• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otobüs teyzeleri

Sizden yaşça büyüklere yer verir misiniz ?

• Ankete Katılan
    173
Universiteden yeni mezunken otobuste bir teyzeye yer vermek istedim. Bana “sen de kadinsin ben de kadinim neden yer veriyosun” dedi ve oturmadi :bicak: belli olmuyor boyle alinanlar da olabilir. Ama ben yine de kiyamiyorum. Hamileyken de kimsenin yer vermedigi bir amcaya dayanamadim ben yer verdim. Hasta, cok asiri yorgun falan degilse genclerin yer vermesi gerekir diye dusunuyorum.

Otobüsün en kalabalik oldugu saatlerde sirf gezip tozmaya giden çok yaşlı insan var. Nasılsa akbil beleş ve yer veren de oluyor mantığı işte onlara sinir oluyorum ve çok yasli değilse yer vermiyorum.

Birde mesela ben kadiköyde durağa uzak bile olsam hep ilk durağa yürüyorum ayakta kalmamak için ve bi sonraki durak en fazla 2 dk yürüme mesafesinde. O durağa geliyoruz hurra en az 3-4 yaşlı kadın gelip otobüse biniyor ve yer versin diye taciz ediyorlar milleti(ve toplu halde biniyorlar belli yani sırf gezmeye gelmişler). Ben anlayamıyorum gerçekten madem oturmak istiyorsun ilk duraktan bin niye insanların yerini gasp ediyorsun.

Ben çok yaşlıysa, hamile veya çocuklu biri olursa ancak yer veriyorum ama teyzelerin tabiriyle bazı gençlere ben bile sinir oluyorum, birgün annemle otobüse bindik annem 68 yaşında kadın ayakta duramıyor sallanmaktan kızın biri oturuyor en fazla 20 yaşında yer vermiyor baktı anneme gördü kadının duramadığını ona rağmen yer vermiyor, baktım bunun kalkacağı yok '' yer veririr misiniz, otursun annem'' dedim paşa paşa kalktı ama sinir oldu bana, bu kadar da olmamak lazım bence

ben bindiğimde yer vermiyorum kimseye, zaten çok sık da binmiyorum.. gelecekte kimse de bana vermesin kabul ediyorum..

öncelikle araçta başka boş yer varsa asla vermem..
çok yaşlı olana, hamile ve küçük çocuğu olana yer verilir ama gerisi için kimse yer vermek zorunda değil. yalnız birde şu var engellhamile ve yaşlılar için ayrılan koltuklara oturan insanlar var , onların öncelikli olarak bu saydıklarıma yer vermesı gerekır cunku zaten o koltuklar onlara ayrılmıstır.

Kimse yer vermek zorunda falan değil.Hele ki böyle küstahça hareketlerden sonra.
Ben de vermezdim.Biz gençler çoğunlukla çalışıyoruz,işten dönüyoruz veya işe gidiyoruz.Millet günlerden dönüyor diye,kimsenin keyfini yapamam.
Ben yaşlanınca da kimse bana vermesin zaten vermeyeceğini biliyorum.

bir gün otobüsteyim , efenim otobüs boooomboş...
amcanın biri geldi direkt yanıma kalk ben oturcam diye..
dedim amca yaşlı burda oturmak istiyor herhalde ,
iyi amca buyur otur dedim..kalktım ayağa..
kalkacaksın tabi dedi hınzır ihtiyar ..

güleyim mi ağlayayım mı bilemedim..

yine bir gün otobüsteyim
teyzeler bir hizayı kapatmış tam mesai çıkışı geberiyoruz yorgunluktan
efenim bu hanım göbüşlü teyzeler güne gitmişler dilimde 24 saat varken mesai çıkışını beklemişler ,orda tosun gibi yemedikleri kalmış gibi bir de yanlarına yiyeceklerden almışlar ...efenim bu teyzeler o gün sahibinin dedikosunu yapıyorlar dünyadaki bütün dertleri bitmiş gibi..

dayanamadım
yahu teyze bir işin varmış gibi sabah mesai saatiyle gittin saatler çuvala girmiş gibi mesai çıkışına otobüsü kapatmışın vip ten üstüne üstelik yediklerin löp löp et olmuş yetmemiş yanına dünyanın yiyeceğini almışsın ,yok kek kuruydu yok tatlının şerbeti azdı,yok kısır yapmayı beceremiyormuş..Allah seni ıslah etsin dedim ,tüm otobüs kadına kahkaha attı:KK70::KK70::KK70:

dipçe:evet doğru anladınız ben yine ayakta idim..:işsiz:
sonuç:külüstür mülüstür bir araba aldım bu dertten kurtuldum.:63:

Az önce bayağı sinirlendim otobüsle eve geliyorum uckuyular baya kalabalık oluyor 3 teyze bekliyor başımda kendi aralarında konuşmaya başladılar ay bu gençler şöyle böyle diye en son bana sardı siz de yaslanacakainiz size de böyle davranışlar filan kalkmadim en son taktım kulak ligi bu sefer bana sanki yanlışlıkla üstüme düşüyor çok sinir bozuyor ya
düşkün yaşlı ise yer veririm hasta ise yaşına bakmam yer veririm çocuklu ise hamile ise yer veririm. yoksa günden gelen nenelere teyzelere yer felan vermem . gücü kuvveti yerinde kımseye yer vermem bende yoruluyorum onların canı canda bizimki patlıcan mı

yaşlı olmasına gerek yok bence yaşca büyüksede verıyorum. gencim sağlıklıyım bazen bakıyorum kadın işten gelıyor bellı yorgun gozlerınden bellı yası 40 bıle olsa verıyorum

Her konuda yazıyorum yine yazacağım, hiç kimseye hiç bir koşula yer vermedim veremem, çünkü yine sağlıksız koltuklar yüzünden ciddi sağlık sorunları yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum
Bu sabah aynen burda anlatılan gibi bir kadın biner binmez bir koltuğa yöneldi kalk kalk ne bakıyosun dedi ve kız kalktı ben sinirden çatladım kız bişey demedi

ilk arabaya bindiğimde o koltuğa oturacaktım, oturmadım, keske oturaydım da nasıl kalkılır kim oturur göreydi

İşin saçmalığı şurada .gençler para veriyor ama ayakta gitmesi bekleniyor ,yaşlılar bedava gidiyor ama gençlerı kaldırmak için baskı yapıyorlar.

O kalabalıkta siz genç olarak ayakta durabilirsiniz ama onlar daha zor dururlar yok çok kalabalıkmış yok üzerine düşeceklermiş ne yapsınlar o kalabalıkta. En sinir olduğum şeyde kuılaklık takıp uyuyor numarası yapanlar sizin gibi. Evet doğru demiş siz bu halinizle kalacağınızı mı düşünüyorsunuz sizde yaşlanacaksınız ve inanın daha da beterini o zamanki gençler yapacak sizin evladınızda sizin gibi olacak o zaman sizde hiç evden çıkmaz oturursunuz dört duvar izlersiniz yazık gerçekten

İşin saçmalığı şurada .gençler para veriyor ama ayakta gitmesi bekleniyor ,yaşlılar bedava gidiyor ama gençlerı kaldırmak için baskı yapıyorlar.

Pardon da bu para meselesi mi gerçekten ya para vermedi oturamaz gerçekten mantığınız bu mu pes yani. O insanlar yaşlılıktan dolayı bedava biniyorlar o insan ayakta da gitse gideceği yere yine bir araçla gidiyor olacak ee iyi yaşlılar yürüsün o zaman bu zihniyetinizi anlamakta güçlük çekiyorum para vermiyor oturmasın ileride sizde yaşlanacaksınız ücretsiz bineceksiniz size de öyle diyecekler. O Genç ayakta rahatlıkla gidebilir ama ayrıca her para veren de koltukta yer bulamıyor ne olacak şimdi herkes birbirini yemeli o zaman para verdim ben oturucam diye

Hergün okula gidiş geliş toplam 6 saat yolum sürüyor . Bunun toplam iki saatini oturarak geçiriyorum.Bazen eve gelip ağlıyorum ağrılarımdan bu yüzden ameliyat dahi oldum . Kimsenin umrunda mı tabikide değil . Genciz nasıl olsa ayakta da dururuz . İlk duraktan binip otururum ben çok zor durumda birini görmesem kalkıp veremem yer . İnsanların bakışını görünce takmamayı tercih ediyorum . Alışverişte teyze gördüm gayet ragat takılıyor eğleniyor vs . Otobüs yolculuğımda tekrar gördüm o alışverişteki halinden eser tabikide yok . Bir yorgun bir ahlar .

Sırf yaşı küçük diye insanları zorlamamak lazım . Sanki tüm küçükler sağlıklıda

Son düzenleme:
Ankara da toplu taşıma bedava diye Kızılaya ekmek almaya geliyorlar binip bi durak sonra iniyorlar gerçekten düşkün olanlara yer verilir de suistimal edenler çok fazla öyle gençler var ki sabahın nurunda kalkıp akşama kadar çalışıp iflahları sökülüyor ama yok olsun o genç ne olursa olsun yer vermeli. metro tıklım tıklım dolu biniyor amca 3 dk sonra boş gelecek ona bin çoğu insan doluya binmiyor sırf diğerine binip oturmak için

O kalabalıkta siz genç olarak ayakta durabilirsiniz ama onlar daha zor dururlar yok çok kalabalıkmış yok üzerine düşeceklermiş ne yapsınlar o kalabalıkta. En sinir olduğum şeyde kuılaklık takıp uyuyor numarası yapanlar sizin gibi. Evet doğru demiş siz bu halinizle kalacağınızı mı düşünüyorsunuz sizde yaşlanacaksınız ve inanın daha da beterini o zamanki gençler yapacak sizin evladınızda sizin gibi olacak o zaman sizde hiç evden çıkmaz oturursunuz dört duvar izlersiniz yazık gerçekten
Ben beklentisiz biriyim rahatım o yuzden

Evden işe 3 vesait gidip,3 vesait dönüyorum. En az kısmı bu yürüyemezsem 4 vesait oluyor. Bu yorgunluğun üzerine çocuklu kadına yer veriyorum kadın tutup o koltuğa çocuğunu oturtuyor. Islak tuvalet terliğiyle ağzına ağzına vurasım geliyor. Yada bakıyorum çocuk oturuyor yanında çocuğu alırmısınız dedidğim her seferinde kavga çıkıyor .Yok kusuyormuş,yok parasını vermiş,yok ağlıyormuş. İhtiyarları ve ev gezmesinden dönenleri saymıyorum bile

Pardon da bu para meselesi mi gerçekten ya para vermedi oturamaz gerçekten mantığınız bu mu pes yani. O insanlar yaşlılıktan dolayı bedava biniyorlar o insan ayakta da gitse gideceği yere yine bir araçla gidiyor olacak ee iyi yaşlılar yürüsün o zaman bu zihniyetinizi anlamakta güçlük çekiyorum para vermiyor oturmasın ileride sizde yaşlanacaksınız ücretsiz bineceksiniz size de öyle diyecekler. O Genç ayakta rahatlıkla gidebilir ama ayrıca her para veren de koltukta yer bulamıyor ne olacak şimdi herkes birbirini yemeli o zaman para verdim ben oturucam diye
Hayır ama gençlere karşı çok saygısızlar ve gençlerin bedava ulaşıma daha çok ihtiyacı var ve yaşlılara ulaşımın belirli zamanlar içinde ücretsiz olması taraftarıyım.sonra gezmeye gitmek için işe giden ya da dönen insanları kaldırıyorlar .gezmeye enerjisi olan insanlarin en hikmetse ayakta durmaya enerjisi olmuyor.bu son mesajım lütfen polemik yaratmaya çalışmayın .siz kendi fikrinizi söylediniz ben de kendi fikrimi

Kendi adıma konuşuyorum. Çok yaşlı ya da çocuğu yoksa hamile değilse yer vermiyorum. Duraklarda binmek için benden önce koşuyorlar. Ayrıca hamileyim kimse yer vermiyor kimseye de laf söylemiyorum. Gitmeye hali olmayan evde otursun.

Back