• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oysa ki ben,her günü kızımsız ve oğlumsuz yasiyorum:(

ocakta 2.yılımız doluyor evleneneli...düğün fotoğraflarıma bakarken öyle içim yandıki...
En güzel halimle en içten halimle gülümsemişim başıma nelerin geleceğini hiç tahmin etmeden..
Benim kardeşim olmadı onun için mahalledeki bütün çoçukları kardeşim belleyip hepsine bakıyor hatta altlarını bile değiştiriyordum mınderi kıvırıp bebek yapıyor guya onu emziriyordum taa ozamandan belliymiş çoçuk hasretim onun için evlendikten sonra 6 ay kadar korunduktan sonra hemen coocuk ıstedimm
hemen hamile kalacağımdan okadar emin olduğum için son bir tatile çıkalım dedik alanya sonra istanbul,kan testı hemen belli olurmuss reglıme 3 gun kalaq bı polıklınığe gidiyoruz kan testı yaptırmaya 3 gune daynamaya sabrımız yok yani halbukii kaç 3 gunler kaç 3 aylardır sabredıyoruz şimdi..polınıkılıkten reglımı gecip geçmediğini sordular hayır dedım geçince gelın dedıler ama benim reglım hiç gecikmedi...
3 ayın sonunda hala kalmadığım için hemen kontrollere başladık ben zaten bebek dusunduğumuz ılk ay yaptırmıstım butun testleri normaldi hersey.. şimdi eşimdeydi sıra...
Sperm değerlerim normalin biraz altındaymış dedi eşim sol taraftada varikosel varmış amelıyat demiş dr
ilk şokk...doğudayız adam gibi bit doktor bulurmuyuz o bıle belli değil..
Eşim hemen bi doktor buluo ve randevu alıyor gıdıyoruz amelıyat oluo...şimdi 3 ayı sabırsızlıkla beklıyoruz kesın yukselecek değerler eminiz...bununla brlıkte kurler yapıyorum keçiboynuzu evıcap l-arginine içio ama 3 ayda sonuç aynı..
Sonra bı dr buluyoruz dıokı 3.derece varıkosellerın duzelmesi zaman alır 1 yılı bulur bıraz sabredın ...
Bu arada yaz oluyor ve tam bır yıl geçmiş oluyor bız coocuk ısteyelı. Adanada bır tup bebek merkezine gıdıyoruz spermıyogram yaptırıoruz 10 mılyon cıkıo dr bu değerle sızın aşılamayla olur dıyor
bulunduğumuz yerde yapğtırsak sonuç cok değişirmı dıyoruz cok değişmez aynı işlemler yapılır dıyor ve bız aşılamya başlıyoruz
iğneleri 3 gun kullanıp gıdıyorum 8 tane yumurtma oluo istersenız tupe geçin dıyor drumuz
tekrar hurraaaa adanaya dönuyoruz ertesı gun 12 tane oluo bu defa yumurtam...tupe geçiyoruz rescue ıvf...sıklusu kurtarma yanii...
Ben okadar mutluyumkii aşılamayı zaten istemıyorum...bunda mutlaka bı hayır vardır dıyorum mutlaka olacak dıyorumbıde az bı ilaçla 16 yumurtam oluo daha moolsun...
Pazartesi gıdıyorum kontrole kan verıyorum beklemnız gerekmez bız ararız dıolar alışverıse verıorum kendımı transfer esnasında gıyecek rahat bısıler denıyorum tam kabındeyım ustumu cıkardım tlf calıo delı gıbı çantanın ıcınde arayıp buluyorum hemşire hanım yumurtalarınız kendılığıden çatlamış tedavı ıptal dığer hastalığınızın 3.gunu gelın dıyor
yeğenlerim var yanımda soruolar nooldu dıyee bılmıolar cunku yalanlar uyduruoruz tek ayak ustunde denediğim herseyı alıp cıkıyoruz dunya baıma yıkılıo sankı cunku ilaçlar yan etkı yapmıs zaten bıran once yumurtalrım toplansın dıye beklerken okadar basıt 3 cumleyle herseyı boşa yasadınız dıyortlar resmen....
Ynleri bırakıp merkeze zor atıyoruz kendımızı doktorumuz yumurtaların hepsının çatlamış olbıleceğını soylesede kalanları toplayın dıyorum
işlem sonunda ıkı embriyom 3. Gune gelıyor 2. Kaliteler cunbku cok olgun olmayan yumurtalrımla yapıllar progesteronum erken arttığı ıcın tarnsferı yapmıyorlar dondururuyorlar
3 ay sonra kasımda baslıyorum yenıden eşimın spermlerı cok kotu olmadığı ıcın aynı zamanda aşılamada yapılacakmıs hiç duymadım ama guvenıyorum doktoruma..
çok az dozla yıne 7-8 yumurtam oluo 5 tanesı olgun aşılama gunu gelıo eşimin yıkanmadan sonrakı sperm hızı beklendiği kadar artmıo drum bu tup bebek sperm sayısı ama sızın cok yumurtanız var belkı olur dıyor bir şokkk daha...
3 gun sonra merksden arıolar embriyolarınız çözuldu yarına kadar bekltıcez eger bı sorun olursa sızı arıcaz yoksa 11 gıbı gelın
erkenden uyanıyorum kulağım tlfda noolur aramsınlar gelişimlerı durdu demesınler dıyorum saat bişekılde 11 oluyor ama o saate kadar hiç durmadan bıldığım butun sekıllerde dua edıyorum
8 hucrelı 2 kalıte embriyom tarnsfer edılıyor sonunda içime kayısını göruyorum yıne dualar dualar...
Resmını verıolar ama cok fazla fragmantasyon var okadar resım bakmısım kı artık yuzdesıne kadar bılebılıorum cok az sansımız var ama yınede bır umut en azından bır sansımızı denedık
9. Gun dayanamayıp kan testı verıorum sonucu bılıyorum ama negatiff eşim yıkılıyor resmen sigarayı bırakmısken durup sigara alıp yakıyor
halbukı varlığına hiç alışmayım dıye hiç elını karnıma koyup konusmamıstı bıle yınede ne kadar alışmıs demmki...
Ben elımı karnıma koyup bebeğıme veda edıyorum onu cok sevdiğimi soyluyorum....
Ertesı gun arkadas bebeğının diş buğdayına çağırıo kahroluyorum ama gıdıyorum bırlıkte gıttığımız dığer arkadasımda kızını uyuduğu ıcın bakıcıda bırakmak zorunda kalıo ve dıoki
kızımsız hiçbir seyden zevk almıyorum..... O an içim dahada yanıyor ve dıyorumkı ıcınden
ben her günümü oğlumsuz ve kızımsız yaşıyorum...

canım yazını okurken inan çok duygulandım.daha yeni evliymişsin.ümidini kaybetme allaha inan herşeyin bir vakti zamanı vardır.sen sadece inan .çocuk sahibi olmak için psikolojininde düzgün olması lazım.bende 8.5 yıllık evliyim.çocukları çok severim.evlendiğimde 7-8 ay sonra çocuk yapmaya karar verdik.bende bazı sorunlar çıktı.eşimde varikosel ameliyat oldu.benim yumurtalar büyüyüp çatlamıyordu.iğneyle yumurtaları büyütüp çatlatma iğnesiyle çatlatıyorduk.vede evliliğimin 2 yılının bitiminde hamile kaldım.ikiz kızlarım var 6 yaşındalar.vede tekrar tedaviyle çocuk sahibi olursun dedi herkes.geçen yıl kendi kendine hamile kaldım(tedavisiz).6aylık birde oğlum oldu.senin gibi çok sızlandım ilk iki yıl.çok üzüldüm.çok ağladım .çok ümitsizliğe kapıldım.ama şimdi çok şükür hepsini unuttum.inan hiçbirşey ümitsiz değildir.umarım sende kızına ve oğluna kavuşursun...........................:69:

kızlar tedavıme taksımdekı alman hastanesınde oluyorm dun ılk muayememı oldum ılaclarıma basladım doktorum hakan bey benı muayene ederken rahmınde perde var dedı bu tuttuktan sonra düsük yaptırabılıyo dedı ama senın hıc dusugun olmadı dedı sımdı senı amelıyat ettmeyelım dedı perdede ınce dedı pek zararı olmaz dedı benım bı hastamdada vardı ve daha kaldı perde ve dogum yaptı dedı sorun olmaz dedı ama aklımda supse kaldı sızın aranızda boyle bı sorunu olan varmı veya bı bılgısı olan varmı

Canım benim de rahimde perde vardı Tüp bebek için gittiğimizde doktor zaten hamile kalamıyorsun zar zor hamile kaldığında da bebek düşecek mi düşmeyecek mi diye beklemeyelim dedi ve iki defa histeroskopi yapılarak düzeltildi Ama benim perde oldukça kalındı Senin doktorun öyle uygun gördüğüne göre vardır bir bildiği Doktoruna güven ve aklına kötü şeyler getirme İnşallah sağlıcakla alırsın bebeğini kucağına

Canım benim de rahimde perde vardı Tüp bebek için gittiğimizde doktor zaten hamile kalamıyorsun zar zor hamile kaldığında da bebek düşecek mi düşmeyecek mi diye beklemeyelim dedi ve iki defa histeroskopi yapılarak düzeltildi Ama benim perde oldukça kalındı Senin doktorun öyle uygun gördüğüne göre vardır bir bildiği Doktoruna güven ve aklına kötü şeyler getirme İnşallah sağlıcakla alırsın bebeğini kucağına
canım ya saol cevabın ıcın dr.zaten perde ınce dedı bunadan daha kalın perdelı bı hastam vardı dedı hıc tehlıkesıs dogurdu dedı ama tedavıye bın bır heyecanla gıttım ve bole dıyıncede aklım karıstı korku gırdı ıcıme sımdı perdeyı aldırsam tedavım 1 ay daha ertelencek bılmıyorumkı napım tekrar konusacam dr.la butun umutlarım gıttı ya

umutcum ne desem bılemıyorum canım.umıtlıydım senden ama bak ben bu basarısızlıgın merkezden kaynaklandıgını dusunuyorum.bence ıstanbul yada ankaradaiyi bır merkezde yaptr.buralarda daha ıyı merkezler var.gercı Rabbim yazdysa heryerde olur ama yınede merkez onemlı.bende yaza kadar arastırıyorum .sımdılık aklıma yatan Maya,Bruksel tupbebek merkezı ve Amerıkan hast var.ama tabı yaza kadar duydugum olumsuz bısı bu fıkrımı degstırebılır.bakalım ınsallah normal yolla gelır bebeklerımız Rabbim büyük bu mubarek gunlerde belkı duyar sesımızı bızımde yuzumuzu guldurur.hem tupbebekten sonra kendılıgınden hamıle kalan cok.ınsallah sende o sanslılardan olursun canım.Rabbim kimsenin ellerini bos cevirmesın kucagını da evlatsız bırakmasın.Amin.

canım ya saol cevabın ıcın dr.zaten perde ınce dedı bunadan daha kalın perdelı bı hastam vardı dedı hıc tehlıkesıs dogurdu dedı ama tedavıye bın bır heyecanla gıttım ve bole dıyıncede aklım karıstı korku gırdı ıcıme sımdı perdeyı aldırsam tedavım 1 ay daha ertelencek bılmıyorumkı napım tekrar konusacam dr.la butun umutlarım gıttı ya

canım dr. mutlaka daha ıyı bılır ama bence sorun varken tedavıye baslama bu senınde ıcıne sınmez.bak aklınada yatmamıs.olsun gec olsunda pozitif olsun.histereskopıyı kım yapacak pekı yapılırsa yıne alman hastanesındekı dr.mu yoksa baska bır dr. mu.tupbebek yapan dr.un hıstereskopıyı yapmayacaksa bundan dolayı sana bısı olmaz dıyordur belkı,belkı sen bunu duzelttırene kadar bır daha o merkeze gıtmezsın dıye dusundugunden gerek yok dıyordur ama kendısı yapacaksa bu amelıyatı ve extradan para kazanmak varken bıle gerek yok dıyorsa o zaman gercekten gerek yoktur.bılemıyorum bu tıp olasılıklar geldı aklıma .inşallah hakkında hayırlısı olur

umutcum ne desem bılemıyorum canım.umıtlıydım senden ama bak ben bu basarısızlıgın merkezden kaynaklandıgını dusunuyorum.bence ıstanbul yada ankaradaiyi bır merkezde yaptr.buralarda daha ıyı merkezler var.gercı Rabbim yazdysa heryerde olur ama yınede merkez onemlı.bende yaza kadar arastırıyorum .sımdılık aklıma yatan Maya,Bruksel tupbebek merkezı ve Amerıkan hast var.ama tabı yaza kadar duydugum olumsuz bısı bu fıkrımı degstırebılır.bakalım ınsallah normal yolla gelır bebeklerımız Rabbim büyük bu mubarek gunlerde belkı duyar sesımızı bızımde yuzumuzu guldurur.hem tupbebekten sonra kendılıgınden hamıle kalan cok.ınsallah sende o sanslılardan olursun canım.Rabbim kimsenin ellerini bos cevirmesın kucagını da evlatsız bırakmasın.Amin.

evet canım cok sansızlıklar oldu
ozel bır merkz gıbı ılgılenemıolar kalabalık olduğu
ıcın ozelıkle haftasonu
bende oyle dusunuyorym cnm kkan hocaya maıl atmıstım bakalım
ona gıdıcez tedavıden once bıraz duzeltelımkı daha kalıtelı embriyolar olsun
ınsallah canımm
bu arada arkadaslar gecmıse cok bakamadım
ama bıraz girmeyı dusunmuorum yani bi sure bebek fıkrını bana htırlatacak
herseyden uzak durucam onun için benı anlarsınız umarım
hepınızı cok sevıorum ınsallh hamıle haberlerımle gelırım
çok öptümm

KAn testi yetercim ya :43::43::43::43::43:
:((((((((((((((((((
olmadı kıslar yapacak bişey yok
daha gelişmiş bir merkezde yaniden denicez
umarım ozaman olur ozamana kadar rafa kaldırdım artık allh büyük bi gün olur umarım sağolun
canlarımm derim kalınlastı heralde bu kez cok sarsılmadım:)
canım hayırlısı buymuş zanmanı değilmiş ne desem boş
canım bende aynen senin gibi düşünüyorum ayşe ve umuttan çok emindim çünkü durumları benimgibi aslında kendilerinde önemli bişi yok ama bence merkez çooooook önemli ayşenin doktora özellikle çok güveniyorum umutcumda inşallah birdahakinde daha iyi bi merkez bulur
evet canım cok sansızlıklar oldu
ozel bır merkz gıbı ılgılenemıolar kalabalık olduğu
ıcın ozelıkle haftasonu
bende oyle dusunuyorym cnm kkan hocaya maıl atmıstım bakalım
ona gıdıcez tedavıden once bıraz duzeltelımkı daha kalıtelı embriyolar olsun
ınsallah canımm
bu arada arkadaslar gecmıse cok bakamadım
ama bıraz girmeyı dusunmuorum yani bi sure bebek fıkrını bana htırlatacak
herseyden uzak durucam onun için benı anlarsınız umarım
hepınızı cok sevıorum ınsallh hamıle haberlerımle gelırım
çok öptümm

canım inşallah alırız güzel haberlerini gelirdde müjde verirsin

:((((((((((((((((((

canım hayırlısı buymuş zanmanı değilmiş ne desem boş

canım bende aynen senin gibi düşünüyorum ayşe ve umuttan çok emindim çünkü durumları benimgibi aslında kendilerinde önemli bişi yok ama bence merkez çooooook önemli ayşenin doktora özellikle çok güveniyorum umutcumda inşallah birdahakinde daha iyi bi merkez bulur

canım inşallah alırız güzel haberlerini gelirdde müjde verirsin

umut bence de merkez kurbanı oldu.. neyse bu onun için hayırlı zaman değilmiş demek kii..
ay benim deliye gelince ben de ona güveniyorum dün tam bir melekti yine beni sabah ayrı tersledi akşam ayrı azarladı.. bi de diyo sen bi yere gitcektin nereye gittin dedim ankaraya ne işin vardı diye de payladı :))) diyorum hocam akşam ara demiştiniz eee akşam mı oldu diyo deliiii... neyse dedi işim var şimdi senin numaran buysa ben seni ararım ama allahı var aradı hemen işi bitince.. bugün de baktım yine merkezdeydi zaten taa akşamın 5inde pembeyi çağırmış transferi vardı..

canım dr. mutlaka daha ıyı bılır ama bence sorun varken tedavıye baslama bu senınde ıcıne sınmez.bak aklınada yatmamıs.olsun gec olsunda pozitif olsun.histereskopıyı kım yapacak pekı yapılırsa yıne alman hastanesındekı dr.mu yoksa baska bır dr. mu.tupbebek yapan dr.un hıstereskopıyı yapmayacaksa bundan dolayı sana bısı olmaz dıyordur belkı,belkı sen bunu duzelttırene kadar bır daha o merkeze gıtmezsın dıye dusundugunden gerek yok dıyordur ama kendısı yapacaksa bu amelıyatı ve extradan para kazanmak varken bıle gerek yok dıyorsa o zaman gercekten gerek yoktur.bılemıyorum bu tıp olasılıklar geldı aklıma .inşallah hakkında hayırlısı olur

canım saol yorumun ıcın aklım cok karısık dr.yapacak perde amelıyatını yaparsa ama yapmayalım gerek yok dedı cunku cok ınce bı perde dedı bu zamana kadar o kadar cok aksılık terslık yasadımkı bılmıyorum napıcam amelıyatı dr.gerek yok dedı ama ıstersem ılla yapar ama bu sefer 1 ay daha ertelenır amelıyat olmasam tutsa bıle acaba dusucekmı nolucak hep huzursuz olucam dr.tekrar konusucam ondana sonra bakıcam hayırlısı

gitsin tabi ya uzaklaşsın biraz kısmetse yaza düzgün bir yer bulur hem belki yaza kadar kendiliğinden bir mucize bile olur.. yeterince uzaklaşır kafasını boşaltırsa olur elbet..

inşallah valla ben çok kötü oluyom böle kötü haber alınca sanki kendimi suçlu gibi hissediyorum bu topiğe girmem haksızlıkmış gibi sanki bişi yazsam nispet yapmak gibi anlaşılacak diye çok korkuyorum biri çıkıp senin tuzun kuru dicek diye kimseye bu durumda bişi yazmak istemiyorum heleki böle samimi olduğum arkadaşlarım ana hep pozitif alacakmış gibi gelirken negatif alınması beni daha çok yıpratıyo

inşallah valla ben çok kötü oluyom böle kötü haber alınca sanki kendimi suçlu gibi hissediyorum bu topiğe girmem haksızlıkmış gibi sanki bişi yazsam nispet yapmak gibi anlaşılacak diye çok korkuyorum biri çıkıp senin tuzun kuru dicek diye kimseye bu durumda bişi yazmak istemiyorum heleki böle samimi olduğum arkadaşlarım ana hep pozitif alacakmış gibi gelirken negatif alınması beni daha çok yıpratıyo

yapma be güzelim sen yaşadığın onca tersliğe rağmen bize moral vermekten başka ne yaptın.. biz ıvır zıvır bi sürü derdimizle kafanı şişirirken sen sanki hiç derdin yokmuş gibi bizi avuttun sadece.
ben şöyle düşünüyorum olmadı diye birşey yok sadece ertelendi diye bişey var.. umutcum da sadece bir ertleme aldı o kadar..
belki ben de şimdilik bir erteleme alırım ama napalım dönüp teselli arayacağım tek yer burası ve sizlersiniz özellikle de sen:69:

nurcanım neler söylüyorsun neler düşünüyorsun sen böyle
caım olumu sen hamilesin diye bizmle ilği fikirini yorumunu saklayacakmısın sakın böyle şeyler düşünme sende bu yolardan geçtin lütfen bzim birbirmize her zaman her şetta ihtiyacımız var :38::38::38::38:

yapma be güzelim sen yaşadığın onca tersliğe rağmen bize moral vermekten başka ne yaptın.. biz ıvır zıvır bi sürü derdimizle kafanı şişirirken sen sanki hiç derdin yokmuş gibi bizi avuttun sadece.
ben şöyle düşünüyorum olmadı diye birşey yok sadece ertelendi diye bişey var.. umutcum da sadece bir ertleme aldı o kadar..
belki ben de şimdilik bir erteleme alırım ama napalım dönüp teselli arayacağım tek yer burası ve sizlersiniz özellikle de sen:69:

canım tanımasamda bazılarınızı burda okadar çok sevmişimki o kşiler üzülünce kahroluyorum tabiki ertelenme sadece ben inanıyorum mutlaka hepimiz kavuşucaz ama sizlerin bir gün bile üzülmesini istemiyorum Allahım inşallah en kısa zamanda önce göbeğinizi sonra kolunuzu bebeklerinizle doldursun dünyalar benim olur vallahi

Back