- 9 Eylül 2013
- 11.930
- 27.361
- Konu Sahibi Jane Bennet
Yorumlarınız gayet güzel suçlamadan yön gösterbiliyorsunuzDevlet okullarının, hele de ücra bölgelerdeki okulların halini ve veli profilini kısmen biliyorum.
Yaşadığınız sıkıntı ve zorluğu da tahmin edebiliyorum.
Bununla birlikte kanun ve yönetmelik,
ne emrediyorsa ona uymak zorundayız.
Ya bu deveyi güdeceğiz, ya bu işi yapmayacağız.
Alabildiğiniz her yardımı,herkesten isteyin Hocam.
İnanç durumunuzu bilmiyorum ama çevrenizdeki insanlardan ve Allahtan yardım diler,siz de bu işi çözmek için yüreğinizi ortaya koyarsanız inanın açılmaz zannetiğiniz kapılar açılır,tahmin etmediğiniz kişiler size yardımcı olur.
Öğretmenken benzer durumları defalarca yaşadım.
Çok kaynaştırma öğrencim oldu.
Genellikle diğer öğretmenlerin istemediği çocukları ben aldım çünkü ben anneydim,yüreğim elvermedi.
Tabii özel kurumda olmam hasebiyle,
velilerden yana şanslı olduğumu inkar edemem.
Öğretmenliğimin son yılında,sınıfımda aynı anda; bir tane DEHB raporlu erkek öğrencim,
bir tane dikkat dağınıklığı olan öğrencim,
bir tane şeker hastası olup iki saatte bir beslenmesi gereken öğrencim,
bir tane babasını yeni kaybetmiş kız öğrencim,
bir de ilkokul 1.sınıfa başlayıp,iki ay sonra akademik yetersizlik nedeniyle anasınıfına yani benim sınıfıma geri gelmiş öğrencim vardı.
Sıkıntıdan ve bu kadar sorunlu öğrenci ile aynı anda başedememekten,mesleği bırakma noktasına gelmiştim ki yardım istemeye karar verdim.
İdarecime 'ya bana yardımcı öğretmen verirsiniz, ya da ben devam edemeyeceğim' dedim.
Sağolsun hem yardımcı öğretmen verdi,
hem psikolojik destek oldu,
hem çocuklarıma hem bana.
Ufak tefek sıkıntılar hariç kazasız belasız seneyi tamamladım.
Ertesi yıl yine okul öncesi sınıfını verildi bana, Eylül başıydı,yeni eğitim yılı için plan ve hazırlık yaparken yeni açılan anaokulu şubesine müdürlük teklif edildi.
Demem o ki siz biraz gayret edin,
iyi niyetinizi koruyun,etrafınızdan yardım isteyin,
elbet sonu hayrolur.
Aslında tüm sorun bizde kuralların aşırı esnetilmiş olmasından geliyor
Veliden öğretmenine okul müdüründen hademesine herkes kurallara uygun davransa sorun kalmayacak