K.B.B. - Kulak-Burun-Boğaz otoskleroz ameliyati olan var mı??

Merhabalar dervis,
Amaliyatı önerir misin? sonrasında sıkıntı yaşadınmı, hala sorunların devam ediyor mu, benim de amliyat durumum var da kararsızım ve doktor tavsiye eder misin?

Herkese merhaba,
Sol kulagimdan ameliyat oldum 25 ağustosta.
Ameliyat 2 saat sürdü. Sonrasında hiç ağrım olmadı. Hastanede 1 gece kaldım. Baş dönmesi ve mide bulantısı dışında bir şikayetim de olmadı. Kulağım şuan bantlı. Pansuman a gideceğim 5 eylül de. Umarım ameliyat ise yarar. Ameliyatım lazer ile yapıldı. Odada bayilttilar hiç ameliyathane yı görmedim o stresı yaşamadım. Sonra da ağrısız geçti geçiyor. Günde 2 kez ağrı kesici alıyorum pansuman a gidene kadar devam edeceğim. Bakalım buraya kadar herşey güzel geçti. Bundan sonrasınj da sizlerle paylaşırım.

geçmiş olsun bu otosikleroz teşhisi nasıl konuyor acaba mr mı çekiliyor
Merhaba,
Kulak muayenesinde kulak zarın ve görünen bir yerde sorun gözükmüyor ve buna rağmen işitme kaybın var ise orta kulak kireçlenmesinden supheleniliyor. Tam teşhis ancak ameliyat sırasında netleşiyor.

Merhaba CITLANBIK ve dervis,
Ben de ameliyat olacağım henüz olmadım. İnşallah benim de sorunsuz geçer. CITLANBIK doktorunu paylaşır mısın? İşitme testlerinde hava ve kemik yolu ölçümlerin ne kadardı? Lazerle ameliyat olduğunu yazmışsın, kesi olmadı mı yani kulak yolundan mı yapıldı?Detayları biliyorsan paylaşır mısın? Ben biraz fazla endişeliyim de korkuyorum da ne yalan söyleyeyim. Ama işitme kaybım ve çınlamam beni delirtiyor artık. Psikolojik destek de alıyorum ama yine de moralim çok bozuk.

Merhaba ezgim,
Insallah seninde sorunsuz geçer ve ameliyat olmayı düşünen herkesin....
Doktorum Prof. Sertac yetiser. Hastane: John hopkins özel Anadolu Sağlık Merkezi. Gebze de. Çok donanimli bir yer. Dr. Ve hastaneyi tavsiye ederim. Canın hiç yanmıyor benim canım biraz tatlıdır da ameliyathane bile görmüyorsun. Yani öncesinde korkacak bişey yok. 6 gündür de olmadı evdeyim.masallah... Önemli olan sonrası tabiii onu da yasayarak göreceğim artık. Düşün düşün işin içinden çıkamazsın. Harekete geç biran önce. Kafan rahat olsun. Kulakta kesi yok. Kulak yolundan yapmışlar lazer ile. Ölçüm değerlerimi bilmiyorum ne yalan söyliyim. Testte yazar mutlaka ama şuan bakamiyorum. Bu hastane ataşehir de de var ve bazı günler sertac bey orada eğer Gebze uzak dersen. Ama bence gebze de ki yerine mutlaka git muayene ol. SSK gecer mi sor telefonda özel sigortan yoksa.

444 4 276 Anadolu Sağlık Merkezi telefonu
Çok sağol, çok doktor dolaştım ama ona gitmedim adını duymuştum. Prof. Dr. Nazım KORKUT ile görüştük Acıbadem Maslak hastanesinde olacağım ben de bir aksilik olmazsa tabi, bir çocuğum var ve yaş 40, biraz ameliyat sonrası çocuğumu düşünüyorum nasıl yapacağız diye bakalım, tabi ameliyat işte korkuyor insan. Protez mi takıldı sana teflon piston, lazerle nasıl bir işlem uygulanıyor biliyor musun, aynı mı farklı mı acaba? Kafamda bir yığın soru işareti artık fazla düşünmeden dediğin gibi uygulamak lazım, işitme cihazı denedim sevmedim hiç bilmiyorum ne yapmalı?

Bende 35 yaşındayım. 3 yaşında bir oğlum var. Annemler yanıma geldi babamla. Çocuğa da bana da bakıyorlar .çocuk var madem mutlaka evde yardım edecek biri olmali. Çünkü iş yapamazsın. Yemek ve wc ihtiyaci için kalkıyorum sadece. Tabi canım korkman çok normal. Dr.guvendiysen teslim ol iç sesini dinle annelikten tecrubeliyiz zaten iç ses dinleme konusunda. Kulağıma takılan titanyum wengen inkusa. Raporda böyle yazıyor. Lazer olunca iyileşme süreci daha hızlı oluyor .kesik vs olmadıgindan. Madem lazer denen bişey var arada ki farkı doktora sor senin yerinde olsam ameliyat öncesi sertac yetiser ile mutlaka gorusurdum nolcak ki aklın kalmaz en azından. Yasin genç cihaz çözüm değil ilerlerse sonra cihazda ise yaramaz ki... Ama ameliyat ile kireçlenen kemiği alıyorlar bir daha tekrarlamiyor. (İnşallah. .aminnn )):)

Yok yok sen git bir muayene ol.sertac beye. Lazer sor... Bir kere olacak bu iş. Sonra yine doktorun a ameliyat olursun.
Ama aklın kalmaz en azından.

Yok yok sen git bir muayene ol.sertac beye. Lazer sor... Bir kere olacak bu iş. Sonra yine doktorun a ameliyat olursun.
Ama aklın kalmaz en azından.

Valla ne diyeyim bilemedim, aklım karıştı şimdi. Çok da artık düşünmek istemiyorum ya, lazer ya da kesik o kemik çıkacak sonuçta protez takılacak ve bununla yaşamaya alışmak zorundayız malesef. Çok üzülüyorum nerden başıma geldi bu diyorum, hayatım altüst oldu ama desem ne çare, başka dermansız derdimiz olmasın ne yapayım insanlar ne dertlere göğüs geriyorlar. Benim bayramdan sonrayı bulur zaten ameliyat işim, çünkü dediğin gibi ablam ancak o zaman gelebilecek bana bakmaya. Bakalım herşey yolunda gider inşallah, demişsin ya iç ses diye o bana ameliyat olma diyor aslında, ama ilerlediğini düşünürsek başka da çare yok gibi, Allahım yardımcımız olsun, inşallah diğer kulağında yoktur, benim onda da var ama daha iyi sağ kulağıma göre, dileğim onun ilerlememesi, zaten bu halde de çok az duyabiliyorum. Herşeyin yolunda gitmesi dileğiyle çok çok geçmiş olsun sana da, atlatmışsın sen, kontrolden sonra iyi haberlerini bekliyorum. Sağol tavsiyelerin için çok teşekkürler...

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Amin inşallah sonrasinda da gUzel olur herşey.
Ameliyat olmasan böyle yaşanmaz. Olsan iyileşme sansimiz yüksek. .allah korusun iyileşmese bile en azından denedik diycez. Daha kötü olma ihtimali yok zaten duymuyoz :) valla benim sağ kulakta da var.başlangıç seviyesinde. Ondan olur muyum bilmiyorum karar vermek için çok erken. Hele bir şu sol kulağın durumunu bir goreyim.nasıl olacak süreç onu sona dusunurum. Ama basladiysa bu kireclenme ayni kalmaz.yavas yavas sinsi sinsi ilerler. Hamile kalirsam daha da hizli ilerler.Yeğenim 2 kulağından oldu 6 ay arayla benden küçük erkek. Devlet hastanesinde oldu. O kadar memnun ki dünya varmiiş diyor..gencecik delikanlı. . Hastalık bu işte Allah daha beterinden korusun. Dermansız dert vermesin. Dediğin gibi daha ne hastaliklar var.. tabi herkesin derdi kendine büyük. . 5 ve 6 eylül de kontrol pansuman var inşallah güzel şeyler söyler doktor.

Merhabalar ben de geçen sene ve bu sene stapedektomi ameliyatı oldum fakat benim her ikisi de kesi ile oldu.Sol kulağımda 76 db kayıp vardı ve bu hamilelikten yani doğumdan sonra bu hale geldi.Diğer kulağımda ise 25 30 db den 40 db e kadar ulaştı işitme kaybım ve bir senedir durdu fakat ben ilkinden memnun kaldığım için diğerini de olmaya karar verdim. Sol kulakta kayıp 35 db kadar düşürüldü şimdi sağ kulakta sonuç NE olucak bilmiyorum salı günü pansumanım var baş dönmesi oluyor tabii ki ama günden güne daha iyiye gidiyor. Otosekloröz hastalığı olanların mutlaka olması gereken ama emin ellerde olması gereken ameliyat kendi haline bırakıldığında iç kulağa ilerleyip sürekli düzeltilemez işitme kaybına yol açma olasılığı var.Hastalığın sebebi de net bilinmiyor ama hamilelikten sonra arttığı -hormonlar sebebi ile- söyleniyor. İlerleyip ilerlemeyeceği bünyeye bağlı ama hastalığın durması 60 yaşında oluyormus Allah başka çaresiz dertler vermesin.Geçmişler olsun.

Merhaba eternity,
Gecmis olsun. Ben de yarın ve salı günü pansuman olacağım.
Ne kadar zaman sonra ev islerini yapar duruma gelmistin ilk ameliyat sonrası?
Ben sol kulagimdan ameliyat oldum 10 gün önce. Sağ kulakta da başlamış. Ondan da olurum eğer memnun kalırsam

Tam toparlanman ve işlerine dönmen 1 ayı bulur diye biliyorum baş dönmesi ara ara oluyormuş yine de sanırım o da zamanla geçer yine doktor daha iyi bilir tabi, pansuman ve kontrol sonuçlarını bekliyorum bu arada ben de çarşamba günü doktora gideceğim bakalım neler olacak? Kendine iyi bak.

Merhabalar eternity334,
Böyle güzel şeyler duyunca bir an önce ameliyat olayım da kurtulayım diyorum kendi kendime, inşallah seninki gibi güzel sonuçlar olur. Benim de sağ kulağım en son ölçümde Hava yolu 45 db- Kemik yolu 18dB di. Sol ise hava yolu 35db kemik yolu 20 db'di. Tabi her yerde farklı ölçüldü o da ayrı bir konu. Riski göze alacağız artık CITLANBIK arkadaşımızın dediği gibi zaten duymuyoruz :) Nerede ameliyat oldun ve doktorun kimdi paylaşırsan sevinirim. Bir de şu an daha önce ameliyat olduğun kulağında duyman nasıl? Herhangi bir sorun yaşıyor musun? Kesi ile olduğunu yazmışsın, kesi nerden ve belli oluyor mu? Ayrıca takılan protezi biliyor musun? Bunları da paylaşırsan çok sevinirim. Otoskleroz kardeşim diyorum ben sizlere :) zor bir hastalık, benim bu süreçte psikolojim çok bozuldu, sizlerden gelen iyi duyumlarla moralim iyiye gidiyor. Sağolun inşallah diğer kulağın da çok iyi olur. Çok çok geçmiş olsun. Ben de bu hafta doktora gidiyorum, bakalım neler olacak...

Otoskleroz kardeşler he sevdim bunu ezgi:)))
Gunaydin hepinize bu arada
Bugün çok heyecanlıyım. Pansuman var ..
Aciyacak mı eterniyt334?
1 ay mı. .Bi elektrik süpürgesi rutin ev temizliği için daha bekleyecek miyim yani..
Gelişmelerden mutlaka haberdar edecegim sizi..ameliyat öncesi netten çok araştırma yapmıştım ve çok güncel yorumlar yoktu
Bizim gibi ostokleroz ameliyatı olan ,olmak isteyen sonrasını merak eden herkes faydalansin. Bilsin..birazcık faydamız olursa ne mutlu bize..
Birde akşam yatarken hep sırt üstü yatıyorum.
Eternity, Sağıma dönerek yatsam sol kulak için bir sorun olur mu acaba?akşam doktora gidene kadar soracağım soruları size sorayım bari. .:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…