Merhaba
uzun zamandır foruma bakamadım. sen de ameliyat oldun sanırım bu süre içerisinde? ben ilk başlarda çok çok endişeliydim. ama zaman geçtikçe duymam da düzeldi. Çınlama yine var ama ilk başlardaki gibi yoğun değil. Allah'a şükür şimdi duyabiliyorum. zor bir ameliyat ama başarılı olma oranları yüksek. sen ne yaptın? teşekkürler..
Merhaba,geçmiş olsun bu otosikleroz teşhisi nasıl konuyor acaba mr mı çekiliyor
Merhaba CITLANBIK ve dervis,
Ben de ameliyat olacağım henüz olmadım. İnşallah benim de sorunsuz geçer. CITLANBIK doktorunu paylaşır mısın? İşitme testlerinde hava ve kemik yolu ölçümlerin ne kadardı? Lazerle ameliyat olduğunu yazmışsın, kesi olmadı mı yani kulak yolundan mı yapıldı?Detayları biliyorsan paylaşır mısın? Ben biraz fazla endişeliyim de korkuyorum da ne yalan söyleyeyim. Ama işitme kaybım ve çınlamam beni delirtiyor artık. Psikolojik destek de alıyorum ama yine de moralim çok bozuk.
Çok sağol, çok doktor dolaştım ama ona gitmedim adını duymuştum. Prof. Dr. Nazım KORKUT ile görüştük Acıbadem Maslak hastanesinde olacağım ben de bir aksilik olmazsa tabi, bir çocuğum var ve yaş 40, biraz ameliyat sonrası çocuğumu düşünüyorum nasıl yapacağız diye bakalım, tabi ameliyat işte korkuyor insan. Protez mi takıldı sana teflon piston, lazerle nasıl bir işlem uygulanıyor biliyor musun, aynı mı farklı mı acaba? Kafamda bir yığın soru işareti artık fazla düşünmeden dediğin gibi uygulamak lazım, işitme cihazı denedim sevmedim hiç bilmiyorum ne yapmalı?444 4 276 Anadolu Sağlık Merkezi telefonu
Yok yok sen git bir muayene ol.sertac beye. Lazer sor... Bir kere olacak bu iş. Sonra yine doktorun a ameliyat olursun.
Ama aklın kalmaz en azından.
Valla iyi görünüyor, gelmiş ve geçmiş olsun, tez zamanda unutman dileğiyle...
Tam toparlanman ve işlerine dönmen 1 ayı bulur diye biliyorum baş dönmesi ara ara oluyormuş yine de sanırım o da zamanla geçer yine doktor daha iyi bilir tabi, pansuman ve kontrol sonuçlarını bekliyorum bu arada ben de çarşamba günü doktora gideceğim bakalım neler olacak? Kendine iyi bak.Merhaba eternity,
Gecmis olsun. Ben de yarın ve salı günü pansuman olacağım.
Ne kadar zaman sonra ev islerini yapar duruma gelmistin ilk ameliyat sonrası?
Ben sol kulagimdan ameliyat oldum 10 gün önce. Sağ kulakta da başlamış. Ondan da olurum eğer memnun kalırsam
Merhabalar ben de geçen sene ve bu sene stapedektomi ameliyatı oldum fakat benim her ikisi de kesi ile oldu.Sol kulağımda 76 db kayıp vardı ve bu hamilelikten yani doğumdan sonra bu hale geldi.Diğer kulağımda ise 25 30 db den 40 db e kadar ulaştı işitme kaybım ve bir senedir durdu fakat ben ilkinden memnun kaldığım için diğerini de olmaya karar verdim. Sol kulakta kayıp 35 db kadar düşürüldü şimdi sağ kulakta sonuç NE olucak bilmiyorum salı günü pansumanım var baş dönmesi oluyor tabii ki ama günden güne daha iyiye gidiyor. Otosekloröz hastalığı olanların mutlaka olması gereken ama emin ellerde olması gereken ameliyat kendi haline bırakıldığında iç kulağa ilerleyip sürekli düzeltilemez işitme kaybına yol açma olasılığı var.Hastalığın sebebi de net bilinmiyor ama hamilelikten sonra arttığı -hormonlar sebebi ile- söyleniyor. İlerleyip ilerlemeyeceği bünyeye bağlı ama hastalığın durması 60 yaşında oluyormus Allah başka çaresiz dertler vermesin.Geçmişler olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?