Beni hedef seçmesinin nedeni şu, ben eskiden katı bir dindardım, hatta onlar gibi biraz yobazdim diyebilirim. Sonra istanbulda üniversite okudum, okudukça yeni insanlar tanıdıkça hayata dair, ahlaka dair fikirlerim değişti,( yanlış anlaşılmasın, ahlaki fikirlerim değişti derken sunu kastediyorum, eskiden ben de onlar gibi düşünürdüm, eğer bir kadın sevgilisiyle aynı evde yasarsa ahlaksizdir diye düşünürdüm. Sonradan bunun bir ahlaksizlik olmadığını düşünmeye başladım. Bunun gibi örnekler) dini anlamda da fikirlerim değişti, ( din değiştirmek degil sadece dini yorumum değişti) o bendeki bu değişimleri görüyordu ve bundan sebep önce çocuklarını uzaklaştırdı benden.
Ayrıca da arkadaşlarımı hepsini tanırdı, ben de anlatırdım sohbet ederdik, en yakın arkadaşım vardı mesela, onu sorardı ne yapıyor diye ben anlattım, iste şimdi nişanlısıyla aynı eve taşındı beraber yaşıyorlar falan, o da bunu ahlaksizlik olarak görüyordu, onun hayatı onun tercihi derdim ben arkadaşımı seviyorum derdim.
Ben soyle tahmin ediyorum, o hep sunu düşünüyordu ben o arkadaşımdan etkilenip açıldım, ben ona uyuyorum sandı. Ben açıldığımı öğrenince de kendi kafasında paranoya yaptı geçmişte yaşananları didikledi ve biseyler uydurdu