• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oy Verme

bi de demokratik seçimlerde oy kullanmak haramdır demişler :37:

hem Allah tan imandan bahsediyolar
hem de kafalarına göre haram olmayan birşeye haramdır diyolar :27:
oy vermeyince nolucaksa onu da anlamadım
oyunculuklar da berbat yani iyi güldürdüler beni sabah sabah

Son düzenleme:
Evet hatırladım konuştuğumuzu simon. Nefret ediyorum yani. Akp karşıtı konuştukça chpli muamelesi görmekten de nefret ediyorum. Türkiye'de oturması zor.

Emre Kongar'ın kitabında okumuştum. türkiye'de esas bir sanayileşme olmadı. İşçi sınıfı tam anlamıyla gelişemedi. O nedenle halkın böyle bir talebi olmuyor diyordu. Halk köylü kaldı diyordu..

Ne güzel anlatmışsîn Türkiye de sınîf bilinci yok......demokrasiler sınıflar üzerne insa edilir.....öncelikli toplum refahıdır.........bak o zaman dinini nasıl istediğin gibi yaşarsın
Chp laikliği savunur akp dini duyguları kullanır bak dindar bile diyemiyorum mhp milliyetçiymiş ama hiçbiri vergilerin nereye gittiğini anlatmaz kimsede verdiği oyun hesabını sormaz bu durumda aysun kayacının oyu da boşa atılan bir oydur benim gòzümde
Toplumun duyarsızlıği ve umursamazlığını ve küçük çıkarları karşısında da ne kadar basitleşebileceğini yazdığımda da birden bire ben niye chp yi ele§tirmiyor oluyorum.....
Ne diyeyim inşallah uzman olana kadar türk doktorları Almanyadaki doktorluk kadrolarînı doldurmazlar

bence osmanlı zamanında da yeni kurulan türkiyede de yenilikler demokratikleşme hareketleri hep belli bi kesimin ya da baştaki liderin çabasıyla yapıldı
halk kendisi istemedi
bilincine varamadı
o sebeple de oturmuyo bana kalırsa

avrupalı devletlere baktığımızda onlar ezildikleri için haklarını söke söke aldılar ve kıymetini de biliyolar
bizde halk istemediği için hep karşı çıkıp eski sistemi getirmeye çalışanlar oldu
o yüzden de oturmadı bence
eskiden beri hep siyasete alet edildi birşeyler

İşte böyle bir isteğin Osmanlı zamanında da gelişmemesinin sebebini böyle açıklamıştı emre kongar detaylıca. Tarım toplumlarında köylü halk hiçbir zaman demokrasi beklemez. Atatürk'ün ülkenin gelişmesi koyduğu hedeflerden en önemlisi sanayileşme imiş.. Yapılamadı. bu olmadan tüm devrimler anlamını yitiriyormuş. Cumhuriyetin kurulma aşaması dünyadaki gelişmelere paralel bir devlet yaratma çabasıydı. İmparatorluktan herkes sıyrılmıştı bir biz kalmıştık. Halk farkında olamadı. Ancak Çoğu ne olduğunu anlamadı. Hala da farkında değiller bu değişimin. Bizde batılı toplumlara paralel gidecek bir halk kitlesi yok. Bir liderimiz olsun. Kanunlar koysun güzelce bizi yönetsin modunda millet hala. O lideri eleştirene de kafir gözüyle bakarlar.

Yanlız fark ettiniz mi bilmiyorum bu arkadaşlar Türklere benzemiyor, Arap bence bunlar, Türkiye vatandaşı olduklarından bile şüphe ettim, seçmen kağıtlarınızı görelim litfen:27::27:

zaten oy kullanamayacak olmayasınız

Ya ben de önce bunlar Suriyeli mi diye düşünüyorum. :31:

İşte böyle bir isteğin Osmanlı zamanında da gelişmemesinin sebebini böyle açıklamıştı emre kongar detaylıca. Tarım toplumlarında köylü halk hiçbir zaman demokrasi beklemez. Atatürk'ün ülkenin gelişmesi koyduğu hedeflerden en önemlisi sanayileşme imiş.. Yapılamadı. bu olmadan tüm devrimler anlamını yitiriyormuş. Cumhuriyetin kurulma aşaması dünyadaki gelişmelere paralel bir devlet yaratma çabasıydı. İmparatorluktan herkes sıyrılmıştı bir biz kalmıştık. Halk farkında olamadı. Ancak Çoğu ne olduğunu anlamadı. Hala da farkında değiller bu değişimin. Bizde batılı toplumlara paralel gidecek bir halk kitlesi yok. Bir liderimiz olsun. Kanunlar koysun güzelce bizi yönetsin modunda millet hala. O lideri eleştirene de kafir gözüyle bakarlar.

evet maalesef sanayileşme olamadı olsaydı çok daha farklı yerlerde olacaktık
keşke Atatürk biraz daha yaşasaydı diyorum bu sebepten
belki biraz daha oturabilirdi

Fatih'te oturuyorum.Oturduğum yer yine Fatih'in bazı yerlerine göre daha iyi.Ama bizim oralarda bile afişler asmışlar demokrasi masalına kanma hilafeti iste diye. Bizim oralarda okuyanlar dalga geçiyor.

Neyse ki böyle düşünenlerin! sayıları Fatih'te bile az.

Son düzenleme:
bence bu haberin burada paylaşılması bile tehlikeli ya
her gördüğü haberin peşinden giden o kadar insan var ki..

Fatih'te oturuyorum.Oturduğum yer yine Fatih'in bazı yerlerine göre daha iyi.Ama bizim oralarda bile afişler asmışlar demokrasi masalına kanma hilafeti iste diye. Bizim oralarda okuyanlar dalga geçiyor.

Neyse ki böyle düşünenlerin! sayıları Fatih'te bile az.

Ben de Fatih'te doğdum büyüdüm. Vatan caddesindeydik hep. Oralar da nispeten iyi ama son zamanlarda oturduğumuz apartmana yerleşen insanlar yüzünden kapı dışarı çıkmaya tırsar olmuştuk. Pantolonuma bile laf ederdi komşular. Çarşamba tarafına çıktıkça işler çığrından çıkıyor. Şanslıymışsın sen :31: Fatihi seviyorum ama bitti.. :50:

Basit bir video ile küçük bir oyun peşinde olduklarını düşündüm ben . Yani asıl savunuyor gözüktüleri hilafetle değil dertleri müslüman kimliğini kullanarak birilerinden çalınabilecek bir kaç oy peşine düşmek gibi geldi bana :34:

Yeri gelmişken hatırlatayım .

Oy Verin , Bir Oy Bir Oydur .

Hatta sandık başında mümkün olduğunca yerinizi alın , oyların ve sandıkların takibinde kalın .

http://www.oyveotesi.org/sandik-gozetmeni-olmak-istiyorum

Basit bir video ile küçük bir oyun peşinde olduklarını düşündüm ben . Yani asıl savunuyor gözüktüleri hilafetle değil dertleri müslüman kimliğini kullanarak birilerinden çalınabilecek bir kaç oy peşine düşmek gibi geldi bana :34:

Yeri gelmişken hatırlatayım .

Oy Verin , Bir Oy Bir Oydur .

Hatta sandık başında mümkün olduğunca yerinizi alın , oyların ve sandıkların takibinde kalın .

http://www.oyveotesi.org/sandik-gozetmeni-olmak-istiyorum

Bence de arkadaşlar sandıkları boş bırakmayın seçim baya çetin geçecek :ssz:
$BjZ-zUiIQAArgZX.jpg

Hilafeti istiyorlarsa hilafete uygun yaşayabilirler kendi içlerinde. İnanç bireyseldir. Neden o yaşam tarzını birilerine dayatmak zorunda hissediyorlar. Demokrasi aldatmacadır falan demişler buraya katılıyorum. Türkiye'de demokrasi tamamen bir aldatmaca. Madem seçimden söz ediyoruz %10 seçim barajına gireyim. O baraj yüzünden sizin vermediğiniz oylar en çok oy alan partiye gidecek zekiler. Amacı anlayamadım.

Zaten Türkiye'de demokrasi denen şey olsa oturmuş bir sistem olsa bir siyasi partiyle ülkede bu kadar değişiklik olmazdı. Hiçbir gelenin birbirinden farkı olmazdı. Üniversiteye başörtüsüyle girme yok gir gir gibi radikal kararlar iktidar partiye bağlı olmazdı. Demokrasi olsa zaten başörtüsü sorunu diye bir şey hiçbir zaman olmazdı. Atatürkmüş Menderesmiş, Ecevitmiş, Erdoğanmış ay en sevdiğim lider şu bu moduna girmezdik. Kimse çalamazdı çırpamazdı. Çünkü çalınca başına neler geleceğini bilirdi. ama bugün kim gilse maşallah bir yerleri yiyor. Afiyet olsun.

Ya da şöyle yapalım biz. türkiyede hilafeti isteyenleri belli bir bölgeye yerleştirelim sınırlarla ayıralım. Biz oraya geçemeyelim onlar buraya gelemesin. Herkesin kafası rahat etsin. alın size demokratik çözüm. :6: Hayır yani tamam doğru bir tane diyorsun kuran var anayasaya gerek yok kurandaki her şey tek doğrudur anayasalar değişmez oynanmaz falan diyorsun. Ben müslüman değilim ki kardeşim. Müslümansam da sünni değilim. Onları ne yapıcaz?

Dün bir arkadaşımla bu konuyu konuşuyordum. Kendisi özgürlüğüne düşkün ailesinden ayrı yaşayan güzel mi güzel istediği gibi giyinen gezip tozan bir hatun. Ama hilafeti istiyor. Neden canım neden yani? Ben senin inandığın şeye inanmıyorum ki. Bak inanmayanlar için de en hayırlısı bu diyor. Biz bilmeden istemeden günaha giriyoruz nefsimize hakim olamıyoruz. Bak ben böyle açık giyinen kızlara özenip giyiniyorum kapanmak gerektiğini biliyorum ama kapanamıyorum bir çevrem var. Herkes kapalı olsa ben de öyle olurdum günaha girmezdim gibi zırvaladı. Yuh abi sen ne iki yüzlü insanmışsın ya dedim. Hilafet gelince herkes kapanınca o senin sevabın mı olcak deli. Olsa da ben o sevaba günaha inanmıyorum işte. Böyle düşünen beyinlere ne yaparsın şimdi?

Hakikaten, mantiga bak çay demle böyle seylere derler :1: Bende su an diyet yapiyorum ve abur cubur yemiyorum. O mantik ile bende rayonlardan abur caburun kaldirilmasi, pastalar satilmamasini isterim. Zaten abur cubur yememek herkez için daha hayirlisi :9:

Gerçekten allah akil fikir versin öylelerine. Öyle hilafet istiyorlar fakat hakikaten icraate gelse, nasil bunalima girerler sen gör. Bide tek basina yasiyormus. Madem islami biliyormus, islamda nefis, irade diye birsey var. Kendi nefisine hakim çikma ve bundan baskalarina suçla! Gerçekten ne günlere kaldik bee

Hakikaten, mantiga bak çay demle böyle seylere derler :1: Bende su an diyet yapiyorum ve abur cubur yemiyorum. O mantik ile bende rayonlardan abur caburun kaldirilmasi, pastalar satilmamasini isterim. Zaten abur cubur yememek herkez için daha hayirlisi :9:

Gerçekten allah akil fikir versin öylelerine. Öyle hilafet istiyorlar fakat hakikaten icraate gelse, nasil bunalima girerler sen gör. Bide tek basina yasiyormus. Madem islami biliyormus, islamda nefis, irade diye birsey var. Kendi nefisine hakim çikma ve bundan baskalarina suçla! Gerçekten ne günlere kaldik bee

Keşke bu örnek dün aklıma gelseydi de söyleyivereydim bizim aynı zamanda çok sevişgen hilafet yanlısı hatuna :1:

İslama inanıyor namaz kılıyor falan ama kimseye kıldığını söylemez. Alkol almaz. çıkıp bir ortamda alkol almıyorum diyemez. Antibiyotik kullanıyorum der. :1: Ben bunlaır biliyorum çünkü bebeklik arkadaşım nerdeyse her şeyini bilirim. İnanıyor ama uygulayamıyor iki yüzlü işte. 3-4 yıldır görüşmemiştim. Neden görüşmediğimi tekrar anladım. hiç mutlu değil bence o kız. Çok sorunlu bir beyin ya. Düşünsene kafanda bir şeye inanıyorsun ama tam tersini uyguluyorsun. İnandığın şeyden de vazgeçemiyorsun beyninin her kıvrımını sarmış tabular izin vermiyor buna. Acıdım kıza ya.

Hee son erkek arkadaşından da ateist diye ayrılmış. Evlenirsem nikahım kabul olmaz zina olur dedi. Sevgiliyken her haltı yerken aklın nerdeydi caaanım benim diyiverdim. Evlenip tövbe etçektim diyor hala. ..

amma dedikodu yaptım da. Yapılmayacak gibi değildi konuşmalar.

Son düzenleme:
Keşke bu örnek dün aklıma gelseydi de söyleyivereydim bizim aynı zamanda çok sevişgen hilafet yanlısı hatuna :1:

İslama inanıyor namaz kılıyor falan ama kimseye kıldığını söylemez. Alkol almaz. çıkıp bir ortamda alkol almıyorum diyemez. Antibiyotik kullanıyorum der. :1: Ben bunlaır biliyorum çünkü bebeklik arkadaşım nerdeyse her şeyini bilirim. İnanıyor ama uygulayamıyor iki yüzlü işte. 3-4 yıldır görüşmemiştim. Neden görüşmediğimi tekrar anladım. hiç mutlu değil bence o kız. Çok sorunlu bir beyin ya. Düşünsene kafanda bir şeye inanıyorsun ama tam tersini uyguluyorsun. İnandığın şeyden de vazgeçemiyorsun beyninin her kıvrımını sarmış tabular izin vermiyor buna. Acıdım kıza ya.

Hee son erkek arkadaşından da ateist diye ayrılmış. Evlenirsem nikahım kabul olmaz zina olur dedi. Sevgiliyken her haltı yerken aklın nerdeydi caaanım benim diyiverdim. Evlenip tövbe etçektim diyor hala. ..

amma dedikodu yaptım da. Yapılmayacak gibi değildi konuşmalar.

Haha, bir dahaki sefer o kiz ile görüstügünde, sana seve seve yardim ederim :D

O kiz gibi tipler benim etrafimdada var. Zaten benim en nefret ettigim sey ikiyüzlülüktür. Af edersin her boku yiyorlar, ondan sonra tepeden baska insanlara bak, yargila. Dedikoduysa, onlarda bu kadar malzeme olmasin yaa :p

Ondan dolayi mesela egemenin yaptiklarindan cidden migdem bulaniyordu. Allaha inanmiyorsan adam gibi söyle, degilmi? Neyse, çok fazla konu disiya giriyoruz, Mune'nin sabirini tasmiyalim :p

Dün bir arkadaşımla bu konuyu konuşuyordum. Kendisi özgürlüğüne düşkün ailesinden ayrı yaşayan güzel mi güzel istediği gibi giyinen gezip tozan bir hatun. Ama hilafeti istiyor. Neden canım neden yani? Ben senin inandığın şeye inanmıyorum ki. Bak inanmayanlar için de en hayırlısı bu diyor. Biz bilmeden istemeden günaha giriyoruz nefsimize hakim olamıyoruz. Bak ben böyle açık giyinen kızlara özenip giyiniyorum kapanmak gerektiğini biliyorum ama kapanamıyorum bir çevrem var. Herkes kapalı olsa ben de öyle olurdum günaha girmezdim gibi zırvaladı. Yuh abi sen ne iki yüzlü insanmışsın ya dedim. Hilafet gelince herkes kapanınca o senin sevabın mı olcak deli. Olsa da ben o sevaba günaha inanmıyorum işte. Böyle düşünen beyinlere ne yaparsın şimdi?

Şu kısmı şaşkınlıkla okudum, arkadaşın tövbe haşa Allah'ı kandıramadığına göre hilafet gelirse mecburi kapanarak kendinden başkasını kandıramaz.

Bilmeden istemeden günaha mı giriyormuş:))) Tövbeler olsun, arkadaşına benden çoook selam söyle, ben ülkemin yazları epey sıcak geçen bir ilçesinde oturuyorum, çevremde Türk'ten çok İngiltere, İsviçre vatandaşı var, İngilizler sabah daha gözünü açar pub'lara bira içmeye gider, yazın burası insan kaynar, deniz kum güneş, bense o sıcağın alnında orucumu tutarım, amaç dini vecibeni yerine getirmekse bunu her şart ve koşulda yerine getirebiliyor insan, bende bilirdim burası felaket sıcak, çevremde hep yabancılar var, herkes yiyip içiyor, günah işleme özgürlüğümüzde varmış ya madem tutmayayım orucumu demesini.

İnsanlar kendilerini kandırmasınlar. Kendileri birşeyler istiyor diye de başka insanların kısıtlanmasına sebep olmasınlar.

Haha, bir dahaki sefer o kiz ile görüstügünde, sana seve seve yardim ederim :D

O kiz gibi tipler benim etrafimdada var. Zaten benim en nefret ettigim sey ikiyüzlülüktür. Af edersin her boku yiyorlar, ondan sonra tepeden baska insanlara bak, yargila. Dedikoduysa, onlarda bu kadar malzeme olmasin yaa :p

Ondan dolayi mesela egemenin yaptiklarindan cidden migdem bulaniyordu. Allaha inanmiyorsan adam gibi söyle, degilmi? Neyse, çok fazla konu disiya giriyoruz, Mune'nin sabirini tasmiyalim :p

Şu kısmı şaşkınlıkla okudum, arkadaşın tövbe haşa Allah'ı kandıramadığına göre hilafet gelirse mecburi kapanarak kendinden başkasını kandıramaz.

Bilmeden istemeden günaha mı giriyormuş:))) Tövbeler olsun, arkadaşına benden çoook selam söyle, ben ülkemin yazları epey sıcak geçen bir ilçesinde oturuyorum, çevremde Türk'ten çok İngiltere, İsviçre vatandaşı var, İngilizler sabah daha gözünü açar pub'lara bira içmeye gider, yazın burası insan kaynar, deniz kum güneş, bense o sıcağın alnında orucumu tutarım, amaç dini vecibeni yerine getirmekse bunu her şart ve koşulda yerine getirebiliyor insan, bende bilirdim burası felaket sıcak, çevremde hep yabancılar var, herkes yiyip içiyor, günah işleme özgürlüğümüzde varmış ya madem tutmayayım orucumu demesini.

İnsanlar kendilerini kandırmasınlar. Kendileri birşeyler istiyor diye de başka insanların kısıtlanmasına sebep olmasınlar.

Yok munecim senin de istemeden işlediğin günahlar varsa sana da faydası dokunacakmış. :1: Kısıtmış tercihmiş olmazmış dinde. Tek doğru varmış kuranda yazan öyle ben başımı kapamam böyle inanırım gibi şeyler aldatmacaymış. Ama o kafası iyi arkadaşım da iş ve arkadaş çevresinden dolayı islama uygun yaşayamıyormuş dışlanmaktan korkuyormuş. Devlet islama uygun olursa o da istediği gibi hayat sürebilirmiş.

Yani çok saçma geldi. cemaatten de kendisine gayet güzel bir çevre edinebilir. Kendisine uygun iş bulabilir. Başını istediği şekilde bağlayabilir. Hatta daha da hilafete uygun yaşamak istiyorsa hiç çalışmaz. bunları dediğimde bana gerçekçi olmadığımı söyledi. ayrıca hepimizin arkadaş çevrelerinde başı örtülü insanlar var bunlar dışlanmıyor ki. Ben anlayamadım.

Evet zaten bir ibadet yapılacaksa senin dediğin gibi yapılmalı mune. Ben oruç tutmuyorum ama yeri geldi ramazan ayında oruç tutan arkadaşımda kaldığımda ağzıma lokma sürmedim. E bu oruçluyum demek değildi ki o gün benim için. aç kalmaktı sadece..

gülerek izledim videoyu ama ciddi ciddi sinirden:47::47:
demokrosi dayatmaymış yalanmış şöyleymiş böyleymiş hee oldu tabi:19: neyin kafasını yaşıyorlarsa artık:30:
1 saat içinde kullandıkları cümlelerin terslerini söyleyerek hepsini yerden yere vururum ama pek laftan anlıycak halleri yok:26:
ayy bide oyy kullanmak harammış en saçma komik kısmı buydu:9:

Azıcık kitap okusalar, afganistan ırak yada mısır vs... gibi islam cumhuriyetlerinin başına gelenleri bilirler, susarlardı. Kadın olarak 3. sınıf olmayı reddediyorum. Bunu kabullenen kadınları da yok etmek istiyorum. Neden insan kendini böcek gibi görmek ister?

Back