İmmunoloji - Allerji ve Bağışıklık Hastalıkları Otoimmün hepatit hakkında bilgisi olan var mı?

Merhaba arkadaşlar ben çok yüksek değerlerle 1 buçuk yıl önce hastaneye yattım hepatit oldum ast alt değerlerim 2500lerde bilurubinlerimde 27 değerindeydi artık karaciğer nakli düşünüyorlardı sonra 1ay boyunca tedavi gördüm hastaneden çıktktan sonra kortizona başladım ve biopsi yapıldı otoimmun hepatit dediler 6aykortizon kullandım şimdi imuran kullanıyorum aşırı saç dökülmesi yapıyor sanırım ömür boyu kullanıcam çünkü ilacı bıraktğnız an tekrarlama riski çok fazla Allah hepimize acil şifa versin bol bol devedikeni enginar tüketin
Şuan ilk kez kendi değerlerimde bi otoimmün hepatit hastasıyla karşılaşıyorum. Öncelikle çok geçmiş olsun. Hastanede yatma biyopsi vs 400lere düştüğünde taburcu oldum ilaç tedavisi ve kontrollere devam ettik. İmuran 1 ay sonra benim çılgınlr gibi kusmama neden olduğu için bırakmak zorunda kaldık. Sadece kortizon ve daha sık takiple devam etmek zorunda kaldık o da 10 kilo vermeme neden oldu. Doktorum artık nasıl bi tedavi uygulayacağını bilemiyodu :)) aslında gayette sevinmiştim bu kilo verme durumuna :)) şaka bi yana da Bana teşhis koyulalı 1.5 yıl geçti ve şuan değerlerim normale döndü şükür. doktorum Adnan Kırcı şuan atasağlıkta çalışıyor çok ilgili ve iyi bi doktor.

Bizim de değerlerimiz düştü ama kortizon tedavisi devam ediyor adana da tedavimiz sürüyor annem de romatizma hastaligina çıktı oda bağışıklık sistemini baskılayan skloroderma ikisi birden çok ağrıları oluyor allah hepinize acil şifa versin

Şuan ilk kez kendi değerlerimde bi otoimmün hepatit hastasıyla karşılaşıyorum. Öncelikle çok geçmiş olsun. Hastanede yatma biyopsi vs 400lere düştüğünde taburcu oldum ilaç tedavisi ve kontrollere devam ettik. İmuran 1 ay sonra benim çılgınlr gibi kusmama neden olduğu için bırakmak zorunda kaldık. Sadece kortizon ve daha sık takiple devam etmek zorunda kaldık o da 10 kilo vermeme neden oldu. Doktorum artık nasıl bi tedavi uygulayacağını bilemiyodu :)) aslında gayette sevinmiştim bu kilo verme durumuna :)) şaka bi yana da Bana teşhis koyulalı 1.5 yıl geçti ve şuan değerlerim normale döndü şükür. doktorum Adnan Kırcı şuan atasağlıkta çalışıyor çok ilgili ve iyi bi doktor.
Bende ilk defa karşılaşıyorum bu değerlerde benim gbi olan biriyle tek beni buldu herlde bu hastalık diye düşünüyordum:) çok geçmiş olsun canım imuran bende de çok mide bulantısı yaptı tam olarak benmde 1.5 yılı geçti Allah hepinize şifa versin bu durumlarda en büyük şansımız ilgili iyi doktorlara denk gelmemiz bence umarım atlatırız ama ilacı bırakmakta çok büyük riskmiş o yüzdrn ömür boyu kullanıcm galiba bu kadarıyla kurtulduğumuza şükür

Bizim de değerlerimiz düştü ama kortizon tedavisi devam ediyor adana da tedavimiz sürüyor annem de romatizma hastaligina çıktı oda bağışıklık sistemini baskılayan skloroderma ikisi birden çok ağrıları oluyor allah hepinize acil şifa versin
Çok geçmiş olsun gerçekten yaşamayan bilmiyor çok zor kortizon kullanmak mahvediyor zaten insanı Allah acil şifalar versin hepimize

Lütfen irtibat i kesmeyelim sizlerden iyi haber duymak istiyorum otoimmünhepatit hala tedavisi bulunamayan hastalık umarım biran önce hastalıkla ilgili gelişmeler olur allah hepimizin yardımcısı olsun

Faceden grup oluşturdum arkadaşlar otoummin hepatit sayfası bir tane daha var ama yabancı sayfa isterseniz sizde katilin belki bizim gbi vardır

Merhabalr arkadaşlar.yeni uye oldum ve sizinle aynı dertten muzdaribim :KK43: otoimmun hepatit tanısı koydular.iki aydır kortizon kullanıyorum.çok ama çok zorlanıyorum bu hastalıkta.hayatim bitmiş tükenmiş gibi hissediyorum.üstelik adetlerim aşırı düzensiz oldu.hormonlar allak bullak olmus vaziyette.üstelik doktor bugün troitlerinde biraz yavaş calsiyor dedi.sizde de böyle durumlar oldu mu çok korkuyorum ben

Merhaba arkadaşlar ben çok yüksek değerlerle 1 buçuk yıl önce hastaneye yattım hepatit oldum ast alt değerlerim 2500lerde bilurubinlerimde 27 değerindeydi artık karaciğer nakli düşünüyorlardı sonra 1ay boyunca tedavi gördüm hastaneden çıktktan sonra kortizona başladım ve biopsi yapıldı otoimmun hepatit dediler 6aykortizon kullandım şimdi imuran kullanıyorum aşırı saç dökülmesi yapıyor sanırım ömür boyu kullanıcam çünkü ilacı bıraktğnız an tekrarlama riski çok fazla Allah hepimize acil şifa versin bol bol devedikeni enginar tüketin
Merhaba öncelikle hepimize gecmis olsun.karacigeriniz ne derce hasar görmüş ki ömür boyu kullanma durumunu söylediler size

Benim de annem çok rahatsızdı halsiz de vücudunda morluklar vardı biz doktora götürdünüz de teşhis olarak otoimmün hepatit teşhisi kondu kendisine birtakım ilaçlar verildi eve geldim eve geldikten sonra karının şişmeye başladı karaciğerlerinin su aldığını öğrendik ve tekrar siroz teşhisi kondu doktor haklarını kullanması gerektiğini sürekli düzenli olarak kontrollerini gelmesi gerektiğini söyledi fakat bundan sonraki süreç ne olacak hiç bilmiyorum Allah tüm hastalara şifa versin

Yaklaşık 12 yıldır tedavi görüyorum otoimmun hepatit için aslında bu bir tedavi değil gerçi süreci durdurma diye adlandırılyor. İlaçların neredeyse tüm yanetkilerine maruz kaldım. Eklem ve kas hastalıklarına neden oldu 6 defa eklemlerimden ameliyat oldum en son kalça eklemine protez takıldı dizlerinin de beklemede yeniden ameliyat olmam gerekecek. İmmun sistem baskı altına alındığı için her tür virüse maruz kalıyorum ki ilk 16 yaşımda teşhis konuldu ve 1 yıl maske eldiven vs izole şekilde yaşadım nakil sırasındaydım ilaçlara tepki verince vazgeçildi çok fazla doktor gezdim defalarca biyopsi yapıldı. Son başlanan ilaçla beraber ataklar kayboldu ki her sene atak geçiriyor ve günlerce hastanede yatıyordum ama son 6 senedir steroid yanetkileri nedeniyle bırakıldı ve azotioprinin yanına ursodeoksikolik asit başlandı ve atak geçirmiyorum. Mide sorunları bakteri ve anemi dışında çok fazla sorun yaşamıyorum ama tabi çok çabuk yoruluyor ve çok çabuk hastalanıyorum. Doktorların hepsinin söylediği çocuk sahibi olmanda bir sıkıntı yok fakat çocuğuna da karaciğer hastalığı taşıma olasılığı yüksek olabilir ilaçları bırakmayı teklif ettiğimde de maksimum 2 sene sonra ölümle sonuçlanır dediler ömür boyu ilaç kullanacaksın deniyor nakil bile olsan ilaç kullanmaya devam edeceksin gidişat karaciğerin iflası yönünde değil ama kronik hale geldiği için ilerleyen dönemde muhtemel deniyor şöyle söyliyim şimdilerde her doktor bu hastalığı biliyor çok şükür nadir bilmeyenler de var ben ilk yıllarda çok çektim bilmiyorlardı ve bulaşıcı hastalığım varmışcasına muamele gördüğüm oldu ki gerçi geçenlerde bir diş doktoruda aynı şeyi yaptı ve kibarca uyarı araştırmasını söyledim. En zor tarafı nedeninin bilinmemesi ve bu yüzden de çok fazla bir alternatifi olmaması ve kullanılan ilaçların yanetkilerinin bendeki gibi çok ağır geri dönüşü olmayan sonuçlara neden olması şuan karaciğer ve ortopedik olarak toplamda %55 engel raporum var 15 yaşıma kadar gayet sağlıklı biriyken aradan geçen 13 senede bu şekildeyim. Şanslı olanlar var elbet bir anda neden ortaya çıktığı bilinmediği gibi bir anda nedensiz ortadan kaybolan hastalar da olmuş. Umudum vardı önceleri ama doktorlar artık o umudun olmadığını söylüyorlar ama şükür bugünümüze

Merhaba öncelikle hepimize gecmis olsun.karacigeriniz ne derce hasar görmüş ki ömür boyu kullanma durumunu söylediler size
Haziranda tekrar biopsi yapılacak ve karaciğer durumuma göre ilaçlara ya devam edeceğim ya da bırakacağım geçenlerde kadın hastalıklarından ameliyat olmuştum antibytk ve ağrı kesici kullanmak zorunda kaldım 1hafta sonra enzimlerim yine tavan yaptı ve tekrar kortizona başladım imuran ve kortizon dışında hiçbir ilaç kullanamıyorum.

Yaklaşık 12 yıldır tedavi görüyorum otoimmun hepatit için aslında bu bir tedavi değil gerçi süreci durdurma diye adlandırılyor. İlaçların neredeyse tüm yanetkilerine maruz kaldım. Eklem ve kas hastalıklarına neden oldu 6 defa eklemlerimden ameliyat oldum en son kalça eklemine protez takıldı dizlerinin de beklemede yeniden ameliyat olmam gerekecek. İmmun sistem baskı altına alındığı için her tür virüse maruz kalıyorum ki ilk 16 yaşımda teşhis konuldu ve 1 yıl maske eldiven vs izole şekilde yaşadım nakil sırasındaydım ilaçlara tepki verince vazgeçildi çok fazla doktor gezdim defalarca biyopsi yapıldı. Son başlanan ilaçla beraber ataklar kayboldu ki her sene atak geçiriyor ve günlerce hastanede yatıyordum ama son 6 senedir steroid yanetkileri nedeniyle bırakıldı ve azotioprinin yanına ursodeoksikolik asit başlandı ve atak geçirmiyorum. Mide sorunları bakteri ve anemi dışında çok fazla sorun yaşamıyorum ama tabi çok çabuk yoruluyor ve çok çabuk hastalanıyorum. Doktorların hepsinin söylediği çocuk sahibi olmanda bir sıkıntı yok fakat çocuğuna da karaciğer hastalığı taşıma olasılığı yüksek olabilir ilaçları bırakmayı teklif ettiğimde de maksimum 2 sene sonra ölümle sonuçlanır dediler ömür boyu ilaç kullanacaksın deniyor nakil bile olsan ilaç kullanmaya devam edeceksin gidişat karaciğerin iflası yönünde değil ama kronik hale geldiği için ilerleyen dönemde muhtemel deniyor şöyle söyliyim şimdilerde her doktor bu hastalığı biliyor çok şükür nadir bilmeyenler de var ben ilk yıllarda çok çektim bilmiyorlardı ve bulaşıcı hastalığım varmışcasına muamele gördüğüm oldu ki gerçi geçenlerde bir diş doktoruda aynı şeyi yaptı ve kibarca uyarı araştırmasını söyledim. En zor tarafı nedeninin bilinmemesi ve bu yüzden de çok fazla bir alternatifi olmaması ve kullanılan ilaçların yanetkilerinin bendeki gibi çok ağır geri dönüşü olmayan sonuçlara neden olması şuan karaciğer ve ortopedik olarak toplamda %55 engel raporum var 15 yaşıma kadar gayet sağlıklı biriyken aradan geçen 13 senede bu şekildeyim. Şanslı olanlar var elbet bir anda neden ortaya çıktığı bilinmediği gibi bir anda nedensiz ortadan kaybolan hastalar da olmuş. Umudum vardı önceleri ama doktorlar artık o umudun olmadığını söylüyorlar ama şükür bugünümüze
Çok geçmiş olsun öncelikle hangi doktorda tedavi görüyorsunuz şu an öğrenebilirmiyim gerçekten çok zor bağşklk sistemi süşük oldğndan gribi bile çok zor atlatıyoruz Allah yardımcımız olsun

Haziranda tekrar biopsi yapılacak ve karaciğer durumuma göre ilaçlara ya devam edeceğim ya da bırakacağım geçenlerde kadın hastalıklarından ameliyat olmuştum antibytk ve ağrı kesici kullanmak zorunda kaldım 1hafta sonra enzimlerim yine tavan yaptı ve tekrar kortizona başladım imuran ve kortizon dışında hiçbir ilaç kullanamıyorum.

Hepinize cok gecmis olsun gercekten cok zor bir surec hastalikla ilgili sureclerimizi duzenli yazarsak belki bizlerede umut olursunuz biyopsi sonrasi iyiye giden ilaci birakan oldumu ya da bu hastaligin henuz bir ilaci bulunamamis belki umit bir ilac tedavi ediyordur

Merhaba arkadaş benim de 2012 den beri bu hastalık başımda maalesef ama yine de allaha çok şükür benim de size sorum var sadece immuran mı kullanıyorsunuz prednol kullanan var mı ben hala kullanıyorum çünkü normalde çok zayıf biriyim ilaç yüzümü vücuduma göre kilosunu dengeliyr diye kullanıyorum saçlarım 4 yıldır yok desek daha iyi dökülüyor yoluk yoluk yün gibi zor bir süreç ilaçları bıraksam ölümle sonuçlanır mı ya da ne olur inanın bazeen sağ tarafıma ağrı saplanıyor geçmiyor midem ayrı dert halsizlikler gribe yakalanmalar ilaç kullanmaktan da bunaldım yüzüm sağ ile sol tarafı birbirinden farklı ve yaşlandım gibi geliyor

Merhaba. Otoimmun hepatit ilaçları bırakmak için bir çare bulan yokmu? Diyet yapıyormuşsunuz? Neye göre besleniyorsunuz? Sadece imuran ve kortizon kullanıyorum 2 yıldır. Değerlerim iyi ama karaciğer görüntüsünde hiçbir düzelme yok ilaçları bırakamazsın diyor dr. Ne yapacam böyle İstanbul’da otoimmün hepatit konusunda uzman bir dr var mı bildiğiniz? Herkese geçmiş olsun

Merhaba arkadaşlar ben de bir yılı aşkın süredir otoimmun hepatit hastasıyım. Yeni evlendim çocuk istiyorum ama engel mi acaba bilen var mi.imuran deltacortil ursactive kalsiyum ve migde ilacı kullaniyorum.bu hastalığı olan ve bu ilaçlardan biri ya da birkaçını kullanıp bebek sahibi olan var mi . Gebelige engel mi .yaşayanlardan bir şeyler öğrenmeye duymaya ihtiyacım var. Ayrıca belki faydası olur diye yazmak istedim.zira çok sıkıntılı bir süreç biz yaşayanlar anlarız halimizden.benimde ilk ilaç kullanmaya başladıktan 4-5 ay sonra yoğun bir şekilde saçlarım döküldü .öyle ki yan taraflarim iyice açıldı .psikolajim sunay baktıkça beni hastaliga daha çok itti. Hele bu bayan için saç çok önemli .doktorlara gittim kiminin verdiği ise yaradı kimininki değil. Ama folten pharma markalı flakonlar var arkadaşlar.serum gibi .eczaneden bulabilirsiniz onu kullanmaya başladım ayrıca dermoskonin biotinli sampuanini kullanıyor aynı şekilde dermoskinin saç kremini kullanıyorum.ilaçlarının ilaçlarının dozu biraz düşünce bunların desteği ile saçlarım elhamdülillah ki dokulmuyor artık . Hatta dökülenler çıkmaya başladı.doktorum zinco da yazmıştı onuda aylarca kullandım an suan bıraktım ve elhamdülillah yine dokulmem yok.belki sizlerinde işine yarar diye paylaşmak istedim.yardımcı olabilirsem bir kişiye dahi bu beni çok mutlu eder gerçekten.bu ilaçları araştırma hastahanesinde doktorum yazdı.ama malesefki sigortaya dahil değil o yuzden biraz pahalı da

Merhaba arkadaş benim de 2012 den beri bu hastalık başımda maalesef ama yine de allaha çok şükür benim de size sorum var sadece immuran mı kullanıyorsunuz prednol kullanan var mı ben hala kullanıyorum çünkü normalde çok zayıf biriyim ilaç yüzümü vücuduma göre kilosunu dengeliyr diye kullanıyorum saçlarım 4 yıldır yok desek daha iyi dökülüyor yoluk yoluk yün gibi zor bir süreç ilaçları bıraksam ölümle sonuçlanır mı ya da ne olur inanın bazeen sağ tarafıma ağrı saplanıyor geçmiyor midem ayrı dert halsizlikler gribe yakalanmalar ilaç kullanmaktan da bunaldım yüzüm sağ ile sol tarafı birbirinden farklı ve yaşlandım gibi geliyor
Merhabalar bende otoimmunluyum. Bir yılı geçti. Ben ilk tedaviye başladığımda bana da prednol vermişti doktorum.yan etkileri oldukça fazla.Hele sivilceler beni mahvetmisti kendimi tanıyamaz hale gelmiştim.sonra başka hastahaneye gittim oradaki doktorum prednol yerine bana deltacortil verdi .bu bana daha iyi geldi yan etkileri daha az.sivilceler kalkti cok sukir ki.ama prednol daha etkiliymis duysugum kadariyla.her doktor ayri bir yontem izliyor.ama ben deltacortil den memnunum. Ayrıca sadece bir değil birkaç ilaç kullanıyorum.imuran deltacortil ursactive pulset ve de kalsiyum .saç için de benimde çok yoğun şekilde döküldü banyoda bir avuç tararken bir avuç gün içerisinde de sagimda solumda ha bire saç topladım.doktoruma söyledim o normal bu ilaçlardan dolayı dedi.ama ben çok takiyordum her gittiğimde söylüyordum doktorum en son zinco verdi günde bir hap kullandım.ve cildiyeye gittim o da bana folten pharma nin flakonlarini verdi.serum gibi ayrıca dermoskinin biotinli şampuan ve saç kremiji kullanıyorum.zamanla da elhamdülillah ki ilaç dozum düştü .tüm bunlarda sonra saç dökülme m giderek azaldı ve dökülenler çıkmaya başladı.zinco yü aylarca kullandım ama birkaç ay önce bıraktım.o da enzimleri biraz yukseltiyordu bende ne kadar az ilaç o kadar iyi diye düşünüp bıraktım doktorum zaten birakabilirsin diyordu hatta birak dediği de oldu ama ben saçlarım için bırakmak istemedim suan kullanmıyorum ama şampuan ve o flakonlari kullanıyorum ilacimda düştü o yizden hamd olsun ki suan öyle bir sorun yaşamıyorum inşallah işinize yarar yazdıklarım . Ayrıca ne yazık ki evet ilacı bıraksak oluruz bana da söylediler.umarım bir gün tamamıyla birakabiliriz

X