edenler var....

Ben asi gerektirecek kadar derin isiriga sizin kadar relax yaklaşamazdim. tabii ki ailenin suçu değil.ogretmenin de..özel eğitim özel eğitim alanlarında verilmeli kamulaştırılmali.memleket ıssız öğretmen dolu...her özel çocuğa bir öğretmen düşer..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…