Özel eğitimli öğrencinin velisi

Anne 3 yaşında göndermiş ki anaokuluna tuvalet alışkanlığı kazanmamış çocuk almazlar, yani öz bakımını kendisi yapması gerekir. Anne bana çocuğu başından atmak için gönderiyor gibi geldi. Çok zor anneyi de anlamak lazım psikolojik olarak yıpranmıştır. Ama eğer gerçekten saldırganlığı yoksa alınmasın çocuk, siz diğer velileri sakinleştirebilirsiniz.

Anne 3 yaşında göndermiş ki anaokuluna tuvalet alışkanlığı kazanmamış çocuk almazlar, yani öz bakımını kendisi yapması gerekir. Anne bana çocuğu başından atmak için gönderiyor gibi geldi. Çok zor anneyi de anlamak lazım psikolojik olarak yıpranmıştır. Ama eğer gerçekten saldırganlığı yoksa alınmasın çocuk, siz diğer velileri sakinleştirebilirsiniz.
Çocukta var ne yazık ki. Okulu çok seven çocuğum okula gitmek istemiyorum diye ağlıyormuş . Bir de sıkıntı tuvalet sınıftan uzak bir yerde ve çocuklar ben onları tuvalete götürdüğün zaman yalnız kalıyorlar.

Geçen engelli bir çocuğunu okula gönderen birisi için başkası iyi oldu gönderdiğin çocuğun okula gidince rahat etmek senin de hakkın demiş bazı veliler maalesef çocukların okulda bulunmasını evde rahat etmek olarak algılıyor belki kadın da öyle bir mantıktaysa o yüzden bencilleşmiş olabilir
Diğer veliler sanırım empati yapmıyor kendi çocukları da o durumda olabilirdi tabi kimse çocuğu şiddet görsün istemez onlar da o konuda haklı
Burda en kıyamadığım çocuk
Bence idareyle ortak karar alın ya da direkt velileri idareye yönlendirin

Öğretmen olan ya da çocuğunun sınıfında böyle bir şeye şahit olan var mı aranızda ? Nasıl bir çözüm buldunuz . Gerçekten fikirlere çok ihtiyacım var

Sevgili hanımlar merhabalar. Okuloncesi öğretmeniyim bir okulda şimdiden söyleyeyim yardımcı stajyer hicbir seyim yok . Özel eğitimli olan öğrencimin şiddete eğilimi var . Engeli %50 zihinsel %20 görme olmak üzere toplam %70 lik bir engel. Gecen yil daha 3 yasindaydi bu cocuk annesi cocuvu okula kaydettirmek istedi. Ben hiçbir sekilde istemedim ama müdür yardımcımız iyi niyet gostermis kayit yapmis. Bu kadinda 3 yasinda daha tuvalet eğitimi olmayan zihinsel engelli çocuğunu okula getirdi. Çocuk bir iki gün annesiyle geldi. Annesinin isteği şu şekildeydi hocam akademik olarak bir şey öğrenmesini istemiyorum sosyallessin yeter. Ben de Türk dili etkinliği müzik etkinliği oyun etkinliğine katıyordum . Matematik etkinliğinde önüne pastel boya koyup diğer öğrencilerimle ilgileniyordum . Bu kadın gitmiş beni şikayet etmiş. Neyse dedim çocuğundan dolayı hassastır sesimi çıkarmadım şikayet mevzusunu bilmeme rağmen. Bu arada bana sürekli sizden çok memnunuz iyi ki Siz bizim öğretmenimizsiniz diyen biri. Neyse cocuk 3 yasinda okula bir gun tek geldi makasla arkadaslarini kovaliyordu . Annesini aradim ya siz bu sinifta bu cocukla birlilte kalacaksiniz ya da bu cocuk bu sinifta olmaz dedim. Neyse bu teklif isine gelmedi yaşı da tutmadığı için çocuk okula gelmedi. Bu yıl kaynaştırma öğrencisi olarak bende ama ne yazık ki yine şiddet eğilimi var . Bir veli şikayete geldi çocuğuna vurduğu için bu çocuğu. Annesi gelmiş benim çocuğumu kimse bu okuldan alamaz . Vurursa vursun benin çocuğum özel anlayışlı olsunlar. Istemiyorlarsa hicbir çocuk okula gelmesin benim çocuğum okula gelecek önemli olan benim çocuğum gibi saçma sapan çirkin bir üsluba büründü. Bu salı veli toplantısı var. Velilerden baya bir ses yükselecek. Ben bu veliyi hicbir şekilde tutamam nerden tutsan elinde kalıyor. Sırf çocuğa üzülüyorum yoksa anne hiç umrumda olmaz. Sizce bu veliyle nasıl bir diyalog kurmalıyım. Arrik kadınla hicbir şekilde muhattap olmak istemiyorum veli toplantısında direk onu idareye mi yonlendirmeliyim sizce
Sevgili hanımlar merhabalar. Okuloncesi öğretmeniyim bir okulda şimdiden söyleyeyim yardımcı stajyer hicbir seyim yok . Özel eğitimli olan öğrencimin şiddete eğilimi var . Engeli %50 zihinsel %20 görme olmak üzere toplam %70 lik bir engel. Gecen yil daha 3 yasindaydi bu cocuk annesi cocuvu okula kaydettirmek istedi. Ben hiçbir sekilde istemedim ama müdür yardımcımız iyi niyet gostermis kayit yapmis. Bu kadinda 3 yasinda daha tuvalet eğitimi olmayan zihinsel engelli çocuğunu okula getirdi. Çocuk bir iki gün annesiyle geldi. Annesinin isteği şu şekildeydi hocam akademik olarak bir şey öğrenmesini istemiyorum sosyallessin yeter. Ben de Türk dili etkinliği müzik etkinliği oyun etkinliğine katıyordum . Matematik etkinliğinde önüne pastel boya koyup diğer öğrencilerimle ilgileniyordum . Bu kadın gitmiş beni şikayet etmiş. Neyse dedim çocuğundan dolayı hassastır sesimi çıkarmadım şikayet mevzusunu bilmeme rağmen. Bu arada bana sürekli sizden çok memnunuz iyi ki Siz bizim öğretmenimizsiniz diyen biri. Neyse cocuk 3 yasinda okula bir gun tek geldi makasla arkadaslarini kovaliyordu . Annesini aradim ya siz bu sinifta bu cocukla birlilte kalacaksiniz ya da bu cocuk bu sinifta olmaz dedim. Neyse bu teklif isine gelmedi yaşı da tutmadığı için çocuk okula gelmedi. Bu yıl kaynaştırma öğrencisi olarak bende ama ne yazık ki yine şiddet eğilimi var . Bir veli şikayete geldi çocuğuna vurduğu için bu çocuğu. Annesi gelmiş benim çocuğumu kimse bu okuldan alamaz . Vurursa vursun benin çocuğum özel anlayışlı olsunlar. Istemiyorlarsa hicbir çocuk okula gelmesin benim çocuğum okula gelecek önemli olan benim çocuğum gibi saçma sapan çirkin bir üsluba büründü. Bu salı veli toplantısı var. Velilerden baya bir ses yükselecek. Ben bu veliyi hicbir şekilde tutamam nerden tutsan elinde kalıyor. Sırf çocuğa üzülüyorum yoksa anne hiç umrumda

Kesinlikle ama bunu veliye anlatamıyoruz .
Veli toplantısında diğer veliler gerekeni söyleyecektir zaten. Okadar veliden ses yükselince mecbur ya düzelir ya da farklı bir okula götürür. Kimse çocuğu şiddet görsün diye göndermiyor okula aksine davranışlarını düzeltsin diye. Söylediklerim yanlış anlaşılmasın çocuğun yapacak bişeyi yok annesinde sorumsuzluk.
Sizi anlıyorum pediyatri bölümünde fizyoterapistlik yaptım bir süre özel çocuk sahibi bazı aileler böylede sorumsuz pişkin olabiliyor

Geçen engelli bir çocuğunu okula gönderen birisi için başkası iyi oldu gönderdiğin çocuğun okula gidince rahat etmek senin de hakkın demiş bazı veliler maalesef çocukların okulda bulunmasını evde rahat etmek olarak algılıyor belki kadın da öyle bir mantıktaysa o yüzden bencilleşmiş olabilir
Diğer veliler sanırım empati yapmıyor kendi çocukları da o durumda olabilirdi tabi kimse çocuğu şiddet görsün istemez onlar da o konuda haklı
Burda en kıyamadığım çocuk
Bence idareyle ortak karar alın ya da direkt velileri idareye yönlendirin
Ben de öyle yapmayı düşünüyorum ama sonuç alamama ihtimalim var . Bir yanda engelli bir çocuk diğer yanda sağlıklı 14 çocuk arada kaldım

Veli toplantısında diğer veliler gerekeni söyleyecektir zaten. Okadar veliden ses yükselince mecbur ya düzelir ya da farklı bir okula götürür. Kimse çocuğu şiddet görsün diye göndermiyor okula aksine davranışlarını düzeltsin diye. Söylediklerim yanlış anlaşılmasın çocuğun yapacak bişeyi yok annesinde sorumsuzluk.
Sizi anlıyorum pediyatri bölümünde fizyoterapistlik yaptım bir süre özel çocuk sahibi bazı aileler böylede sorumsuz pişkin olabiliyor
Evet ne yazık ki kadın çocuğunun özel eğitimli oluşunu kullanıyor şu an . Çözüm odaklı değil kesinlikle.

Öğretmen olan ya da çocuğunun sınıfında böyle bir şeye şahit olan var mı aranızda ? Nasıl bir çözüm buldunuz . Gerçekten fikirlere çok ihtiyacım var
Ben yasadim ve okul degistirdim , cunku aile cocugunun rahatsizligini bile kabul etmiyordu
Ben ve 7 veli daha cocuklarini okuldan alinca okul yonetimi bir pedagog getirtti cocuk icin ve cocuga teshis kondu , bunun uzerine pedagog aileyi ikna etti ve cocugu ozel egitim alabilecegi bir okula gonderdiler
Biz cok cektik. 1.sinifta 2 ay sonra okul degistirmek zorunda kaldik , oglum cok ciddi siddete maruz kaldi , hala affetmiyorum okul yonetimini ve o aileyi

Siz yazınızda “Ben istemiyordum ama mecbur kabul ettim” diyorsunuz ya ordan belli çocuğa karşı ne denli önyargılı olduğunuz. Özel çocuklar da bu hayatın bir parçası ve kaynaştırma öğrencisi olarak alınmaya hakları var. Öğretmen bile çocuğu istemezse diğer öğrencilere neyi anlatacak ki onlar da durumu idrak edip ona göre davransınlar ? Sizin göreviniz o çocuğa da ilgi göstermek ve onun nezdinde diğer çocuklara da özel insanlara nasıl davranmamız, onları dışlamamamız gerektiğini anlatmak. Sanıyorum anne sizden ve diğer velilerden bunu göremeyince agresifleşmiş. Kendinizi onun yerine koyarak düşünmeye çalışın lütfen. Ne zaman onların da bizim kadar yaşamaya hakkı olduğunu gerçek anlamda idrak edebilicez acaba :işsiz: Lafa gelince herkes duyarlı, duyar kasan mesajlar gırla paylaşılır sosyal medyalarda ama icraata gelince o çocuk evinde kalsın ya da sadece kendi gibilerle muhatap olacağı özel okullara gitsin, bizim gibi yüksek insanlar arasına karışmasın !!!

Sıkıntı ne velide ne çocukta ne sizde, özel eğitime muhtaç kaynaştırma öğrencisi çocuğu sınıfa alıp yardımcı öğretmen vermeyen sistemde. Özel çocukların velilerinin en büyük derdidir okullarda istenmemek, diğer veliler tarafından dışlanmak, sorun yaşamak. O yüzden zaman zaman agresifleşebilirler, normal karşılamak gerek. O çocuk tabi ki okula gelecek, eğitim alacak, sosyalleşecek ama sizin yanınıza bir yardımcı öğretmen şart.

Ben yasadim ve okul degistirdim , cunku aile cocugunun rahatsizligini bile kabul etmiyordu
Ben ve 7 veli daha cocuklarini okuldan alinca okul yonetimi bir pedagog getirtti cocuk icin ve cocuga teshis kondu , bunun uzerine pedagog aileyi ikna etti ve cocugu ozel egitim alabilecegi bir okula gonderdiler
Biz cok cektik. 1.sinifta 2 ay sonra okul degistirmek zorunda kaldik , oglum cok ciddi siddete maruz kaldi , hala affetmiyorum okul yonetimini ve o aileyi
Evet diğer aileler de haklı kim çocuğu şiddet görsün ister ki . Hadi veliye anlattınız küçücük çocuğa nasıl anlatacaksınız. Çocuklarda okul korkusu oluşuyor .

Evet ne yazık ki kadın çocuğunun özel eğitimli oluşunu kullanıyor şu an . Çözüm odaklı değil kesinlikle.
Dediğim gibi Veli toplantısını bekleyin herkes bu durumdan haberdarsa ki veliler zaten evde çocuklarından farketmişlerdir okulda bişeylerin ters gittiğini ozaman idare de harekete geçebilir. Tek bir kadının inadı için tüm öğrencilerden vazgeçecek değillerya

Siz yazınızda “Ben istemiyordum ama mecbur kabul ettim” diyorsunuz ya ordan belli çocuğa karşı ne denli önyargılı olduğunuz. Özel çocuklar da bu hayatın bir parçası ve kaynaştırma öğrencisi olarak alınmaya hakları var. Öğretmen bile çocuğu istemezse diğer öğrencilere neyi anlatacak ki onlar da durumu idrak edip ona göre davransınlar ? Sizin göreviniz o çocuğa da ilgi göstermek ve onun nezdinde diğer çocuklara da özel insanlara nasıl davranmamız, onları dışlamamamız gerektiğini anlatmak. Sanıyorum anne sizden ve diğer velilerden bunu göremeyince agresifleşmiş. Kendinizi onun yerine koyarak düşünmeye çalışın lütfen. Ne zaman onların da bizim kadar yaşamaya hakkı olduğunu gerçek anlamda idrak edebilicez acaba :işsiz: Lafa gelince herkes duyarlı, duyar kasan mesajlar gırla paylaşılır sosyal medyalarda ama icraata gelince o çocuk evinde kalsın ya da sadece kendi gibilerle muhatap olacağı özel okullara gitsin, bizim gibi yüksek insanlar arasına karışmasın !!!
Bakin benim istememe sebebim çocuğun daha 3 yaşında olması. Asıl siz onyargilisiniz şu anda. 3 yaşında bir çocuk 5 yaşında bir cocukla aynı sınıfta olabilir mi sizce? Üstelik kendini ifade edemeyen benim tabirimle daha bebeklikten yeni yeni çıkan bir çocuk. Tuvalet eğitimi olmayan sürekli ilgiye muhtaç bir çocuk . Ondan istemedim yaşı çok ufakti.

Evet diğer aileler de haklı kim çocuğu şiddet görsün ister ki . Hadi veliye anlattınız küçücük çocuğa nasıl anlatacaksınız. Çocuklarda okul korkusu oluşuyor .
Benim oglum kendisi soyledi bana , 6 yasindaydi ve anne biliyorum sen bu okulu seviyorsun ama ben cok mutsuzum x yuzunden ders bile yapamiyoruz cunku sinifta surekli gurultu uapiyor ve ogretmenim onunla ilgileniyorr , ben bu okula gitmek istemiyorum dedi
Zaten bu konusmanin ertesi sabahi badka okula goturdum cocugumu
Gordugu siddet ise apayri bir konu , gozunun kenarina kalem saplandi , 2 metrelik duvardan itti cocugumu , daha neler neler

Hocam anasınıfında mi çalışıyorsunuz ana okulunda mi. Ona göre cevaplayabilirim. Eğer anadinifinda çalışıyorsanız mudur yardımcınız kayıt dışı çocuk almış. Ki bu yasal degil. Eğer öyleyse sinifiniza almayin sorumluluk almayın. Şöyle ki anasiniflarinda Eylul ayi itibariyle en küçük 48 aylık çocuk kaydokabilir. Daha küçüğü nu sistem kabul etmez. Dolayısıyla kayıt olamaz. Ama eğer ki Anaokulunda ise bu sınır Eylül ayı tibariyle 36 aylıktır. Bu durumda çocuk engelli de olsa kaydı alınır. Okulun ya da öğretmenin istemiyorum deme insiyatifi yoktur.

Benim oglum kendisi soyledi bana , 6 yasindaydi ve anne biliyorum sen bu okulu seviyorsun ama ben cok mutsuzum x yuzunden ders bile yapamiyoruz cunku sinifta surekli gurultu uapiyor ve ogretmenim onunla ilgileniyorr , ben bu okula gitmek istemiyorum dedi
Zaten bu konusmanin ertesi sabahi badka okula goturdum cocugumu
Gordugu siddet ise apayri bir konu , gozunun kenarina kalem saplandi , 2 metrelik duvardan itti cocugumu , daha neler neler
Çözüm bulmak şart bu çocuklara da yazık olmasin ama kaynaştırma öğrencisi olamaz bunlar . Benim daha öncede kaynaştırma öğrencim oldu ama bu cocuk gibi degillerdi.

Arkadaşlarını makasla kovalıyordu? Bu diğer çocuklar için ciddi bir sorun. Diğer taraftan sanki siz de sonradan görmüş gibi yazmışsınız. Çocukların başında kimsenin durmadığı zamanlar mı var? Zamanlamada yazma hatanız yoksa, bu derece özel gereksinimli bir çocuğu diğer çocukların arasına bahsettiğiniz durumun göz önünde bulundurmadan katılması okulun ciddi sorunu.

Kesinlikle ama bunu veliye anlatamıyoruz .
yaş farkı bile olmamalı 1 yaştan fazla aynı sınıf öğrencilerinin bana göre.hele ki bu yavru bir de engelliymiş uyum zaten sağlayamaz.bir de benim nefret ettiğim uygulama var.anaokulu öğretmeni sırf kendi rahatı ekonomisi ve çocuğunun rahatı için.2 3 yaşındaki çocuğunu kendi sınıfına alıp onla özel ılgılenıp diğer çocukların eğitim almasına kendi çocuğu engel olurken ses çıkarmayıp adına da iyi öğretmen dıyıp gezen de var.o çocuğun yeri de kreştır anaokulu değil haksız mıyım.kızım öyle bır sınıfta okudu.öğretmenın 2.5 yasıdaki kızı onu arkadaş seçmişti asla rahat bırakmıyordu .ben şikayet edınce d eduşman kesildi anaokulu karnesine 2 donem de olumsuz şeyler yazdı.böyle tuhaf ınsanlar da var işte sızın gibi idealistler de var

Hocam anasınıfında mi çalışıyorsunuz ana okulunda mi. Ona göre cevaplayabilirim. Eğer anadinifinda çalışıyorsanız mudur yardımcınız kayıt dışı çocuk almış. Ki bu yasal degil. Eğer öyleyse sinifiniza almayin sorumluluk almayın. Şöyle ki anasiniflarinda Eylul ayi itibariyle en küçük 48 aylık çocuk kaydokabilir. Daha küçüğü nu sistem kabul etmez. Dolayısıyla kayıt olamaz. Ama eğer ki Anaokulunda ise bu sınır Eylül ayı tibariyle 36 aylıktır. Bu durumda çocuk engelli de olsa kaydı alınır. Okulun ya da öğretmenin istemiyorum deme insiyatifi yoktur.
Anasinifi ben de o yüzden çocuğu istemedim ama bazıları yine öğretmen suçlamaya başladılar.

X