• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oyalayan erkek

Ne tür bir yaptırım mesela ne yapabilirim
Yaptırım uygulamak saçma bence direk konusun ciddi bir şekilde benle niyetının evlenmek oldugunu söyluyorsun ama okulunu uzattın biz ne zaman hayallerımızı gerceklestırıcez bu durum beni yoruyor ve ilerisi için korkutuyor(sorumsızluk anlamında) eger derse ki çabalıcam okey ama yok ben böyle bir insanım e bu adam da değişmez bence yolunuza bakın
Ama ders konusunda sorumsuz diye her konuda sorumsuz olacak diye de bir şey yok.

Aynı modelinden bende vardı.
Benimki lise2 de başlayan bir ilişkiydi ve eski erkek arkadaşım üniversiteye girişte ilk 500teydi. Efsane bir okulda efsane bir bölümdeydi.
Sonra okul gereksiz ya dedi okula gitmedi. Evet herşey okul değil belki ama çalışma gayreti de olmadı. Onunla aynı şehirde olmak için bir bölüm okudum salak gibi. Yine salak gibi içimde ona layık olma onun kadar başarılı olma dürtüsü vardı içimde. Bölüm birincisi oldum. Üstüne yüksek lisans yaptım. Aradan geçen 7.5 yılda o daha ikinci sınıftaydı. Doktoraya farklı bir şehre geçip, ayrıldım. Alışkanlıklarımdan farklı bir şehre gitmeden kurtulamazdım. Sayesinde okuya okuya akademisyen oldum:) Kendisi okulu bırakmış, o zeki parlak çocuk şu an alakasız bir işte çalışıyor. Belki yine çalışmazdı da zorunda kalmıştır. Değişmez değişmez değişmez diyorum.

Mesela asla boş oturmaz mutlaka çalışacak bir iş bulur kendine kendi parasını çıkarır yorulmak bilmez aslada gocunmaz mesela kendini okuduğumuz bölüm üstüne çok fazla geliştirdi elektrik konusunda insanların danıştığı iş yaptığı kişi haline getirdi kendini farklı pek çok alanda yetiştirdi kendini bunun yanında bir erkek olarak temizlik konusunda yemek konusunda düzen konusunda gerçekten gıpta edilecek bir düzeyde ailesiyle ilişkisi ciddi anlamda hayırlı evlat denecek cinsten benimle olan ilişkiside aynı şekilde bu adam öyle tembel sorumsuz bir insan değil hayatının diğer alanlarında ama bu okul konusunda tamamen böyle dibe vurmuş seviyede
Kendini mesleğine yönelik bir işte geliştirdiyse memurluk düşünmüyorsa çok sıkıştırmaya gerek yokmuş ya. Seninki çalışkanmış:)

3 yıldır aklını başına almak yerine herşeyden önce kendi hayatını harcayan bir adam sence senin hayatın geçiyormuş seni oyalıyormuş bunu düşünür mü?

Ayrıl demeyin demişsin, benim aklımda başka çözüm yok. O zaman şey diyeyim. Değişmez, alışacaksın.

Bu arada söylemezsem olmaz. Bu adamlar genelde ellerindekini kaybetmeden kendilerine gelmez. Aynı model bende de vardı daha önce. Senle mi uğraşacağım dedim en son, çok bunalmıştım. Benimleyken 1lere kadar uyuyan ders çalışmayan, atanamayan hiç bir sorumluluk almayan adam, 6 ay içinde, hem iş buldu hem evlendi hem de askere gitti. Demek ki benimleyken sorumluluk alası yokmuş :)

Aynı modelinden bende vardı.
Benimki lise2 de başlayan bir ilişkiydi ve eski erkek arkadaşım üniversiteye girişte ilk 500teydi. Efsane bir okulda efsane bir bölümdeydi.
Sonra okul gereksiz ya dedi okula gitmedi. Evet herşey okul değil belki ama çalışma gayreti de olmadı. Onunla aynı şehirde olmak için bir bölüm okudum salak gibi. Yine salak gibi içimde ona layık olma onun kadar başarılı olma dürtüsü vardı içimde. Bölüm birincisi oldum. Üstüne yüksek lisans yaptım. Aradan geçen 7.5 yılda o daha ikinci sınıftaydı. Doktoraya farklı bir şehre geçip, ayrıldım. Alışkanlıklarımdan farklı bir şehre gitmeden kurtulamazdım. Sayesinde okuya okuya akademisyen oldum:) Kendisi okulu bırakmış, o zeki parlak çocuk şu an alakasız bir işte çalışıyor. Belki yine çalışmazdı da zorunda kalmıştır. Değişmez değişmez değişmez diyorum.
Akademisyenlik kısmı bir gülümsetti beni en azından hayatınızda iyi bir şeylere vesile olup gitmiş bu da önemli :)

Kendini mesleğine yönelik bir işte geliştirdiyse memurluk düşünmüyorsa çok sıkıştırmaya gerek yokmuş ya. Seninki çalışkanmış:)
Her zaman ben mühendis olacağım memur değil der kendi alanında çok fazla geliştirdi bu alandan ekmek yiyecek düzeyde tek eksiği diploma işte :)

3 yıldır aklını başına almak yerine herşeyden önce kendi hayatını harcayan bir adam sence senin hayatın geçiyormuş seni oyalıyormuş bunu düşünür mü?

Ayrıl demeyin demişsin, benim aklımda başka çözüm yok. O zaman şey diyeyim. Değişmez, alışacaksın.

Bu arada söylemezsem olmaz. Bu adamlar genelde ellerindekini kaybetmeden kendilerine gelmez. Aynı model bende de vardı daha önce. Senle mi uğraşacağım dedim en son, çok bunalmıştım. Benimleyken 1lere kadar uyuyan ders çalışmayan, atanamayan hiç bir sorumluluk almayan adam, 6 ay içinde, hem iş buldu hem evlendi hem de askere gitti. Demek ki benimleyken sorumluluk alası yokmuş :)
Yada sizi kaybetmek öyle çok koymuş ki içine unutmak adına kendini en son yönelteceği şeylere yöneltmiş :)

Himmmmm anladım :KK51: bu çocuk okulu bitirmiyecegini bildigi icin okuldan sonra evleniriz cart curt diyor. Eeee eş hazır sonucta gencligini hebamı etsin hemen evlenıp . Daha okulu uzatıp gezip tozacak..

Yada sizi kaybetmek öyle çok koymuş ki içine unutmak adına kendini en son yönelteceği şeylere yöneltmiş :)
koysa döner benle evlenirdi 😂 şaka bir yana gerçekten bu adamlar genelde düzelmiyorlar. Bahsettiğim hikayeye sahip çok insan var etrafımda. Az önce anlattığım hikayenin sonu da sanma iyi bitti. Çok ortak arkadaşım var karısına da kan kusturduğunu öğrendim. Çok da üzüldüm. Sevgi bir yere kadar gerçektwn. Kendi hayatının sorumluluğunu almayan insan senin ya da çocuklarının sorumluluğunu hiç almaz.
Severek ayrılınınca acıdan ölünmüyor. Ben eski sevgilime ayrılalım dediğimde hala çok aşıktım. Günlerce üstümü başımı yırta yırta ağladım. Evlendiğini duyduğumda intihar etmek istedim neler neler. Ama minnetdarım. İyi ki birbirimize dönecek yüz bırakmamış da eşimle tanışmışım. Yoksa hayatta tek bildiğim onun gibi bir erkek olacaktı. Her saniye aileme ve eşime şükrediyorum sayesinde.

Yaşınız cok genc niye bu kadar kasıyosun ki ? Duyanda 35 yasına cıktı okul yok iş yok sanır. Kendi bi şeyleri idrak etmeden sen ne kadar laf söylesende anlamaz anca kendini sinir eder durursun.

Annemin tecrübeleri ile sık sık söylediği bir laf vardır:

Sokma akıl 7 adım gider .

Siz bu adama sorumluluk verirsiniz. Bağırıp çağırıp yaptırırsınız. Ama 7 adım sonra adam fabrika ayarlarını geri yükler. Çünkü adamin mizacı bu. Sorumluluk kabul etmiyor.

Bir dayım var. 60 yaşında. Allah uzun ömür versin. Bazen sorumsuzluğuna şaşırıyorum. Annem de diyor ki: "hey yavrum hey,sen daha ne gördün ki? Çocukken de böyleydi.."

Kısacası ; sana bir abla tavsiyesi olsun... en kestirme yol ayrılmak. Ha yok ayrılmam evleneceğim diyorsan da ;

Çocuğunu hastaneye tek başına götürürken..

Evin tamirini yaptırmak için usta ararken...

Sevgilin doğru dürüst bir işte sebat etmeyip... sürekli iş degiştirirken... ve senden evi çekip çevirmeni beklerken...

Senelerce her şeyi " tek başına düşünmek, karar vermek,dikkat etmek" zorunda kalınca...

Sevmeyeceksin. Nefret gelecek.

O zaman bu açtığın konuyu hatırla.

Çalış çalış demeyi bırakın annesi gibi. Siz onun tepesine bindikçe asla olgunlaşmayacak. Bence evlenmek için çok toy karşınızdaki insan. Ya zamana bırakıp olgunlaşmasını bekleyeceksiniz, ya da davranışlarınızla kaybetme korkusu yaratacaksınız. Geleceğe dair kişisel planlarınız olduğunu gösterin, gelecek hayallerinizi onun üzerine kurmayın. Evlilik vs muhabbetini açmayın, o açtığında dur bakalım sahan çok var okuyorsun falan deyin kapatın hemen, tartışmayın, ciddi bir adım atmazsa sizi kaybedeceğini hissetsin. Ama konuşarak değil çünkü siz şunu yapmazsan okulu bitirmezsen giderim derseniz baskı yaratmış olursunuz, bunu hissedip kendi çabalamalı, o zaman kıymetli olur onun için.

Yaşınız cok genc niye bu kadar kasıyosun ki ? Duy
Madem ayrılmayı öneri olarak kabul etmiyorsunuz; sevgilinizin okulunu ne zaman bitireceğine karışamazsınız. Canı ne zaman isterse o zaman çalışır. Ebeveyni değilsiniz. Böyle kabul edeceksiniz.
Nasıl ya siz hayatınızda biri olduğunda onu tamamen kendi haline bırakıp saldım çayıra ne hali varsa görsün mü diyorsunuz hayatımda ki insanı seviyorum değer veriyorum ki hayatımda tutuyorum kaldı ki kafasına silah filanda dayamıyorum Belliki o da bana değer veriyor memnun ki bende onun hayatındayım insan sevdiği değer verdiği insan içinde daima iyiyi faydalı olanı düşünür buna yönlendirir ben dönüpte aşkım seni seviyorum ama ne halin varsa gör okulu bitir bitirme diyemem benim mizacıma çok ters bu okulu bitirmek benden önce onu rahatlatacak psikolojik olarak ve ailesine karşı ben onu düşündüğüm için bunu istiyorum

Çalış çalış demeyi bırakın annesi gibi. Siz onun tepesine bindikçe asla olgunlaşmayacak. Bence evlenmek için çok toy karşınızdaki insan. Ya zamana bırakıp olgunlaşmasını bekleyeceksiniz, ya da davranışlarınızla kaybetme korkusu yaratacaksınız. Geleceğe dair kişisel planlarınız olduğunu gösterin, gelecek hayallerinizi onun üzerine kurmayın. Evlilik vs muhabbetini açmayın, o açtığında dur bakalım sahan çok var okuyorsun falan deyin kapatın hemen, tartışmayın, ciddi bir adım atmazsa sizi kaybedeceğini hissetsin. Ama konuşarak değil çünkü siz şunu yapmazsan okulu bitirmezsen giderim derseniz baskı yaratmış olursunuz, bunu hissedip kendi çabalamalı, o zaman kıymetli olur onun için.
Tavsiyeden kastım buydu çok teşekkür ederim beni doğru anlayıpta yardımcı olduğunuz için dikkate alacağım :)

Sevgili ablalarım ayırdığınız vakit için çok teşekkür ederim bir derdim vardı gelip buraya açmak istedim şöyleki benim 4 senelik bir ilişkim var üniversitede aynı bölümü okuyoruz erkek arkadaşımla herşey harika çok yolunda sevgisinden ilgisinden yana hiç bir problemim yok kendiside sürekli ciddi olduğunu okul ve askerlik bitince ilk düşündüğü şeyin benimle evlenmek olduğunu her fırsatta dile getiriyor ailesiyle tanıştım annesiyle babasıyla kardeşleriyle bütün akrabaları komşuları bize evleneceğiz gözüyle bakıyor ama gel gelelimki bizim oğlanın okulu asla bitmiyor aramızda 3 yaş var ama ben ondan çok daha olgunum kendisi olgunlaşmaktan korkuyor istiyorki hala arkadaşlarıyla sabahtan akşama kadar sürtsün gezsin tozsun eğlensin çocukmuşcasına okulunu 3 sene uzattı dahada uzayacak çok belli çünkü asla ders çalışmaya yanaşmıyor kitap yüzü açmıyor sınıfı geçemeyince üzülüyor filan ama o kadar oturup çalışayım bitireyim kafası yok adamda çıldırıyorum karşısında 3 gün sonra bütü var sınıfı geçebilmesi için ama asla umurunda değil bütün gün çalış çalış diye söylüyorum adam banamısın demiyor utanmadan çıkıp arkadaşıyla geziyor bu saat olmuş hala ders gelmiyor aklına ben tepkimi gösterdim defalarca yeter artık okulu bitirmeden gelme karşıma istemiyorum diye tersledim aşkım balım tamam düzelteceğim deyip 1 hafta çalışıyor sonra yine aynıya dönüyor daha az önce patladım yeter artık sorumluluk almayı bil beni oyalıyorsun sen resmen arkadaşların seni kurtarmayacak büyü artık diye adam tutup suçu bana yıktı ben bunları söyleyip moralini bozmuşum nasıl çalışacakmış şimdi ben onun arkadaşlarına hep laf ediyormuşum şuymuş buymuş kafayı yememe ramak kaldı ayrıl şu bu diye akıl verecek olan Allah aşkına vermesin bende bilirim ayrılmayı ama olmuyor işte seviyorum değer veriyorum hayatımdan çıkarmak istemiyorum sadece düzelsin istiyorum bunun için bir yol bilen bir çaresi olan ne olur paylaşsın benim ne yapmam nasıl davranmam lazım
Sen bu çocuğun annesi değilsin, sevgilisisin, ondan istediğin modelde bi insan yaratamazsın, kaç yaşında yetişkin bir insan sonuçta. Ayrılmam diyorsan böyle çekeceksin, değişmez.
Ama şunu da unutmamak lazım, aynı sorumsuzluk ilerde evin geçimi, çocukların bakımıyla ilgili de devam edecek. Hayatımda biri var ona karşı sorumluluklarım var diyen biri değil belli ki. Kendi sosyal hayatı, gezmesi tozması, evin geçiminden, çocukların geleceğinden daha önemli olduğunda, her şeyin sorumluluğunun senin üstüne kaldığını anladığında ne kadar dayanacaksın?

Sevgili ablalarım ayırdığınız vakit için çok teşekkür ederim bir derdim vardı gelip buraya açmak istedim şöyleki benim 4 senelik bir ilişkim var üniversitede aynı bölümü okuyoruz erkek arkadaşımla herşey harika çok yolunda sevgisinden ilgisinden yana hiç bir problemim yok kendiside sürekli ciddi olduğunu okul ve askerlik bitince ilk düşündüğü şeyin benimle evlenmek olduğunu her fırsatta dile getiriyor ailesiyle tanıştım annesiyle babasıyla kardeşleriyle bütün akrabaları komşuları bize evleneceğiz gözüyle bakıyor ama gel gelelimki bizim oğlanın okulu asla bitmiyor aramızda 3 yaş var ama ben ondan çok daha olgunum kendisi olgunlaşmaktan korkuyor istiyorki hala arkadaşlarıyla sabahtan akşama kadar sürtsün gezsin tozsun eğlensin çocukmuşcasına okulunu 3 sene uzattı dahada uzayacak çok belli çünkü asla ders çalışmaya yanaşmıyor kitap yüzü açmıyor sınıfı geçemeyince üzülüyor filan ama o kadar oturup çalışayım bitireyim kafası yok adamda çıldırıyorum karşısında 3 gün sonra bütü var sınıfı geçebilmesi için ama asla umurunda değil bütün gün çalış çalış diye söylüyorum adam banamısın demiyor utanmadan çıkıp arkadaşıyla geziyor bu saat olmuş hala ders gelmiyor aklına ben tepkimi gösterdim defalarca yeter artık okulu bitirmeden gelme karşıma istemiyorum diye tersledim aşkım balım tamam düzelteceğim deyip 1 hafta çalışıyor sonra yine aynıya dönüyor daha az önce patladım yeter artık sorumluluk almayı bil beni oyalıyorsun sen resmen arkadaşların seni kurtarmayacak büyü artık diye adam tutup suçu bana yıktı ben bunları söyleyip moralini bozmuşum nasıl çalışacakmış şimdi ben onun arkadaşlarına hep laf ediyormuşum şuymuş buymuş kafayı yememe ramak kaldı ayrıl şu bu diye akıl verecek olan Allah aşkına vermesin bende bilirim ayrılmayı ama olmuyor işte seviyorum değer veriyorum hayatımdan çıkarmak istemiyorum sadece düzelsin istiyorum bunun için bir yol bilen bir çaresi olan ne olur paylaşsın benim ne yapmam nasıl davranmam lazım
Bu kadar sorumsuzlukla nasil evlenmeyi düsünüyorsunuz .. hadi ite kaka biseyleri yaptirdiniz ve evlendinizi peki ya sonra ? Evlenince sorumluluk bitiyor aksine artiyor .. bütün yükü siz yüklenecek gibi görünüyorsunuz ilerisi icinde bu sizi zamanla bitirir .. zararin neresinden dönülse kardir diyorum

Back