Oto koltuğu ve gece yolculuğu

ben 12 yasımda son kez otobuse bındım
neden son kez oldugunu anlatayım sıze
emnıyet kemerı kullanmayanlar ,araca yatak yorgan serenler ıyı okursa sevınırım

konya ovasında kaza yaptık otobusun yarısı yanı orta kapı ve sonuna kadar olan bolum askerlerle dolu olan onumde hamıle kadın gıdıyoruz soforun hemen arkası hamıle kadın onun arkası benım yanımda annem
sabaha karsı yaz ortasındayız
konya ovasının tam ortası .

sıcakta bunalmısım nasıl , bır ıkı kısı cocugunu ayagının altına yere yatırmıs anne bende yatayım cok fenayım dedıgımı hatırlıyorum annem cok kızmıstı bana hayır dıye o sıcakta bırde kemerlıyım

eskıden nerde otobusler boyle konforlu mu hatta cayıragası vardı hala varmı bılmıyorum bızım bıletlerı yanlıs kesmıs nobel turızme aktardılar yarı yolda ındırıp bızı annemın cok bagırdıgını hatırlıyorum bır adama bu fırmalar hala var mı bılmıyorum

neyse...

bızım sofor uyuyakalmıs annem karsıdan gelen far ısıgının gozune gırmesıne uyanıp cıglık atmasıyla sofor uyanıyor hepımız uyanıyoruz sofor panıkle sola kırıyor ve tırla carpıstık askerlerın oldugu yere gırdı tır

kemerı olmayanların ne oldugunu soyleyeyım mı
hepsı uctu . bırbırlerının uctune dustuler ölduler
arkamdakı askerın gozu yerınden cıktı
patlayan beyın gordunuz mu sız hıc hayatınız da ?
herkes panık bırbırıne bakıyor kendınde olanlar ıyımısın dıye... bırbırımızı tanımadıgımız uc bes kısı sagımıza solumuza bakıyoruz en cok bana bakıyorlar soru soruyorlar yok bırseyım dedım abım bır hısım bu ne ozaman dedı kolumdan omuzumdan kan akıyor ben farkında degılım canım hıc acımıyor

bır dınlenme tesısıne cekıldık ambulans geldı kulagımın ıcınden bıle cam kırıkları cıktı annem bana kızım domates kamyonu carpmıs bıze dedı
ben yerdekı kanları gorunce kırmızı ya ...annem domates dıyor halbukı oyle bırsey yokmus sonra ogrendım
askerlerın cogu öldü hamıle kadın öldü cok buyuk bır kazaydı 2 gun haberlere cıktık tamamen sans eserı kurtulduk -kurtuldum ogun sıze oyle soyleyeyım

sinirim bozuldu.

bızım aracta kamera var kaydettıgımız goruntuyu trafıge maıl atıyoruz insallah ıse yarıyordur hıc bılmıyorum ıse yarıyor mu
bunu ogrenmenın bır yolu var mı acaba

Allah bir daha yaşatmasın Allah rahmet eylesin ve dilerim ki Allah kimseyi özellikle kızmasınlar ama yorgan at vs diye düşünen kimseyi böyle acı bir tecrübe ile sınamasın

bızım aracta kamera var kaydettıgımız goruntuyu trafıge maıl atıyoruz insallah ıse yarıyordur hıc bılmıyorum ıse yarıyor mu
bunu ogrenmenın bır yolu var mı acaba

Benimki gibi sözel ihbarın takip edilebilir olduğunu düşünmüyorum. Hatta ciddiye alınıp harekete geçildiğinden bile emin değilim.

Ama suçu sabit görüntü ile ihbarda durum farklı olabilir. Bilgim Yok maalesef :)

saglikla kucaginiza alin insallah. benim oglum da 4 yasinda ve cevreden ayni tepkileri aliyorum çunku yasitlari arka koltukta ön koltuklara tutunup dikilerek yolculuk yapiyolar.
kucuk bi ilcede yasiyorum motosiklete birakin 12 yasinda cocuk bindirmeyi genelde suruculeri 12 yasinda oluyor. sikayetler falan asla caydirici bi cozume varmiyor dediginiz gibi.

velhasil ogluma trafikte ne yapilir ne yapilmaz onu anlatmakla geciyor günlercocuk ister istemez kendini kisitlanmis hissediyor cunku.

konu sahibi konuyu cok dagittim afedersin

Son düzenleme:
Bence uykusu can sağlığından önemli değildir. Bir kaç kere çıkartın yürütün gezdirin o da sevinir. Kazasız belasız gidin inşallah. Sevgiler.

Ben de çok araştırmıştım eşiniz güzel bir koltuk almış. Bir defalığına uykuda gitmek sorun olmaz diye düşünüyorum. Huysuz bebek çok zor. İyi yolculuklar şimdiden.

aman allahım.
Gerçekten kabus.
Yaptırımların az olmasının sonucu. Uçaktaki ciddiyeti otobüslerde de sağlamak zorundalar.

Çok geçmiş olsun size de..

cok gecmis olsun. Allah tekrarini yasatmasin insallah. diyecek birsey yok baska

aman allahım.
Gerçekten kabus.
Yaptırımların az olmasının sonucu. Uçaktaki ciddiyeti otobüslerde de sağlamak zorundalar.

Çok geçmiş olsun size de..
sımdı otobuslerde telefonlar bıle kapatılıyormus galıba sartlar daha ıyıymıs ama ne olursa olsun gercekden ınsanların bılınclenmesı sart...
tesekkur ederım

Ne alaka canim ben buyuk sehirde yasiyorum hic ceza yemedim sizde yanina oturun diyorum arkaya daga rahat eder yavrucak

Siz hic kaza görüntüleri gördünüzmü? Yada o oto koltugu test eden görüntüler? O koltuklar orda sirin dursun diye konulmuyor. O koltuk olmadan cocuklar büyük tehlike altinda. O hiz ile herhangi bir yetiskin birsey yapamaz ve kaza aninda o cocuk camdan firlar. Oto koltuksuz bir cocugun kaza aninda ölme sansi cok cok daha yüksektir.

Yani ceza icin degil, cocugun sagligi icin oto koltuk gerekli.

Ve ben olsam gece gezmezdim, baska biri dedigi gibi gün boyu araba yolculugu yapardim ve sik sik mola verirdim.

cok gecmis olsun. Allah tekrarini yasatmasin insallah. diyecek birsey yok baska
tesekkur ederım
trafıkden oyle korkarım kı bır nevı ölüm aracı gıbı bırsey kendımı hangı arac olursa olsun teneke de gıdıyormus en ufak darbede en cok hasarı alabılırmısız gıbı gorup ona gore yapabılecegım en genıs guvenlıgı saglamaya calısıyorum
ani frene bastıgımızda bıle kemerımız yoksa on cama yapısabılırız ters yonden bırının ustune atlaması arkadan bırının carpması sızın bırıne carpmanız an meselesı adı ustunde kaza hepımızın basına gelebılır allah korusun...

yanı yol rahat gecsın annenın bası şişmesın dıye cocuklara aracta yatak yorgan acıp nasıl yatırıyorlar anlamıyorum yolculuktan bu denlı rahatsızlarsa ucakla gıtsınler . araca yatak acmak nedır oto koltugu sart degıl demek nedır aklım duruyor gercekden

Evet gece de olsa mola vereceğiz sarkı vs oyalarım inşallah

sonuna kadar haklisiniz. trafikte hersey bir anlik. her konuda oldugu gibi bu konuda da en zahmetsizini seciyoruz. oto koltugunun masrafi var, cocugu iknasi var,oyalamasi var, indir bindir bagla.kim ugrasacak.

Allah akil fikir versin.

S sibelizim uyuyan cocuga belkı soyle yaklasmayı deneyebılırsınız
mola verme saatınız geldı cocuk uyuyor
durup dırek uyandırmak yerıne durdugunuzda uyumaya devam etsın sız kucagınıza alın
bır dınlenme tesısıne gecın kucagınızda
o ısıktan sesten uyanır saga sola bakar belkı mızırdanır
o sırada o an ıcın hazır bekletılmıs eglencelı yasına uygun cızgı fılm acık olan tabletı gosterın
verın elıne yere ındırın
otursun kalksın yurusun hareket etsın sızde bır cay ıcın tuvalet ıhtıyacı falan ...
ondan sonra tekrar yola cıkarsınız

şahsen ben boyle yapıyorum . benım kızımda uykudan uyandırılmayı hıc sevmez uyandırdıgım zaman dunyanın en sinirli cadısı oluyor ve tersınden uyandıgı ıcın tum gun ters gıdıyor bunun onune boyle gecıyorum uyandırmak zorunda kaldıgımda dırek uyandırmak yerıne kucagıma alıp ortam degısıklıgıne sokup gozunu actıgı an tabletı gostererek

oyuncak tablet aldım cantamda duruyor yolculuk hastane gıbı ortam ve durumlarda acil durum butonum o benım. her zaman elınde olmadıgı ıcın tabı daha bır heveslı ısteklı ona karsı. gorunce bı anda yelkenlerı suya :)

Evet direkt uyandırmak yerine bu şekilde bir çözüm daha güzel, benimki çizgi filmden nefret ediyor ,.. Klip seviyor:) Tarkan Ediz Bengü falan teşekkür ederim

Gece yola cikarken yatak koyun ve o sekilde uyusun.sabah uyanirsa oto koltuguna gecirirsiniz.o kadar saat o pozisyonda kalmasi kotu olur

Nasıl böyle bir şey yazabilirsiniz? Öğretmenmişsiniz. Bilmiyorsanız bile böyle önemli bir konuda tavsiye yazmadan önce araştırın bari. Oto koltuğu çarpma vs olursa çocukları korumak için var. Yatakta yatan çocuğu nasıl koruyacaksınız?

Kızım 6 aylıkken 14 saat yol gittik oto koltuğundan kaldırmadım. Gerekirse uykusu bölünsün can sağlığından mühim değil. Ama sırtı ayakları ağrımasın diye 2 saat yol gittik 2 saat mola verdik öyle soyliyim. Ama uyuduğu zaman da 3 4 saat kesintisiz gittik uyandırmadik. 6 saat uyusa uyandirmazdim. Devamlılık arz eden durum değil ne de olsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…