- 12 Ekim 2011
- 2.792
- 452
- 373
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
- #4.081
Hazret-i Fâtıma-tüz-zehrâyı “radıyallahü teâlâ anhâ” hazret-i Alîye “radıyallahü teâlâ anh” tezvîc (nikah) etdiklerinde buyurdukları vasıyyetleri beyânındadır.
Hazret-i Alî “radıyallahü teâlâ anh” rivâyet eder.
Resûlullah “sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem” buyurdular ki:
* Yâ Alî! Gelini ilk hafta yoğurt yimekden ayran yimekden sirke ve ekşi yimekden men’ et! Hazret-i Alî “kerremallahü vecheh” “Yâ Resûlallah! neden ötürü bu şeyleri vermemem gerekdir” diye sordu. Buyurdu ki: (Ondan dolayı ki turşu ve yoğurt ve ayran rahmde evlâd olmasına mâni’ olur. Evde bir hasır olması doğurmayan kadından iyidir.) Hazret-i Alî dedi ki: Yâ Resûlallah! Sirkenin illeti nedir. Buyurdu ki: (Sirke yiyen kadının hayzı zahmetli olur ve temizliği uzar. Keşenç yimek hayzı karında habs eder. Eğer Hak Sübhânehü ve teâlâ hazretleri bir evlâd verirse doğumu zor olur. Ammâ ekşi elmâ yimek hayz kanını keser. Onun ardından başka hastalık zuhûr eder.)
kızlar ben bu yazıyı yumurtlama zamanımda okumuştum ve yumurtlama zamanı yoğurt ayran sirke elma yemedim içmedim belki bi faydası olur diye paylaşayım dedim.Rabbim sağlıklı sihhatli hayırlı evlatlar nasip etsin inş tüm dileyenlere.
evet arkadaşım bunu bende biliyorum ilk duyduğumda bende şaşırmıştım; ben yoğurt, ayran çok severimde ama yumurtlama günlerimde açıkçası dikkat etmemiştim. bundan sonra biraz dikkat ediyim bari..