- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.403
- 298
- Konu Sahibi ispanakliborek
Azıcık kitap okusalar, afganistan ırak yada mısır vs... gibi islam cumhuriyetlerinin başına gelenleri bilirler, susarlardı. Kadın olarak 3. sınıf olmayı reddediyorum. Bunu kabullenen kadınları da yok etmek istiyorum. Neden insan kendini böcek gibi görmek ister?
Kadın olarak 3. sınıf olunca cennet vaad edilmiş arkadaşlara. keşke o ülkeler gibi olabilsek diyorlar merak etme. Ayrıca oralarda yaşayan çoğu kadın da malesef hayatından memnun. Bir kısmının daha fazlasını hayal edecek isteyecek beklentisi zekası yok. Diğer kısım Allahın istediği yaşam tarzı bu diyor. Çok uç noktalardaki okumuş ya da kapasitesi biraz daha fazla olan kadınlar bir şeyler için mücadele ediyor. Onların da sesini bile duymuyoruz.
Bir kadın neden sahip olduğu hakları elinin tersiyle iter ve diğer kadnları da kısıtlamaya çalışarak bu benim özgürlüğüm der. Başörtüsüyle dolaşmak istemek özgürce verilmiş bir karar olabilir. Olmayabilir de. Ama herkesin öyle olmasını istemek nasıl bir anlayıştır.
Çoğunluk istese de türkiye de bir kişi bile istemese bu yapılamaz. Demokrasi budur benim bildiğim.