Merhabalar
Öncelikle çok geçmiş olsun. Çocuk mevzusunda henüz çocuğum olmadı ama drlarbu hastalığın engel olmadığını söylüyorlar.tabi sadece gastroloji değil dahiliye kadın doğum vs birçok alanda drlara görünmek durumunda kalıyor insan. Tek tek yazacak olursam karaciger yani gastroloji doktorum engel olmadigini sıkıntı olmayacağını söylüyor. Sadece ilk uc ay bebekte damak ve dudak yarigi olma riski fazlaymis bu da genelde yüksek doz kullananlarda oluyomus.eğer olursa gebelik ilacını biraz daha dusurecegim dedi. Yani sağlığımız müsait ise drlar da dusuruyorlar ama değilse bile çok yüksek doz kullanılmadığı müddetçe sıkıntı olmazmış.tabi tamamıyla bırakma gibi bir lüksümüz yok mslessfki.Bunun dışında dahiliye doktorum bu ilaçların hormonları etkileyeceğini bununda gençliğin oluşmasında sıkıntı olacağını söylemişti.tüm hormonlar birbirine bağlı ve hamileliğin oluşması için hormon değerlerin de normal olması gerektiğini söylemişti.açıkçası biraz moralimi bozmuştu bu durumlar.evlenmeden öncede gitmiştim aynı doktora o zaman özellikle prolaktinim çok yükselmişti hatta emar istediler beyinden gelen bir sey mi diye.sonra temiz çıktı elhamdülillah ki. Doktor temiz dedi ama altı ayda bir kontrole gel demişti.evlendim ve altı ay da geçmişti hatta daha fazla geçmişti.bu hastaligimdan dolayı iki mu olmaz mi korkusuyla gastroloji doktoruma danistiktan sonra çocuk istedim ama olmadı henüz. Derken dahiliye altı ay sonra gel dediği için ve 8 ay kadar geçtiği için dahiliyeye gittim . O moralimi bozan konuşmayı evli olduğum zaman yapmıştı.zira çocuk istediğimi söylemiştim .Doktor o yukarıda yazdıklarımı gebeligi engelleyeceğini söyleyince moralim çok bozulmuştu.kan istedi. Ve sonuçları almaya gittiğimde elhamdülillah ki her sey normal çıkmıştı. Doktor bir engel yok demişti sonuçları gördükten sonra. Kadın dogum a gelirsek onlarda aynı şekilde bebekte damak dudak yarigi olabileceğini söylediler.bunu Yani sıra erken doğum,düşük ve hamile kaldıktan sonra bebeğin gelisememe riskinin normal insanlara göre daha fazla olacağını söylediler.ama benim hastaligimda olup sağlıklı doğum yapmış olan birçok hastalarının olduğunu da belirttiler. Yani sadece normal insanlara göre bazı olumsuzlukların olmasının ihtimali bir tik daha fazla.bu da zaten takdir i ilahi.bazen sapasağlam insanların çocukları engelli olabiliyor birçok sıkıntısı olabiliyor bazen de hasta insanların sapasağlam çocuğu olabiliyor herşey takdir.ayrıca pprolaktinim çok yüksek çıktı demiştim ya dahiliyeye gitmiştim hani aynı zamanda kadın doğuma da gidiyordum.onlarda yüksek olduğunu söylediler ama bir daha kan istedi kadın doğum.bu sefer de yüksek çıkarsa ilaçtedavisine başlayacağız demişti. Malum bizim ilaç kullanmamız pek kolay olmuyor enzimler tavan yapıyor.buna da çok üzülmüştüm.neyse sonuçları almaya gittiğimde normal çıktı.Doktor stresten ve uyku duzensizliginden kaynaklanmış olabileceğini söyledi.Yani stres çok etkili her şeyde.o dönemler yeni yeni hastalık fikrine alışmaya çalışıyordum çok sıkıntılı ve stresliydi.üstelik vücudum ilaçlara alışmaya çalışıyordu.agir ilaçlar.psikolojik olarakta çok kotuydum. Ay başı hastaligimi iki uc ay goremiyordum hormon bozukluğundan ama suan düzene girdi. Mümkün mertebe detaylı anlatmaya çalıştım umarım aklınızdan soruların cevapları olabilmiştir. Siz kortizonda hangi ilacı kullanıyorsunuz bu arada