- 7 Kasım 2012
- 1.857
- 978
-
- Konu Sahibi M-Mavera2048
- #1.701
İnşallah ama dün belirti olmadı daha dün çatlamaydı ama döllense batma falan oluyor diyorlar onada canım skıldıCanım her halükarda çıkıyor takılma hiç ona sen ben ayaklarımı hiç dikmedim bile olunca oluyor giden zaten gitmiş oluyor üzülme böyle şeylere
Çok iyi yaptınız maveracım giderek. En azından varsa bir aksaklık hedefe göre hızlıca tedavi edilir. Beklemek de yıpratabiliyor çünkü insanı.Kızlar muayene oldum doktoraa
Tahlillerimize baktı önce
Benim fsh ım 10 çıkmıstı bikaç ay önce normalde 6 7 civarıymıs tercih edilen
Benimki gibi çıkınca yumurta rezervine bakıyolarmıs amh değerine
Ona baktırmıstım bende o 3,11 çıkmıstı
Amh a göre rezerv çok iyi ama fsh tam tersini söyler, biz hangisi doğru ona bakalım bi dedi
Yumurta sayımı yaptı, sağda ve solda çok iyi yeterli yumurta sayısı dedi
Hersey normalken bi bucuk sene olmamasının elbet bi sebebi var dedi, eşimin sperm değerleri sayı olarak normal ama dna hasar tespiti yapalım dedi sayı normal ama sigara içenlerde bazen dna hasarlı oluyomus ve döllenme olmuyomus
Onun için salı günü test verices
Bende bi dahaki reglim de tekrar bi fsh testi yaptırcam
Eğer onlarda bi sıkıntı çıkarsa onları düzeltmek amaçlı eşime vitamin banada hap tedavisi deneris dedi bi süre
Ama sıkıntı çıkmassa yine dört bes ay denedikten sonra hersey bu şekilde normalken hala sonuç alamazsak tüp bebek öneririm isterseniz dedi
Sıkıntı yapcak suan için ben bişey görmüyorum dedi, bakalım sperm için genetik testi verelim bende bi fsh tahlili yaptırım bi dahaki regl zamanı
Artık çıkan sonuçlara göre bi yol çizices
İnsallahh kuzucanÇok iyi yaptınız maveracım giderek. En azından varsa bir aksaklık hedefe göre hızlıca tedavi edilir. Beklemek de yıpratabiliyor çünkü insanı.
Yakında alacağız umarım güzel haberini
Çok iyi olmuş canım, eşin zaten çok istiyor bunları duyunca daha dikkatli davranır :)İnsallahh kuzucan
Doktor yumurta sayımı yaparken eşim yoktu yanımızda, özellikle eşime sigara ve kilo konusunda ekstra bi uyarı yapar mısınız dedim
Uyardı epey sayı normal diye güvenme dna hasarı yapar sigara isterse bi milyon olsun dölleme yapamaz hasarlı sperm mutlaka azalt dedi
Çıkınca eşimde baya kararlı azaltıccam söz dedi hatta diyetisyene gittik çıkarken ordan,
Kan tahlili falan vericek onun içinde diyete başlıcakmıs=)
Bide sigara içenlere özellikle verdikleri bi vitamin varmıs sperm kalitesi artsın diye onuda verdi, kullanıcak eşim iki ay kadar
Bende bu sürede biraz kilo verip şu fsh ı düşürmek için bişeyler yapsam diyorum
Fsh için bitkisel bişeyler çok yazmıslar burda ama bilmiyorum baksam mı kullansam mı
Sizce napsam ki
=)) aynen kuzu ultrasonla baktı yumurta sayısı vs hersey normal ama fsh yüksekliği bazen etkiliyebiliyomus yinede düşse iyi olur dediÇok iyi olmuş canım, eşin zaten çok istiyor bunları duyunca daha dikkatli davranır :)
Peki senin yumurtalar iyi göründü ultrasonda öyle anladım, ama yine de Fshi de düşürecek misiniz?
ben bi daha kan tahlili verene kadar bişey yapma derim. Bu zamana kadarki süreçte olan durumu görmüş olursunuz. O kürler de hormonları bozabiliyormuş. Sonra belki doktoruna danışarak yaparsın bana göre
ki bişey diyim mi bu ay böyle koşturuyorsunuz ya allah bilir sürpriz haber gelir benden söylemesiama koşturmaya devam
eşim kızdı bana da ürologa götürdüm diye ama belki de kısmet böyleydi ne bileyim:) benzer durum olsun size de
Çok güzel olur canım=)) aynen kuzu ultrasonla baktı yumurta sayısı vs hersey normal ama fsh yüksekliği bazen etkiliyebiliyomus yinede düşse iyi olur dedi
Aslında bende korkuyorum kür falan hiç denemedim, dediğin gibi hormonları falan alt üst eder diye ama bi dahaki regle kadarda düşer insallah
İnsallah olur ya =) bakalım belkide bizde bi süprizle karşılasırıs nede güzel olur
Aynen kuzu dediğin gibi yapıcam, kullanmıcam bişeyÇok güzel olur canım
Yani gerçek fsh durumunu bi daha görünce doktor da ona göre değerlendirir daha belirleyici olur diye düşündüm.
aynen öyle canım ama biz de elimizden geleni yapacağız.Aynen kuzu dediğin gibi yapıcam, kullanmıcam bişey
Artık hayırlısı, ben elimden geleni yapimde geriside nasip artık ne diim=)
Sen çok istedin, eşinde biraz sıkıntılı olunca Allah seni hiç bu süreçlerle uğrastırmadı çok şüküraynen öyle canım ama biz de elimizden geleni yapacağız.
bana da doktorum 1-2 senedir hep çocuk düşün, bir çocuğu yap nolur nolmaz derdi. ben de, ben de istiyorum ama eşim istemiyor bakalım seneye inşallah diyordum. sonra bu sene denemeye başladık olmayınca ve doktorum da zaten detaycı biri hani kan testi baktık falan. yapacak başka bir şey var mı, benim eşimde böyle sorunlar var diye bahsettim işte doktora.
bu sefer gebelik için kontrole gidince doktor beni azmimden dolayı tebrik etti tam çıkarken.
bir de yanında asistanı var daha çok sekreter gibi. o da hep çocuk yap diyordu, taktikler veriyordu. o da kapıdan çıkarken azmimden dolayı tebrik etti.
kötü hissettim ya ne azmi.siz demiyor muydunuz bana çocuk yap diye. ki bize allah yardımcı oldu bence bu ilişki sıklığıyla olmasa olurdu.
Hepimiz çok istiyoruz canım ya tamamen kısmet. Sana da nasip olacak inşallah ondan şüphemiz yokSen çok istedin, eşinde biraz sıkıntılı olunca Allah seni hiç bu süreçlerle uğrastırmadı çok şükür
Nasip etti hemen
Bak biz pek bişey yapmadık henüz kontrol muayene vs sadece ama eşim biraz aksilik yapsa bende nasıl hissederdim bilmiyorum
O yüzden çok seviniyorum hiç bu işlere girmeden sana nasip olmasına bebişin=) çokta iyi oldu
İnsallah banada nasip olur kısa zamanda hayırlısıyla bi bebiş
Çokta iyi yapmısım deseydin sende kuzuHepimiz çok istiyoruz canım ya tamamen kısmet. Sana da nasip olacak inşallah ondan şüphemiz yok
Hayatta hiçbir şeyin garantisi de yok hep temkinli gidelim
sadece doktor ve asistanın azmimden dolayı kutlamalarına biraz bozuldum. Naptım sanki kendime Sperm mi enjekte ettim
Akşam olduğu için silik çıkmış olabilir mi? Tam peak olmamış gibi geldi bana ama yarın öğlen aynı saat yapınca anlaşılır durum.Selam kızlar. Bugün adetin 14.günü sabahki test pik olmaya çok yakındı akşam bir daha deneyeyim dediğimde silikleşmişti. Bu kadar kısa sürede çatlar mı yumurta
Hani gören de işte evlenmek için plan yaptım da bebek yaptım sanırÇokta iyi yapmısım deseydin sende kuzu
Vardır ya çocuk yap yap diye başının etini yiyenn yapıncada bu ne acele daha erken değil mi diyen ördek kafalılar=)
Oh mis çokta iyi yaptın niye bozulcakmıssın
Aslında tamda pik olmamış ama çatlamıs gibide gözüküyoSelam kızlar. Bugün adetin 14.günü sabahki test pik olmaya çok yakındı akşam bir daha deneyeyim dediğimde silikleşmişti. Bu kadar kısa sürede çatlar mı yumurta
Canım pik değildi ama çok koyuydu, durunca bir değişik oldu testten memnun kalmadım bu ay zaten. Pik olmadan çatlama olur mu ki ya bilemedimAslında tamda pik olmamış ama çatlamıs gibide gözüküyo
Benim tam pik olduğu sabahın akşamı silikleşmişti aslındaa silikleşebilirde
Seninkinde tam pik yok sanki gibi henüz
Hiç sanmıyorum canım akşamla ilgisi olduğunu çünkü 2,5 saat susuzdum ve genelde akşam takip ediyorum dur dedim bir de sabah 11 gibi yapayım çok koyuydu ama tam pik değildi. Doktorda 17.günü çatlar diyodu acaba çok büyüyemeden mi çatladıAkşam olduğu için silik çıkmış olabilir mi? Tam peak olmamış gibi geldi bana ama yarın öğlen aynı saat yapınca anlaşılır durum.
Hani gören de işte evlenmek için plan yaptım da bebek yaptım sanıröyle bişey canım mavera
ne demek canım. düzenli ilişki varsa zaten bir şekilde yakalanır merak etmeHiç sanmıyorum canım akşamla ilgisi olduğunu çünkü 2,5 saat susuzdum ve genelde akşam takip ediyorum dur dedim bir de sabah 11 gibi yapayım çok koyuydu ama tam pik değildi. Doktorda 17.günü çatlar diyodu acaba çok büyüyemeden mi çatladıYarın yapayım atayım yine çok sağol
Önemli olan düzenli ilişki canım benimCanım pik değildi ama çok koyuydu, durunca bir değişik oldu testten memnun kalmadım bu ay zaten. Pik olmadan çatlama olur mu ki ya bilemedim
Doğru söylüyorsun canım dediğin gibi düzenli ilişkide aslında bir önemi kalmıyor. Siz ne zamandır bebek düşünüyorsunuz ? Tez zamanda hamile kalırsın inşÖnemli olan düzenli ilişki canım benim
Gün aşırı değerlendirmeye devam edin siz zaten kaçırmassınız o şekilde günleride
Ben iki ay tam pik görüp silikleşmeyide yakaladım ama nasip olmayınca olmadı
O yüzden hiç stres yapma