• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Örgü Oya Örnekleri -Oya Severlere...

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
arzucun canım bunu oya bana terif edebilirmisin o kırmızı sarı boncukları ipemi diziyoruz yoksa tığlamı alıyoruz o boncuklara çicek görünümünü nasıl vermiş acaba onu anlayamadım birtürlü

66da56118946978d58ii2.jpg

a.s.a.s.a.s.

arzucun canım bunu oya bana terif edebilirmisin o kırmızı sarı boncukları ipemi diziyoruz yoksa tığlamı alıyoruz o boncuklara çicek görünümünü nasıl vermiş acaba onu anlayamadım birtürlü

66da56118946978d58ii2.jpg

a.s.a.s.a.s.

cemrecim bu oyadan hiç yapmadım ,dahası boncuklu oya hiç yapmadım şimdiye kadar . ama senin için resmi aldığım yerden nasıl yapılabileceğine dair bir açıklaması var onu ekliyorum.

Çok güzel bir tülbent kenarı örneği. İki gidişle örülüyor. İlk sırayı yaparken uzun boncuklar konuluyor. İkinci gidişte de küçük boncuklardan çiçekler yapılıyor. Ama bu küçük boncukların önceden sayılarına dikkat edilerek ipe dizilmiş olması gerekiyor. Bu örneği ben yapmadım, sadece bana anlatılanları size aktarmaya çalıştım. Dilerim yapmak isteyenlere birazcık ışık tutabilmişimdir.cevher kutusu ndan alıntıdır.

cemrecim bu oyadan hiç yapmadım ,dahası boncuklu oya hiç yapmadım şimdiye kadar . ama senin için resmi aldığım yerden nasıl yapılabileceğine dair bir açıklaması var onu ekliyorum.

Çok güzel bir tülbent kenarı örneği. İki gidişle örülüyor. İlk sırayı yaparken uzun boncuklar konuluyor. İkinci gidişte de küçük boncuklardan çiçekler yapılıyor. Ama bu küçük boncukların önceden sayılarına dikkat edilerek ipe dizilmiş olması gerekiyor. Bu örneği ben yapmadım, sadece bana anlatılanları size aktarmaya çalıştım. Dilerim yapmak isteyenlere birazcık ışık tutabilmişimdir.cevher kutusu ndan alıntıdır.
7 kırmızı 7 sarı diziyosun ilk başlandığında hangi renkle başlayacaksan 6 tane oluyor sonrakiler 7 tane 6 tane boncuğu topluyorson yuvarlak oluyor sonrda diğre renkte olan boncuktan 1 tane alıp eline ortaya yerleştiriyorsun papatya oluyo aslında basit ama görseniz daha kolay yaparsın arzucum anlattım ama kusura bakma sevgiler

sevgili arkadaşlarım , beğendikleriniz icin rep ve tesekkür butonunu kullanınız, aksi takdirde mesajlarınız siliniyor.onun dışında yorum yapabilirsiniz.bilmedikleriniz olursa , bu oyalardan yapan arkadaşlardan yardım isteyebilirsiniz.ben bildiğim örnekler olursa cevap vermeye çalışırım.bilmediklerimi daha önce yapan arkadaşlardan rica edeceğim.sevgiler...

arzucum çok teşekkürler ya süpersin bayıldım örneklerine paylaştığın için sağol hihoyyyt alkisalkisalkis

ellerinize sağlık bacılarım hepsi birbirinden harika olmuş valla kullanan güle güle kullansın sunumunuz için teşekür ederim:nazar::nazar:

balumcum ben firketeyle yapılmış sanıyorum ama başka bir örnek daha var o da belki iğne oyasıyla yapılmış olabilir.bu oyalardan yapan varsa lütfen yardımcı olsunlar...

f_Resim20268m_27438a6.jpg

kusura bakmayın netım yoktu yenı evımde anca baglatım. ısteyen varsa anlatırım.

cengellı ıgne var ya onun ucunu kırıyorsun.uzun bı u harfı seklınde oluyo.ona ıpı 8 yada 10 defa doluyosun ortasından ıgne oyası dugumu ıle baglıyosun. bu ornekte krem rengı cımen varya ona baglayarak yapmıs. sonra cıkarıyosun cengellı ıgneden. uzerındekı kulakları yapmayı bılıyosun zaten.

ay balum beni nasi mutlu ettin bilemezsin allah bin kere razi olsun ben bunu cengelli igneyi kirmadan denedim cikmayinca anlayamammistim olayisırnaşık şey
simdi anladim cok tesekkurlera.s.:1hug:opuyorumnanaktan

hepsi çok güzel de gözüm iğne oyalarında kaldı . Tek kusurum iğne oyası becerememek :( Emek çekmişsin eline sağlık.

Back