peki bişey sorucam,adetin süresi önemli değilmi?mesela benim 5 gün sürüyorsa yada 2 gün yada 6 ne bileyim?bence adet süreside önemliHamile kalmak için en uygun dönem olarak bilinen yumurtlama günü, cinsel sağlığına önem veren ve bebek sahibi olma isteği bulunan her yetişkin kadın tarafından bilinmesi gereken bir gündür. Şayet, gebe kalmakta zorlanan kadınlar yumurtlama günlerini bilip takip ettikleri durumda gebe kalma olasılıklarını arttırdıklarını unutmamalıdırlar. Aynı şekilde cinsel ilişki sonrası gebe kalmak istemeyen kadınlarda yumurtlama günlerini hesaba katarak, gebelik oluşumunu önleyebilirler. Peki yumurtlama günü nasıl hesaplanır?Gebe kalmak isteyen ya da istemeyen bayanların yumurtlama günlerini hesaplamak için bir çizelge oluşturmaları gerekir. Çünkü yumurtlama günü her zaman değişmekte olduğundan, aynı zaman gelme ihtimali yoktur. Her kadına göre değişen yumurtlama günü hesabı ise şöyle yapılmalıdır:
Ovulasyon-Yumurtlama tarihi hesaplama
Eki Görüntüle 1951649
Yumurtlama gün, kadının bir sonraki adet kanamasının başlangıcından on dört gün sonra husule gelir ve 28 günde bir adet kanaması olan kadınlarda yumurtlama on dördüncü günde gerçekleşmiş olur. Eğer ki, kadının adet kanaması 35 günde bir oluyorsa o zamanda 21. günde; 25 günde bir oluyorsa 11. günde gerçekleşir.
Yumurtlama dönemi hesaplamak için, kaç günde bir adet oluyorsanız bu sayıyı 14 ‘ten çıkartmalısınız. Örneğin 28-14 =14, 35-14=21 veya 25-14=11 gibi. Yani bu demektir ki, bir sonraki adet kanamanızın 14., 21. ya da 11. günlerinde yumurtlama gerçekleşiyor.
Hesaplamak için tıklayın ;
Adet süresi önemli değildir. Düzenli olarak adet gören bir kadında kanamanın başladığı ilk günden 14 gün sonrası yumurtlama olur.Sizin adetiniz ister 2 gün sürsün ister 5 gün sürsün farketmez. İlk adet olduğunuz gün önemlidir süresi değil...peki bişey sorucam,adetin süresi önemli değilmi?mesela benim 5 gün sürüyorsa yada 2 gün yada 6 ne bileyim?bence adet süreside önemli
Canım hayırlı olsun hamilesin ben yeni gördüğüm iicn şimdi yorum yapmak istedim zaten mutlu haberi coktan almış olmam gerekir allah analı babalı büyütsünEki Görüntüle 1952894 Mrb arkadaşlar 18 ocakta adet oldum bugün test yaptım böyle çıktı erken değil mi hamilelik belirtilerinden şiddetli bel kasık karın ağrısı yaşıyorum ellerim uyuşuyor ve uykum geliyor doktora ne Zaman gitmeliyim ilk gebeliğim lütfen yardımcı olun teşekkür ederim
merhaba arkadaslar gebelik testi nezaman yapilmali erken yaptigimizda sonuc veririmiBelki de üstüne görme denilen şey olmuştur ama bariz hamilesiniz tebrikler ....
Merhaba iyi günler ben ovurlasyon testi yaptım şuan.takibi yapan kadın yumurtlama gününü değerlendir dedi değerlendirdim şuan üstünden 2 hafta geçti bende yoğun akıntı bel ağrısı kaşık ağrısı ve mide yanmalarim var acaba norlam mi bilgi sahibi olanlar yorum yapabilirmiBu hesap kesinlikle ben de tutmuyor çünkü yumurta catladiktan sonra luteal faz başlıyor ve bunu bir cok doktor 14 gun sabit olarak dile getiriyor. Bu yuzden de beklenen adetten 14 gün çıkarın deniliyor.oysa bazi kadinlarda luteal faz 16 gun ya da 12 gun olabiliyor 12 gunden az olunca zaten luteal faz yetmezligi deniyor.benim tecrübeme gelince.ben ilk bebegimi 1.5 yil bekledim.4 ay yumurta takibi yaptirdim doktorumla. Gun gün gittim. Catladi dedikten hep 16 gun sonra hasta oldum 2 gun fazla yani.bunu ogrenmemis olsam hep 14.gunden sonra degerlendirmeyecektim
Merhaba Bende gördüm cizgiyiKızlar bu sabah test yaptım çok ince silik bir çizgi görüyorum bi bakar mısınız sizde. Kuruma çizgisi dedikleri bu mu? Umutlanmalı mıyım?
Değilim maalesefMerhaba Bende gördüm cizgiyiacaba hamklemisiniz ? Yumurtlamadan kac gün sonra cktı ikinci cizgi
Bence var sonucunuz ne oldu kan verdiniz mi hayırlı olsun ınsalalhKizlar selam bu ay ilk defa ovu testi kullandım 18 pik beklenen bat 30 Kasım bu akşam test yaptım ama sizce varmı bakar mısınız Eki Görüntüle 2960186 Eki Görüntüle 2960188
Merhaba verdim evet ama çıkmadı 3. Gün gecikmeli oldumBence var sonucunuz ne oldu kan verdiniz mi hayırlı olsun ınsalalh
Slm oldumu acabaArkadaşlar benimde iki kizim var oğlum olsun istiyorum son adet tarihim 30 ağustos ve ayın 12 yumurtlama günüm diye düşünüp ogün ilişkiye girdik ama bir kere bakalim nasip olacak mı
Henuz olmamis .Bilen biri bakabilirmi sizce gecmismi pik günü
Henüz olmamış değil geçirmişm canım geç başlamışım testeHenuz olmamis .
AaaaHenüz olmamış değil geçirmişm canım geç başlamışım teste
Ben dört beş test yaptım canım pik olmayınca kaçırdım dedim çünkü akıntı da yoktu ve teste başlamadan önce hafif kasik ağrısı olmustuAaaabenimde yumurtlama oldu fakat 2 gundur ayni piki goremiyorum (
Valla tatlim bence eger pik olmuyorsa tutmuyor yani bende hep oyle oluyor.Ben dört beş test yaptım canım pik olmayınca kaçırdım dedim çünkü akıntı da yoktu ve teste başlamadan önce hafif kasik ağrısı olmustu