Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
A Anilcik sizde durumlar nasıl umarım 9 yaşına kadar tamamen iyi olur.. Instagram'da Zeynep sihirli dünya otizm diye bı hesap var.. şu an baya ilerleme kaydetmisler umarım anilcim sende o günleri görürsün diye umut ve duama ekliyorum

Cok sevindim canim, bence hic kaygilanma.
Özel de olsa, problem cikarsa söylerler diye düsünüyorum.
Bizde iyi sayilir, sadece yine asiri derecede gülmeye basladi. Siniftada yapinca rahatsiz ediyor digerlerini.
Ama dil gelisimi ilerliyor, yeni kelimrler kullaniyir sükür!!
Ama sen niye kayboldun ki

Burdayım canım Bilemiyorum canım ya kreşe de yazdim p.tesi yüzyüze konuşalım dedi herkes bişey söylüyor yazmış müdüre.. özel okullarda sıkıntı olsa da yok denildigini yazmıştım bu arada senin oğlun ilkokula mi gidiyo kaynaştırma öğrencisi mi? Valla gülme konusun da bişey diyemicem bilgim yok sen bizden kat kat bilgili ve tecrubelisin umarim bı çaresini bulursun 9 yaş ta hepsi minimuma iner inşallah

Bu arada A Anilcik @Kestanesekeriiim benim kız şöyle uzun güzel bı hayali oyun oynamiyo kısa kısa hep anlık mesela drculuk falan oynamıyoruz gerçi bende oynatmiyorum ayrı da.. yine de kendisi artık hayali oyun kursa yok.. daha çok nesneleri biseye benzetme peşinde tırnaklarıni kestiydim unutmuşum geldim bak bebek yapmusim diyo gözünü burnunu yapmış kesilen tirnaklardanBuyutecin üzerine tombala taşlarını koymuş göz ağız faln yapmış hep böyle hayali oyinlari.. akşam bı şeyden kaydırak yapmış hadi bebekleri kaydiralim dedi benim de isim vardı ama kendisi oynamiyo böyle hayali oyinlar ben oynamayinca bıraktı..

Bunları yazıyorum ki ileride okuyim diye takip etmek amaçlı.. biber veriyodum sakin verme acı dedi.. okulda oyuncak oynadık ellerimizi yıkadık diye baya yarım yamalak anlatiyo.. kreş muduresi de daha çok yeni yinede iyi gidiyo yazmış akşam.. konuşma baya aktiflesti hala yasitlari gibi akıcı muhabbet yok sanki.. basit sorulara cevap veriyo uzun cümleler kuruyo karşılıklı diyalog zor sorularda yetersiz kaliyo insaah genetiktir diyorum ben gibi geç kalmadı sayılır konuşmaya vs vs bı yığın soru kafamda @Kestanesekeriiim sen ne güzel atlatmissin şüpheyi bende öyle olmak istiyorum

Yavas yavas ögrenir, hersey olur. Bence gayet iyi ilerliyor annlattiklarina göre.
Kreste diger cocuklardan bakarak cok sey ögreniyorlar.

İnşallah. Öyle olur.. alışır zamanla bu akşam eşimin akrabası vardı 45 yaşlarında erkek onunla çok göz teması kurdu bazen ne oluyo ankamiyorum çok güzel kuruyo bazen de az kuruyo.. galiba uyku hali de tetikliyo bu durumu bu gün uyumustu bı turlu cozemiyorum sebebi ne ? Bı ay havuç suyu denicem inşallah ben inanıyorum küçük şeylerin büyük etkilerine.. çok saçma gelebilir ama bugün bı bardak havuç suyu icirdim acaba o mu iyi geldi ya da uykusunu güzel almıştı o mu yoksa süt çok az iciyo hangisi sebeb bu akşam o misafirle güzel göz teması kurmasına.. işte böyle saçma sapan düşüncelerle beynim dolup tasiyo
Yavas yavas ögrenir, hersey olur. Bence gayet iyi ilerliyor annlattiklarina göre.
Kreste diger cocuklardan bakarak cok sey ögreniyorlar.

Merhabalar , bende yazayim dedim. Öncelikle Rabbim herkesin yavrusuna sağlık ve afiyet versin inşallah. Benimde 3 yaşında oğlum var. Konuşması gecikti ve asosyal olmasından dolayı psikiyatrist e gittik. Hemen otizm etiketinı yapıştırdı. Çok ağladım. Evde daha fazla ilgilenmeye başladım. Bireysel eğitim almaya başladı. Şimdi konuşuyor ama öyle sohbet tarzında değil. İhtiyaçlarını anlatabiliyor. Acıktım, uykum var. Ekmek ver. Dışarı cikcam gibi. Bazen 3 kelimelik cumleler de kuruyor. Anne seni özledim, anneciğim seni seviyorum gibi. Göz teması çok şükür var. Konuşacağı zaman kendi kuruyor. Konuşan herkesin gözüne , yüzüne bakar. Ama sorun şu ki evde koşturmasi var bana göre anlamsız ama o zevk alarak kosuyor, miriltisı var , bunlar normal mi ? Ayrıca ezbere tekeleme ve çocuk sarkisi söyler. Tekrar kontrole gittik (geçen hafta ) otizm ve uyaran eksıklığı arasında bir yerdeymiş oğlum . Kreşe bir hafta önce başladı. Sizce otizm ile alakası var mı ?

Dr uyaran eksikligide olabilir mi dedi bakınca belirtilerinize otizmin başta gelrn belirtilerini karsilamiyo.. dr da baştan otizm demiş sonra ilerleme olunca belki uyaran eksikliği demiş olabilir.. hızlı ilerlemesi konuşmasının biraz da olması uyarn eksikliği getiriyo akıla.. ama mirildanma dediğiniz ne tam onu anlayamadım iletişim amaçlı konuşma olmasa o mirildamalar belki sıkıntı olabilir ama az çok konusuyo oğlunuz.. zaten tek çare bol bol ilgiden geciyo ilgilenin.. kreş 3 ay devam edince ilerleme olursa Dr gidersiniz yine..en iyi siz anlarsiniz annesi olarak eksik bulduğunuz konular hakkında da daha çok ilgilenin.. bı de bu arada zaten artık herksete otizm lafi.. kreşe gidince açılırsa sorun uyaran eksikliği olabilir Dr gitmryi de ihmal etmeyim

Evet uyaran eksikliği de olabilir, Otizm in ve uyaran eksikliğinin ortak belirtileri oluyor dedi. Ama ilerleme var dedi. Miriltisı derken şöyle; konuşuyor ama konuşmasıni anlamıyorum . Ama soru sorduğum da cevabını biliyorsa cevaplıyor . Bilmiyorsa ya susuyor ya da soruyu tekrarlıyor. Ama inanılmaz bir hafızası var, gördüğü yeri insanları unutmuyor. Yada bizden gördüğü bir şeyi daha sonra kendi yapıyor . Taklit yeteneği var. Empati özelliği de var. Otizmli olsa bunları yapabilir mi diye düşünüyorum. Ya da uyaran eksikliği ise bu durum geçici mı acaba ?

Uyaran eksikliği tabi geçici çünkü otizm anne karnında başlayan hastalık olduğuna inanıyorum ben. Uyaran eksikligiyse yaşam eksikliği yaşıtları akrabalar kardeşler komşular için de buyumusken benim 3 yasinda ki kızım benimle buyudu TV de açıktı tabi ee tabi ev işleri yemeği temizligi derken çocuğa ayrılan vakit çok aza iniyo iletişim kurulamamis çocuk nerden ogrencek iletişimi.. bı de altta yatan sebeb varsa asosyallik çekingenlik yabanilik bı de yaşantı eksikliği eklenince otizm belirtileri kacilinmaz oluyo.. en önemli belirti göz teması o varsa aslında korkulcak pek bişey yok illa yakaliyolar bı şekilde yasitlarini yeterki mental gerilik zeka geriliği olmasin

Ben böyle bisey okuyunca burda deliriyorum!!! Cidden!!
Ne demek önce otizm, sonrasinda ikisinin arasi???
Benim ogluma teshis koyulana kadar didik didik sorusturdular ya

Öyle dediler yani hemen pat diye otizm. Diyabetim var düşünün halimi. Öyle üzüldüm ki . Ama çok şükür ilerliyoruz oğlumla. Herşeyin daha iyi olmasını ümit ediyorum

Öyle dediler yani hemen pat diye otizm. Diyabetim var düşünün halimi. Öyle üzüldüm ki . Ama çok şükür ilerliyoruz oğlumla. Herşeyin daha iyi olmasını ümit ediyorum

Hemen panik yapmayın 13. Ayda bizimde öyle maceramız başladı. 21 aya kadar hala şüphe vardı geçen ay doktorumuz şüpheyi kaldırdı.

1. Rutin hareketleri vardı eşyayı arkasına atıp tekrar alıp atma gibi
  2. Göz teması yoktu kesinlikle
  3. Hiç cümlesi yoktu
  4. Seslenince bakmıyordu
  5. Hiç kimse ile oynamıyordu
  6. Anne baba harici kimseye gitniyor ağlıyordu
Şimdi 23 aylık seslenince bakıyor çok fazla kelimesi var anne baba sesleniyor takıntılı oyunu yok yaşıtları ile aynı bir tek oyun kurma becerisi kaldı hep birseyler anlatmaya çalışıyor yeni yeni ikili cümlelere başladı

Sürekli bize emir vererek oyun oynuyor yat kalk baaak gibi

Yani hemen vazgeçmeyin çok uğraştık uğraşıyoruz.

Tv telefon kapatıldı.
Öğretici oyuncaklar alındı ve onunla diyalog kurmaya çalıştık her seferinde olmuyo gibi düşündük ama geriye dönüp bakınca çocuk öğreniyormuş aslında.

Yolun başındasınız anladığım kadarıyla üzüleceksiniz elbette ama kendini yıpratma bu süreç öyle bir kişinin ağzına bakarak yapılacak öyle hemen pes edilecek süreç değil burada bir çok yanlış tespit vakası okursun okuyacaksın. Velevki çocuğumuz öyle olacak ne yapacağız çocuğumuza sırtımızı mı döneceğiz, daha güçlü durmak gerekmiyor mu.

Hiç kimseye kulak asma ve mücadele et.

Kolay gelsin.

Göz teması yok dediğiniz nasıldı mesela hiç mi bakmiyo du dikkatini cekseniz de bı iki saniye de mi bakmiyodu.. bu ara çok sevindim atllattiginiza ilgiyle herşey mümkün

Göz teması yok dediğiniz nasıldı mesela hiç mi bakmiyo du dikkatini cekseniz de bı iki saniye de mi bakmiyodu.. bu ara çok sevindim atllattiginiza ilgiyle herşey mümkün

Yani ben başını tutup göz göze gelmeye bile çalışmıştım yok. Bir gece ananesinde kalmıştı annesi geldiğini anlamamıştı bile normalde çocuklar sevinir o kadar tepkisizdi.

Yani ben başını tutup göz göze gelmeye bile çalışmıştım yok. Bir gece ananesinde kalmıştı annesi geldiğini anlamamıştı bile normalde çocuklar sevinir o kadar tepkisizdi.
Çok iyi yol kat etmişsiniz maşallah dieyim. Bol ilgi alaka olunca toparliyo çocuklar benim kizimnda göz teması o aylarda 13 aylıkken yakından hiç kurmazdi bı iki metrelik mesafeden kurardi şimdi 3 yaşında işine gelince güzel kurabiliyo küçükken yakından ne yapsam da bakması zor oluyodu artık yakindan ilgisini çeken bişey yaptığım da bakabiliyor

Ilgisini ceken seyleri size gosterirmi yada onu heyecanlandiran bir olayi anlatmaya calisirmi hayaliboyun oynarmi kalem tutabiliyormu pedal cevirebiliyormu yabanci insanlarin dikkatini cekmeyi basariyormu siz aglarsaniz yaniniza geliyormu uzuluyormu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…