-
- Konu Sahibi Jane Bennet
Çok yanılıyorsunuz çocuğunun zekasını kültürel gelişimini düşünen anne çocuğu anaokuluna yada kreşe gönderir.Çocuğunu umursamayanda atar televizyonun önüne yada verir eline telefon tabletiAyrica 3 yasinda çocuğu zorla anaokuluna gonderiyorsa kendisi de ugrasamiyor belkide basindan savıyordur annesi...
Malesef oyle annelerde var
Çok yanılıyorsunuz çocuğunun zekasını kültürel gelişimini düşünen anne çocuğu anaokuluna yada kreşe gönderir. ANNEDE takip edip yanında olur....Çok yanılıyorsunuz çocuğunun zekasını kültürel gelişimini düşünen anne çocuğu anaokuluna yada kreşe gönderir.Çocuğunu umursamayanda atar televizyonun önüne yada verir eline telefon tableti
Bence siz peynirinize reçel banmaya devam edin, zira benim ilgilenmem gereken cennet kokulu bir evladım var . Hayırlı geceler, bu kafayla rahat uykular...İşine gelmediği yorumlarda
Yine alttan alta beddua etmek
Ben sırf o özel çocuk için deminden beri yorumlarımı yumuşatmaya çalışıyorum oysaki yoksa annesinden dolayı değil
Bi
Çok yanılıyorsunuz çocuğunun zekasını kültürel gelişimini düşünen anne çocuğu anaokuluna yada kreşe gönderir.Çocuğunu umursamayanda atar televizyonun önüne yada verir eline telefon tableti
Sevgili hanımlar merhabalar. Okuloncesi öğretmeniyim bir okulda şimdiden söyleyeyim yardımcı stajyer hicbir seyim yok . Özel eğitimli olan öğrencimin şiddete eğilimi var . Engeli %50 zihinsel %20 görme olmak üzere toplam %70 lik bir engel. Gecen yil daha 3 yasindaydi bu cocuk annesi cocuvu okula kaydettirmek istedi. Ben hiçbir sekilde istemedim ama müdür yardımcımız iyi niyet gostermis kayit yapmis. Bu kadinda 3 yasinda daha tuvalet eğitimi olmayan zihinsel engelli çocuğunu okula getirdi. Çocuk bir iki gün annesiyle geldi. Annesinin isteği şu şekildeydi hocam akademik olarak bir şey öğrenmesini istemiyorum sosyallessin yeter. Ben de Türk dili etkinliği müzik etkinliği oyun etkinliğine katıyordum . Matematik etkinliğinde önüne pastel boya koyup diğer öğrencilerimle ilgileniyordum . Bu kadın gitmiş beni şikayet etmiş. Neyse dedim çocuğundan dolayı hassastır sesimi çıkarmadım şikayet mevzusunu bilmeme rağmen. Bu arada bana sürekli sizden çok memnunuz iyi ki Siz bizim öğretmenimizsiniz diyen biri. Neyse cocuk 3 yasinda okula bir gun tek geldi makasla arkadaslarini kovaliyordu . Annesini aradim ya siz bu sinifta bu cocukla birlilte kalacaksiniz ya da bu cocuk bu sinifta olmaz dedim. Neyse bu teklif isine gelmedi yaşı da tutmadığı için çocuk okula gelmedi. Bu yıl kaynaştırma öğrencisi olarak bende ama ne yazık ki yine şiddet eğilimi var . Bir veli şikayete geldi çocuğuna vurduğu için bu çocuğu. Annesi gelmiş benim çocuğumu kimse bu okuldan alamaz . Vurursa vursun benin çocuğum özel anlayışlı olsunlar. Istemiyorlarsa hicbir çocuk okula gelmesin benim çocuğum okula gelecek önemli olan benim çocuğum gibi saçma sapan çirkin bir üsluba büründü. Bu salı veli toplantısı var. Velilerden baya bir ses yükselecek. Ben bu veliyi hicbir şekilde tutamam nerden tutsan elinde kalıyor. Sırf çocuğa üzülüyorum yoksa anne hiç umrumda olmaz. Sizce bu veliyle nasıl bir diyalog kurmalıyım. Arrik kadınla hicbir şekilde muhattap olmak istemiyorum veli toplantısında direk onu idareye mi yonlendirmeliyim sizce
Sen nasıl bir öğretmensin merak ettim gerçekten. Kaynaştırma öğrencileri artık her öğretmenin bir gerçeği. Her sınıfa neredeyse 1-2 düşüyor. Velinin şikayeti yerden göğe kadar haklı. Ne derse desin sen çocuğa özel eğitim planı hazilayacaktin ve matematik dersine onu da dahil edecektin. Çocuk zihinsel engelli deyip eline pastel vermek ne demek. Size üniversitede ogretmiyorlar mi veli ile iletişim sınıf yönetimi şu bu gelip burada kadınlar kulübüne soruyorsun.
Bak çocuk özel öğrenci olmasaydı da şiddete eğilimli olabilirdi. Biraz otorite biraz takip. Eğer yardımcıya ihtiyacın varsa müdürün ile git konuş. Yapamıyorsan da bu işi yapacak olan çok var kadro işgal etme
Ya neyini anlamıyorsunuz cidden merak ettim!? Siz böyle yaparsaniz yani bu kadar bilincsiz olursaniz, bu sorunlar devam eder. Eger anaokullarina kaynastirma ogrencisi herhangi bir sinirlama olmaksizin alinacaksa, o siniflara bir uzman ve bir yardimci da sayiya gore dahil edilmeli. O cocuklar oyuncak degil ve bu isi bilen birisi yapmali. Okul oncesi ogretmenlik ve bu farkli alanlar özel bir alan tabi tr de bu ne kadar ciddi yapiliyor bilemiyorum ama her cocuk nasil kendine özgü ise her engellinin de engel oranı ve karakteriyle birlikte apayrı bir özgünlüğü var. Strese giren ve donguye dusen bir cocugu uzmanlar bile kolay kolay sakinlestiremiyor takibi ayri, karakter cözümü ayrı, ogrenme sekli ve kapasitesi ayri seyler. Önce o cocuga sonra diger arkadaslarina sonra hocaya yazik! Eger gercekten cocuk icin birsey istiyorsaniz bu hocaya da hak vermeniz gerekiyor.Sen nasıl bir öğretmensin merak ettim gerçekten. Kaynaştırma öğrencileri artık her öğretmenin bir gerçeği. Her sınıfa neredeyse 1-2 düşüyor. Velinin şikayeti yerden göğe kadar haklı. Ne derse desin sen çocuğa özel eğitim planı hazilayacaktin ve matematik dersine onu da dahil edecektin. Çocuk zihinsel engelli deyip eline pastel vermek ne demek. Size üniversitede ogretmiyorlar mi veli ile iletişim sınıf yönetimi şu bu gelip burada kadınlar kulübüne soruyorsun.
Bak çocuk özel öğrenci olmasaydı da şiddete eğilimli olabilirdi. Biraz otorite biraz takip. Eğer yardımcıya ihtiyacın varsa müdürün ile git konuş. Yapamıyorsan da bu işi yapacak olan çok var kadro işgal etme
Size katılıyorum.Ya neyini anlamıyorsunuz cidden merak ettim!? Siz böyle yaparsaniz yani bu kadar bilincsiz olursaniz, bu sorunlar devam eder. Eger anaokullarina kaynastirma ogrencisi herhangi bir sinirlama olmaksizin alinacaksa, o siniflara bir uzman ve bir yardimci da sayiya gore dahil edilmeli. O cocuklar oyuncak degil ve bu isi bilen birisi yapmali. Okul oncesi ogretmenlik ve bu farkli alanlar özel bir alan tabi tr de bu ne kadar ciddi yapiliyor bilemiyorum ama her cocuk nasil kendine özgü ise her engellinin de engel oranı ve karakteriyle birlikte apayrı bir özgünlüğü var. Strese giren ve donguye dusen bir cocugu uzmanlar bile kolay kolay sakinlestiremiyor takibi ayri, karakter cözümü ayrı, ogrenme sekli ve kapasitesi ayri seyler. Önce o cocuga sonra diger arkadaslarina sonra hocaya yazik! Eger gercekten cocuk icin birsey istiyorsaniz bu hocaya da hak vermeniz gerekiyor.
Ya neyini anlamıyorsunuz cidden merak ettim!? Siz böyle yaparsaniz yani bu kadar bilincsiz olursaniz, bu sorunlar devam eder. Eger anaokullarina kaynastirma ogrencisi herhangi bir sinirlama olmaksizin alinacaksa, o siniflara bir uzman ve bir yardimci da sayiya gore dahil edilmeli. O cocuklar oyuncak degil ve bu isi bilen birisi yapmali. Okul oncesi ogretmenlik ve bu farkli alanlar özel bir alan tabi tr de bu ne kadar ciddi yapiliyor bilemiyorum ama her cocuk nasil kendine özgü ise her engellinin de engel oranı ve karakteriyle birlikte apayrı bir özgünlüğü var. Strese giren ve donguye dusen bir cocugu uzmanlar bile kolay kolay sakinlestiremiyor takibi ayri, karakter cözümü ayrı, ogrenme sekli ve kapasitesi ayri seyler. Önce o cocuga sonra diger arkadaslarina sonra hocaya yazik! Eger gercekten cocuk icin birsey istiyorsaniz bu hocaya da hak vermeniz gerekiyor.
Hanımefendi sakin olun. Keşke bütün sayfaları okuyup yorum yapsaydınız. Daha doğrusu konuyu bir kere daha okusaydiniz. Çünkü çocuk 3 yaşında. Gayri-resmi okula geliyor. Çünkü yaşı tutmuyor. Sadece anneyi rahatlatmak için kabul ediyorlar. Kadın o dönemde şikayet ediyor. Şimdi ise yaşı tutuyor. Ama anne ilgisiz.
Sadece ilk cumlenizi okudum ve sunu demek.istiyorum.Hayır kesinlikle meslek liseli bir stajyer asla o cocukların dilinden anlayamaz en fazla iyun ablalığı yapar sınıfta. Bunu devletin yapmasi ve bizlerin de ısrarla doğru olanı yani özel eğitim ogretmenini istememiz gerekiyor. Evet stajyer olacaksa da bransinin stajyeri olsun?! Oyincak degil bu is ciddi ve aileler istemeyince olacak sey de degil ne yazik ki. Ben istemem cocugum ona nasil davranacagini bilneyen ve saatte 5 dk anca ayirabilecegi bir sinifta tek basina calisan bir ogretmenle olsun istemem! Normal cocuk makasla arkadas kovalar mi canim dur dersin aa cok yanlis dersin durur ama bu cocuga ne demeli nasil demeli ve ne yapmali ince ince hesaplanmali ve takip edilmeli. Sıradan bir cocuk siddet uygulasa disipline gonderir iste bi ceza bi yaptirim uygulayip yanlisi anlamasini saglarsin ama engelli cocuk ve ceza asla mumkun degil yavru anlamaz cunku. Bunlar cocuk oyuncagi degil. Herkes cocuk sahibi iste yazin gerekli yerlere efenim isteyin talep edin her kaynastirma sinifina ozel egitim ogretmeni istiyoruz diye 60 saatlik formasyonun yapacagi is degil ki bu. Her konuda oldugu gibi bu konuda da yalap sap is yapiliyor.
Hayatım sorun bu zaten dinlemiyor, okumuyor ve anlamak istemiyorsunuz.Sadece ilk cumlenizi okudum ve sunu demek.istiyorum.
Zaten konu sahibi de anlayamamis kaynastirma ogrencisinin halinden.
Yani konu meslek liseli veya lisans mezunlugu degil.
Ustelik sadece basinda durmaya bile kimse yok diye sikayet ettigi icin insanlarin stajyer onerisi sunmasi son derece dogal.
Lutfen ozel egitime gereksinim duyan bir evladiniz oldugunu dusunun.
Konu sahibinin cozum anlayisi ogrenciyi yollamak olmamali.
Diger meslektaslarimiz ne sartlarda calisiyorlar kervan gecmez ucralarda.
Derdini anlayacak birini bulamiyor.
Sistemin açığını o cocuklara odetmek yerine asgari musterekte nasil bulusulur onu arastirsin.
Hayır kesinlikle meslek liseli bir stajyer asla o cocukların dilinden anlayamaz en fazla oyun ablalığı yapar sınıfta. Bunu devletin yapmasi ve bizlerin de ısrarla doğru olanı yani özel eğitim ogretmenini istememiz gerekiyor. Evet stajyer olacaksa da bransinin stajyeri olsun?! Oyuncak degil bu is ciddi ve aileler istemeyince olacak sey de degil ne yazik ki. Ben istemem cocugum ona nasil davranacagini bilmeyen ve saatte 5 dk anca ayirabilecegi bir sinifta tek basina calisan bir ogretmenle olsun istemem! Normal cocuk makasla arkadas kovalar mi canim dur dersin aa cok yanlis dersin durur ama bu cocuga ne demeli nasil demeli ve ne yapmali ince ince hesaplanmali ve takip edilmeli. Sıradan bir cocuk siddet uygulasa disipline gonderir iste bi ceza bi yaptirim uygulayip yanlisi anlamasini saglarsin ama engelli cocuk ve ceza asla mumkun degil yavru anlamaz cunku. Bunlar cocuk oyuncagi degil. Herkes cocuk sahibi iste yazin gerekli yerlere efenim isteyin talep edin her kaynastirma sinifina ozel egitim ogretmeni istiyoruz diye 60 saatlik formasyonun yapacagi is degil ki bu. Her konuda oldugu gibi bu konuda da yalap sap is yapiliyor.
60 saatlik formasyon alip (ben) isini muazzama yakin yapmaya calisan ogretmenler var. Bir de ozel egitimci olup (dayim) cocuklari para olarak gorenler var.Hayır kesinlikle meslek liseli bir stajyer asla o cocukların dilinden anlayamaz en fazla oyun ablalığı yapar sınıfta. Bunu devletin yapmasi ve bizlerin de ısrarla doğru olanı yani özel eğitim ogretmenini istememiz gerekiyor. Evet stajyer olacaksa da bransinin stajyeri olsun?! Oyuncak degil bu is ciddi ve aileler istemeyince olacak sey de degil ne yazik ki. Ben istemem cocugum ona nasil davranacagini bilmeyen ve saatte 5 dk anca ayirabilecegi bir sinifta tek basina calisan bir ogretmenle olsun istemem! Normal cocuk makasla arkadas kovalar mi canim dur dersin aa cok yanlis dersin durur ama bu cocuga ne demeli nasil demeli ve ne yapmali ince ince hesaplanmali ve takip edilmeli. Sıradan bir cocuk siddet uygulasa disipline gonderir iste bi ceza bi yaptirim uygulayip yanlisi anlamasini saglarsin ama engelli cocuk ve ceza asla mumkun degil yavru anlamaz cunku. Bunlar cocuk oyuncagi degil. Herkes cocuk sahibi iste yazin gerekli yerlere efenim isteyin talep edin her kaynastirma sinifina ozel egitim ogretmeni istiyoruz diye 60 saatlik formasyonun yapacagi is degil ki bu. Her konuda oldugu gibi bu konuda da yalap sap is yapiliyor.
Hayatım sorun bu zaten
Neden anlamak istemeyelim acaba iyi misiniz?Hayatım sorun bu zaten dinlemiyor, okumuyor ve anlamak istemiyorsunuz.
Ilk cumleniz hatali.
Sizin soylemlerinizi duzeltmek suctu ve bilmiyor muyduk bu kanunu.
Evet okumuyorum. Haklisiniz. Insaallah suz okur ve benim gibi olmazsiniz.