Ovulasyon testi ve kullanımı

yenigelintoys

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2024
69
8
25
kızlar ovulasyon testi yaptım ilk gün silik çizgili pozitif sonraki 6 gün ise pik gördüm 7 gün boyunca düzenli ilişki oldu hamilelik olur mu cevap yazın çok merak ediyorum bugün de yumurtalama gunundeyim cuma gününe kadar...
Testi yapmaya devam edeyim mi ? Gebelik olur mu?

Eklentiler

• IMG_20241127_115833_023.jpg
    76,6 KB · Görüntüleme: 97
Yumurtlama gözüktüğü günden itibaren iki gün daha devam edin catlamayi gorun sonra bırakın, her gün aynı saatte sıvı alımı öncesi ilk idrar olmucak şekilde

Tm teşekkür ederim gebelik olur mu peki yumurtlama çok oluyo
Yumurtlama çok olmuyor çatlaması uzun sürer, test iki çizgi net çıktığı zaman yumurta catlicak demek oluyor mesela benim iki gün çift çizgi çıkar iki gün sonra çatlıyor yani. Siz hem test öncesinde ki günü hemde test pozitif çıktığı günü kesin değerlendirin

Bugün tekrar yapicam testi sabah yapamadım tam silik çıktı o yüzden

T
Her gün aynı saatte, erken saatlerde yaparsan daha iyi olur. Çok fazla sıvı tüketmeden ama ilk idrarla değil. Yanlış yaparsan doğru günü bulamazsin
Ben öğlen yapiyorum ilk idrarla değil ikinci idrarla sabah tam yapamazsam gece 10 da sıvı tüketmeden yapıyorum sonuç yine pik çıkıyor

Ay hadi hayırlısı
Benim anlamadığım şu konu ovulasyon testi pik çıkınca (pozitif) olunca 3 gün birliktelik yapilmasi gerekiyormus ben o şekilde birlikte oluyorum sonra yine test yapıyorum yine pik çıkıyor ben yumurtlama mı gerceklesiyor yoksa çatlamami oluyo pik olmasi bu cuma gününe kdr devam edicem çünkü yumurtladigim günleri değerlendiriyorum önceden hiç bilmiyordum ovulasyon yardımcı oldu bana

Şu sekilde pozitif olduğu zaman 24-48-72 saat içinde en geç yumurta çatlar. Çatladığı zaman negatif tek çizgiye geri döner o yüzden pozitif çıktığında ki sonraki günde yapılır. Eğer yanlış yapıyorsanız da pozitif çıkıyor olabilir eğer saat tutturamıyorsaniz sabah akşam seklinde yapın derim. Yada testiniz bozuk olabilir. Tahmini yumurtalama gününüzü hesaplayın mesela bu hafta diyelim 2-3 günde bir ilişki yapın zaten sperm içerde belirli süre yaşıyor

Yani siz negatif çıkana kadar yapın esas negatif olduğu zaman yumurta çatladı hemen ilişki olmalı ki birleşme olsun

Şimdi pozitif olan günler değil negatif olduğu gün mü yapicam pozitif günler niye yapılmıyo onu anlamadım kafam karıştı

Şimdi pozitif olan günler değil negatif olduğu gün mü yapicam pozitif günler niye yapılmıyo onu anlamadım kafam karıştı
Ben en baştan anlatayım, regl biter bitmez teste başlıyorsunuz aynı saatte 2. idrar ile yapıyorsunuz. Çift çizgi gördüğünüz zaman yumurta 24 48 72 saat içerisinde salınacak. Yani yumurtlama gerçekleşecek yumurtlama gerçekleştiğinde de eğer iki üç gün öncesinden yine ilişki olduysa ve sperm iceride de bekliyorsa yine döllenme olur.
Ama eğer yumurta salındığı zaman sperm yoksa o gün ilişkiye girerseniz o gün ihtimal artar.
Çift çizgi gördükten sonra tek çizgi olana kadar teste devam edin. Çift çizgi olduğu gün de ilişki olsun, çift çizgiden sonra teke düştüğü zaman da ilişki olsun genelde gün aşırı ilişki olsun derler ama iki günde bir de ilişki olabiliyor sperm uzun süre içimizde yaşayabiliyor biliyorsunuz.

Pozitif olduğu zaman yumurta salınır pozitif gördükten sonra yani iki çizgi gördükten sonra bir sonraki gün tek çizgi olduğu zaman yumurtanız çatlamış olur esas döllenme o zaman gerçekleşir komple regl olana kadar devam etmenize gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…