• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşünce şeklimde bir sıkıntı mı var?

eşinizin sizinle değil kendi ailesi ile ilgilenmesine rahatsız olmuşsunuz ama haksızda değilsiniz haklısınız ama eşiniz hala aile evinden bağını koparmamış kendi evinizi ev olarak değil otel olarak sizide o otelde çalışan işçi olarak görüyor yani kafası şu evde eşim yapar yapsın kafasında ama aile evinden kafa olarak ayrılamadımğı için bunu yapıyor muhtemelen ilk çocuk ve ailede çok sorumluluk almış ailesi tarafındanda manipülasyonla büyütülmüş görevi gibi görüyor konuşarak çözüm arayın işe yaramıyorsa ailesi ile konuşun çok fazla rahatsızsanız ayrılın
Ailesinin ikinci çocuğu. Ama evet üzerinde en çok yük onun. Neden bilmiyorum kişilik belki. Şuan o seviyede değil ama otel gibi görme aşamasına gelirse direkt yolumuz ayrılır zaten.

Evet o konuya girmeden konuşurum. Allahımmm neden beni kimsenin motive etmesi organize etmesi gerekmeden evi çekip çeviriyorum da erkeklerin bir programa ihtiyacı var. Bu da haksızlık geliyor bana.
Kesinlikle. Ya aynı işten geliyorsun beden gücü gerektiren bir iş de yok ortada diyelim. Aklım almıyor adamın gidip koltuğa yatıp telefonla oynaması, kadının yemek ev toplama çamasır bulaşık hatta ileri aşamada çocuk bakımı yedir giydir uyut vs. Kadında. Evli değil de ev arkadaşı olsa bu kişiler bir hafta beraber kalamaz bu iş dağılımına, ele yapamaz yani ama size yapıyor. Ek olarak da az insanda vicdan varsa kalkar da bir işin ucundan tutar yani, karımla işten gelicez o ek olarak evde iş yapacak temizlik yemek. Yemek hazır diye çağıracak ciddi diyorum o yemeği yemeye utanırım yaa. İnsanda az vicdan merhamet olur. O yoksa empati yeteneği olur. Ülkede her erkek aynı. Nasıl bu kadar asalak yetismiş hepsi inanılır gibi değil. Ben eşimle size anlattığım gibi çôzdüm. Önce güzellikle, manipüleye gelmeden, sonra kavgayla en son da malesef ayrılma tehdidiyle. Bundan sonra işe yaradı. Ha yaramasa inanın şimdi değilse sonra ayrılırdım. Sevgi sabit duran birşey değil bana iş yapmada merhametsiz olan birine sevgim azalır bir gün bir bakmışım bitmiş. E beni ne tutacakki.

Ayy hakaret sayılır mı bilemem ama her ailenin bir enayisi oluyor biz de içlerinden cımbızla çekip onlarla evleniyoruz şaka gibi. Sonra olan bize oluyor. Tavsiyem şu olabilir size şimdilik bana yapmıyorsun ailene yapıyorsun tavrıyla gidip kışkırtmayın evde yardımcı olmasını rica edin.

Ailesinin ikinci çocuğu. Ama evet üzerinde en çok yük onun. Neden bilmiyorum kişilik belki. Şuan o seviyede değil ama otel gibi görme aşamasına gelirse direkt yolumuz ayrılır zaten.
evliliklerin ilk yılı böyle şeyler olur adaptasyon süreci deniliyor eşininzizn yaptıkları genelde kadınlar yapıyor ama inanın aşılmayacak bir durum yok benim eşimde ilk çocuk ve sorumluluğu fazlaydı her işlerine koşardı rahatsız oldum ama süreci kavga ederek değil konuşarak çözdüm şimdi ailesi aramıyor işleri düşünce ben kaynanamla açık açık konuştum eşimi aramayın diye kötü oldum evet ama inanın kimse sizin kadar önemli değil kötü olun gerekirse

Henüz konuşmadım ama son aylarda çok biriktiği için konuşacağım. Anne babama yardım da mı edemeyeceğim diye bir noktadan tutmasını hiç istemiyorum. O yüzden biraz yorum almak istedim burda kafam açılsın diye.
Ana babasını yoruma katmadan söyle mutlaka.. konuşmaz.isen iyice her iş sana kalacak gibi..

evliliklerin ilk yılı böyle şeyler olur adaptasyon süreci deniliyor eşininzizn yaptıkları genelde kadınlar yapıyor ama inanın aşılmayacak bir durum yok benim eşimde ilk çocuk ve sorumluluğu fazlaydı her işlerine koşardı rahatsız oldum ama süreci kavga ederek değil konuşarak çözdüm şimdi ailesi aramıyor işleri düşünce ben kaynanamla açık açık konuştum eşimi aramayın diye kötü oldum evet ama inanın kimse sizin kadar önemli değil kötü olun gerekirse
Açık açık konuştunuz mu? Nasıl aramayın diyebilirim ki? Yani yardıma ihtiyaçları oluyor ve diğer 2 kardeş hiçbir şey yapmıyor. O yüzden bizim telefonlar çalıyor. Mesela bekâr çalışan kızlarına teklif etmişler beraber yaşayalım daha kolay olur diye. O da yoo ben tek yaşamak istiyorum diyip konuyu kapatmış. Tek yaşamak istiyorsa yaşasın tabiki de beni bağlamıyor. Benim takıldığım nokta her şeyin eşimin üstüne kalması ve hep bizim telefonların çalması. Bekâr bir abisi var o da etliye sütlüye karışmaz mesela.

Kesinlikle. Ya aynı işten geliyorsun beden gücü gerektiren bir iş de yok ortada diyelim. Aklım almıyor adamın gidip koltuğa yatıp telefonla oynaması, kadının yemek ev toplama çamasır bulaşık hatta ileri aşamada çocuk bakımı yedir giydir uyut vs. Kadında. Evli değil de ev arkadaşı olsa bu kişiler bir hafta beraber kalamaz bu iş dağılımına, ele yapamaz yani ama size yapıyor. Ek olarak da az insanda vicdan varsa kalkar da bir işin ucundan tutar yani, karımla işten gelicez o ek olarak evde iş yapacak temizlik yemek. Yemek hazır diye çağıracak ciddi diyorum o yemeği yemeye utanırım yaa. İnsanda az vicdan merhamet olur. O yoksa empati yeteneği olur. Ülkede her erkek aynı. Nasıl bu kadar asalak yetismiş hepsi inanılır gibi değil. Ben eşimle size anlattığım gibi çôzdüm. Önce güzellikle, manipüleye gelmeden, sonra kavgayla en son da malesef ayrılma tehdidiyle. Bundan sonra işe yaradı. Ha yaramasa inanın şimdi değilse sonra ayrılırdım. Sevgi sabit duran birşey değil bana iş yapmada merhametsiz olan birine sevgim azalır bir gün bir bakmışım bitmiş. E beni ne tutacakki.
Ben de böyle düşünüyorum. Aksi hâlde tek başıma yaşarım, tek kişilik çamaşır bulaşık yıkarım. Tek öğün yaparım. Parkeler tek kişilik kirlenir. Gerçekten empati olmayınca sinirlerim bozuluyor.

Konuşmakta geç bile kalmışsınız. Demek ki sizi güçlü ve yeterli buluyor. Ne saçma hareketler bunlar.

Ailesini için içine katmadan konuşun bence. Çünkü manipülatif bir tipse, konuyu kendi sorumsuzluğundan çevirip ailesini istemiyorsunuz tarafına çekebilir. Lütfen kendinizi ezdirmeyin.

Back