- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #4.061
suay
sat: 01-agustos
bat:28-agustos
fatmaipek
sat: 24-temmuz
bat: 22-agustos
taylaninannesi
sat: 09-agustos
bat:06-eylül
2 bebek çalışması
22merve22
sat: 19-temmuz
bat: 16-agustos
DaisyB
sat: 22-temmuz
bat: 21-agustos
nestam
sat: 23-temmuz
hayırlısı olsun canım,inş.tez zamanda güzel haberi verirsin...bu arada ilk i kaç yaşında ?
İlki de cetvelimde tam net anlasılmıyor ama 4,5 yasında..biraz geciktim aslında ama hayırlısı:) yasım da 35 bu arada
en son olduğun adet tarihin canım...bu arada bat larımız aynı...inş.o gün olmayızda müjdeli haberi birlikte veririz canım
bu arada hiç belirli falan varmı ?
suaycım sat 21 temmuz du benim,yanlış yazmışım düzelttim canım...
evet canım inş olmayız inş ikimizdende güzel haberler gelir ne yazık ki bende hiç belirti yok olsa ona yorcam ben ovu testide yaptım bende oda işe yaramadı sende belirti var mı canım
Hazret-i Fâtıma-tüz-zehrâyı “radıyallahü teâlâ anhâ” hazret-i Alîye “radıyallahü teâlâ anh” tezvîc (nikah) etdiklerinde buyurdukları vasıyyetleri beyânındadır.
Hazret-i Alî “radıyallahü teâlâ anh” rivâyet eder.
Resûlullah “sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem” buyurdular ki:
* Yâ Alî! Gelini ilk hafta yoğurt yimekden ayran yimekden sirke ve ekşi yimekden men’ et! Hazret-i Alî “kerremallahü vecheh” “Yâ Resûlallah! neden ötürü bu şeyleri vermemem gerekdir” diye sordu. Buyurdu ki: (Ondan dolayı ki turşu ve yoğurt ve ayran rahmde evlâd olmasına mâni’ olur. Evde bir hasır olması doğurmayan kadından iyidir.) Hazret-i Alî dedi ki: Yâ Resûlallah! Sirkenin illeti nedir. Buyurdu ki: (Sirke yiyen kadının hayzı zahmetli olur ve temizliği uzar. Keşenç yimek hayzı karında habs eder. Eğer Hak Sübhânehü ve teâlâ hazretleri bir evlâd verirse doğumu zor olur. Ammâ ekşi elmâ yimek hayz kanını keser. Onun ardından başka hastalık zuhûr eder.)
kızlar ben bu yazıyı yumurtlama zamanımda okumuştum ve yumurtlama zamanı yoğurt ayran sirke elma yemedim içmedim belki bi faydası olur diye paylaşayım dedim.Rabbim sağlıklı sihhatli hayırlı evlatlar nasip etsin inş tüm dileyenlere.
canım bence hemen bozma moralini...biliyorum çok zor ama rahat olmamız lazım...hem bu ay olmazsa diğer ay sil baştan tekrar başlarız...bak gör kısa zamanda bebiş haberlerimizi ardarda vericez..
Belfücüm senle daha önce hiç karşılaşmadık ama geçmişten okumuştum...Rabbim bebeğini sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin canım...inş.çizelgenden yapmak bizede nasip olur
suaycım ohh işlerini hafifletmişsin,evet topik biraz sessiz diğerlerine göre,sanırım yazan olmayınca gelende gidiyo,bundan sonra daha aktif oluruz inş.
birbirimize destek olmamız lazımm dimi amaa
dikkat et tatlım kendine,hem tam kırmızıları görmeden ümidini kaybetme,olmazsada eylül de devam ederiz,yetrki sağlığımız yerinde olsun...elbet bizde görücez o günleri
kızlar sabah kahverengi silme bi akıntı geldi bana sonra yok oldu acaba yerleşme kanaması mı yoksa adet kanaması mı bilemedim yerleşme kanaması yaşayan ya da nasıl olduğunu bilen var mı aranızda?:26:
kızlar dikkat !
herkes satları ve batları yazsın yanı ilk adet başlağıcı tahmini adet olacağınız gün
hamişlersizde son adet tarihi ve tahmini doğum hadi arkadaşalr sonra gurbetgüzeli düzenleme yapar listeye ekler
ilk ben sat: 01-08-2012
bat: 28-08-2012 inş. gelmez
kuzucum nerdesın ya
bakıyorum bakıyorum yoksun
özledim senı
günaydın topiğimizin fıstık anneleri ve adayları...hepinize hayırlı cumalar...Rabbim bu mübarek günde hepimizin dualarını kabul etsin inş.
hazret-i fâtıma-tüz-zehrâyı radıyallahü teâlâ anhâ hazret-i alîye radıyallahü teâlâ anh tezvîc (nikah) etdiklerinde buyurdukları vasıyyetleri beyânındadır.
Hazret-i alî radıyallahü teâlâ anh rivâyet eder.
Resûlullah sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem buyurdular ki:
* yâ alî! Gelini ilk hafta yoğurt yimekden ayran yimekden sirke ve ekşi yimekden men et! Hazret-i alî kerremallahü vecheh yâ resûlallah! Neden ötürü bu şeyleri vermemem gerekdir diye sordu. Buyurdu ki: (ondan dolayı ki turşu ve yoğurt ve ayran rahmde evlâd olmasına mâni olur. Evde bir hasır olması doğurmayan kadından iyidir.) hazret-i alî dedi ki: Yâ resûlallah! sirkenin illeti nedir. Buyurdu ki: (sirke yiyen kadının hayzı zahmetli olur ve temizliği uzar. Keşenç yimek hayzı karında habs eder. Eğer hak sübhânehü ve teâlâ hazretleri bir evlâd verirse doğumu zor olur. Ammâ ekşi elmâ yimek hayz kanını keser. Onun ardından başka hastalık zuhûr eder.)
kızlar ben bu yazıyı yumurtlama zamanımda okumuştum ve yumurtlama zamanı yoğurt ayran sirke elma yemedim içmedim belki bi faydası olur diye paylaşayım dedim.rabbim sağlıklı sihhatli hayırlı evlatlar nasip etsin inş tüm dileyenlere.
suay
sat: 01-agustos
bat:28-agustos
fatmaipek
sat: 24-temmuz
bat: 22-agustos
taylaninannesi
sat: 09-agustos
bat:06-eylül
2 bebek çalışması
22merve22
sat: 19-temmuz
DaisyB
sat: 22-temmuz
bat: 21-agustos
nestam
sat: 21-temmuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?