• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otobüs teyzeleri

Sizden yaşça büyüklere yer verir misiniz ?

• Ankete Katılan
    173
Eğer ayakta duramıyorsan otobüse binme. Başka vasıtaya bin. Paran yoksa da Bi yere gitme. Demem istediğim şu. Tıklım tıkış otobüse binerken sakın bana güvenme. Çünkü yer vermek zorunda değilim. Ve vermeyeceğim de..benim annem de orta yaşlıdır. Ama ayakta gitmek istemediği için otobüse binmez. Bana nasılsa yer verirler ve de verecekler diye düşünüp binenlere fena zıtım..

Bir de bunun "genç, şu teyzeye/amcaya yer ver hadi" diyen, kendini bilmez 3. şahsı oluyor :işsiz::işsiz:

Belki hastayım, bir yerim ağrıyor, uykusuzum, yorgunum ne bileyim ben de insanım. Bütün herkesin içinde bir de bağırıyor ki yer vermekten başka şansın kalamasın. Manda.

Yaşlılara yer vermek önemli. Ama yer vermeyenlerin başında dikilip dedikodu yaparcasına laf saydırmak çok ayıp. Bu dilencilere para vermediğimizde arkamızdan beddua etmelerine benziyor :)
Hasta ve yorgun değilseniz verebilirdiniz.

Az önce bayağı sinirlendim otobüsle eve geliyorum uckuyular baya kalabalık oluyor 3 teyze bekliyor başımda kendi aralarında konuşmaya başladılar ay bu gençler şöyle böyle diye en son bana sardı siz de yaslanacakainiz size de böyle davranışlar filan kalkmadim en son taktım kulak ligi bu sefer bana sanki yanlışlıkla üstüme düşüyor çok sinir bozuyor ya
Benim belimde sorun var skolyozum bende yer vermiyorum.
Disardan bakınca fark edilmiyor ama.
Başımda bıdı yapınca sağlık sorunum var diyorum.
Ayrıca gencsin die yer vermek zorunda degilsin ki işten geliyor olabilirsin, refakatçi olmuş eve dönüyor olabilirsiniz. Ayakta satis danimani bir suru genc arkadas var butun gun ayaklarina kara sular iniyor.
Bu tarz yaslilara ben cok sinir oluyorum.
Ne yaslilarimiz var yer istemiyorlar iste onlari görünce hemen yer veriyorum.

Bu yüzden gerçekten ihtiyacı olana da yer veremiyoruz insanın yapacağı varsa da uapmayasi geliyor

Ayakta durabilenle duramayan belli oluyor. O zaman kesin yer veriyorum. Onun dışında hamilelere,çocuklu bayan ya da erkeklere yer veriyorum. Başka da kimseye yer vermiyorum. Ancak genç orta yaş farketmeksizin bana gelip hastayım yer verebilir misiniz diye kibarca söylerse yer veririm. Ben de insanım sonuçta o kalabalıkta ayakta kalıp tacize uğramak en korktuğum şey yorgunluktan da öte.

Bence bu durumun tek sorumlusu devlet. Öyle bir sistem getirilmeli ki ayakta kalan hiç kimse kalmamalı.

Bizim insanımız elli yaşında teyze amca görünümüne tavırlarına giriyor
Eğer çok yaşlı değilse banada yer vermek saçma geliyor
Yav sen daha elli yaşındasın bu yaşta millet dünya turu yapıyor sırtında sırt çantasıyla
Bizimkiler ise daha kırkında g... ü göbeği salıyor yağlılar tuzlular haraketsiz bir yaşam sonra gel yer ver vermiyorum arkadaşım:işsiz:

Benden büyüklere yerimi hep teklif ederim. Hasta oldugum zamanlar bile. Size söylenmeye haklari yok tabi. Ama biz bir kere gece otobüsdeyiz annemle. Dolu..yasli anneme bir Allahin kulu (nerdeyse hepsi erkek) yerini teklif etmedi. Öküz gibi herifler affedersiniz. Sonra orda yetkili biri bir adami öne kendi koltuguna oturtdu. Anneme yer acti. Ara sira aklima gelir her defasinda o gence dua ediyorum.

Kucağımda 14 aylık bebek, karnimda 3.5 aylık bebek var. Teyze tutturdu yer versene diye! Teyze görmüyor musun bebek var kucağımda dedim. Ay ne olmuş yani dedi. En sonunda karnimda da var, kucağımda tasiyamam dedim. Sülük gibi yapışıyorlar. Normalde hep yer veririm ama hem hamileyim hem çocukluğum hiç insafi yok bu teyzelerin..

Bir de hamilelikte hem bayanlar yer verirdi bana genç erkekler de adamlar da tık yok.

Birgun hastaneye gidiyordum hamileligimin 9. Ayı. Otobüs tıklım tıklım nefes bile alamıyorum. En son muavin kızdı gençlere, ablaya yer verin diye zar zor biri kalktı. Yigilacaktim resmen. Hepsi uyuyor modda!

Bu yaşlı teyzeler ayakta giderken de oturanlar için tehlikeli :110:
8 aylık hamileydim bende en son bindiğimde 6 sene oldu herhalde
Tekli koltuğa oturdum.İki durak sonra yanında 3 genç kızla yaşlı bir teyze bindi otobüse.Dengesini de sağlayamıyor.Gençler kadına yer verdi.Teyze "saol evladım"diyip yanındaki kızları oturttu sırayla.Sonra kimse yer vermedi tabi.Kendisi kaldı ayakta.Dikildi başıma arkasını döndü güya poposunu kolluyor ayaktakilerden:deli:Otobüs sarsılır sarsılmaz "ay" dedi bu kucağıma oturacak.İttim kalçasından.Yoksa bildiğiniz karnıma oturuyordu kadın.

Ben bir defa aldım boyumun ölçüsünü o çok bilen teyzelerden.

O yüzden artık kılımı bile kıpırdatmıyorum. İyi yapmışsın .

Eşimle yeni evliyiz . Bir ilçede çalışıyoruz . İlk durağa kadar yürüyoruz ki ayakta kalmayalım. Otobüs tüm şehri dolaşıyor. Sonra bizim evin yakınlarına geliyor. Ama tıklım tıklım dolu .
Biz sırf ayakta kalmayalım diye hem uykunuzdan feragat ediyoruz,erkenden yollara düşüyoruz . Hem de dolu yol yürüyoruz.
Yaşlı teyzeler hep eşimden yer istiyor . Çünkü yanı bayan ( ben varım) . Başkaları yer verse bile, yok oğul ; o kalksın diyorlar.
Eşim bir gün kalkmadı. Kadının etmediği beddua kalmadı.

Hastalık olmadıkça yer verilmeli bencede. Hoşgörülü davranmaktan kime ne zarar çıkar? Oruçluydu belki de, yaşı 80 olmak zorunda değil. 50 yaş bile 20-30 yaştan daha dirayetsiz. Söylenmeleri hoş değil tabiki, ben sizin iç sesiniz için söylüyorum bunları.

Ben cok yorgun ve hasta degilsem veriyorum yer. Tabi ayakta duramayacagina kanaat getirdigim kisilere. Hatta gecen gun kucaginda ufak cocugu olan bir beyefendiye yer vermek istedim minibuste ama kabul etmedi kendisi. Minibus soforleri cok kotu araba kullaniyor, ani bir manevrada cocugu dusurur diye korktum cidden. Ama ben nadiren toplu tasima kullaniyorum. Hergun kullanmak zorunda kalsam ve yorucu bir isim olsa verir miydim bilmiyorum :KK64:
Bir de gun teyzeleri diye kategorize edilmesine karsiyim. Sonucta nerden gelip nereye gittigini bilemeyiz. Yalniz yasayan birsuru kadin erkek var. Benim annem de yalniz yasiyor. 68 yasinda. Carsi pazar fatura odeme falan bazen gitmek zorunda kaliyor. Bazen de kardeslerime gitmek icin mecburen toplu tasima kullaniyor. Cogu zaman kendi annemi dusunerek yer veriyorum ben. Benzer bir durumda birileri de benim anneme " aman gor hangi borek corek gununden geliyor" diyerek yer vermemezlik etmesin diye. Ne bileyim. Umarim bu dusuncemin evrende bir karsiligi vardir. :KK48:

Kucağımda 14 aylık bebek, karnimda 3.5 aylık bebek var. Teyze tutturdu yer versene diye! Teyze görmüyor musun bebek var kucağımda dedim. Ay ne olmuş yani dedi. En sonunda karnimda da var, kucağımda tasiyamam dedim. Sülük gibi yapışıyorlar. Normalde hep yer veririm ama hem hamileyim hem çocukluğum hiç insafi yok bu teyzelerin..
:KK57: sanki mecbursunuz ne sacma yuzsuz insanlar ya bana hic denk gelmedi. Ortalama 750 bin nufuslu bir sehirdeyim demek ki buranin insanlari düsünceli.

Az önce bayağı sinirlendim otobüsle eve geliyorum uckuyular baya kalabalık oluyor 3 teyze bekliyor başımda kendi aralarında konuşmaya başladılar ay bu gençler şöyle böyle diye en son bana sardı siz de yaslanacakainiz size de böyle davranışlar filan kalkmadim en son taktım kulak ligi bu sefer bana sanki yanlışlıkla üstüme düşüyor çok sinir bozuyor ya
Yaşlılar öyle ama yer varsaydın keşke banna da bir iki defa laf söylediler şimdi çok yorgun olsam da laf yememek için kalkiyorum;)

Back