- 13 Ağustos 2014
- 13.046
- 22.236
- 598
- Konu Sahibi dytsyenhanm
Çalışkanlık, sorumluluk duygusu bi insanda büyük yaşında oluşabilecek karakter özellikleri değildir. Yani üzmek istemem ama boşuna uğraşıyorsun asla değişmez. Eski eşimle üni.de tanıştık ikimiz de 2. sınıftaydık, ben tam zamanında bitirdim o toplam 8 yılda.1 yıl da askerlik yaptı, sonra İte kaka babasının arkadaşının yanında bir mühendisin alması gereken ücretin 1/3 oranında ücretle işe girdi (iş aramadı çünkü ve sıkıya gelemedi), 9. yılda evlendik. Evlilik hazırlıkları süresince ve sonraki süreçte de sorumsuzluğun ve boş vermişliğin en şatafatlı örneklerini yaşadık sıklıkla. 2 ay sonra boşanma davası açtım ve 1 yılın sonunda resmi olarak boşandım. Peki ne oldu bana yaklaşık 10 yıllık büyük bir ders oldu.Sevgili ablalarım ayırdığınız vakit için çok teşekkür ederim bir derdim vardı gelip buraya açmak istedim şöyleki benim 4 senelik bir ilişkim var üniversitede aynı bölümü okuyoruz erkek arkadaşımla herşey harika çok yolunda sevgisinden ilgisinden yana hiç bir problemim yok kendiside sürekli ciddi olduğunu okul ve askerlik bitince ilk düşündüğü şeyin benimle evlenmek olduğunu her fırsatta dile getiriyor ailesiyle tanıştım annesiyle babasıyla kardeşleriyle bütün akrabaları komşuları bize evleneceğiz gözüyle bakıyor ama gel gelelimki bizim oğlanın okulu asla bitmiyor aramızda 3 yaş var ama ben ondan çok daha olgunum kendisi olgunlaşmaktan korkuyor istiyorki hala arkadaşlarıyla sabahtan akşama kadar sürtsün gezsin tozsun eğlensin çocukmuşcasına okulunu 3 sene uzattı dahada uzayacak çok belli çünkü asla ders çalışmaya yanaşmıyor kitap yüzü açmıyor sınıfı geçemeyince üzülüyor filan ama o kadar oturup çalışayım bitireyim kafası yok adamda çıldırıyorum karşısında 3 gün sonra bütü var sınıfı geçebilmesi için ama asla umurunda değil bütün gün çalış çalış diye söylüyorum adam banamısın demiyor utanmadan çıkıp arkadaşıyla geziyor bu saat olmuş hala ders gelmiyor aklına ben tepkimi gösterdim defalarca yeter artık okulu bitirmeden gelme karşıma istemiyorum diye tersledim aşkım balım tamam düzelteceğim deyip 1 hafta çalışıyor sonra yine aynıya dönüyor daha az önce patladım yeter artık sorumluluk almayı bil beni oyalıyorsun sen resmen arkadaşların seni kurtarmayacak büyü artık diye adam tutup suçu bana yıktı ben bunları söyleyip moralini bozmuşum nasıl çalışacakmış şimdi ben onun arkadaşlarına hep laf ediyormuşum şuymuş buymuş kafayı yememe ramak kaldı ayrıl şu bu diye akıl verecek olan Allah aşkına vermesin bende bilirim ayrılmayı ama olmuyor işte seviyorum değer veriyorum hayatımdan çıkarmak istemiyorum sadece düzelsin istiyorum bunun için bir yol bilen bir çaresi olan ne olur paylaşsın benim ne yapmam nasıl davranmam lazım