Hamile kalmak için en uygun dönem olarak bilinen yumurtlama günü, cinsel sağlığına önem veren ve bebek sahibi olma isteği bulunan her yetişkin kadın tarafından bilinmesi gereken bir gündür. Şayet, gebe kalmakta zorlanan kadınlar yumurtlama günlerini bilip takip ettikleri durumda gebe kalma olasılıklarını arttırdıklarını unutmamalıdırlar. Aynı şekilde cinsel ilişki sonrası gebe kalmak istemeyen kadınlarda yumurtlama günlerini hesaba katarak, gebelik oluşumunu önleyebilirler. Peki yumurtlama günü nasıl hesaplanır?Gebe kalmak isteyen ya da istemeyen bayanların yumurtlama günlerini hesaplamak için bir çizelge oluşturmaları gerekir. Çünkü yumurtlama günü her zaman değişmekte olduğundan, aynı zaman gelme ihtimali yoktur. Her kadına göre değişen yumurtlama günü hesabı ise şöyle yapılmalıdır:
Ovulasyon-Yumurtlama tarihi hesaplama
Eki Görüntüle 1951649
Yumurtlama gün, kadının bir sonraki adet kanamasının başlangıcından on dört gün sonra husule gelir ve 28 günde bir adet kanaması olan kadınlarda yumurtlama on dördüncü günde gerçekleşmiş olur. Eğer ki, kadının adet kanaması 35 günde bir oluyorsa o zamanda 21. günde; 25 günde bir oluyorsa 11. günde gerçekleşir.
Yumurtlama dönemi hesaplamak için, kaç günde bir adet oluyorsanız bu sayıyı 14 ‘ten çıkartmalısınız. Örneğin 28-14 =14, 35-14=21 veya 25-14=11 gibi. Yani bu demektir ki, bir sonraki adet kanamanızın 14., 21. ya da 11. günlerinde yumurtlama gerçekleşiyor.
Hesaplamak için tıklayın ;
2 saat idrarini yapma 4 saat Sıvı alma yediğin meyve meyve suları dahil karpuz kavun gib sulu yiuecekleri almamaya ve hergun aynı saatte yapmaya dikkat etOvulasyon testlerine başlıcam daha once kullanan varmı ? Nelere dikkat etmeliyim
Teşekkürler cevap için öptüm :*2 saat idrarini yapma 4 saat Sıvı alma yediğin meyve meyve suları dahil karpuz kavun gib sulu yiuecekleri almamaya ve hergun aynı saatte yapmaya dikkat et
Rica ederim canimTeşekkürler cevap için öptüm :*
Merhaba bana ovulasyon testi hakkında bilgi verir misin birçok kişinin bu şekilde hamile kaldığını duydum bildiğimiz hamilelik testi ile mi yapılıyor ne zaman yapılıyor ve ne ise yarıyor yardımcı olursan çok sevinirim.Selam ben aranıza yeni katıldım.
Bende geçen ay ovulasyon testiyle hamile kaldım hatta adetimden dört gün önce silik çizgi çıkmıştı. Ama maalesef düşük yaptım. Bu ay yine denedik adetime 3 gün var. Test negatif çıktı. Yanılma olabilir mi sizce?
Merhaba bana ovulasyon testi hakkında bilgi verir misin birçok kişinin bu şekilde hamile kaldığını duydum bildiğimiz hamilelik testi ile mi yapılıyor ne zaman yapılıyor ve ne ise yarıyor yardımcı olursan çok sevinirim.
Merhaba bana ovulasyon testi hakkında bilgi verir misin birçok kişinin bu şekilde hamile kaldığını duydum bildiğimiz hamilelik testi ile mi yapılıyor ne zaman yapılıyor ve ne ise yarıyor yardımcı olursan çok sevinirim.
Canım çok teşekkür ederim benim için çok açıklayıcı oldu başlayayım dedim ama adetim gecikti iki gün oldu.10aylık evliyim Daha önce bir dış gebelik geçirdim düzgün bir hamilelik olduğunu sanarken kontrolde 8 santimlik kist gördü doktorum. kan testimdede bta hcg çok az yukselisteydi yani bebek sagliksizdi. Sabah çok şiddetli karın ağrısıyla uyandığımda düşük yaptım kist için ise Laparoskopi yani ameliyat oldum. Şimdi kontrollere gittim doktorlar tuplerinde sıvı var 6ay gebe kalamazsan tekrar ameliyat şart dedi 3.ayıma girdim adetim gecikti iki gün oldu. Bakalım canım iyi bir haber bekliyorum çok korkum vardı ameliyat için. Allah olmayan herkese versinCanım ben n11 den laboquick marka aldım 50 tane ovulasyon 5 erken gebelik testi 70 tl falandi eczanede çok pahalı ordan alma internetten getirir daha uygun. Adet kanamanın 1. Günü saymaya başladuzensiz ise adetin yada kaçırmak istemiyorsan kanaman bitsin diyelim 6. Günü son adet günün 7. Boş bırak 8. Gün teste başla gebelik testi gibi idrarla bakilanlardan al ilk idrarla yapilmiyor genelde o prospektuste yaziyor ilk idrarla yapilanlar vardir belki sabah kalk ilk cisini yap kahvaltini yapabilirsin 8 demesela 12 ye kadar sivi seyler alma meyve karpuz gibi sulu meyve suyu oyle gidalar kullanma birde 2 3 saat cisini yapma 12 de yap hergun ayni saatte c kontrol cizgisi koyu cikiyor hep t yumurtlama olmadan koyu cikiyor silik t çizgisi negatif demek her gün yaparsan fark edersin koyulasmaya başlayınca ben gündüz 12 de yapıyorum koyu gelirse gece 10 da bir daha yapıyorum günde iki kere yapmaya başlıyorum t çizgisinin ç 'den koyu yada eşit olması lazım pozitif öyle oluyor yakaladığında yumurtan 24 36 saat içinde çatlatacak demek oluyor pozitif günü ve sonraki iki günde birlikte ol eşinle gerisi nasıp sen al yardımcı olurum beraber takip ederiz istersen ben iki aydır kullanıyorum bat ı bekliyorum bu ay inşallah olur
Teşekkür ederim canım çok sağolBen internetten aldım laboquick marka. Adetim düzensiz olduğu için adet bitimi hemen başladım. Zaten tedbir amaçlı iki güne bir ilişki olmalı. Çift çizgiyi görünce yumurtan çatlayacak demek oluyor. Ben artık hissedebiliyorumda. Yumurtam çatladıktan sonrada yaptım çizgi soluklaşmaya başlamıştı.
Amin insallah canim en azindan hamile kalabiliryorsun düşük yapmakta cok aci tabiki ama ben hic hamile kalmadim onada huzursuz oluyor insan Çok geçmiş olsun canım allah şifa versin seninrahatsizligina bağlı olarak ovulasyon testi hatalı hep pozitif gibi çıkabilir ilk etapta benim kadar çok alma bi 20 tane işini görür senin adetin gecikmiş hayırlısı bakalım belki bebis vardır tedavinide iyice arastir olman gerekiyorsa ol korkma ihmal etme canimCanım çok teşekkür ederim benim için çok açıklayıcı oldu başlayayım dedim ama adetim gecikti iki gün oldu.10aylık evliyim Daha önce bir dış gebelik geçirdim düzgün bir hamilelik olduğunu sanarken kontrolde 8 santimlik kist gördü doktorum. kan testimdede bta hcg çok az yukselisteydi yani bebek sagliksizdi. Sabah çok şiddetli karın ağrısıyla uyandığımda düşük yaptım kist için ise Laparoskopi yani ameliyat oldum. Şimdi kontrollere gittim doktorlar tuplerinde sıvı var 6ay gebe kalamazsan tekrar ameliyat şart dedi 3.ayıma girdim adetim gecikti iki gün oldu. Bakalım canım iyi bir haber bekliyorum çok korkum vardı ameliyat için. Allah olmayan herkese versin
Çok sağol canım amin ihmal etme gibi bi durum söz konusu olmaz sağolsun eşim bu konuda çok ilgili bi sürü doktora göründüm ümidini yitirme canım ne kadarlık evlisin. bende başta çok üzüldüm çok ağladım heleki doktor üst üste bebek sağlıksız kist büyük ikisinde almalıyız deyince. ama eşim bu konuda çok destek oldu.sagolsun inşallah Allahım sanada güzel bir evlat nasip eder haberini verirsin.Amin insallah canim en azindan hamile kalabiliryorsun düşük yapmakta cok aci tabiki ama ben hic hamile kalmadim onada huzursuz oluyor insan Çok geçmiş olsun canım allah şifa versin seninrahatsizligina bağlı olarak ovulasyon testi hatalı hep pozitif gibi çıkabilir ilk etapta benim kadar çok alma bi 20 tane işini görür senin adetin gecikmiş hayırlısı bakalım belki bebis vardır tedavinide iyice arastir olman gerekiyorsa ol korkma ihmal etme canim
2 yıl oldu bu ay evleneli bebek için 5. Ayım bat i bekliyorum 10 ekim de bakalim uma cumartesi ovulasyon gunumdu safak 13 :)) canım çok değil aslinda ama bir iki aya oluverir saniyor insan ama oyle oluvermiyor mus belirsizlik her ay adet olunca yasadigin hayal kirikligi cok zormus boylede beklemek allah ikimize de isteyen herkese de nasip etsin saglikli hayirli evlat sahibi olmayiÇok sağol canım amin ihmal etme gibi bi durum söz konusu olmaz sağolsun eşim bu konuda çok ilgili bi sürü doktora göründüm ümidini yitirme canım ne kadarlık evlisin. bende başta çok üzüldüm çok ağladım heleki doktor üst üste bebek sağlıksız kist büyük ikisinde almalıyız deyince. ama eşim bu konuda çok destek oldu.sagolsun inşallah Allahım sanada güzel bir evlat nasip eder haberini verirsin.
Esin yönünden çok sanslisin sende belliki benim esimde öyle allahım diyorum insanlar istemedikleri kişilerle evleniyor bu kadar anlayışlı sevdiğim insanla birlikteyim bazen ben bile zorlanıyorum ne kadar sukretsek az olur kendini sıkma stres yapma yine gün geliyor içim içimi kemiriyor :)) bu arada ben erken yumurtladim bu ay belki varsa birşey erken öğrenirim inşallah :))Çok sağol canım amin ihmal etme gibi bi durum söz konusu olmaz sağolsun eşim bu konuda çok ilgili bi sürü doktora göründüm ümidini yitirme canım ne kadarlık evlisin. bende başta çok üzüldüm çok ağladım heleki doktor üst üste bebek sağlıksız kist büyük ikisinde almalıyız deyince. ama eşim bu konuda çok destek oldu.sagolsun inşallah Allahım sanada güzel bir evlat nasip eder haberini verirsin.
Kullanmadım ama laboquick alsaydın keşke o innovita dan daha iyi diye duymuştum canim biri yine böyle sormustudamerhaba kizlar innovita ovu testi aldm sizcr iyimidir yarin gelicek siparis verdm 50 ovu 10 gebelik testi
Ay canım hadi inşallah .Aynen canım bende bilirim o hayal kırıklığını hatta bu stres yüzünden prolaktin hormonum çok yükseldi ve bu hormon hamileliğime %100 engeldi Allaha şükür ilaçlarla onuda düşürmüştüm. ama inanır mısın ben görücü usulü evlendim aileler vasıtası ile tanıştık ama inan hiç pişman değilim aksine benden mutlusu yok. Allah sana ve kimseye pişmanlık vermesin inşallah. Eğer öyle bi durum olursa güzel haberini verirsin inşallah.2 yıl oldu bu ay evleneli bebek için 5. Ayım bat i bekliyorum 10 ekim de bakalim uma cumartesi ovulasyon gunumdu safak 13 :)) canım çok değil aslinda ama bir iki aya oluverir saniyor insan ama oyle oluvermiyor mus belirsizlik her ay adet olunca yasadigin hayal kirikligi cok zormus boylede beklemek allah ikimize de isteyen herkese de nasip etsin saglikli hayirli evlat sahibi olmayi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?