K.B.B. - Kulak-Burun-Boğaz otoskleroz ameliyati olan var mı??

Bu hafta hepimiz için heyecanlı birazcık da stresli gececek anlasilan. Ezgim doktora gidecek ..enernity bizim kontroller, pansuman lar olacak ..neyse bayram a rahat gireriz bari....kafa olarak:)
Amin..

Bu hafta hepimiz için heyecanlı birazcık da stresli gececek anlasilan. Ezgim doktora gidecek ..enernity bizim kontroller, pansuman lar olacak ..neyse bayram a rahat gireriz bari....kafa olarak:)
Amin..

Canım bunların cevaplarını Eternity verebilir sanırım. 1-2 ay dikkat etmen gerekiyor benim bildiğim. Ağır kaldırmamak, sırtüstü yatmak, su kaçırmamak dikkat etmen gereken diğer şeyler benim bildiklerim. Ama günlük işlere dönmek 10-15 gün sonra olabiliyor diye biliyorum. Tabi hala baş dönmelerin oluyorsa zor bunlar. Ama geçecektir umarım, kontrolde bol şanslar, inşallah güzel olur herşey otoskleroz kardeşim :))

Amin otoskleroz kardesim:)))))
Baş dönmesin den eser yok.onlar ilk gunlerdeydi. Şuan tek hissettgim kulağımdaki pamuk:)

Otoskleroz ameliyat sonrası bugün 11.gün. ilk pansumani oldum. Hiç acımadı.
İlaçlı pamuk degistirildi. Kapatıldı.
Yarın tekrar gideceğim. Belki sargiyi tamamen cikartir, işitme testi yaparız dedi.
Halen tam duş almak yasak. 1-2 daha dikkatli olup ağır kaldirmamaliyim. Onun dışında günlük hayatıma "ağir kaldırmadan"devam edebilirmisim. Ağrı kesicilerı de içmek zorunda değilim. Günde 2 kez içiyordum. Agri olmadığı sürece içme dedi. Baş dönmesi ve denge kaybın olursa endiselenme olağan bir sey dedi.

Bunlar güzel haberler inşallah bugün daha iyi haberler alırsın. Ve darısı başıma diyelim, bakalım eskisi gibi iyi duyabilecek miyiz? Duyamasak da ne yapalım az yüksek sesle konuşsun insanlar, bu da bizim sınavımız, çocuklarımızın yanında olalım yeter :)

Amin canım sağol. . İnşallah seninde böyle olacak bitecek.

Ayneeeenn oyleee hih:)

Merhabalar bugün pansumanımı oldum içerideki tamponu aldı bişey sıktı ve sadece pamuk tıkadı. Baş dönmelerim bu sefer daha fazla sanırım bu benden kaynaklı ani hareketler yapıyorum yavaşlatmam lazım kendimi ve dinlenmem lazım.Ev işlerine 2 hafta sonra ağır kaldırmamak koşulu ile (dönmelerde azaldığı için )geçilebilir. Üç gün sonra yine gideceğim bu sefer o kulak yolunu temizleyecektir.Bir ay sonra da işitme testine giderim kısmetse.Ben hangi kulaktan olduysam bir aya yakın o kulağımın üzerine yatmadım.İlk bir hafta hep yüksek yastıkta yattım;hala öyle. Sol kulak işitmem çok ilerlemişti 76 db den 35 db düşmüştü şimdi bir sene sonra 40 ölçüldü artı 5 db eksi 5 db oynamalar gayet normalmiş su an sol kulak 40 db yani eskisine göre çok çok iyi idare ediyor şimdi olduğum sağ kulak ise 40 db idi kayıp ne kadar kazandık bilemiyorum fakat doktorum güzel ve rahat geçtiğini söyledi. Bu arada Şişli Florance Nightingale hastanesinde oldum. Doktorum Mehmet Tınaz.Çok memnunum. İnşallah ameliyatlarımızın iyi sonuçları uzun yıllar devam eder. Bu rahatsızlık kapalı kutu biraz ne olacağı belli değil ama emin ellerde yapılan otoskleroz ameliyatının başarıya götürdüğü kesin birşey.Yoksa beklemek daha kötü sonuçlar doğurabilir.Allah başka dertler vermesin. Ağrı kesici Ağrım olursa içiyorum ben de ama antibiyotik ve bulantı hapına devam ediyorum

Ezgim2016 şimdiden geçmiş olsun diliyorum.45 db olan kulagından olmanda fayda var diye düşünüyorum.Ben de çok üzülmüştüm düşünsene 25 db civarı duyuyordum ki bu benden kaynaklı emzirdiğim için fark etmeme rağmen erteledim ve bir sene içinde 40 45 55 65 db derken 75 e dayanmıştı sol kulakta.Sağda ise ilerleme durmuş gözüküyordu ama riske atmak istemedim.İlk ameliyat üzerinden bir sene geçince diğerinden de oldum.sonucu paylaşırım.CITLANBIK senin kayıp ne kadar idi orasını kaçırdım sanırım. İnşallah güzel haberlerini alırız. bu hastalık Hakkında nette çok az bilgi var.Bunları paylaşmamız inşallah diğerlerine kılavuzluk eder. Ayrıca bu ameliyatı olmuş başka arkadasım da var Ankara da oldu. O da olumlu sonuç aldı.

Herkese merhabalar,
Şuana kadar paylasmamistim işitme testimi eternetiy kacirmadin sen yani.:) sol kulaktan ameliyat oldum.
Sol: srt değeri 75 db,sd skoru %62 hava yolu saf ses ort:61 db. Kemik yolu ses ort.6 db.

Sağ kulak: srt değeri 35 db, sd skoru %82 hava yolu ses ort. 25 db. Kemik yolu saf ses ort. 0 db.
Şimdi sağ kulaktan 1 sene sonra ameliyat olayım mi sizce? 2.çocuğu düşünüyorum. Önce çocuğu yapayım ilerlesin sonra ameliyat olayım yani 2 sene sonra diyorum. Yoksa 1 sene sonra ameliyat olup sonra mı çocuk yapayım. .Yaş 35...
Bugün ku pansumanim da acısız geçti
Pamuklari bezleri cikardi :) kulak damlası verdi.10 gün günde 3 defa kullanicam. 10 gün sonra isitme testi yapacak. Ve kızlar çok şükür duyuyorum net..maşallah :) test olmadım ama farkı hissettim. Eve geldim tw sesini kıstırdim. Herkese sessiz konuşun ya ne bağırıyorsunuz deyip duruyorum. İşitme sonucunu çok merak ediyorum:) ağar kaldırmak, burnu sumkurmek, ikinmak yasak... çok şükür rabbime! !
Bende doktorumu ve hastanemi yazmıştım. Tekrar yazayım arayanlar eski yazıların içinde kaybolmasınlar. Anadolu hastanesi Johnsons hopkins gebze kocaeli. Ostokleroz ameliyatımı Prof. Sertaç yetiser yaptı. Tavsiye ederim. Bugün ameliyatın 12.günü. umarım hiç sorun çıkmadan şu önümdeki 10 günü de atlatırım. Amin...

Eterniyt334 çok çok geçmiş olsun .:)yavaş hareket et aman.gerçi sen benden tecrübelisin; )bilirsin zaten:))))
Bu aksam sağ kulagimin üzerine yatarak uyuycam. 10 gündür sırt üstü uyumak çok zordu. Bende yatmayayim ameliyatlı kulağımın üzerine o zaman..doktor yatabilirsin dedi ama olsun:)
Araya bayram da giriyor doktora hangi durumda sizi arayayım nelere dikkat edeyim bu süre içinde diye sordum. Kulak akıntısıni istemeyiz dedi .allah korusun enfeksiyon belirtisi demekmiş. .ayrıca uğultu ve çınlama ile birlikte anı işitme kaybı gibi bir durumda mutlaka gel dedi. Şiddetli baş dönmesi falan da dikkat etmemiz gereken bir şeymiş. Allahım korusun bu kadar ilerlemisken bundan sonra da sorun çıkmaz ınsallaahhhh. ...

Ezgim2016,
Yarın senin doktor randevun var değil mi? Bizi merakta bırakma lütfen. Paylaşımlarinı bekliyorum ; )

Ezgim2016,
Yarın senin doktor randevun var değil mi? Bizi merakta bırakma lütfen. Paylaşımlarinı bekliyorum ; )

Merhabalar...
CITLANBIK duymana çok sevindim, inşallah aynı duyguları yaşamak kısmet olur. Yalnız senin kemik yolu ölçümlerin çok iyi maşallah. Hastalık iç kulağına geçmemiş çok şanslısın. Benim kemik yolu ölçümlerin yaklaşık 20lerde o yüzden bu ameliyattan biraz endişeliyim biraz da. Doktorunun söylediklerine dikkat et. İnşallah iltihap filan olmaz ve daha iyiye doğru gider, bir an önce eski hayatına dönersin. Sağ kulağınla ilgili ben beklemeni öneririm. Çünkü 2. doğumda da ilerleyecektir diye düşünüyorum ki zaten 25 db hava yolu için duyduğun bir değer. Ben olmazdım ama tabi karar senin ve doktorunla da paylaş o daha doğru yönlendirir. Randevum yarına alındı malesef bir gün daha beklemek zorundayım. Herşeyi konuşacağız inşallah bakalım ameliyat mı son karar olacak bilmiyorum. ETERNİTY senin doktorundan randevu alıp sonra vazgeçmiştim. Onu da biliyorum yani :))) Çok araştırdım ben diyorum ya. Nisan ayından beri bu işle uğraşıyorum diyebilirim. Herşey kulağım olmuş durumda. Umarım bu paylaşımlarımız diğer araştıranlar için faydalı olur. Gerçekten sancılı bir süreç. İkinci çocuğu bu yüzden hiç düşünmüyorum zaten yaş 40 artık çok geç. İlerler mi bilmiyorum. 4.5 yılda bu hale geldim, bilmiyorum devamında ne olacak ama özellikle erkek seslerini anlamakta zorlanıyorum. Bazı kadın seslerini de tabi. Telefon ve radyo dinlerken duyabiliyorum anlayabiliyorum. Ama konuşma seslerinde zorlanıyorum Bir de kendimi de az duyuyorum. Sizlerde de öyle olmuş muydu, bazen öyle oluyor ki sesim az geldiği için konuşmak bile istemiyorum. Yarın doktorum ne diyecek bakalım. Ameliyat mı cihaz mı artık yarın netleşir sanırım. Eğer iç kulağa ilerlediyse ameliyat çok da çözüm olmuyor çünkü, hayırlısı artık, umarım herşey yoluna girer. Allah yardımcımız olsun ve başka dert göstermesin, gelişmeleri paylaşırım, kendinize çok iyi bakın...

Güzel dileklerin için teşekkür ederim. Darısı başına. Aminn
Sesim kendime az gelmiyordu .duyuyordum kendimi ama yüksek sesle konuşuyordum hep. Ama sag kulak ustune yatinca tw de duyuyordum konuşmaları da.. Dr. Diğer kulak için ol ya da olma demedi. Acil bir durum yok dedi. 1 sene den önce ameliyat olmaz dedi. Tabi o rakam artar o zamana kadar. Ama geç te olsam ameliyat sonucunu etkilemez bence. Bilemiyorum şimdiilk. . Bir de benim doktoruma gitsene yaw..ameliyat olman şart değil. Git bir gor.bişey kaybetmesin bence.

Sağ kulak ustune yatinca tw ve konusulan sesleri duymuyordum yazmak istedim yukarıda.

Ben de 34 yaşındayım.Üç yaşında oğlum var.İkinci çocuktan önce olmak istedim.Çünkü nerden bakarsak iki üç yıl ertelemek anlamına geliyor.hamilelik emzirme vs.doktora sordum bundan sonra hamile kaldığımda tekrarlar mı diye takılan teflon piston değil de etrafındaki dokular tekrarlayabilir Bence bu konu net değil tıpta hala.Bünyeye göre değişiyor bence.tekrarlar ama belki 10 yıl sonra belki beş yıl belki de tekrarlamaz.Bence doğumdan önce yaptırman daha iyi olur sanki.bir sene değil 8 ay sonra da olabilir ama ben bir sene beklemiştim

Benim de kemik yılını civardaydı sol kulakta iletim tipi kayıpla geri döndürülüyor ama iç kulağa ilerlemesi SANIRIm ameliyat esnasında da belli oluyor.Bu arada özel değilse neden benim dr dan vazgeçmiştin.

Özel bir sebebi yok. Ameliyat olan bir tanıdığım başka bir dr önermişti ona gittiğimde de Nazım Hocayı önermişti ben de İnternet'te onunla ilgili olumlu yorumları okuyunca ona gittim. Senin doktorla ilgili bilgi bulamadim otoskleroz konusunda o yüzden vazgeçmiştir.

Kendim konuşurken duyuyorum ama eskisi gibi değil daha az . insanlar sesimi ayarladigimi söylüyor ama bazen oğlum ve eşim duymuyor bağırıyorum bilmiyorum nasıl bir şey bu.anlamadım ama cihaz takınca normale dönmüştü. Gideyim gitmesine senin doktora da farklı şeyler söyler şimdi iyice kafam karışacak o yüzden soracaklar imi bir sorayım benim doktoruma ona göre karar verilecek zaten bakalım hayırlısı inşallah...

Benim de 3 yaşında oğlum var kesinlikle doğru 3 yıl ertelemis olurum hamilelik sonrasına birakirsam. Tekrarlama riski yüzünden zaten hamilelik sonrasına erteleyim diyorum. Böylece toptan temizlik yapılır sonra da başka çocuk istemediginden tekrarlama riski olmaz.en azından hamilelik nedeni ile tekrarlamaz. Yada beklerim 1 sene 8 ay çokta geç sayilmaz yasim :))))kararsızım şuan. Sen bilirsin ezgim2016 içine nasil sinerse öyle yap.

Evet otoskleroz konusunda bilgi yok onunla ilgili.Ben de aslında teşhis için gittim ilk önce.Çünkü üniversite hastanesinde bir Prof otoskleroz teşhisi koymuş,stapedektomi ameliyatı yapılmalı demişti.Ben de sonra Mehmet beye gittim o da aynı teşhisi koydu ve sonra güven verdiği için ona ameliyat olmaya karar verdim Otoskleroz lü hastalar sakin konuşan kişiler olduğunu söylemişti doktorum.Ezgim2016 evet bence de farklı doktorlara gitmen faydalı olur bakalım onlar NE diyecekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…