-
- Konu Sahibi seymikkkkk
- #1.221
Evet , yolun başındayım ama şimdiden yoruldum. En çok üzen ise otizm mi değil mi , bana göre değil. Ben daha çok konuşma de gerilik diye düşünüyorum. Çünkü kendini ifade etmekte zorlanıyor . Ama yemek ihtiyaclarinı söyler . Seslenince bazen bakıyor bazen bakmadan efendim diyor. Göz teması var hatta kendi kuruyor.Hemen panik yapmayın 13. Ayda bizimde öyle maceramız başladı. 21 aya kadar hala şüphe vardı geçen ay doktorumuz şüpheyi kaldırdı.
Şimdi 23 aylık seslenince bakıyor çok fazla kelimesi var anne baba sesleniyor takıntılı oyunu yok yaşıtları ile aynı bir tek oyun kurma becerisi kaldı hep birseyler anlatmaya çalışıyor yeni yeni ikili cümlelere başladı
- Rutin hareketleri vardı eşyayı arkasına atıp tekrar alıp atma gibi
- Göz teması yoktu kesinlikle
- Hiç cümlesi yoktu
- Seslenince bakmıyordu
- Hiç kimse ile oynamıyordu
- Anne baba harici kimseye gitniyor ağlıyordu
Sürekli bize emir vererek oyun oynuyor yat kalk baaak gibi
Yani hemen vazgeçmeyin çok uğraştık uğraşıyoruz.
Tv telefon kapatıldı.
Öğretici oyuncaklar alındı ve onunla diyalog kurmaya çalıştık her seferinde olmuyo gibi düşündük ama geriye dönüp bakınca çocuk öğreniyormuş aslında.
Yolun başındasınız anladığım kadarıyla üzüleceksiniz elbette ama kendini yıpratma bu süreç öyle bir kişinin ağzına bakarak yapılacak öyle hemen pes edilecek süreç değil burada bir çok yanlış tespit vakası okursun okuyacaksın. Velevki çocuğumuz öyle olacak ne yapacağız çocuğumuza sırtımızı mı döneceğiz, daha güçlü durmak gerekmiyor mu.
Hiç kimseye kulak asma ve mücadele et.
Kolay gelsin.
Evet , yolun başındayım ama şimdiden yoruldum. En çok üzen ise otizm mi değil mi , bana göre değil. Ben daha çok konuşma da gerilik diye ( bazen de uyaran eksikligi ) düşünüyorum. Çünkü kendini ifade etmekte zorlanıyor . Ama temel ihtiyaclarinı söyler . Seslenince bazen bakıyor bazen bakmadan efendim diyor. Göz teması var hatta kendi kuruyor.
Evet ilgisini çeken ve istediği şeyleri anlatmaya calısır. Kalem tutabiliyor, pastel boya ile boyama da yapar. Bisiklet sürüyor, minik (oyuncak ) hayvanları var. Onlara yemek yedirir , süt icirir, yabancıları çok inceler. Çocukların yanına gider ama ne konuşacağını bilmez, dikkat cekmek için bildiği alakasız kelimeleri söyler. 10 a kadar sayabiliyor. 5 -6 tane rengi ayırt ederek söyler. Bir kaç geometrik şekli tanır ve adını söyler. Oyun hamuru ile oynar. Tuvaletini söyler. Banyo yamal istediğinde söyler. Arada sarılıp öper.
Ozel egitimcisi ne dedi bide soru soruyormu bu ne neden gibiEvet ilgisini çeken ve istediği şeyleri anlatmaya calısır. Kalem tutabiliyor, pastel boya ile boyama da yapar. Bisiklet sürüyor, minik (oyuncak ) hayvanları var. Onlara yemek yedirir , süt icirir, yabancıları çok inceler. Çocukların yanına gider ama ne konuşacağını bilmez, dikkat etmek için bildiği alakasız kelimeleri söyler. 10 a kadar sayabiliyor. 5 -6 tane rengi ayırt ederek söyler. Bir kaç geometrik şekli tanır ve adını söyler. Oyun hamuru ile oynar. Tuvaletini söyler. Banyo yamal istediğinde söyler. Arada sarılıp öper.
Bu ne diye bir kaç şey sordu. Daha o sormadan ben anlatıyorum zaten . Özel eğitim hocası daha çok düzelecek diyor.Ozel egitimcisi ne dedi bide soru soruyormu bu ne neden gibi
Yanlis yonlendirmim ama gerilik yok gibi sorun ne dil gelisimimi tatile gittik cogu 3 yas cocugu sakir sakir konismuyor tabiki pesini birakmayin ama anlattiginiza gore hersey yolunda gibjBu ne diye bir kaç şey sordu. Daha o sormadan ben anlatıyorum zaten . Özel eğitim hocası daha çok düzelecek diyor.
Evet sorun dil gelişimi kendini ifade etmekte zorlanıyor ve bazen davranış problemleri de ortaya çıkıyor. İşte el kol sallama , parmaklarla oynama , bazen koşturma şeklinde . Hepsinin temelinde konuşma probleminin olduğunu özel egitimcimiz söyledi. Ayrıca bu alanda doktorasini yapmış bi uzman ile de görüşüyorum ara sıra (durumu hakkında bilgi veriyorum , bi nevi takip ediyor ) o da aynı kanida konuşma da gerilik diyor , düzelir diyor. Ancak doktor bey , otizm ve uyaran eksikliği arasında diyor. Bazen kime inansam acaba diyorum. Ve tecrübenin bilgiden üstün olduğuna inanarak sizlerden fikirlerinizi sunmanızi rica ettim. İlginiz için teşekkürlerimi sunuyorum.Yanlis yonlendirmim ama gerilik yok gibi sorun ne dil gelisimimi tatile gittik cogu 3 yas cocugu sakir sakir konismuyor tabiki pesini birakmayin ama anlattiginiza gore hersey yolunda gibj
Bide otizm sayfasina yazin ordakiler de yardimci olurlar daha iyi biliyorlarEvet sorun dil gelişimi kendini ifade etmekte zorlanıyor ve bazen davranış problemleri de ortaya çıkıyor. İşte el kol sallama , parmaklarla oynama , bazen koşturma şeklinde . Hepsinin temelinde konuşma probleminin olduğunu özel egitimcimiz söyledi. Ayrıca bu alanda doktorasini yapmış bi uzman ile de görüşüyorum ara sıra (durumu hakkında bilgi veriyorum , bi nevi takip ediyor ) o da aynı kanida konuşma da gerilik diyor , düzelir diyor. Ancak doktor bey , otizm ve uyaran eksikliği arasında diyor. Bazen kime inansam acaba diyorum. Ve tecrübenin bilgiden üstün olduğuna inanarak sizlerden fikirlerinizi sunmanızi rica ettim. İlginiz için teşekkürlerimi sunuyorum.
Demi aynen bende genetik olduğuna inanıyorum aileden aliyo insan çoğu huyunu. A Anilcik seni normalde tanisam çok sevecegime eminimCanim zaten senin kizinda otizmi andiran bir durum yoktu.
teshisi koymussun, artik kafani bir reset etVe biliyor musun, cocuklar zaten anne babadan Uyku düzenine kadar genetik olarak aliyormus.
O halde simdi cocugun öz güvenini gelistirmeye bakacaksin...
Hem yaralisin hem yardım etmeye çalışıyorsun iyi ki varsın Rabbim evlatlarindan yana seni güldürsünVallahi bende seni cok severdim
Gercekten düsündügümü yaziyorum.
Ve diger mesajlsrim dedigim gibi baska annelere yardimci olsun diye.
İnşallah canımGelismeler cok güzel canim, sevindim
Biraz rahatlamaya calis, hersey yolunda.
Biliyosun sen tedirgin davranirsan, cocugunda ayni sekil tedirgin oluyor. Cünkü herseyi hissediyorlar.
Bak benim kizim aile arasinda civil civil, ama kreste disarida asiei utangac.
Bugün misafirim vardi, ancak gidecekleri zaman yaklasiyor. Ama bende böyleydim taa evlenene kadaryani yavas yavas gecer.
Kizin kücük, daha neler neler ögrenecek!
Ben sizin tam tersinizim herkesle cabuk iletisim kurarim lisede universtefe falan da cok populerdim ama bu benim oglsn hic bana cekmemis gerci cocuklari hep yonetmek istiyor ama biraz cekingen yonu de varİnşallah canımbu arada kızın benim kız gibi o zaman gidinceye kadar acilamiyo misafirler giderken de ağlamaya basliyo Dr geç alisiyo demek ki insanlara demişti.. ben de mizaç olarak cekingenim sen gibi ama bastiriyorum yıllardır :)) bana bı de çoğu insan panik atak mi var diye soruyo çünkü çok heycanlaniyorum konuşurken, işte herkesin kendine göre davranışları oluyo.. kızın benim kızla aynı yaştaydi galiba demi 3 yasinda
Yönetmek istiyosa çekingen değildir canim. Ara ara bizler gibi onalrda cekinebiliyo heycanlanabiliyo.. mizaç işte herkeste farkliBen sizin tam tersinizim herkesle cabuk iletisim kurarim lisede universtefe falan da cok populerdim ama bu benim oglsn hic bana cekmemis gerci cocuklari hep yonetmek istiyor ama biraz cekingen yonu de var