Burda iki çocuktan sonra perişan bir şekilde hayatım kaydı diyen anneler var. Öğretmen diye bir kişiye 15 tane kreş çocuğuna tek başına bakmak zorundasın demek empati yoksunluğunu gösteriyor. 90 ların başında anasınıfı okumama ve kreşde de bir süre tecrübem olmasına rağmen daha o yıllarda sınıfta birden fazla öğretmen olduğunu, ya da tek öğretmen dışarıya çıkarken sınıfı bayan hizmetliye emanet ettiğini hatırlıyorum. Kimsenin çocuğu şamar oğlanı değil, hiç bir öğretmen insanüstü özellikler göstermek zorunda da değil. tüm engelli çocuklar da uzmanların uygun gördüğü şartlarda topluma, akranlarına karışmak zorunda. Toplumun görevi bu. Burda muhatap öğretmen değil idare. Madem böyle bir çocuğu o sınıfa aldınız, bir abla ya da yardımcı temin etmek zorunda. Annesine mi teklif edildi anne de gerekirse bu fedakarlığı yapıcak. Engelsiz 15 çocuk bile bana göre iki öğretmenle idare edilebilecekken bir de hassas bir evladı araya karıştırıp iki tarafın da zararına sonuçların doğmasına kayıtsız kalan anne de idare de bana göre sorumludur. Duyar kasmanın, hele ki beddua etmenin ne kadar saçma olduğunu söylemeye gerek yok. Böyle bir evlada sahip olmanın ağır yükünü taşıyan insan zaten hiç bir çocuk için bunu dileyemez.demek ki yeterince tekamül edememiş derim ben de.