K.B.B. - Kulak-Burun-Boğaz otoskleroz ameliyati olan var mı??

Bence kulağı açmadan iç kulağa etkisi çok fazla anlaşılmaz.Ama sanıyorum işitme ölçümlerinde kaybın iletim tipi mi yoksa sinirsel mi o belli oluyormuş.Tabii ki yarın doktorunla konuştuktan sonra sen vereceksin kararını ama dönüşü varken ameliyat olmanda fayda var. İnşallah güzel haberlerini alırız.

Bende senim gibi düşünüyorum eternity. Cihaz çözüm değil.geçiştirme. yine sana katılıyorum ameliyat esnasında belli oluyor sebebi kireclenmemi başka bir seben mi. Kulağı açıp bakmadan tam teşhis konulamiyor .işitme kaybı için önce kireclenmeden supheleniliyor ameliyat sırasında belli olur net sebebisim deniyor.ben ameliyattan ciktigimda Dr şüphelendigimiz gibi sebebi ostokleroz dedi. Bu arada doktordan aldığın enerji çok önemli .başka doktora da gitmıstim ben nette olumlu şeyler yazmislardi hakkında ama bir türlü benim içime sinmedi. Şuan ameliyat olduğum doktorun ise hiç nette adı gecmiyordu hasta yorumlarında vs. Gittim gördüm konuştum acayip güven verdi. Tamam dedim bu Dr. İyi .

Bu arada yazim hatalarım olmuş. Yan yatıyorum damla damlattim. Telefon kendine göre duzeltiyor

Benim geçmişi bu hastalığın hamilelik öncesinde, üniversite hastanesinde takip ediliyordum, o zamanlar 20 dB civarındaydı her iki kulağımda ve otoskleroz başlangıcı denmişti. Az duyduğumu biliyordum. ama rahatsız etmiyordu. En son bu kış bir ağır grip geçirdim, tıkanış o tıkanış, sol aynı diye düşünüyorum ama sağ tıkanınca sesler iyice azaldı. Sonrasında bir sigorta doktoruna gittim ve sinir kaybı var yapacak bişey yok ilerlemez bu ilerleyen yaşlarda cihaz takacaksın dedi, ben bi çöktüm, ne oluyor dedim, sonra ilerledi tabi İstanbulda ameliyat olan bir tanıdığımızın önerdiği başka bir doktora gittim, işitme testleri tekrarlandı filan falan, bu süreç öncesinde gittiğim doktor sayısını saymazsak gittiğim 3. doktor. En son yapılan işitme testinde de kemik-hava açıklığım artmıştı. O nedenle otoskleroz dendi. Hatta doktorum tercih senin ya cihaz ya da ameliyat dedi. Benim de taşınma işlerim olduğu için ameliyatı erteledim. Doktoruma sorduğumda çok emin konuştu sonuçta ne olacak diye sorduğumda duyacaksın demesi bile bana yetti. 3 ay geçti üzerinden yarın detaylı olarak konuşacağız işte, iç kulak seviyesine mi çekilir ameliyatla yoksa daha iyi olur mu (sanmıyorum ama) dediğiniz gibi ameliyatsız buna karar vermek zor, olup deneyeceğiz başka türlü görmek mümkün görülmüyor. Keşke olmasaydı da tüm bunları yaşamasaydık hayat bu işte ne ile karşılaşacağımız sürpriz :)))) Yarın bile sürpriz ona bakarsan, gelişmeleri haber veririm sevgiler benden size otoskleroz kardeşler :)))

Hadi bakalım yarın için bol şans otoskleroz kardesim )
Yarın olaa,hayr olaa

Eternity334 sana birşey soracağım,
Şimdi benim kulak açık artık sargili değil kulak damlası kullanıyorum bugün 13 gün oldu ameliyat olalı.
Dışarı cikip rahat rahat gezebilir miyim? Mikrop kapmaz dimi Dr. Sormayi unuttum da..

Merhaba arkadaşlar,
Ben bugün avm ye gittim. Yürüyerek gidip geldim. Kulağımı kapatmadım. Dün de sormuştum. Acaba kapatmam gerekir miydi? Mikrop kapmar mi?
Bayram geliyor bayram gezmesi olacak. Cikmali miyim? Yoksa evden cikmamak ni gerekir
Ezgim2016 doktor görüşmen nasıl geçti?

Hadi gözün aydın CITLANBIK nasıldı duymak iyi geldi mi ne güzel olmuştur kimbilir? Ben de bugun görüştüm tekrar işitme testi yapildi 3 ay önce ile aynı durum pek fark yok sağ hava yolu 38 kemik yolu 15. Sol hava yolu 33 kemik yolu 12 db. Çok ileri durumda değil ama iç kulakta tiz seslerde sıkıntı var çınlaması da bu yuzden mis. Bir önceki testte daha iyi durumdaydı 4000 frekansta, bu da sanirim iç kulaga gittiğini gösteriyor kireclenmenin. Ameliyatla bunun düzelme şansı yok ama diğer seslerde 4000 frekansin altında açıklığı azaltma şansımız var diyor doktor. 25inden sonra ameliyat yapabiliriz dedi dönüş yapacaklar. lazeri de sordum, sigorta karşılamıyor mus ama biz yaptıracağız, zaten lazer iç kulagi delip protezi takmak için kullanılıyomuş, ameliyatta kesi kulak yolu eğer darsa oluyormuş sanırım seninkinde gerek olmadı CITLANBIK. Durum böyle kızlar açıkçası eşim benden daha çok istiyor ameliyat olmamı ben hala korkuyorum hayatimdaki kısıtlamaları icin. Gözümü karartacagim artık ne yapayım bilmiyorum. Bu arada eternity sesin çıkmadı nasıl durumun, sen de kendine dikkat et CITLANBIK aman şu kaçırma mikrop da uzak olsun. sevgiler

Sağol canım. Amin mikroplar uzak olsun!!
Duymak güzel ,çok güzel. .Çok şükür .şu süreci de sorunsuz atlatayım başka birşey istemiyorum.
Hayatındaki kısıtlama çok olmayacak ki canm tek derdin o olsun.ağır kaldirmiycaz ki normal de de zaten kaldırılmamali. Baş dönmesi vs onlarda ilk günler de oluyor sadece.tüm hayatını etkilemiyor .o nedenle teknoloji /tip tan faydalanmak gerek.
Bem yeğenim de 2 kulağından ameliyat oldu devlette. Lazer den bahsetmedi. Aman lazer mis kesi imiş sonuca bakmak lazım onu doktor bilir .sen doktoruna guvendiysen tamamdır .

Doktoruma güveniyorum onda sorun yok. İşitme testinde 4000 frekansinda hava yolu icin ölçüm 60db sağ kulakta, kemiktede 40-50 arası yani bu frekanstaki sesleri ameliyat olsam da duyma olasılığım yok. Üzeri frekansları da tabi. Saf ses ortalaması ölçümü 500 1000 ve 2000 frekanslarındaki ölcümlerin (ki doktorum sana zaten bu frekanslar lazım dedi) ortalaması oluyor ve hava kemik yolu arasındaki açıklık en az 15 db olması gerekiyor, kemik yolunun da 20nin altında olması isteniyorki ameliyat etkili olsun. Grafikler varya oradan görebilirsin. Neyse benim uygun görünüyor şu anda. Aslında biraz daha idare edebilir ama kemik ölçümleri düşerse o zaman ameliyatlik durum ortadan kalkar diye korkuyorum tabi. E ameliyattan da korkuyorum anlayacağın süreç stresli geçecek inşallah güzel olur hersey,doktorum da iyi düşünürsek iyi olur merak etme git bayramda stres at dedi

Benim de açık sadece pamuk var şu an ama ilerleyen günlerde o da olmayacak birşey olmuyor kulak damlası NE için verdi doktorunuz?

Sonucunu gönder ben anlatayım canım uzman oldum artık. Bugün açtım bütün test sonuçlarına bakıyorum görmelisin beni komigim
Valla ezgim ,yazdıklarını okurken Dr. İle konuşuyorum sandim:))))ne kadar bilgiye sahipsin oyle hahaaaa:)))
Hadi bakalım doktorunu dinle o zaman ))

Bugün banyo yapabilir misim.saçlarım nasıl arınacak çok merak ediyorum. .. kulağıma vazelinli pamuk koymaliymisim yikanirken. Ay inşallah şu kaçmaz çok korkuyorum ya...
eternity334,
Baska ne yapabilirim Su kaçmasın diye? Kuaförde yıkatmak aklıma geldi ama hijyenı ev gibi olmaz ki.. anneme mi yıkatsam saçımı acaba yoksa pamuk tıkamak yeterli olur mu sadece... çok mu abartıyorum şu korunma işini. ...

Merhabalar CITLANBIK ben ameliyattan Bu yana iki kere yıkadım.Bone sarıp bantladım Anne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…