ovulasyon testi ile gebelige hazirlananlarin paylasim alani

bende doktora gittim geldim.Allaha şükür herşey normal dedi.ne kürtaja ne ilaça gerek kalmadı.o zaman regliydim o yüzden kalındı demekki.sevgen senin içinde sevindim bi problemin olmamasına.

tatlim zarari aksine cok faydali
Nöral Tüp Defektlerinin Önlenmesi

Döllenmeden 24-28 gün sonra hem kafatası, hem de omurgada nöral plak kapanmaktadır. Omurganın kapanmaması spina bifida, kafatası ile ilgili problemler de anansefali olarak adlandırılan anomalilere yol açmaktadır.

Anansefali yaşamla bağdaşmayan bir anomalidir, embryo uterus içinde veya doğduktan kısa bir süre sonra ölmektedir. Spina bifida ise çok hafif bozukluktan, çok ağır problemlere uzanan geniş bir spektrum içinde yer alan bir bozukluktur.

Bu anomaliler genetik bir yatkınlık göstermesinin yanısıra, tekrarlama eğilimindedirler. Önceki gebeliğinde bu tür anomalili doğum yapan bir anne adayında aynı anomalinin ortaya çıkma olasılığı 10 kat artmaktadır. Genetik olmayan bir faktör de beslenmedir.

Son yıllarda gebe kalmadan önce folik asit kullanmaya başlayanlarda nöral tüp defekti oluşumunun daha az olduğu, önceden nöral tüp defektli doğum yapıp folik asit kullananlarda da nüks olasılığının azaldığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu amaçla yapılan çalışmalarda folik asit kullanımının nöral tüp defekti oluşum sıklığını %72 oranında azalttığı gösterilmiştir. Folik asitle birlikte multivitamin kullananlarda da benzer şekilde anomali sıklığı azalmış, ancak multivitamin kullanımı ek bir yarar da sağlamamıştır.

1. Folik asit kullanımına gebe kalmadan 6-8 hafta önce başlamalı ve gebeliğin ilk 12 haftası boyunca sürdürülmelidir.
2. Gebe kalma arzusu olanlar folik asitten zengin besinleri tüketmeli ve bunları fazla pişirmekten kaçınmalıdır.
3. Günlük 400 mikrogram (0.4 mg) folik asit alımı yeterlidir
4. Daha önce nöral tüp defektli gebelik öyküsü olanlarda doz 4000 mikrogram / gün (4 mg /gün) olarak verilmeli ve gebeliğin ilk 12 haftası boyunca aynı dozda sürdürülmelidir. Bu gebelerde tek başına folik asit içeren ilaçlar tercih edilmelidir.
5. Gebe kalmadan önce folik asit kullanmayanlar da, gebelikleri farkedildiği anda folik asit başlayıp, 12. haftaya kadar sürdürmelidirler.

Gurbetcim bu nee maşallahhhh vallaaa :KK9: çok teşekkür ederimm canımmbenimm nasipse hemen bu gece alıyorum eczaneden başlıyorum ve devam ediyorumm folikasiteee anladımm önemli ve baya yararlı bişimişşş :KK34: çok sağollll kuzummm

bende doktora gittim geldim.Allaha şükür herşey normal dedi.ne kürtaja ne ilaça gerek kalmadı.o zaman regliydim o yüzden kalındı demekki.sevgen senin içinde sevindim bi problemin olmamasına.

canımmmmm bende senin için sevindimmmm :))) çok şükür halimize bin şükürrrr hadi bakalım fbetuly'cum İNŞALLAHH gitsin olumsuzluklarrrr gelsinnn bebişlerrrrr :KK9: '''''AMİNNNNN'''

canımmmmm bende senin için sevindimmmm :))) çok şükür halimize bin şükürrrr hadi bakalım fbetuly'cum İNŞALLAHH gitsin olumsuzluklarrrr gelsinnn bebişlerrrrr :KK9: '''''AMİNNNNN'''

inşallah canım .sağol güzel dileklerin için.bu ay ne ovu. testi ne başka bişey takip etmiyorum.
hiç aklıma getirmemeye çalışıyorum.relax ım yani.şuara kızımın rahatsızlığıyla uğraşıyoruz.
moralim bozuk biraz o yüzden bebek olayı 2.planda .

Kızlarrr günaydın nasılsınızzzzz ????
ben doktora kontrol oldum dün çok şükr hiç bişi çıkmadı yumurtalıklar iyi dedi hatta fazla bile çalışıyor dedi idrar yollarında yda başka bi yerde sorun yok dedi alltan muayene etmedi 3 aydır korunmuyoruz dedim hatta ovulasyon testi yaptığımı söyledim güldü :KK34:
yanlız bana alttan muayene etmedi ve kan testi istemedi ablamın bütün hamilileği boyunca gitttiği doğumunu yaptıran tanıdığımız bir doktor acaba beni baştanmı sağdı dedim :26: ama süper ilgilendi oturdu hepsini anlattı 1 yıl dedi yaşın küçük 3 ayı geçmiş 9 ay daha çalışın olmazsa arıştırmaya başlıcaz ama %99 bu 9 aylık sürede hamile kalırsın dedi moralde verdi olumlu etkiledi yani kadınlk organındn sorunun varmı dedi koku yanma acı kanama falan dedi hiç bi sorunum yok dedim (çok şükür) vitamin verdi folikasit hamile kalasıya kadar iç ve ilk 3 ayda içicez dedi (inşallahhhhh AMİNNN) muhakkak 2,3 gün arayla ilişki dedi hergün sperm için iyi değil dedi öle işte kızlarrr çok şükür bişi çıkmadı bir tek kan tahlili yaptırmadı ya onda takıldım neden acaba die inşallahh arkadaşlarımmm hamiş kalırız hayırlısıylaaaa beni merak ettiğiniz için çokkkk teşekkür ederimm buarada sağolunn iyi dilekleriniz için :KK16:

sevgencim bende bugun gittim doktora hormon testleri yaptı hepsi çok ii çıktıniye hamile kalamıyorum sorusuna şöyle söyledi çalışan bir bayansın sakın kendini fazla yorma uyku düzenine dikkat et bir üzüntü ve stresten uzak dur seni üzüntüye sıkıntıya sokcağını düşündüğü insanlarladan uzak dur tabi eşinde de bir problem yoksa hamile kalmamana engel fiziksel bir sorunun yok dedi inşallah en kısa zaman hepimiz hamile kalırız. sana bişey daha sorcam ovulasyon testi yapcan mı ilişki için nasıl bir yol izlicen?

inşallah canım .sağol güzel dileklerin için.bu ay ne ovu. testi ne başka bişey takip etmiyorum.
hiç aklıma getirmemeye çalışıyorum.relax ım yani.şuara kızımın rahatsızlığıyla uğraşıyoruz.
moralim bozuk biraz o yüzden bebek olayı 2.planda .

yaaa canım çok geçmiş olsun üzüldüm kızının neyi var inşallah büyük bişi değildir ALLAHım şifa versin canım ALLAHım korusun

sevgencim bende bugun gittim doktora hormon testleri yaptı hepsi çok ii çıktıniye hamile kalamıyorum sorusuna şöyle söyledi çalışan bir bayansın sakın kendini fazla yorma uyku düzenine dikkat et bir üzüntü ve stresten uzak dur seni üzüntüye sıkıntıya sokcağını düşündüğü insanlarladan uzak dur tabi eşinde de bir problem yoksa hamile kalmamana engel fiziksel bir sorunun yok dedi inşallah en kısa zaman hepimiz hamile kalırız. sana bişey daha sorcam ovulasyon testi yapcan mı ilişki için nasıl bir yol izlicen?

tatlımmm bendede öle çok şükür bişi çıkmadı bende çalışıyorum ve o stressssss olmazmı tabi varrr :KK19: ben ocak ayında ovulasyon testi yaptım çift çizgiyi gördüm çift çizgiden önceki gece ilişki olmuştu koyu çizgi gördüğümde olmadı daha sonraki 2 gece üstüste oldu çok heveslendim ümitlendim ama adet olunca çok canım sıkılmıştı valla şuan adetin 4.günü bir yapayım dedim sonra testle kendimi çook geriyorum dedim ve vazgeçtim ben bu ayda herşeyi oluruna bırakıcam geçen aydan daha rahat ollucam tabi :KK36: doktorun dediği gibi 2,3 gün arayla ilişki yapıcaz nasipse hatta bir gün olucak bir gün olmucak bakalım deneyelim bu anın tadını çıkaralım :KK34: veee sonuçta inşallahhh hepimizin göbişleri dolarrrrrrrrr AMİNNNNNN:KK16:

tatlımmm bendede öle çok şükür bişi çıkmadı bende çalışıyorum ve o stressssss olmazmı tabi varrr :KK19: ben ocak ayında ovulasyon testi yaptım çift çizgiyi gördüm çift çizgiden önceki gece ilişki olmuştu koyu çizgi gördüğümde olmadı daha sonraki 2 gece üstüste oldu çok heveslendim ümitlendim ama adet olunca çok canım sıkılmıştı valla şuan adetin 4.günü bir yapayım dedim sonra testle kendimi çook geriyorum dedim ve vazgeçtim ben bu ayda herşeyi oluruna bırakıcam geçen aydan daha rahat ollucam tabi :KK36: doktorun dediği gibi 2,3 gün arayla ilişki yapıcaz nasipse hatta bir gün olucak bir gün olmucak bakalım deneyelim bu anın tadını çıkaralım :KK34: veee sonuçta inşallahhh hepimizin göbişleri dolarrrrrrrrr AMİNNNNNN:KK16:

sagolasın cevap verdiğin için cnm benim bende yapmıcam ovulasyon testini onuruna bırakcam ne olucak bakalım kendine iyi bak .

mrh arkadaşlar.yorumlarınıza ihtiyacım var. ben ilk defa bu ay ovu. testi aldım.elime adetimin 8. günü geçti öylesine yapayım dedim.2. çizgi koyu olmamasına rağmen çizgi bayağı belli oluyordu.yumurtlayacağm zannettm 9. 10. 11. günlerde yaptım silik çıktı ama 8.gündeki daha belirgindi. bugün 11. günüm yumurtlama akıntım geldi ama test bayağı silik çıktı. 28 günde adet oluyorum hiç şaşmaz.8. günde niye koyu çıktı da şimdi silik çıkıyor. sizce ben yumurtlayamıyor muyum:KK50:

ohhhhhhhhhhhhhhhh cok sukur cnm sen kana takilma folik aside devam et guzelim bnm birakma baklaimmm ay 7 gundur onuda icmedim ben diyetteyim yaaa hemen iceyim bir yildir iciyorum bn:KK43:

sagolasin tatlim sogan kuuru bnde yaptim kist icin ondan kaynaklandigini sanmiyorum bazen oluyor yaaa oyle pozitif ciktigiiii sen calis yinede birakma iki 3 gunde bir mutlaka yakalarsin yimirtayiii

cok sagol tatlim evet haklisin olabiliyormus.. bugün kadin dru arkadaslarimla da konustum onlar da dedi normal bi durum diye.. bu LH aniden sivri bi tablo seyrederek cikip iniyor ya, o iste sivri degil de daha yuvarlak seyredebiliyormus.. yani yumurtlama 3-4 gün de sürebiliyormus.. aklimizda bulunsun belki yine soran olur.. evet degerlendiriyorum iki gündür insallah bugünü de degerlendirebilirim.. hadi bakalim gelsin bebecikler :KK16::KK16::KK16:

selam herkese kızla r nasılsınız bende ovu testi yaptım 17-18 ocak çift çizgiyi gördüm yine :)inş sağlıkla bu ay diycem yine ama bilemiyorum:)eşim ayın 22 sinde sprem testi yapcak bu yüzden 2 gün önce bişey olmamalıymış tam yumurtlama ya denk düştü :)eşim değiştrlm dedi tarihi bi aradı 40 gün sonraya gün verdiler bende sinirlendim yok aynı gün ol dedim zaten RAbbim istersen bi günden yine bebek olur dedim en azından tedaviyi ertelemeyiz dedim bişey varsa:KK43:inşallah yoktur.ateş de ölçüyorum pozitif günler düştü şimdi tekrar eski halinde 36.5 benm normal günlük ateşim bugün 36.6 idi bakalım hakkımıza hayırlısı annemde bi yandan kadın sağolsun sağa sola kuran okutuyo kendi okuyo adak adıyo ki bizde adadık:) ben herşeyin artık zaman olduğuna inanıyorum.neyse benden bu kadar

cerol canım çok geçmiş olsun neleer yaşamışsın öyle RAbbim bir daha sana ve kimseye yaşatmasın aminnn.çok zor ALLAHım inş hepimize sağlıkla bebişlerimizi alacağımız günleri nasip eder inşallah amiinnn.

gurbet güzeli sevindim regl olmuşsun diyette başlamışsın umarım herşey gönlünce olur:)ya bide ısrarla beni listeye almıyosun canım ya:))valla alıncam artık:)

hepimizin sağlıkla hamile kalması dileğiyle hoşçakalın:)

canım benım çok sağol herşeyin hayırlısı zor gunlerdı ama bitti birdaha yaşatmasın tabikide.
sende oluruna bırak stres yapma canım hayırlısı ne zamansa olacak zaten sen sıkıntı yapma ama.

sağol canım.bende bi gelişme yok.reglim yeni bitti zaten.hiçbişey takip etmicem.Allah verirse olur kafaya takmak yok.
son başka doktora gittim oda bi problem görmedi normal dedi.diğeri hemen kürtaj yapıp parça alıcaktı.rahim kalınlaşması
var diye.bakalım yarın tekrar kontrole gidicem.
biraz da moralim bozuk çocuk düşüncek hal kalmadı.kızımda skolyoz rahatsızlığı var.omurga eğriliğ.dün emar sonucu götürdük.
ameliyat kararı verdi doktorumuz.nasipse yaza olucak.bakalım hakkımızda hayırlısı.dua edin .

canım çok geçmiş olsun allahım hemen kurtarsın miniğini.cok uzuldum ama uzulme .

Kızlarrr günaydın nasılsınızzzzz ????
ben doktora kontrol oldum dün çok şükr hiç bişi çıkmadı yumurtalıklar iyi dedi hatta fazla bile çalışıyor dedi idrar yollarında yda başka bi yerde sorun yok dedi alltan muayene etmedi 3 aydır korunmuyoruz dedim hatta ovulasyon testi yaptığımı söyledim güldü :KK34:
yanlız bana alttan muayene etmedi ve kan testi istemedi ablamın bütün hamilileği boyunca gitttiği doğumunu yaptıran tanıdığımız bir doktor acaba beni baştanmı sağdı dedim :26: ama süper ilgilendi oturdu hepsini anlattı 1 yıl dedi yaşın küçük 3 ayı geçmiş 9 ay daha çalışın olmazsa arıştırmaya başlıcaz ama %99 bu 9 aylık sürede hamile kalırsın dedi moralde verdi olumlu etkiledi yani kadınlk organındn sorunun varmı dedi koku yanma acı kanama falan dedi hiç bi sorunum yok dedim (çok şükür) vitamin verdi folikasit hamile kalasıya kadar iç ve ilk 3 ayda içicez dedi (inşallahhhhh AMİNNN) muhakkak 2,3 gün arayla ilişki dedi hergün sperm için iyi değil dedi öle işte kızlarrr çok şükür bişi çıkmadı bir tek kan tahlili yaptırmadı ya onda takıldım neden acaba die inşallahh arkadaşlarımmm hamiş kalırız hayırlısıylaaaa beni merak ettiğiniz için çokkkk teşekkür ederimm buarada sağolunn iyi dilekleriniz için :KK16:

canım çok sevindim stres yok sıkıntı yapma ustune duşme olurrrrrrrrrrr

ohh allaha sukur cnm çok sevindim hadıııı hamile kalın yaa benım daha var en az 6 ay :KK43:( bari size seviniyim :)))

nasılsınız iyisinizdir umarım bi sorum vardı; ben yaklaşık 5 aydır düzenli folik asit kullanıyordum ya bu ayda onun yanına ben B12 vitamini ekledim sebepsiz interfelititeyi ortadan kaldırıyomuş diye duydum araştırdım netten bi zararı yok diye aldım ve regil bittiğinden beri kullanıyorum folik asitle birlikte geceleri uyumadan 1 tane atıyorum..
sizcede bi zararı olmaz dimi...hani bana 10 ay oldu ya onun için kullanıyım dedim :)burdaki dr ları beklersem işim uzun kendi işimi kendim halletemeye çalışıyorum:)
Allaha dua ediyorum Rabbim benm işim daha zor herkesten diye yurt dışndayız doktrumuza derdimizi anlatamıyoturz dil yok bişey yok.sen yardım et diyorum bide her bi test 2 ay sonra sonuçlanıyo burda sistem acayip ağır, benm zaten beklemeye tahammülüm yok sabır Allahım sabır diyorum inşAllah herşey iyi olur hakkımıza...

kızlar ya bişii sorcam hamilelik olsun istiyorum ve elevit aldım bugün baslayacağım fakat kilo aldırır mı sizce varsa bilen söylesin nolurrrrr :78::78::78:

X