• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oy Verme

Azıcık kitap okusalar, afganistan ırak yada mısır vs... gibi islam cumhuriyetlerinin başına gelenleri bilirler, susarlardı. Kadın olarak 3. sınıf olmayı reddediyorum. Bunu kabullenen kadınları da yok etmek istiyorum. Neden insan kendini böcek gibi görmek ister?

Kadın olarak 3. sınıf olunca cennet vaad edilmiş arkadaşlara. keşke o ülkeler gibi olabilsek diyorlar merak etme. Ayrıca oralarda yaşayan çoğu kadın da malesef hayatından memnun. Bir kısmının daha fazlasını hayal edecek isteyecek beklentisi zekası yok. Diğer kısım Allahın istediği yaşam tarzı bu diyor. Çok uç noktalardaki okumuş ya da kapasitesi biraz daha fazla olan kadınlar bir şeyler için mücadele ediyor. Onların da sesini bile duymuyoruz.

Bir kadın neden sahip olduğu hakları elinin tersiyle iter ve diğer kadnları da kısıtlamaya çalışarak bu benim özgürlüğüm der. Başörtüsüyle dolaşmak istemek özgürce verilmiş bir karar olabilir. Olmayabilir de. Ama herkesin öyle olmasını istemek nasıl bir anlayıştır.

Çoğunluk istese de türkiye de bir kişi bile istemese bu yapılamaz. Demokrasi budur benim bildiğim.

bu videoyu neden paylaştınız anlamadım
direk ayrımcılık kokuyor çünkü ..
videodaki bütün kadınlar örtülü ,sanki bütün örtülüler böyle düşünüyormuş gibi bir imaj çizilmiş .
nedir bu yaa ..
bu insanlardan türkiyede bir elin parmağını geçmeyecek kadar az kaldı ..
bu video da kasıtlı düzenlenmiş ,insanları kutuplaştırmak için.
bunun yerine daha faydalı bir video paylaşsaydınız daha iyi olurdu
hakeza şuan 3-5 kişinin kafasından geçen bu düşünceleri bu video ile farklı yönlere çekebilir herkes ..
bu gibi insanlar eskiden çok vardı ,çünkü o zaman insanlar şuanki gibi bilinçli değillerdi ..
Ama artık insanlar herşeyin farkındalar ,herkes eğitimli ,ayrıca artık herkes demokrasinin de oy vermenin de gerekliliğini anlamış durumda ..
bu videodaki insanların da konuşmalarından türk olmadıkları anlaşılıyor çünkü Türkçeleri yarım yamalak .
bunlar gitsin hilafetle yönetilen ülkelerde yaşasınlar ..

Ben de Fatih'te doğdum büyüdüm. Vatan caddesindeydik hep. Oralar da nispeten iyi ama son zamanlarda oturduğumuz apartmana yerleşen insanlar yüzünden kapı dışarı çıkmaya tırsar olmuştuk. Pantolonuma bile laf ederdi komşular. Çarşamba tarafına çıktıkça işler çığrından çıkıyor. Şanslıymışsın sen :31: Fatihi seviyorum ama bitti.. :50:

Ben de sahil tarafındayım aslında çarşambaya epey yakınım ama bizim mahalle o taraftan çok farklı meyhaneleri kahveleriyle:27: Ben Fatihe evlenince geldim. Şimdilik öyle kıyafetime laf eden olmadı. Ama çarşambaya beyaz eşya bakmaya gitmiştik yazın sıcak askılı falan giymiştim anam diyim o bakışları hiç unutamam. Yanımda eşim olmasa laf da ederlerdi eminim.

bu videoyu neden paylaştınız anlamadım
direk ayrımcılık kokuyor çünkü ..
videodaki bütün kadınlar örtülü ,sanki bütün örtülüler böyle düşünüyormuş gibi bir imaj çizilmiş .
nedir bu yaa ..
bu insanlardan türkiyede bir elin parmağını geçmeyecek kadar az kaldı ..
bu video da kasıtlı düzenlenmiş ,insanları kutuplaştırmak için.
bunun yerine daha faydalı bir video paylaşsaydınız daha iyi olurdu
hakeza şuan 3-5 kişinin kafasından geçen bu düşünceleri bu video ile farklı yönlere çekebilir herkes ..
bu gibi insanlar eskiden çok vardı ,çünkü o zaman insanlar şuanki gibi bilinçli değillerdi ..
Ama artık insanlar herşeyin farkındalar ,herkes eğitimli ,ayrıca artık herkes demokrasinin de oy vermenin de gerekliliğini anlamış durumda ..
bu videodaki insanların da konuşmalarından türk olmadıkları anlaşılıyor çünkü Türkçeleri yarım yamalak .
bunlar gitsin hilafetle yönetilen ülkelerde yaşasınlar ..

Haklısın ben de paylaşıp paylaşmamyı bu nedenle çok düşündüm. Şu bahsettiğin nedenlerden dolayı paylaşmasam mı dedim. Ama gerçekten komikler ve ben asıl amaçlarını anlayamadım ve kimsenin etkileneceğini düşünmüyorum bu videodan.

Oy vermeyince hilafete falan gitmiyoruz ki hani amaç o olsa anlayacağım. Eğitimsiz cahil de olsa hilafet de istese herkes bu videoya bir tarafıyla güler. Bu videoyu yiyecek insanlar saadete oy veriyordur bence. Akpye de değil. O nedenle amaçsız geldi.

Oyunculuklar berbat zaten. Adamlar necidir nerelidir belli değil. Hepsi Arap gibi. Hani şöyle azıcık esmer kardeşlerimizi çekmişler hadi bir şaka yapalım demişler gibi. Belki fikir alışverişinde bulunuruz da istedim aslında.

Haklısın ben de paylaşıp paylaşmamyı bu nedenle çok düşündüm. Şu bahsettiğin nedenlerden dolayı paylaşmasam mı dedim. Ama gerçekten komikler ve ben asıl amaçlarını anlayamadım ve kimsenin etkileneceğini düşünmüyorum bu videodan.

Oy vermeyince hilafete falan gitmiyoruz ki hani amaç o olsa anlayacağım. Eğitimsiz cahil de olsa hilafet de istese herkes bu videoya bir tarafıyla güler. Bu videoyu yiyecek insanlar saadete oy veriyordur bence. Akpye de değil. O nedenle amaçsız geldi.

Oyunculuklar berbat zaten. Adamlar necidir nerelidir belli değil. Hepsi Arap gibi. Hani şöyle azıcık esmer kardeşlerimizi çekmişler hadi bir şaka yapalım demişler gibi. Belki fikir alışverişinde bulunuruz da istedim aslında.

bak işte sende bir fikir oluşturmuş
bu insanlar saadete oy verir diyorsun
hiç alakası yok ,böyle yaftalamak yanlış
saadet partisinde de hilafet isteyen kalmadı artık merak etmeyin
insanlar değişti ,hiç kimseyi bir etiketin içine koymamak lazım

bak işte sende bir fikir oluşturmuş
bu insanlar saadete oy verir diyorsun
hiç alakası yok ,böyle yaftalamak yanlış
saadet partisinde de hilafet isteyen kalmadı artık merak etmeyin
insanlar değişti ,hiç kimseyi bir etiketin içine koymamak lazım

Hayır yanlış anladın ya da yanlış anlattım. kesinlikle öyle sınıflandırmak istemedim. İsmailağa cemaatiyle dipdibe yaşadım. Siyah örtülerle gezen en yakın akrabalarım var. Cemaat evinde 1 yıl yaşadım. Yukarı da başka bir yazımda anlattım başörtüsüz bir kıza arkadaşım hilafet istiyor yani. Bu kesimden çok çeşitli insan tanıdım.

Bunları niye söylüyorum. Videodan bağımsız olarak hilafet isteyecek bir grup insan varsa ve bunlar geçmiş seçimlerde oy kullandıysa refah partisine vermiştir saadete vermiştir. Akp biraz daha düşük ihtimal. Saadete oy verenler hilafet istiyor demedim. Bu video akp seçmenini hedef almıyor yani. O zaman kime diyorlar oy verme diye. O kısmı düşünelim istedim. Videonun hedefi kim?

Son düzenleme:
[sıze=3]oy vermemek tam olarak şu demek " bırak sen oy verme diğer insanlar seni yönetecek kişiye karar versin" . Bu da duyduğum en saçma teklif[/sıze]

Tamam oldu, oy vermeyelim de bu kez gercekten koyun gibi gütsünler milleti.

Ayrica, "Dinde zorlama yok" buyurmus bizim Rabbimiz,
hic bir devlet yönetim sekli insanlarin dinini nasil yasadigina ya da yasamayacagina karismamali,
özgür iradelerine birakilmali.

Back