• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gemici meselesi

Ben ayri gecen vaktin telafisinin olmadigini dusunenlerdenim. Ilk gunlerin tadi asla olmayacak asil giderse ayri gecen gunlere cok pisman olursunuz. Niye cocuga odaklaniyorsunuz ki, sizin de vakit gecirmeye ihtiyacıniz var. Aradaki oran 2x bile degil. Iyi dusunun para gelir vakit asla gelmez
Ben de aynı fikirdeyim. Gözden ırak, gönülden ırak. En azından benim için bu böyle.

Yaslariniz kac bu arada?
Yani simdi yine dusundum .bu zamanda orta karar yasamak icin 80.000 para degil malesef.
Altini ciziyorum bu zaman icin.
Tabi cocuklu aile icin.
Ileride cocuk dusunuyorsaniz , en azindan 2 sene bu şekilde idare edilebilir. Rahat edersiniz
Yaşım 27 eşimin yaşı 28, evet bi 2 sene dişimizi sıksak 2 sene sonunda istediğimiz şeyleri elde etmiş oluyoruz maddi anlamda, benim korkum şu aslına bakarsanız eşim dirayetli birisi alışkın da uzakta çalışmaya işi bu ama ben duygusal olarak çok hassasım her iyi ve kötü anımda eşimi yanımda isteyebilirim o an yanımda olmadığı için belki ona karşı dolabilirim böyle sorunlar yaşar mıyım diye düşünüyorum. İzin sayılarına göre 2 senede toplam 1 sene bile görmüş olmayacağım kocamı yarısı bile değil yani,ha kadan rahat huzurun yerinde olduktan sonra geçer mi geçer o 2 sene onu da biliyorum.

Ben gönderirdim 😂
Su akarken doldurmak iyidir. İki ayda da gayet güzel gezersiniz tatil yaparsınız. Dört ay nedir ki?
Evet aslında mesela bu geldiğinde oraya gidelim buraya gidelim diye plan yapıyoruz izin alma derdi olmuyor rahat oluyoruz, dediğiniz gibi zaman da su gibi geçiyor mesela asker kuzenim eşi de hamile kalınca maddi olarak toparlanamayıp Suriye’ye gitti 6 aylığına maddiyat herkes için sorun sıkıntı, en azından eşim risk taşıyan bi yerde değil uzaktayız ama kafamız rahat uyuyabiliyoruz zamanla belki alışabilirim bi bakmışım geçip gitmiş 2 sene

Yaşım 27 eşimin yaşı 28, evet bi 2 sene dişimizi sıksak 2 sene sonunda istediğimiz şeyleri elde etmiş oluyoruz maddi anlamda, benim korkum şu aslına bakarsanız eşim dirayetli birisi alışkın da uzakta çalışmaya işi bu ama ben duygusal olarak çok hassasım her iyi ve kötü anımda eşimi yanımda isteyebilirim o an yanımda olmadığı için belki ona karşı dolabilirim böyle sorunlar yaşar mıyım diye düşünüyorum. İzin sayılarına göre 2 senede toplam 1 sene bile görmüş olmayacağım kocamı yarısı bile değil yani,ha kadan rahat huzurun yerinde olduktan sonra geçer mi geçer o 2 sene onu da biliyorum.
2 sene nedir ki? Çabuk geçer.
Bir de şu var normal mesailer de günün yarısında olmuyorlar zaten. Yani karada da çalışsa da yarısında yine göremeyeceksiniz. 8-10 saat işte. 8 saat de uyuyor deseniz yine yarısından fazla görmüyorsunuz. İl hayatı böyle yani
Mesela benim eşim nöbetli çalışıyor. Haftanın 2 günü yok. Haftanın 2 günü de çok geç saatte gelir. Çünkü mesaisi bu şekilde. Bu ek mesaileri yapmasa cidden bütçe anlamında bize çok fark eder.

Ben ayri gecen vaktin telafisinin olmadigini dusunenlerdenim. Ilk gunlerin tadi asla olmayacak asil giderse ayri gecen gunlere cok pisman olursunuz. Niye cocuga odaklaniyorsunuz ki, sizin de vakit gecirmeye ihtiyacıniz var. Aradaki oran 2x bile degil. Iyi dusunun para gelir vakit asla gelmez
Evet bunun da kesinlikle bilincindeyim haklısınız bi bakıma en güzel zamanlarımızı manen kaybediyor olacağız, ömrümüzden vereceğiz. Zor bir karar iki şekilde de iyi ve kötü yanları var

2 sene sonunda gemide çalışıp kazanacağı miktar 3 milyon 200, yanınızda çalışıp kazanacağı ise 2 milyon civarı. Değer mi değmez mi siz karar verin. Bir tane de ev almışsınız zaten. Şöyle 3-4 katlık bir farktan bahsetsek kolay karar verilirdi ama bu şekilde çok cazip gelmedi nedense.

2 sene nedir ki? Çabuk geçer.
Bir de şu var normal mesailer de günün yarısında olmuyorlar zaten. Yani karada da çalışsa da yarısında yine göremeyeceksiniz. 8-10 saat işte. 8 saat de uyuyor deseniz yine yarısından fazla görmüyorsunuz. İl hayatı böyle yani
Mesela benim eşim nöbetli çalışıyor. Haftanın 2 günü yok. Haftanın 2 günü de çok geç saatte gelir. Çünkü mesaisi bu şekilde. Bu ek mesaileri yapmasa cidden bütçe anlamında bize çok fark eder.
Evet çalışıp birbirini aynı evin içinde zor gören çiftler var, he ilişki dinamiği de ayrı oluyor mesela şöyle bi avantajımız olabilir bizim yarın çocuk olduğunda gemiyi bırakır tamamen 6 ay 1 sene hiç çalışmaz ve çocuğumuza birlikte bakarız sonra yavaş yavaş tekrar düzenimizi kurarız karada işe geçer. Bu rahatlığı da başka meslekte bulamayız sanırım

Evet bunun da kesinlikle bilincindeyim haklısınız bi bakıma en güzel zamanlarımızı manen kaybediyor olacağız, ömrümüzden vereceğiz. Zor bir karar iki şekilde de iyi ve kötü yanları var

Mesela cenazeniz oldu, yanında ister insan. Hastalik var ani durumu var.
Ben ilk 3.5 yil bazen 5 gun ayri 2 gun birlikteydim bazen de cuma carsamba birlikte olup cuma tekrar gorusuyordum maas o doneme gore su an bahsettiginizin en az 3 katiydi ama olayimiz maas degildi kadro tazminat gibi seylerdi. Ve hepsine ragmen - pandemi de cat diye kesildi bir araya geldik ben bir arada olmayi tercih ederdim ederim sifir noktasinda degilsiniz iyi dusunun tasinin

Kızlar merhaba, günlerdir içimi kemiren bir konu var sizlere danışmak istedim.
Benim eşim çarkçı. İyi bi firmada çalışıyor. Yeni evlendik 20 gün sonra gemiye gitti bunu biliyorduk o yüzden bu çok üzmedi beni. 20 gün sonra gelecek ve evimizi alacağız zaten bunun için gitmişti.
Sorun şurada başlıyor, eşim normalde yaptığı iş gereği karada da çalışabiliyor maaşı yarı yarıya düşüyor ama o da bir aileyi gayet geçindirir. Ben zaten ara verdim çalışma hayatına devam edeceğim ocak itibariyle ama beklemediğimiz bir gelişme oldu. Şirket eşimin maaşına iyi bir oranda zam yaptı. Eğer orayı bırakmazsa da gemiye gidip gelecek ve ben bu duruma kendimi hazırlamamıştım hiç. Eşim de bu ekonomide böyle bir şansı yakalamışken değerlendirelim bir kaç sene bu şekilde devam edelim iyi bir birikimimiz olur gibi bir fikir sundu. Kararı tamamen bana bıraktı sen nasıl istersen ben her yerde çalışırım ne dersen o diyor. Ben ise kocamı çok özlediğimden bu süreç bi kaç sene nasıl gidecek onu düşünüyorum. Gemi düzenini az çok bilirsiniz kızlar 4 ay olmayacak eşim 2 ay gelecek izine 2 ay tamamen yanımda olacak gibi bu şekilde. Çok uzun süreli sefere çıkmıyor 3-4 ay arası yakın mesafe.
Sizce bu durumda nasıl bir yol izlenmeli? Bırak tamamen mi demeliyim yoksa iyi bir birikim yapana kadar bir kaç sene böyle mi devam etmek mantıklı olur?
Gitsin bence hemde ekonomik olarak birikiminiz olur,nasılsa izinlerde yanınıza gelecekmiş .
2 ay yanınızda olunca üfff aman keşke hemen gitsin dersiniz :süslü:

2 sene sonunda gemide çalışıp kazanacağı miktar 3 milyon 200, yanınızda çalışıp kazanacağı ise 2 milyon civarı. Değer mi değmez mi siz karar verin. Bir tane de ev almışsınız zaten. Şöyle 3-4 katlık bir farktan bahsetsek kolay karar verilirdi ama bu şekilde çok cazip gelmedi nedense.
haklısınız ama çok uzun olmasın diye konuyu uzun yazmadım maddi anlamda aslında fark oluyor çünkü 6 ayda bi ciddi fiyat artışı oluyor ehliyeti yükselecek 3 ay sonra o da maaşına artı getirecek gibi gibi yani geminin maddi anlamda artısı fazla oluyor manevi anlamda da götürüsü çok oluyor

haklısınız ama çok uzun olmasın diye konuyu uzun yazmadım maddi anlamda aslında fark oluyor çünkü 6 ayda bi ciddi fiyat artışı oluyor ehliyeti yükselecek 3 ay sonra o da maaşına artı getirecek gibi gibi yani geminin maddi anlamda artısı fazla oluyor manevi anlamda da götürüsü çok oluyor
anladım o detaylarla daha farklı olabilir tabi. maaş artışı da dolar üzerinden olacaktır muhtemelen. peki örneğin 1 sene çalıştı gemide ben karaya geçmek istiyorum deme imkanı var mı? Olmadı o şekilde denersiniz baktınız yapamıyorsunuz karaya geçer.

Mesela cenazeniz oldu, yanında ister insan. Hastalik var ani durumu var.
Ben ilk 3.5 yil bazen 5 gun ayri 2 gun birlikteydim bazen de cuma carsamba birlikte olup cuma tekrar gorusuyordum maas o doneme gore su an bahsettiginizin en az 3 katiydi ama olayimiz maas degildi kadro tazminat gibi seylerdi. Ve hepsine ragmen - pandemi de cat diye kesildi bir araya geldik ben bir arada olmayi tercih ederdim ederim sifir noktasinda degilsiniz iyi dusunun tasinin
İnanın enine boyuna düşünüyorum hep önceliğim maneviyat oldu bu hayatta eşime de söyledim çalışıp sana şunu bunu alıcam demen beni heyecanlandırmıyor benim yanıma gelip birlikte sarılıp uyuyacak olmamız daha heyecanlı geliyor bana çünkü ben bunu sadece 20 gün tattım. Eşim de akarken dolduralım ileride çocuk varken bi maddi zorluğa düştüğümüzde gitmek daha zor olur sen daha zorlanırsın en azından şimdi yapacağımızı yapalım birikimimiz dursun diyor ona da hak veriyorum sizin dediğiniz gibi de düşünüyorum ihtiyacım olduğunda yanımda hep başkaları olacak hastalansam annem bakacak, bir yere arkadaşlarımla gidicem gibi.
Bir paradoksa girdim çıkamıyorum 😵‍💫

İnanın enine boyuna düşünüyorum hep önceliğim maneviyat oldu bu hayatta eşime de söyledim çalışıp sana şunu bunu alıcam demen beni heyecanlandırmıyor benim yanıma gelip birlikte sarılıp uyuyacak olmamız daha heyecanlı geliyor bana çünkü ben bunu sadece 20 gün tattım. Eşim de akarken dolduralım ileride çocuk varken bi maddi zorluğa düştüğümüzde gitmek daha zor olur sen daha zorlanırsın en azından şimdi yapacağımızı yapalım birikimimiz dursun diyor ona da hak veriyorum sizin dediğiniz gibi de düşünüyorum ihtiyacım olduğunda yanımda hep başkaları olacak hastalansam annem bakacak, bir yere arkadaşlarımla gidicem gibi.
Bir paradoksa girdim çıkamıyorum 😵‍💫

Aradaki oran yuzde yuz bile degil
Ve evliliginiz boyle kemiklesecek bende yasadim ama bizim kadar basarili atlatan azdir
8. Senedeyim hala birlikte birsey yapmaktan sıkılmadım ama ilk gunlerin heyecanini ziyan etmisiz diyorum iyi dusunun odeyeceginiz bedel karsiliginda alacaginiz ne?

anladım o detaylarla daha farklı olabilir tabi. maaş artışı da dolar üzerinden olacaktır muhtemelen. peki örneğin 1 sene çalıştı gemide ben karaya geçmek istiyorum deme imkanı var mı? Olmadı o şekilde denersiniz baktınız yapamıyorsunuz karaya geçer.
Evet sözleşme imzalıyor senelik sözleşmesi dolduğunda yenilemeyip karaya geçebiliyor veya direk ordan istifa edip başka bir yerde de çalışabilir. Mesela şimdi tamam gemide devam edelim dediğimizde sözleşmesini yenileyecek tabi 1 sene hadi gel ben yapamıyorum durumu yapamam sözleşmesinin dolması gerekiyor. Ben de diyorum iş güç kafamı dağıtırım bakalım 1 sene nasıl gidecek sonrasına sonra bakarız bunu düşünmüştüm ben de

Back