Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Yani konusyoda onlar anlamayabilir bazen güzel cümle kuruyo ama karistiriyo çok herşeyden önce onlarla konusurmu kızım onu bilmem.. bakalim gorcez
Canim cocugunda kaygi bozuklugu vardir belki o cocuklarda baskalariyla konusmazlarmis bence bir sorun yok kimse de bise anlamayacak cunku cocugun normal

Meraba arkadaslar bugün kreşe başladık daha noldunu anlayamadık ama aglamamis. Çıkışta sordum müdüre iyiydi dedi. Ben anlattım baştan anneyle yalnız vbuyumeye bağlı uyaran eksikliği var gibi diye yetişkinlerle arası iyi değil ama çocuklarla iyi dedim. Bı hafta sonra belli olur dedi bı sikinto görürsek soyleriz.. anlamadığım bı haftada alışmasını beklemek doğru degilki.. ayrıca mesela kızınız çocuklarla oynamuyo diyedebilir.. ama kreşte öyle olur sadece çünkü birebir oyunlar oynuyo yaşıtlarıyla bı tane kendi yaşıtı bulunca çok çocuk içinde oynamayabilir. Kreşten sonra parka gittik bı tane kızla bı saate kadar oynadı peşinden gitti koştular kaydilar vs şimdi onlar bişey var derse kafam kariscak.. halbuki ben biliyorum çocuğumun huyunu.. yanlış tanı almak istemiyorum kızım ev içi iletişimi iyi çünkü.. neyse yine bı ton yazım gibi kafamda karışık

Canim sakin ol, iyi gecmis, aglamamis.
Bir haftada bencede birsey belli olmaz.
Cok cabuk bisey derlerse sende cok erken dersin, tekrar konusursun.
Kafani bos yere karistirma.

Canim sakin ol, iyi gecmis, aglamamis.
Bir haftada bencede birsey belli olmaz.
Cok cabuk bisey derlerse sende cok erken dersin, tekrar konusursun.
Kafani bos yere karistirma.
Canım şimdi benim kızımın yabancılarla arası iyi değil zaten dikkatlerini çeker illaki söyledim baştan yetiskinlerle canı istediginde göz temasi kuruyo ama küçük bebeklere egilr egile bakiyo diye. Müdür zaten ben çocuklarla olan ilişkisine bakıyorum çocukların dedi. Ayrıca çok zor bı cocuktur simariktr kızım dedim bize daha ne zorlari geldi bı bilseniz dedi bu arada 18 yıldır varmış bu kreş bakalım ne olur hayırlısı olsun

Kızım ikizdi ikizini kaybedince çok üzerine düştük her dediğini yaptik. İkizini kaybedince takıntı oluştu kızıma karşı diye anlattım. Sadece bu otizm yönünden değil herşeyimi kafama takıyorum diye anlattım. Mudur de sizin psikoloji biz iyi değil bence dedi İSMEK gibi yerlere başvur falan filan dedi.. bide benim kızım annesiyle görüştüğüm çocuklarla daha çok oynuyo daha çok sahipleniyo diğer çocuklarla o kadar değil dedimm. Sizin kaygımız yüzünden olabilir dedi

Ben sana abarttigini soylemistim keske hic anlatmasaydin

Ben sana abarttigini soylemistim keske hic anlatmasaydin
Canım biz oda da konuşurken geldi kızım kadın biseyler sordu tık yok gerçi biraz göz teması kurdu. Müdür de buraya gelip bişey demesi bile iyi dedi.. mecbur kaldım gibi. Bir de mesela otizm gibi acabali davranmaya başladıklarını anlarsam alırım ki zaten. Ben İstanbul'da oturuyorum burda çok kreş var biri olmazsa biri olur diye düşündüm

Ortada bisey yok olabilir cevap vermeyebilir esimin yegeni 3 yasindaydi biz evlenirken bana cevap vermezdi ama cin gibi bir cocuk otizm degil.eminim oyle bir durum olmayacak kizinin hic bir sorunu yok sen uyaran eksikligi diyorsunya uyaran eksikligi yasayanlar butun belirtileri gosteriyor ve en onemlisi dil gelisimi geri oluyor

Dil gelişimi geç konuşma gibi değil tabi ama yaşıtlarıyla baya fark var. Herşeyi soyluyo ama muhabbet edemiyoruz. Kreşten alirken beni görünce sen burda gel diyo kal dicekken o an geldiğim için böyle karistiriyo muhabbet edemiyoruz basit seylerle konusuyo sadece su istemiyom parka gidelim markete gidelim gibi.. bugün dedim ki bak kızım değişik araba diye gösterdim seviyo arabaları değişik araba görünce de bana soyluyodu.. o gösterdiğim arabayı değilde normal arabayı dedim sandı diyoki ama değişik araba değil o ,bu değişik araba dedi.. cümle bitmeden o değişik arabayı gördü yani işine gelince böyle de anlatabiliyo.. bı oyunumuz var seni yaramaz diyip yatırarak seviyorum seni yaramaz yapsana :) diyo bana hoşuna gidiyo.. ifade ediyo çok şükür muhabbette başlasa bı rahatlarim kreş açar inşallah hee bu arada bu akşam benle 20 saniyeye yakın göz teması kurdu nerdeyse hadi gözümuze bakalım dedim şaşırdım bende :)) normalde de diyorum 3-5 saniyeyi gecmezdi

Meraba arkadaslar bugün kreşe başladık diyebilirim 3 gün denemeden sonra bugün 4.gun kreş muduresi dedi ki seneye ilkokula başladığında öğretmen bı sıkıntı görürse direk ram a gönderir dedi o sebebten kreş iyi oluyomus cocuklara.. bu doğrumu ya kafama takildi

Seneye anasinifina baslar da senin cpcugunda sorun yok

Yani misal olarak gelecek senelerde demek istedi.. anaokulu da yönlendirir ki ayy kafam karıştı anlamadım biset

Meraba arkadaslar kreş yarın 10. Günümüz olcak hocalara sorduğum da bı sıkıntı yok gozlemliyoruz diyolar. Şimdilik gayet iyiymiş kızım. Ama aklıma takılan şeyler var devamlı iyi demeleri acaba diyorum yalan soyluyo olabilirler mi kresten alır daha küçük der diye mi dusunuyolar

Canim neyi dusunuyorsun kizin sorun cikarsa zaten soylerler onlarin ogrenci bulamama gibi sorunu yok ki ne yazikki sorun olan ogrenciler dislaniyor istenmiyor

Canim neyi dusunuyorsun kizin sorun cikarsa zaten soylerler onlarin ogrenci bulamama gibi sorunu yok ki ne yazikki sorun olan ogrenciler dislaniyor istenmiyor
Evet o da aklima geliyo zaten kalabalık kreş devamlı da birileri geliyo konusmaya. Talep olan bı yer sayilir. İnşallah da dedikleri gibidir. Kalabalık olmasını ben seviyorum çünkü iletişimi artması için iyi olabilir biriyle iletişime geçmezse diğeriyle geçer diye düşündüm bakalım nolur sonu

Hersey yolunda diyecekler insallah ben kizinin hic biseyi olmadigini dusunuyorum

Hersey yolunda diyecekler insallah ben kizinin hic biseyi olmadigini dusunuyorum
İnşallah canım ama yabancılari gerçekten yok sayiyo canı isterse iletişime geciyo. Ama ev içi iyi bu akşam babası ve benimle top atmaca oynadık babanesi kolay kalkamz sen de kalk babanne sende oyna diye diye kaldirdi. Bı de hadi kutu kutu pense oynayalım diye fikir de attı ortaya :) bazen baya basit cümlelerle anlatirken çoğu zamn da acayip karistiriyo herşeyi ben anlıyorum sadece. Bı de çok bozuk konusmasi her harfi cikariyo ama konuşurken karistiriyo

Onlar normal bence takilma.yabancidan da cekiniyordur

Esracim, nasil gidiyor kres??
Şu an pek sıkıntı yok gibi etkinlik masasında biseyler yapiyolar resim de atiyo öğretmeni.. şu an iyi herşey diyor ama ben yine de ikna olmuyorum su sebebten dolayı hani özel bı yer belki müşteri kaybetmek istemeye bilir gibi. Biliyorum çokta talep olan bı yer.. fiyatı uygun tutuyolar çevremizdeki kreslere nazaran.. bilmiyorum ne olup bittiğini.. ama dil gelişimi epey açıldı herşeyi anlatıyor ama karşılıklı diyalog az hala uzun tutamiyoruz okulda ne yaptınız diyorum oyuncak oynadık boya yaptık diye zorla cevap alıyorum. Galiba karşılıklı diyalogta zorlaniyo çünkü devamlı konusuyo biseyler anlatiyo. Dün bı tuvalete gittik AVM de kimse yok anne burda dedi bu lafı daha önce hiç kullanmamıştım. Spor ayakkabalirina bunlar koş koş ayakkabı diyo. Bı de bu ara gelip yanıma anne napiyorsun diyo anne nerdesin diye sesleniyo bunlar kreşe gidince çoğaldı.. he bı de şu faydası oldu bu ara beni yanima gelip seviyo uzun bakıp gözlerime ayy anne diyo :)) yani iyi de var kötü de var bakalım ne olur sonu inşallah kreş yalan soylemiyodur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…