- 12 Ekim 2011
- 2.792
- 452
- 373
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #4.081
Hazret-i Fâtıma-tüz-zehrâyı “radıyallahü teâlâ anhâ” hazret-i Alîye “radıyallahü teâlâ anh” tezvîc (nikah) etdiklerinde buyurdukları vasıyyetleri beyânındadır.
Hazret-i Alî “radıyallahü teâlâ anh” rivâyet eder.
Resûlullah “sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem” buyurdular ki:
* Yâ Alî! Gelini ilk hafta yoğurt yimekden ayran yimekden sirke ve ekşi yimekden men’ et! Hazret-i Alî “kerremallahü vecheh” “Yâ Resûlallah! neden ötürü bu şeyleri vermemem gerekdir” diye sordu. Buyurdu ki: (Ondan dolayı ki turşu ve yoğurt ve ayran rahmde evlâd olmasına mâni’ olur. Evde bir hasır olması doğurmayan kadından iyidir.) Hazret-i Alî dedi ki: Yâ Resûlallah! Sirkenin illeti nedir. Buyurdu ki: (Sirke yiyen kadının hayzı zahmetli olur ve temizliği uzar. Keşenç yimek hayzı karında habs eder. Eğer Hak Sübhânehü ve teâlâ hazretleri bir evlâd verirse doğumu zor olur. Ammâ ekşi elmâ yimek hayz kanını keser. Onun ardından başka hastalık zuhûr eder.)
kızlar ben bu yazıyı yumurtlama zamanımda okumuştum ve yumurtlama zamanı yoğurt ayran sirke elma yemedim içmedim belki bi faydası olur diye paylaşayım dedim.Rabbim sağlıklı sihhatli hayırlı evlatlar nasip etsin inş tüm dileyenlere.
Nestam canım güzel dileklerin için çok sağol.Darısı tüm isteyenlerin başına canımcım sağlıkla güzel haberlerinizi alırız inşallah
Canım yerleşme olabilir.Yerleşme sonrası kan testi yaptırmış bende ve test pozitifti :) Darısı sana
Kuzucumm benimm seni çokk seviyorumm ya benn
SAT 02 Mayıs - Tahmini Doğum Tarihi :06 Şubat
Geldim kuzucum :)
Sende işleri teslim etmişsin gözün aydın balımm.
yeni gelen arkadaslar olmus hosgeldiniz diyorum
Nestam canım güzel dileklerin için çok sağol.Darısı tüm isteyenlerin başına canımcım sağlıkla güzel haberlerinizi alırız inşallah
Canım yerleşme olabilir.Yerleşme sonrası kan testi yaptırmış bende ve test pozitifti :) Darısı sana
Kuzucumm benimm seni çokk seviyorumm ya benn
SAT 02 Mayıs - Tahmini Doğum Tarihi :06 Şubat
Geldim kuzucum :)
Sende işleri teslim etmişsin gözün aydın balımm.
yeni gelen arkadaslar olmus hosgeldiniz diyorum
suay
sat: 01-agustos
bat:28-agustos
fatmaipek
sat: 24-temmuz
bat: 22-agustos
taylaninannesi
sat: 09-agustos
bat:06-eylül
2 bebek çalışması
22merve22
sat: 19-temmuz
bat: 16-agustos
DaisyB
sat: 22-temmuz
bat: 21-agustos
nestam
sat: 21-temmuz
bat: 16-agustos
ilkem
sat: 20-temmuz
bat: 21-agustos
blowhole25
sat: 05-agustos
bat: 02-eylül
belfü
sat:02-mayıs
tahmini doğum: 06-şubat-2013
tatlım kusura bakma bugün enerji bakanlığına gittik öğleden sonra gedim yetiştirmem gerekenler vardı şimdi girebildim tatlım nasılsın bıtanem
yüğenımde artık kocaman oluyor maşallah süpanallah
ohhh be sonunda cuma bugün ve tatil kuzucum bızım çalışmalar tam gaz devamkasıklarım çok ağrıyo hiç böyle olmadım bu klomen yapıyor sanırım :18:
inş. bu ay rabbım yüzümü güldürür benım kuzende bugün aradı onada aşılama yaptılar 2 kez birincisi tutmadı 2 ncisi tuttu çok şükür 4 haftalık hamişmiş daha 22 yaşında bana inş. sende hamiş kalırsında beraber doğururuz diyor
gurbetcim canım ben herkesi yazdım sana kolaylık olsun diye listeyi tabloya geçirirsin oldumu
nihayet kk ya girebildim...bakım vardı sanırım
ya bu arada kızlar bugün benim belim çok ağrıyo,bide arada karnım...sanki adet olucakmışım gibi.
ama daha bat a 1 hafta var...bu kadar erken belirtim olmazdı normalde
Canımıniçi kendini çok yorma ama yavaş yavaş yap ben seni hep beklerim kuzucumİyi ol sen yeter ki.
Canım hayırlısıyla bu ay yüzümüz gülücek minik meleğein benimde yiğenim gelecek havalara uçucak.
Haftasonu geldi valla şükürler olsun, bol bol dinlen güzel yürekli arkadaşım.
Seni çok ama çok seviyorum
sonunda çift çizgiyi gördüm testte ( 18.günde ) dün çalışma yapmıştık zaten kaç gün daha yapsakki bide hergünmü yapsak acaba biraz zor olacak ama fındık fıstık yiyip enerjimizi artıralım bari
hadi hayırlı olsun.. :) inşallah sonu güzel olur. 18. günde yakalayabilmişsin :) çok geç mi adet oluyorsun
ilk defa duydum ben sirke de yedim yogurtta yedim ekşi de yedim hepsini yedim hala da yiyorum böyle bir şey duymamıştım gerçekten sarmısak da yiyorum faydalı oldugu ıcın ne bılım bılseydım yemezdım ki yemım mı sımdı hangısı dogru :s kafam karıstı
canım bende çok şaşırmıştım ama herşeyi denedim bundan ne çıkarki dikkat ediyim yemeyim dedim tabi bunları yemediğimden bebişim oldu demiyorum ben bunun yanında kür falan da uygulamadım ama paylaşmak istedim sizlerle yumurtlama zamanı dediğimiz 1 hafta için falan geçerli zaten yemesek nolur ki sende yeme istersen tatlım sen bilirsin yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?