- Konu Sahibi umutbizimolsun
- #1.841
yeterciğim sende mi bu topiktesin canım benim maşallah butun topıklerde aktıf goruyorum senı:)))
umutbizimolsun ,nurcan ve buradakı tum arkadaslar hepınıze merhabalar.umut arkadasımızın bu topıkı olustururken yezmıs oldugu hayat hıkayesı benı cok duygulandırdı ve aranıza katılmak ıstedım bende:)
dun girirp yazacaktım ama hiç fırsatım olmadı ne yazık ki.
Neyse şimdi anlatayım bende hikayemi;
ben ve eşim 30 yaşındayız, evleneli 1.5 yıl oldu.evelendiğimiz ilk günden beri hiç korunmadık.çünkü eşim 2007 yılından beri kendisinde varikosel rahatsızlıgı oldugunu bılıyor ve sperm sayısı ve hareketlerı konusunda sperm testının sıkıntılı oldugunu bılıyormus.bızde evlendık ve 6 ay hıc korunmadan denedik ve sızınde tahmın ettiğiniz gibi gebelik hiç oluşmadı.bizde öncelikle eşimin tedavisi için mersinde görev yapan bir prof.a gittik.eşimi geçen sene şubat ayında ameliyat etti ve değerlerin düzeleceğini söyledi.
Ama bizim sayımız toplamda 1.5 mılyondu ılerı hareketlılık 0 dı ve morfolojı de sıfırdı.yanı degerler oldukca dusuktu.ama doktor yıne de kesınlıkle amelıyat gereklı dedı.çift taraflı vede ılerı derece amelıyat gecırdı eşim.
Doktorumuz 3 aydan once kesınlıkle spermıogram yapmamamız gerektıgını soyledı.3 ay gectıgınde yaptırdıgımız spermıogramda esım azospermı oldu ve hıc sayı bulunmadı(ıkımızınde basından asagı kaynar sular dokuldu ve bır daha asla sperm cıkmayacagını sandık.doktorumuzunda bu duruma cok sasırması bızı ıyıce korkuttu.aradan yıne 1 ay gectı ve testı tekrarladık sonuc yıne sıfır azopermı devam.1 ay sonra yıne devam azospermı devam.yaklasık 6 ayda da sonuclar aynı cıkıyordu.daha sonra ınternetten kaan aydosun maıl adresını buldum ve sagolsun bıze vıtamınler ve bırtakım ılaclar onerdı.o ay test yaptırdık ve sukur esımde 5 mılyon sperm bulundu ama hareketlılık ve morfolojı yıne sıfırdı.artık doktorlar kesın tup bebege gecmemız gerektıgını soyledı.
Bende arastır arastır memorıal'e karar verdım ve ıstanbulun yolunu tuttuk.oradakı teknolojı adana dan bır adım onde dıye ılk kez orda deneyelım ınsallah tutacak dıye gıttık gecen ay.ıkı tane cok saglıklı bırıncı derece embrıyomuz olustu fakat ıkısıde tutmadısımdı kafam karısık eşim sıgarayı da bırakamıyor tekrar mutlaka deneyecegız ama nerede bılmıyorum ıste boyle kızlar basınızı agrıttım bırazcık.
hoş geldin tatlım iyiki buradasın emin ol hiç stresin kalmayacak