ovulasyon testi ile gebelige hazirlananlarin paylasim alani

kızlarrrr doktora gidiyorummmm kontrolll bakalım neler dicek 1.buçukda giricemmm dua edin bana bişi çıkmasınnnn hepinizi öpüyorum byeee :))))

benimde bugün yarın regl olmam lazım.inş hayırlısıyla olmam.sağlıklı bir bebiş oluşmuştur inş.

bu ay oluruna bıraktım bakalım yinede listeye ekleyin.9mart bat.
bende yarın doktora gidicem kontrole.bakalım rahim kalınlığı ne alemde.
bide smear testi yapmıştı doktor onun sonucunu alıcam.

kızlarrrr doktora gidiyorummmm kontrolll bakalım neler dicek 1.buçukda giricemmm dua edin bana bişi çıkmasınnnn hepinizi öpüyorum byeee :))))

bu ay oluruna bıraktım bakalım yinede listeye ekleyin.9mart bat.
bende yarın doktora gidicem kontrole.bakalım rahim kalınlığı ne alemde.
bide smear testi yapmıştı doktor onun sonucunu alıcam.
hayirli haberle gelin insAllahhhhhhhh

ovulasyon testiyle hamile kalan varmı kızlar bende denemek istiyorum nasıl yapılıyo ben hiç daha önce denemedimde

evet cok kalan var tahmini yumurtlama gunlerinde tets ile yumurtladigi tespit edip ona gore iliski oluyor ve sasli olanlar hamis kaliyorrrr yada nasipleri olanlar diyelim biz bunlaraaaaaa

inşallah gönlüne göre olmuştur

galiba artık bende istiyorum.sizi böyle okudukça heycanlanıyorum

güzel haberlerle gelirsin inş.

hayirli haberle gelin insAllahhhhhhhh

Kızlarrr günaydın nasılsınızzzzz ????
ben doktora kontrol oldum dün çok şükr hiç bişi çıkmadı yumurtalıklar iyi dedi hatta fazla bile çalışıyor dedi idrar yollarında yda başka bi yerde sorun yok dedi alltan muayene etmedi 3 aydır korunmuyoruz dedim hatta ovulasyon testi yaptığımı söyledim güldü
yanlız bana alttan muayene etmedi ve kan testi istemedi ablamın bütün hamilileği boyunca gitttiği doğumunu yaptıran tanıdığımız bir doktor acaba beni baştanmı sağdı dedim :26: ama süper ilgilendi oturdu hepsini anlattı 1 yıl dedi yaşın küçük 3 ayı geçmiş 9 ay daha çalışın olmazsa arıştırmaya başlıcaz ama %99 bu 9 aylık sürede hamile kalırsın dedi moralde verdi olumlu etkiledi yani kadınlk organındn sorunun varmı dedi koku yanma acı kanama falan dedi hiç bi sorunum yok dedim (çok şükür) vitamin verdi folikasit hamile kalasıya kadar iç ve ilk 3 ayda içicez dedi (inşallahhhhh AMİNNN) muhakkak 2,3 gün arayla ilişki dedi hergün sperm için iyi değil dedi öle işte kızlarrr çok şükür bişi çıkmadı bir tek kan tahlili yaptırmadı ya onda takıldım neden acaba die inşallahh arkadaşlarımmm hamiş kalırız hayırlısıylaaaa beni merak ettiğiniz için çokkkk teşekkür ederimm buarada sağolunn iyi dilekleriniz için

Son düzenleme:
merhaba kizlar Gurbetgüzeli yeni topigin hayirli olsun

ben de ov. testi yapiyorum iki gündür hatta bugün 3.gün ama sürekli pozitif cikiyor anlamadim gitti yaaa.. sogan kürü yapiyorum onun etkisi olabilir mi?? bi bilgisi olan varsa bana da söylesin lütfen

çok şükür bişeyin çıkmamış maşallah.dilerim en yakın zamada gebe kalırsın.

ohhhhhhhhhhhhhhhh cok sukur cnm sen kana takilma folik aside devam et guzelim bnm birakma baklaimmm ay 7 gundur onuda icmedim ben diyetteyim yaaa hemen iceyim bir yildir iciyorum bn

sagolasin tatlim sogan kuuru bnde yaptim kist icin ondan kaynaklandigini sanmiyorum bazen oluyor yaaa oyle pozitif ciktigiiii sen calis yinede birakma iki 3 gunde bir mutlaka yakalarsin yimirtayiii

ohhhhhhhhhhhhhhhh cok sukur cnm sen kana takilma folik aside devam et guzelim bnm birakma baklaimmm ay 7 gundur onuda icmedim ben diyetteyim yaaa hemen iceyim bir yildir iciyorum bn

gurbetcim çookkkk sağolll canımarkadaşımmm çok şükür ya hiç birsey çıkmadı ya doktorda acayip moral verdi sağolsunnn o folikasitin zararı olmazmı hamile kalasıya kadar iç dedi nasip olursa kaç ay sonra olucak belli değil ya sormadım doktora onuda

tatlim zarari aksine cok faydali
Nöral Tüp Defektlerinin Önlenmesi

Döllenmeden 24-28 gün sonra hem kafatası, hem de omurgada nöral plak kapanmaktadır. Omurganın kapanmaması spina bifida, kafatası ile ilgili problemler de anansefali olarak adlandırılan anomalilere yol açmaktadır.

Anansefali yaşamla bağdaşmayan bir anomalidir, embryo uterus içinde veya doğduktan kısa bir süre sonra ölmektedir. Spina bifida ise çok hafif bozukluktan, çok ağır problemlere uzanan geniş bir spektrum içinde yer alan bir bozukluktur.

Bu anomaliler genetik bir yatkınlık göstermesinin yanısıra, tekrarlama eğilimindedirler. Önceki gebeliğinde bu tür anomalili doğum yapan bir anne adayında aynı anomalinin ortaya çıkma olasılığı 10 kat artmaktadır. Genetik olmayan bir faktör de beslenmedir.

Son yıllarda gebe kalmadan önce folik asit kullanmaya başlayanlarda nöral tüp defekti oluşumunun daha az olduğu, önceden nöral tüp defektli doğum yapıp folik asit kullananlarda da nüks olasılığının azaldığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu amaçla yapılan çalışmalarda folik asit kullanımının nöral tüp defekti oluşum sıklığını %72 oranında azalttığı gösterilmiştir. Folik asitle birlikte multivitamin kullananlarda da benzer şekilde anomali sıklığı azalmış, ancak multivitamin kullanımı ek bir yarar da sağlamamıştır.

1. Folik asit kullanımına gebe kalmadan 6-8 hafta önce başlamalı ve gebeliğin ilk 12 haftası boyunca sürdürülmelidir.
2. Gebe kalma arzusu olanlar folik asitten zengin besinleri tüketmeli ve bunları fazla pişirmekten kaçınmalıdır.
3. Günlük 400 mikrogram (0.4 mg) folik asit alımı yeterlidir
4. Daha önce nöral tüp defektli gebelik öyküsü olanlarda doz 4000 mikrogram / gün (4 mg /gün) olarak verilmeli ve gebeliğin ilk 12 haftası boyunca aynı dozda sürdürülmelidir. Bu gebelerde tek başına folik asit içeren ilaçlar tercih edilmelidir.
5. Gebe kalmadan önce folik asit kullanmayanlar da, gebelikleri farkedildiği anda folik asit başlayıp, 12. haftaya kadar sürdürmelidirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…