Gebeliğe Hazırlık Ovulasyon Günü Hesaplama

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Adetli değilim. Adetim bittikten sonra 11.gün diyordu ama benim anca almam ve başlamamla beraber 13.gün bugün.
Adetin 1. Gününü 1 sayarak öbür adete kadar "adetin 15.-18. günü" falan diyoruz genelde. Neyse, bittikten sonra 13. Günse biraz geç başlamışsınız, yumurtlama öncesinde olmus da olabilir insallah degerlendirmissinizdir. Bittiginin ertesi günü başlamanızı öneririm teste

Testi yeni aldığım için böyle başladım bu arada yanlis söylemişim, adetin bittiği değil adet başlangıcımın 13.günü, 9 unda olmuştum, dün başladım.

İyi akşamlar. Ben sadece 1 gebelik geçirdim ve adetim bittiği gibi hamile kalmıştım. Şimdi tekrar düşünüyorum ovulasyon testi aldım adetimin 6. Gününden başlayarak testi yapıyorum bugün adetimin 12. Günü hala T çizgisi çok çok silik çıkıyor. Anlamadığım ben ilk gebeliğimde adet bitiminde nasıl hamile kaldım öyleyse? Yumurtlamam adet bitimi değilse?

Kaç günde adet oluyorsunuz.?

Her ay aynı gün yumurtalamazsınız ki. O zaman öyle olmuş şimdi öyle olmak zorunda değil. Bide nasıl eminsiniz adet bitimi hamile kaldığınıza? Bu konuyu merak ediyorum da o yüzden soruyorum

Her ay aynı gün yumurtalamazsınız ki. O zaman öyle olmuş şimdi öyle olmak zorunda değil. Bide nasıl eminsiniz adet bitimi hamile kaldığınıza? Bu konuyu merak ediyorum da o yüzden soruyorum
Bir sebepten doktora gittim tesadüfen öğrendim hamile olduğumu. Doktor 25 günlük dedi. 25 gün geriye gittiğimde adetimin bittiği güne denk geliyordu. O şekilde hesapladım. Tutarlı bir hesaplama mı sizce?

Bir sebepten doktora gittim tesadüfen öğrendim hamile olduğumu. Doktor 25 günlük dedi. 25 gün geriye gittiğimde adetimin bittiği güne denk geliyordu. O şekilde hesapladım. Tutarlı bir hesaplama mı sizce?
Mantıken doğru da doktorlar gebeligi hesaplarken sanki adet gününde hamile kalmış gibi hesaplıyor diye duymuştum yani adet geçince mesela gidiyoruz 4-5 haftalık diyo ama 4-5 hafta öncesi adete denk geliyo aslında bilmiyorum bu hesaplama benim kafama yatmıyor hic bi zaman ovulasyonla takip edince ortalama adet bitiminden 1 hafta 10 gün sonra yumurtlamaya denk gelir, o günlerde yumurta döllenir ve rahme de o günden 6-10 gün sonra yerlesir, yani sonraki adet gecikince doktora gittigimizde aslında bebek 2 haftalik falan oluyo ama hamilelik boyunca hep son adet tarihi baz alınarak hesaplanıyor. Cok uzattım sanırım kusura bakmayın

Yok estağfurullah. Aslında onu bende biliyorum doktorlar son adet tarihini baz alarak hesaplama yapıyor evet ama ben nasıl olsa tutmaz diye adet bitiminde dikkat etmedim korunmadım yani. Bir de 10 günlük evliydim Sonrasında korundum. O yüzden de adet bitimi olmuştur diye düşünüyorum.

Tamam o zaman ya iste biz kendimizi yırtıyoruz yok yumurtlama günü yok test yok bilmem ne diye, Allah nasip edecekse adet bitimi de adete 1 gün kala da nasip ediyo demekki

Tamam o zaman ya iste biz kendimizi yırtıyoruz yok yumurtlama günü yok test yok bilmem ne diye, Allah nasip edecekse adet bitimi de adete 1 gün kala da nasip ediyo demekki
Aynen öyle. Yada ben o ay evlilik vs. derken erken yumurtladım ve adetten sonra içime yerleşen spermler uzun süre yaşadı, yumurtlama ya denk geldi ve döllendi diye de bir düşüncem var. Çünkü kızım oldu. X ler uzun ömürlü derler. Velhasıl nasip olacağı varmış dediğiniz gibi, ben evlendikten 2 yıl sonra çocuk düşünürken 10 gün içinde hamile kaldım

Allah bağışlasın iste dünyaya gelene gidene biz mudehale edemiyoruz

Kızlar bende daha önce 3 kez ovulasyon testiyle yumurtlama takip ettim,adetin başladığı günü 1 sayarak 11,12.günler de yumurtlama gördüm şu an ise 12.günüm ve hala pik yok.Döngüm ise 25 ila 28 gün arası değişiyor.Ya bu ay yumurtlama yok yada geç olacak takipteyim ama tedirginim hiç böyle olmamıştı inşAllah geçte olsa görürüm piki

Sizce pik mi ilk kez ovulasyon kullaniyorum yarin tekrarlayacagim

Eklentiler

• 20201026_010227.jpg
    54,8 KB · Görüntüleme: 43
Merhabalar bende ilk kez bu ay ovulasyon testi kullandim, onun için sizden yardim almak istedim. Oncelikle cok aciklayici bilgi yazmissiniz teşekkür ederim. Ben bu ay takibe aldım ve adetimin 13.gününde piki gördüm koyuydu, o gün denedik. Ertesi gün hala koyuydu o zaman denemedik, 15.gün sabah baktığımda ayni saatte koyuluğu azalmıştı ve o günde denedik. Ama o aradaki günü değerlendirmedim diye emin olamadım. Sizce doğru bir yol izlemis miyim? Simdiden teşekkürler. Umarim aliriz bir an once kucağımıza

Merhabalar ben geçen ay adetin 13.günü pik görmüstüm. Bu ay adetim bittiğinden beri hep çok silik çıkıyo ve 13.günüm neden pik olmuyo olabilir belirgin bile değil testten olabilir mi çünkü akıntım oldu kasık ağrısı fln da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…