İmmunoloji - Allerji ve Bağışıklık Hastalıkları Otoimmün hepatit hakkında bilgisi olan var mı?

İlk defa yazıyorum yazıyorum kızlar 2012 den beri otoimmun hepatit ile kortizon ilaçları kullanıyorum. Haziran da evlendim ve çocuk düşünüyorum. Ancak çocuk düşünmeden 3 ay önce doktor a bildir mem gerektigini söyledi doktor. Günde 3 tane 50 m g lik ımmuran ve 5 mg deltacortil kullanı yor düm .bebek için doktor ımmuran i kesip deltacortil i 2 katına çıkardı. Son 3 aydır bu şekilde kullanıyorum .en son bu hafta yapılan kan testinde değerler biraz yüksek çıksada doktor çocuk için onay verdi. Ancak hamile süresinde değerlerde yükselme olursa şayet deltacortil i artırma 'yi düşünüyor .şimdi hamile kalırsam şayet bebekte damak yarıklı gi olabilirmiş diye duydum sizce 10 mg kullanım ile böyle bir risk söz konusu mu . Hamile olan varsa yardımcı olabilir mi
Merhaba bende otoimnun hepatit hastasıyım 6 yil önce biyopsi ile kondu kesin tanım. 3 yıldır gebelik düşünüyüm olmuyor doktorum imuranı kesti yarik damak olabiliyor diye. Sadece 10 mg günde deltacortil alıyorum. Karaciğer değerlerim de iyi. Vücut yabancı bir madde gibi görüp atabiliyormuş embriyoyu dogrumu acaba varmı benim gibi otoimnun hepatit olup gebe kalan yardımınıza ihtiyacım var

Merhaba bende otoimnun hepatit hastasıyım 6 yil önce biyopsi ile kondu kesin tanım. 3 yıldır gebelik düşünüyüm olmuyor doktorum imuranı kesti yarik damak olabiliyor diye. Sadece 10 mg günde deltacortil alıyorum. Karaciğer değerlerim de iyi. Vücut yabancı bir madde gibi görüp atabiliyormuş embriyoyu dogrumu acaba varmı benim gibi otoimnun hepatit olup gebe kalan yardımınıza ihtiyacım var
Meraba banada bu teshis koyulali 6 ay oldu imuran kullaniyorum suan degerlerim cok iyi ama dr ilaclari birakmamin dogru olmadigini soyledi boyle nasil olcak bilmiyorum.

Merhabalar instagramda yaşam koçu Ayşe Kandemir yavaş var takip etmenizi tavsiye ederim yaptıklarını yaparsanız çok şey farkediyor kullandığı takviyelrr çok faydalı

Bende Otoimmün hepatit hastasıyım ve 1 yıldır tedavi olmaktayım. Sizden öğrenmek istediğim. İmuran kullanırken hamile kalınabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim. Allah hepimize acil şifalar versin...
Kalabilir tabiki ama atakların az oldugu döneme getirmeniz gerekiyor bunu da hamile kalmayı planladığinız zamandan 1 yıl önceden hepatoloji ve kadın doğum doktorunuzla birlikte ilerlemesiniz.Kc nin de durumuna bağlı olarak hepatoloji uzmaniniz kararlaştıracaktır.

Meraba banada bu teshis koyulali 6 ay oldu imuran kullaniyorum suan degerlerim cok iyi ama dr ilaclari birakmamin dogru olmadigini soyledi boyle nasil olcak bilmiyorum.
sakın bırakmayın lütfen çok önemli birden elinize karaciğerinizi alabilirsiniz. Çok sinsidir iyi hissedersiniz am ilaci braktiginiz da birden alt ast 500 olur haberiniz bile olmaz belkide aylarca kc inizi mahvedersiniz

Şuan ilk kez kendi değerlerimde bi otoimmün hepatit hastasıyla karşılaşıyorum. Öncelikle çok geçmiş olsun. Hastanede yatma biyopsi vs 400lere düştüğünde taburcu oldum ilaç tedavisi ve kontrollere devam ettik. İmuran 1 ay sonra benim çılgınlr gibi kusmama neden olduğu için bırakmak zorunda kaldık. Sadece kortizon ve daha sık takiple devam etmek zorunda kaldık o da 10 kilo vermeme neden oldu. Doktorum artık nasıl bi tedavi uygulayacağını bilemiyodu :)) aslında gayette sevinmiştim bu kilo verme durumuna :)) şaka bi yana da Bana teşhis koyulalı 1.5 yıl geçti ve şuan değerlerim normale döndü şükür. doktorum Adnan Kırcı şuan atasağlıkta çalışıyor çok ilgili ve iyi bi doktor.
Aynı şeyleri yaşamışız imuran öyle güzel kilo verdirdiki ilk defa bir hastalığı sevmiştim. Ama benim kan değerlerimi bozdu. Lökosit ve nötrofil sayısını çok aşağı çekince ilaç değişikliğine gidildi. Şimdi nasılsınız tedaviniz nasıl gidiyor

X