- 2 Aralık 2017
- 6.089
- 8.306
Adetin 1. Gününü 1 sayarak öbür adete kadar "adetin 15.-18. günü" falan diyoruz genelde. Neyse, bittikten sonra 13. Günse biraz geç başlamışsınız, yumurtlama öncesinde olmus da olabilir insallah degerlendirmissinizdir. Bittiginin ertesi günü başlamanızı öneririm testeAdetli değilim. Adetim bittikten sonra 11.gün diyordu ama benim anca almam ve başlamamla beraber 13.gün bugün.
Testi yeni aldığım için böyle başladım bu arada yanlis söylemişim, adetin bittiği değil adet başlangıcımın 13.günü, 9 unda olmuştum, dün başladım.Adetin 1. Gününü 1 sayarak öbür adete kadar "adetin 15.-18. günü" falan diyoruz genelde. Neyse, bittikten sonra 13. Günse biraz geç başlamışsınız, yumurtlama öncesinde olmus da olabilir insallah degerlendirmissinizdir. Bittiginin ertesi günü başlamanızı öneririm teste
Kaç günde adet oluyorsunuz.?İyi akşamlar. Ben sadece 1 gebelik geçirdim ve adetim bittiği gibi hamile kalmıştım. Şimdi tekrar düşünüyorum ovulasyon testi aldım adetimin 6. Gününden başlayarak testi yapıyorum bugün adetimin 12. Günü hala T çizgisi çok çok silik çıkıyor. Anlamadığım ben ilk gebeliğimde adet bitiminde nasıl hamile kaldım öyleyse? Yumurtlamam adet bitimi değilse?
Her ay aynı gün yumurtalamazsınız ki. O zaman öyle olmuş şimdi öyle olmak zorunda değil. Bide nasıl eminsiniz adet bitimi hamile kaldığınıza? Bu konuyu merak ediyorum da o yüzden soruyorumİyi akşamlar. Ben sadece 1 gebelik geçirdim ve adetim bittiği gibi hamile kalmıştım. Şimdi tekrar düşünüyorum ovulasyon testi aldım adetimin 6. Gününden başlayarak testi yapıyorum bugün adetimin 12. Günü hala T çizgisi çok çok silik çıkıyor. Anlamadığım ben ilk gebeliğimde adet bitiminde nasıl hamile kaldım öyleyse? Yumurtlamam adet bitimi değilse?
Aslında çok düzenli değil ama şu son bir ay dikkat ediyorum 29 gün benim döngüm. 6-7 gün sürüyor. Son iki gün kahverengi akıntı şeklinde.Kaç günde adet oluyorsunuz.?
Bir sebepten doktora gittim tesadüfen öğrendim hamile olduğumu. Doktor 25 günlük dedi. 25 gün geriye gittiğimde adetimin bittiği güne denk geliyordu. O şekilde hesapladım. Tutarlı bir hesaplama mı sizce?Her ay aynı gün yumurtalamazsınız ki. O zaman öyle olmuş şimdi öyle olmak zorunda değil. Bide nasıl eminsiniz adet bitimi hamile kaldığınıza? Bu konuyu merak ediyorum da o yüzden soruyorum
Mantıken doğru da doktorlar gebeligi hesaplarken sanki adet gününde hamile kalmış gibi hesaplıyor diye duymuştum yani adet geçince mesela gidiyoruz 4-5 haftalık diyo ama 4-5 hafta öncesi adete denk geliyo aslında bilmiyorum bu hesaplama benim kafama yatmıyor hic bi zamanBir sebepten doktora gittim tesadüfen öğrendim hamile olduğumu. Doktor 25 günlük dedi. 25 gün geriye gittiğimde adetimin bittiği güne denk geliyordu. O şekilde hesapladım. Tutarlı bir hesaplama mı sizce?
Yok estağfurullah. Aslında onu bende biliyorum doktorlar son adet tarihini baz alarak hesaplama yapıyor evet ama ben nasıl olsa tutmaz diye adet bitiminde dikkat etmedim korunmadım yani. Bir de 10 günlük evliydimMantıken doğru da doktorlar gebeligi hesaplarken sanki adet gününde hamile kalmış gibi hesaplıyor diye duymuştum yani adet geçince mesela gidiyoruz 4-5 haftalık diyo ama 4-5 hafta öncesi adete denk geliyo aslında bilmiyorum bu hesaplama benim kafama yatmıyor hic bi zamanovulasyonla takip edince ortalama adet bitiminden 1 hafta 10 gün sonra yumurtlamaya denk gelir, o günlerde yumurta döllenir ve rahme de o günden 6-10 gün sonra yerlesir, yani sonraki adet gecikince doktora gittigimizde aslında bebek 2 haftalik falan oluyo ama hamilelik boyunca hep son adet tarihi baz alınarak hesaplanıyor. Cok uzattım sanırım kusura bakmayın
Tamam o zaman ya iste biz kendimizi yırtıyoruz yok yumurtlama günü yok test yok bilmem ne diye, Allah nasip edecekse adet bitimi de adete 1 gün kala da nasip ediyo demekkiYok estağfurullah. Aslında onu bende biliyorum doktorlar son adet tarihini baz alarak hesaplama yapıyor evet ama ben nasıl olsa tutmaz diye adet bitiminde dikkat etmedim korunmadım yani. Bir de 10 günlük evliydimSonrasında korundum. O yüzden de adet bitimi olmuştur diye düşünüyorum.
Aynen öyle. Yada ben o ay evlilik vs. derken erken yumurtladım ve adetten sonra içime yerleşen spermler uzun süre yaşadı, yumurtlama ya denk geldi ve döllendi diye de bir düşüncem var. Çünkü kızım oldu. X ler uzun ömürlü derler. Velhasıl nasip olacağı varmış dediğiniz gibi, ben evlendikten 2 yıl sonra çocuk düşünürken 10 gün içinde hamile kaldımTamam o zaman ya iste biz kendimizi yırtıyoruz yok yumurtlama günü yok test yok bilmem ne diye, Allah nasip edecekse adet bitimi de adete 1 gün kala da nasip ediyo demekki
Allah bağışlasın iste dünyaya gelene gidene biz mudehale edemiyoruzAynen öyle. Yada ben o ay evlilik vs. derken erken yumurtladım ve adetten sonra içime yerleşen spermler uzun süre yaşadı, yumurtlama ya denk geldi ve döllendi diye de bir düşüncem var. Çünkü kızım oldu. X ler uzun ömürlü derler. Velhasıl nasip olacağı varmış dediğiniz gibi, ben evlendikten 2 yıl sonra çocuk düşünürken 10 gün içinde hamile kaldım
Pik canım sen bu gece değerlendir imkan varsaSizce pik mi ilk kez ovulasyon kullaniyorum yarin tekrarlayacagim
Tamam cok teşekkür ederim insallah hayırlısıyla bugun 13.gunum adetinPik canım sen bu gece değerlendir imkan varsa
Adetlerin düzenli herhalde çok normal bir gün yumurtlama için tam zamanı inşallah pozitif gebelik testinide görürüz burdaTamam cok teşekkür ederim insallah hayırlısıyla bugun 13.gunum adetin
Evet 27 28 gunde 1 ayy inşallah Rabbim isteyen herkese nasip etsin bana da inşallahAdetlerin düzenli herhalde çok normal bir gün yumurtlama için tam zamanı inşallah pozitif gebelik testinide görürüz burda