- 22 Temmuz 2019
- 879
- 566
- 35
-
- Konu Sahibi seymikkkkk
- #1.201
Burdayım canımCok sevindim canim, bence hic kaygilanma.
Özel de olsa, problem cikarsa söylerler diye düsünüyorum.
Bizde iyi sayilir, sadece yine asiri derecede gülmeye basladi. Siniftada yapinca rahatsiz ediyor digerlerini.
Ama dil gelisimi ilerliyor, yeni kelimrler kullaniyir sükür!!
Ama sen niye kayboldun ki☹
Yavas yavas ögrenir, hersey olur. Bence gayet iyi ilerliyor annlattiklarina göre.
Kreste diger cocuklardan bakarak cok sey ögreniyorlar.
Dr uyaran eksikligide olabilir mi dedi bakınca belirtilerinize otizmin başta gelrn belirtilerini karsilamiyo.. dr da baştan otizm demiş sonra ilerleme olunca belki uyaran eksikliği demiş olabilir.. hızlı ilerlemesi konuşmasının biraz da olması uyarn eksikliği getiriyo akıla.. ama mirildanma dediğiniz ne tam onu anlayamadım iletişim amaçlı konuşma olmasa o mirildamalar belki sıkıntı olabilir ama az çok konusuyo oğlunuz.. zaten tek çare bol bol ilgiden geciyo ilgilenin.. kreş 3 ay devam edince ilerleme olursa Dr gidersiniz yine..en iyi siz anlarsiniz annesi olarak eksik bulduğunuz konular hakkında da daha çok ilgilenin.. bı de bu arada zaten artık herksete otizm lafi.. kreşe gidince açılırsa sorun uyaran eksikliği olabilir Dr gitmryi de ihmal etmeyimMerhabalar , bende yazayim dedim. Öncelikle Rabbim herkesin yavrusuna sağlık ve afiyet versin inşallah. Benimde 3 yaşında oğlum var. Konuşması gecikti ve asosyal olmasından dolayı psikiyatrist e gittik. Hemen otizm etiketinı yapıştırdı. Çok ağladım. Evde daha fazla ilgilenmeye başladım. Bireysel eğitim almaya başladı. Şimdi konuşuyor ama öyle sohbet tarzında değil. İhtiyaçlarını anlatabiliyor. Acıktım, uykum var. Ekmek ver. Dışarı cikcam gibi. Bazen 3 kelimelik cumleler de kuruyor. Anne seni özledim, anneciğim seni seviyorum gibi. Göz teması çok şükür var. Konuşacağı zaman kendi kuruyor. Konuşan herkesin gözüne , yüzüne bakar. Ama sorun şu ki evde koşturmasi var bana göre anlamsız ama o zevk alarak kosuyor, miriltisı var , bunlar normal mi ? Ayrıca ezbere tekeleme ve çocuk sarkisi söyler. Tekrar kontrole gittik (geçen hafta ) otizm ve uyaran eksıklığı arasında bir yerdeymiş oğlum . Kreşe bir hafta önce başladı. Sizce otizm ile alakası var mı ?
Dr uyaran eksikligide olabilir mi dedi bakınca belirtilerinize otizmin başta gelrn belirtilerini karsilamiyo.. dr da baştan otizm demiş sonra ilerleme olunca belki uyaran eksikliği demiş olabilir.. hızlı ilerlemesi konuşmasının biraz da olması uyarn eksikliği getiriyo akıla.. ama mirildanma dediğiniz ne tam onu anlayamadım iletişim amaçlı konuşma olmasa o mirildamalar belki sıkıntı olabilir ama az çok konusuyo oğlunuz.. zaten tek çare bol bol ilgiden geciyo ilgilenin.. kreş 3 ay devam edince ilerleme olursa Dr gidersiniz yine..en iyi siz anlarsiniz annesi olarak eksik bulduğunuz konular hakkında da daha çok ilgilenin.. bı de bu arada zaten artık herksete otizm lafi.. kreşe gidince açılırsa sorun uyaran eksikliği olabilir Dr gitmryi de ihmal etmeyim
Uyaran eksikliği tabi geçici çünkü otizm anne karnında başlayan hastalık olduğuna inanıyorum ben. Uyaran eksikligiyse yaşam eksikliği yaşıtları akrabalar kardeşler komşular için de buyumusken benim 3 yasinda ki kızım benimle buyudu TV de açıktı tabi ee tabi ev işleri yemeği temizligi derken çocuğa ayrılan vakit çok aza iniyo iletişim kurulamamis çocuk nerden ogrencek iletişimi.. bı de altta yatan sebeb varsa asosyallik çekingenlik yabanilik bı de yaşantı eksikliği eklenince otizm belirtileri kacilinmaz oluyo.. en önemli belirti göz teması o varsa aslında korkulcak pek bişey yok illa yakaliyolar bı şekilde yasitlarini yeterki mental gerilik zeka geriliği olmasinEvet uyaran eksikliği de olabilir, Otizm in ve uyaran eksikliğinin ortak belirtileri oluyor dedi. Ama ilerleme var dedi. Miriltisı derken şöyle; konuşuyor ama konuşmasıni anlamıyorum . Ama soru sorduğum da cevabını biliyorsa cevaplıyor . Bilmiyorsa ya susuyor ya da soruyu tekrarlıyor. Ama inanılmaz bir hafızası var, gördüğü yeri insanları unutmuyor. Yada bizden gördüğü bir şeyi daha sonra kendi yapıyor . Taklit yeteneği var. Empati özelliği de var. Otizmli olsa bunları yapabilir mi diye düşünüyorum. Ya da uyaran eksikliği ise bu durum geçici mı acaba ?
Öyle dediler yani hemen pat diye otizm. Diyabetim var düşünün halimi. Öyle üzüldüm ki . Ama çok şükür ilerliyoruz oğlumla. Herşeyin daha iyi olmasını ümit ediyorum
Göz teması yok dediğiniz nasıldı mesela hiç mi bakmiyo du dikkatini cekseniz de bı iki saniye de mi bakmiyodu.. bu ara çok sevindim atllattiginiza ilgiyle herşey mümkünHemen panik yapmayın 13. Ayda bizimde öyle maceramız başladı. 21 aya kadar hala şüphe vardı geçen ay doktorumuz şüpheyi kaldırdı.
Şimdi 23 aylık seslenince bakıyor çok fazla kelimesi var anne baba sesleniyor takıntılı oyunu yok yaşıtları ile aynı bir tek oyun kurma becerisi kaldı hep birseyler anlatmaya çalışıyor yeni yeni ikili cümlelere başladı
- Rutin hareketleri vardı eşyayı arkasına atıp tekrar alıp atma gibi
- Göz teması yoktu kesinlikle
- Hiç cümlesi yoktu
- Seslenince bakmıyordu
- Hiç kimse ile oynamıyordu
- Anne baba harici kimseye gitniyor ağlıyordu
Sürekli bize emir vererek oyun oynuyor yat kalk baaak gibi
Yani hemen vazgeçmeyin çok uğraştık uğraşıyoruz.
Tv telefon kapatıldı.
Öğretici oyuncaklar alındı ve onunla diyalog kurmaya çalıştık her seferinde olmuyo gibi düşündük ama geriye dönüp bakınca çocuk öğreniyormuş aslında.
Yolun başındasınız anladığım kadarıyla üzüleceksiniz elbette ama kendini yıpratma bu süreç öyle bir kişinin ağzına bakarak yapılacak öyle hemen pes edilecek süreç değil burada bir çok yanlış tespit vakası okursun okuyacaksın. Velevki çocuğumuz öyle olacak ne yapacağız çocuğumuza sırtımızı mı döneceğiz, daha güçlü durmak gerekmiyor mu.
Hiç kimseye kulak asma ve mücadele et.
Kolay gelsin.
Göz teması yok dediğiniz nasıldı mesela hiç mi bakmiyo du dikkatini cekseniz de bı iki saniye de mi bakmiyodu.. bu ara çok sevindim atllattiginiza ilgiyle herşey mümkün
Çok iyi yol kat etmişsiniz maşallah dieyim. Bol ilgi alaka olunca toparliyo çocuklar benim kizimnda göz teması o aylarda 13 aylıkken yakından hiç kurmazdi bı iki metrelik mesafeden kurardi şimdi 3 yaşında işine gelince güzel kurabiliyo küçükken yakından ne yapsam da bakması zor oluyodu artık yakindan ilgisini çeken bişey yaptığım da bakabiliyorYani ben başını tutup göz göze gelmeye bile çalışmıştım yok. Bir gece ananesinde kalmıştı annesi geldiğini anlamamıştı bile normalde çocuklar sevinir o kadar tepkisizdi.
Ilgisini ceken seyleri size gosterirmi yada onu heyecanlandiran bir olayi anlatmaya calisirmi hayaliboyun oynarmi kalem tutabiliyormu pedal cevirebiliyormu yabanci insanlarin dikkatini cekmeyi basariyormu siz aglarsaniz yaniniza geliyormu uzuluyormuDr uyaran eksikligide olabilir mi dedi bakınca belirtilerinize otizmin başta gelrn belirtilerini karsilamiyo.. dr da baştan otizm demiş sonra ilerleme olunca belki uyaran eksikliği demiş olabilir.. hızlı ilerlemesi konuşmasının biraz da olması uyarn eksikliği getiriyo akıla.. ama mirildanma dediğiniz ne tam onu anlayamadım iletişim amaçlı konuşma olmasa o mirildamalar belki sıkıntı olabilir ama az çok konusuyo oğlunuz.. zaten tek çare bol bol ilgiden geciyo ilgilenin.. kreş 3 ay devam edince ilerleme olursa Dr gidersiniz yine..en iyi siz anlarsiniz annesi olarak eksik bulduğunuz konular hakkında da daha çok ilgilenin.. bı de bu arada zaten artık herksete otizm lafi.. kreşe gidince açılırsa sorun uyaran eksikliği olabilir Dr gitmryi de ihmal etmeyim
Ilgisini ceken seyleri size gosterirmi yada onu heyecanlandiran bir olayi anlatmaya calisirmi hayaliboyun oynarmi kalem tutabiliyormu pedal cevirebiliyormu yabanci insanlarin dikkatini cekmeyi basariyormu siz aglarsaniz yaniniza geliyormu uzuluyormu