Özel eğitimli öğrencinin velisi

Ana sınıfıysa 3 yaş kaydı yapılamaz zaten idare insiyatif kullanmıştır, kayıtsızdır öğretmen kabul etmeyebilir. Bağımsız anaokuluysa 3 yaş kaydı yapılır. Ama 4 yaş anasınıfı için kaynaştırma öğrencisi kayıt yaşı, yani bu yıl resmi olarak kayıtlı bir kaynaştırma öğrencisi muhtemelen.
Bu yıl resmi . Zaten biz çocuk eğitim almasın demiyoruz . Anne bir şekilde çocuğa ya psikolojik destek aldıracak ya ilaç tedavisi uygulanacak bir şekild e çözüm bulunmalı ama kadının üslup diğer çocuklar gelmesin benim oğlum önemli o gelecek. E böyle olunca insan ister istemez o veliye sınır oluyor.

Sevgili hanımlar merhabalar. Okuloncesi öğretmeniyim bir okulda şimdiden söyleyeyim yardımcı stajyer hicbir seyim yok . Özel eğitimli olan öğrencimin şiddete eğilimi var . Engeli %50 zihinsel %20 görme olmak üzere toplam %70 lik bir engel. Gecen yil daha 3 yasindaydi bu cocuk annesi cocuvu okula kaydettirmek istedi. Ben hiçbir sekilde istemedim ama müdür yardımcımız iyi niyet gostermis kayit yapmis. Bu kadinda 3 yasinda daha tuvalet eğitimi olmayan zihinsel engelli çocuğunu okula getirdi. Çocuk bir iki gün annesiyle geldi. Annesinin isteği şu şekildeydi hocam akademik olarak bir şey öğrenmesini istemiyorum sosyallessin yeter. Ben de Türk dili etkinliği müzik etkinliği oyun etkinliğine katıyordum . Matematik etkinliğinde önüne pastel boya koyup diğer öğrencilerimle ilgileniyordum . Bu kadın gitmiş beni şikayet etmiş. Neyse dedim çocuğundan dolayı hassastır sesimi çıkarmadım şikayet mevzusunu bilmeme rağmen. Bu arada bana sürekli sizden çok memnunuz iyi ki Siz bizim öğretmenimizsiniz diyen biri. Neyse cocuk 3 yasinda okula bir gun tek geldi makasla arkadaslarini kovaliyordu . Annesini aradim ya siz bu sinifta bu cocukla birlilte kalacaksiniz ya da bu cocuk bu sinifta olmaz dedim. Neyse bu teklif isine gelmedi yaşı da tutmadığı için çocuk okula gelmedi. Bu yıl kaynaştırma öğrencisi olarak bende ama ne yazık ki yine şiddet eğilimi var . Bir veli şikayete geldi çocuğuna vurduğu için bu çocuğu. Annesi gelmiş benim çocuğumu kimse bu okuldan alamaz . Vurursa vursun benin çocuğum özel anlayışlı olsunlar. Istemiyorlarsa hicbir çocuk okula gelmesin benim çocuğum okula gelecek önemli olan benim çocuğum gibi saçma sapan çirkin bir üsluba büründü. Bu salı veli toplantısı var. Velilerden baya bir ses yükselecek. Ben bu veliyi hicbir şekilde tutamam nerden tutsan elinde kalıyor. Sırf çocuğa üzülüyorum yoksa anne hiç umrumda olmaz. Sizce bu veliyle nasıl bir diyalog kurmalıyım. Arrik kadınla hicbir şekilde muhattap olmak istemiyorum veli toplantısında direk onu idareye mi yonlendirmeliyim sizce
baska egitim verecegi kurum var mi rehabilte gibi merkezler oluyor ya ondan

Kardeşim de okul öncesi öğretmeni onun da sınıfında engelli biri vardı o da ya sadece onla ilgilenmem gerekiyor ya da diğerleriyle ilgilenirken ona bakamıyorum onların oyunlarını bozuyor diyordu bu durumda öğretmene yardımcı biri daha lazım bence tek başına yetmek güç
Kesinlikle . Bir de burda bazı ters cevap veren arkadaşlar olmuş. Özel eğitim sınıfları max. 4 kişidir sınıfta iki öğretmen ve yardımcı personel bulunur . Onlar bu kadar şeye rağmen çok zorlanıyoruz diyorlar. Ama bir anasinifi öğretmeni 15 çocuk artı biri zihinsel engelli cocukla uğraşırken basından savmak istiyorsun gibi yorumlar alıyorum . Çok şaşırıyorum gerçekten

Ana sınıfıysa 3 yaş kaydı yapılamaz zaten idare insiyatif kullanmıştır, kayıtsızdır öğretmen kabul etmeyebilir. Bağımsız anaokuluysa 3 yaş kaydı yapılır. Ama 4 yaş anasınıfı için kaynaştırma öğrencisi kayıt yaşı, yani bu yıl resmi olarak kayıtlı bir kaynaştırma öğrencisi muhtemelen.
Isin icinde bir insan degilim ama bana cok sacma geliyor bu uygulama , kaynastirma ogrencisine karsi degilim , sadece belli kurallari olmasi gerektigini dusunuyorum

Bu yıl resmi . Zaten biz çocuk eğitim almasın demiyoruz . Anne bir şekilde çocuğa ya psikolojik destek aldıracak ya ilaç tedavisi uygulanacak bir şekild e çözüm bulunmalı ama kadının üslup diğer çocuklar gelmesin benim oğlum önemli o gelecek. E böyle olunca insan ister istemez o veliye sınır oluyor.

Dediğim gibi çok dışlandıkları ve sorun yaşadıkları için böyle bir ruh haline bürünebiliyor veliler. Herkesin gölge öğretmen tutma şansı yok malesef. Bu çocuklar bir şekilde rehabilite edilip topluma kazandırılmalı. Bu konuda da en büyük yük maalesef öğretmenlere düşüyor.
Okulun rehber öğretmeni yok mu? Veliyle konuşsa, yönlendirse? Çocuğu göndermek kolay, kazanmanın yolunu bulmak önemli bence.

Dediğim gibi çok dışlandıkları ve sorun yaşadıkları için böyle bir ruh haline bürünebiliyor veliler. Herkesin gölge öğretmen tutma şansı yok malesef. Bu çocuklar bir şekilde rehabilite edilip topluma kazandırılmalı. Bu konuda da en büyük yük maalesef öğretmenlere düşüyor.
Okulun rehber öğretmeni yok mu? Veliyle konuşsa, yönlendirse? Çocuğu göndermek kolay, kazanmanın yolunu bulmak önemli bence.
Yok ne yazık ki rehber öğretmenimiz.

Isin icinde bir insan degilim ama bana cok sacma geliyor bu uygulama , kaynastirma ogrencisine karsi degilim , sadece belli kurallari olmasi gerektigini dusunuyorum

Belli kuralları var zaten, o yüzden uzmanlar karar veriyor çocuğun kaynaştırma öğrencisi olup olamayacağına. Çocuğun velisine, diğer velilere ya da öğretmene bırakılmıyor bu tercihi yapmak.

Belli kuralları var zaten, o yüzden uzmanlar karar veriyor çocuğun kaynaştırma öğrencisi olup olamayacağına. Çocuğun velisine, diğer velilere ya da öğretmene bırakılmıyor bu tercihi
Ramla konuştuğumda okuloncesinde kaynaştırma için engelin yüzdesine bakılmadığı söylendi. Ne kadar saçma. Normalde kaynaştırma olamayacak bir çocuk. Bu çocuğun özel eğitim merkezlerinde eğitim alması gerekiyor

Amin . Zaten benim asıl kızdığım ve diğer velilerin de sıkıntı çıkartacağı konu annenin üslubu . Dünyanın onun ve çocukları etrafında dönüyor zannetmesi
Oda bir bebek çok değerli elinizden geleni yapıyorsunuz eminim. Diğer çocuklarda size emanet. Ufacık bir zarar verir ihtimali varsa durumu idareye bildirin. Velilere de konu idarede diye bildirin. 14 çocukta can. Onlar bu çocuğa zarar verse bu anne kabul eder mi? Herkes için makul çözüm bulunsun. Allah da bebeğe şifa versin: (

Kesinlikle . Bir de burda bazı ters cevap veren arkadaşlar olmuş. Özel eğitim sınıfları max. 4 kişidir sınıfta iki öğretmen ve yardımcı personel bulunur . Onlar bu kadar şeye rağmen çok zorlanıyoruz diyorlar. Ama bir anasinifi öğretmeni 15 çocuk artı biri zihinsel engelli cocukla uğraşırken basından savmak istiyorsun gibi yorumlar alıyorum . Çok şaşırıyorum gerçekten
Sizin hakkıyla ilgilenebilmeyiz için de yardımcı gerek bu sadece saldırgan çocuk için değil ki başından savmak istesen sınıfa hiç kabul etmezdin biz özel ilgi gerektirmeyen çocuklarla bile zorlanırken özel bir eğitim verilmesi gereken çocukla daha çok zorlanılır

Yok ne yazık ki rehber öğretmenimiz.

O zaman siz yönlendireceksiniz. Çocuğun devam ettiği rehabilitasyon merkeziyle ve özel eğitim öğretmeniyle iletişime geçme şansınız varsa geçin. Onlar daha net bilgi sahibi olurlar konu hakkında. Size de veliye de izlenmesi gereken yolları, başvurulması gereken yerleri anlatabilirler. Muhtemelen pedagog ya da psikolog da vardır kurumda çalışan ondan da yardım alınabilir.

O zaman siz yönlendireceksiniz. Çocuğun devam ettiği rehabilitasyon merkeziyle ve özel eğitim öğretmeniyle iletişime geçme şansınız varsa geçin. Onlar daha net bilgi sahibi olurlar konu hakkında. Size de veliye de izlenmesi gereken yolları, başvurulması gereken yerleri anlatabilirler. Muhtemelen pedagog ya da psikolog da vardır kurumda çalışan ondan da yardım alınabilir.
Sıkıntı şu ordaki uzmanlarla zaten görüştüm . Ama onlar cocukla tek yaptıkları etkinlikle kalabalık sınıftaki çocuğun durumunu aynı zannediyorlar. Kalabalık sınıfta çocuk hircinken yalnız olduğu zaman daha sakın oluyor. Bu da çocuğun daha topluma girmeye hazır olmadığını gösteriyor aslında.

Çok mantıklı ama karşımdaki kadının anlayacağını sanmiyorum. Çünkü 3 yaşındaki çocuğuna matematik değil boyama yaptırdım diye şikayet edildim
O zaman usulunca egosunu çocuğunun mutluluğunun önünde tuttuğunu söylerdim. Anlamıyormuş gibi davransa da yalnız kaldığında düşünür söylediklerinizi.

Bizim durum daha beter. Kaynaştırma öğrencimizin velisine ulaşamıyoruz bile. Okula gönderip başlarından atıyorlar çocukları. Yazık çocuklara.

Ram la da konuştum . Dediğim gibi kaynaştırma olayı okuloncesinde aşırı saçma. Yanı çocuk ağır otizimli olsa bile kaynaştırma olarak kabul ediliyor bu mümkün değil. Ama bizim yönetmelikte mümkün ne yazık ki

O zaman usulunca egosunu çocuğunun mutluluğunun önünde tuttuğunu söylerdim. Anlamıyormuş gibi davransa da yalnız kaldığında düşünür söylediklerinizi.

Bizim durum daha beter. Kaynaştırma öğrencimizin velisine ulaşamıyoruz bile. Okula gönderip başlarından atıyorlar çocukları. Yazık çocuklara.
Evet öyle veliler çok var . Ah ah öğretmenler bir konuşsa neler anlatırlar .

Sıkıntı şu ordaki uzmanlarla zaten görüştüm . Ama onlar cocukla tek yaptıkları etkinlikle kalabalık sınıftaki çocuğun durumunu aynı zannediyorlar. Kalabalık sınıfta çocuk hircinken yalnız olduğu zaman daha sakın oluyor. Bu da çocuğun daha topluma girmeye hazır olmadığını gösteriyor aslında.

Bende de çözüm önerisi bitti.

Bende de çözüm önerisi bitti.
Aslında öneri dediğim çocuğa yönelik değil de veliye yönelik . Çünkü beni çocuk degil veli uğraştırıyor. Diğer çocuklar önemli değil deyince yalan değil çok sinirlendim. Ne demek diğer çocuklar önemli değil. Dayak yerlerse yesin diyor böyle bir insanlık olur mi ya hu ! Bu kadın nasıl zapt edilir çünkü bu cocuk bu kadının elinde hircinlasiyor bana göre. Böyle bir annenin çocuğu böyle olur.

Madem yardımcı öğretmen alma gibi bir durum yok o zaman çocuğun annesi hergun çocuğuyla birkaç saat oturup sosyallesmesine yardım edecek. Yani şiddet eğilimi de varsa nasıl gozetleyebilir tek bir ogretmen? Böyle bir teklif sunun bence anneye. Tamam çok zor engelli bir çocuk ancak anne olarak da sorumluluğun büyüğünü alması lazım. Üstelik böyle bir çocugun annesi yanında olmadan o yaşta kalabalik içinde kendini çaresiz hissetmesi kaçınılmaz.

X