Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Ya aslinda birinin evet dedigini biri hayir diyor.10 aydir o kadar cok arastiriyorum ki. Neler ogrendim,öğreniyorum da. Metabolizma dr u hasan onal a da goturdum kizimi, temiz cikti tahlilleri. Genetik tarama yapildi temiz cikti.
Merhaba karabatak
Metobolizma doktoru hasan önal tam olarak nelere bakti metobolizmada? Bizde bir metobolizma doktoruna gittik, kan ve idrar verdi oglum, o sonuclar temiz cikti. Yani sadece metobolizmada hersey düzgün calisiyormu diye yapildi bu sanirsam. Ama birde gida intolerans testleri ve agir metal vs testleri varmis. Bunlarida yaptirmak gerekiyormu bizim durumumuzda mesela? Hani ilk metobolizma testleri temiz cikti ya. Siz nasil bi yol izlediniz sonrasinda bahsettigim diger testleride yaptirdinizmi?

Kizlar biz dün bı arakadsla gezmeye gittik namaz kılarken sıra sıra kıldık çünkü ikimizin çocuğu var korkuluklar kısa diye bekledik neyse arkadaş namaza durdu oğlu çömeldi titreyip küt yere yattı. Hemen çağırdım annesine bişey oluyo diye yok dedi babasıyla evde oyun oynuyolar ondan öyle yapiyo çocuk 3 yaşına girecek hiç kelimesi yok ama iletişimi iyi.. eşime anlattım acaba çocukta epilepsi mi var çünkü taklit yeteneği olan bı çocuk da değil namaz kıl hadi sende dedim kılmadı ama bayilmayi taklit yaparmi eşim dedi belki babası epilepsidir ondan goruyodr dedi ama o an orda taklit yapması saçma geldi bana

Kizlar biz dün bı arakadsla gezmeye gittik namaz kılarken sıra sıra kıldık çünkü ikimizin çocuğu var korkuluklar kısa diye bekledik neyse arkadaş namaza durdu oğlu çömeldi titreyip küt yere yattı. Hemen çağırdım annesine bişey oluyo diye yok dedi babasıyla evde oyun oynuyolar ondan öyle yapiyo çocuk 3 yaşına girecek hiç kelimesi yok ama iletişimi iyi.. eşime anlattım acaba çocukta epilepsi mi var çünkü taklit yeteneği olan bı çocuk da değil namaz kıl hadi sende dedim kılmadı ama bayilmayi taklit yaparmi eşim dedi belki babası epilepsidir ondan goruyodr dedi ama o an orda taklit yapması saçma geldi bana
Epilepsi olsa annesi farkederdi bence ya.degildir yani insallah degildir

Epilepsi olsa annesi farkederdi bence ya.degildir yani insallah degildir
İnşallah canim degildr ama işte öyle oyun olur mu annesi belkise biliyodur söylemek istemeye bilir inşallah degildir tek kelime de konusmuyo otizm açısından gözetim altında tutcaz demiş Dr 3 ay da bı kontrol var göz teması faln iletişimi iyi ama 0 kelime... Ayyyy icim bunaliyo bugün de kreşten moralimi bozdular zaten kızım bı tane çocukla etkinlik masaina oturmuşlar diğer çocuklar hep aynı masada. Geçen de oldu öyle resim atiyolar orda gördüm. Mudureyi aradım inan bagirdim çağırdım ki hiç sevmem böyle şeyleri bu iki oldu dedim. Normalde etkinlik masasında oluyo kalabalikken ama 2. Defa görünce sinirlendim geç geldiği için parmak boyası etkinliğimiz bitmişti ama kızınız geç gelince diğer çocukta geç geldiği için beraber yaptırdık etkinlik yapsınlar istedik dedi ama müdüre içime şüphe dustu

İnşallah canim degildr ama işte öyle oyun olur mu annesi belkise biliyodur söylemek istemeye bilir inşallah degildir tek kelime de konusmuyo otizm açısından gözetim altında tutcaz demiş Dr 3 ay da bı kontrol var göz teması faln iletişimi iyi ama 0 kelime... Ayyyy icim bunaliyo bugün de kreşten moralimi bozdular zaten kızım bı tane çocukla etkinlik masaina oturmuşlar diğer çocuklar hep aynı masada. Geçen de oldu öyle resim atiyolar orda gördüm. Mudureyi aradım inan bagirdim çağırdım ki hiç sevmem böyle şeyleri bu iki oldu dedim. Normalde etkinlik masasında oluyo kalabalikken ama 2. Defa görünce sinirlendim geç geldiği için parmak boyası etkinliğimiz bitmişti ama kızınız geç gelince diğer çocukta geç geldiği için beraber yaptırdık etkinlik yapsınlar istedik dedi ama müdüre içime şüphe dustu
ben otizm vakfina gittim ordaki kadin cogu epolepsi krizine giriyor dedi insallah oyle bir durumu yoktur.Bence kres dogru soyluyordur.gec mi gitti

ben otizm vakfina gittim ordaki kadin cogu epolepsi krizine giriyor dedi insallah oyle bir durumu yoktur.Bence kres dogru soyluyordur.gec mi gitti
Zaten yarım gün gidiyo bı tane etkinlik yapiyo kızım günde sonra masada LEGO faln oynuyolar iki defa olunca acaba dedim ama diğer zamanlar masada oluyo kalabalikken zaten çok etkinlik yapan bı kreş değil bence.. ben çocuklarla oynasın diye gönderiyorum ama yinede dışlanmış hisseder diye korktum. İnşallah müdür doğru soyluyodr

Hayir hic bisey yok, bak sana tekrar yaziyorum. Sirf cocuk bazen yapiyor diye süphelenme.
Benim oglum biseyi sürekli yapiyor, mesela arabadaki sarki hep ayni.
Artik sevdigim sarkilardan gina geldi, dinleyemiyorum.
Veya ben simdi hastayim, her öksürdügümde tam tamina ayni sekilde öksürüyor. Artik yapma demekten yoruluyorum!!!

Hayir hic bisey yok, bak sana tekrar yaziyorum. Sirf cocuk bazen yapiyor diye süphelenme.
Benim oglum biseyi sürekli yapiyor, mesela arabadaki sarki hep ayni.
Artik sevdigim sarkilardan gina geldi, dinleyemiyorum.
Veya ben simdi hastayim, her öksürdügümde tam tamina ayni sekilde öksürüyor. Artik yapma demekten yoruluyorum!!!
Anilcik cok sagol ya Rabbim sana her istedigini versin sen ne mukemmel bir insansin yani yanimda olsan sarilip hungur hungir aglayacam cok yoruldum gercekten bi ablam gibi goruyorum seni tek yargilamadan beni insan yerine koyan sensin bide parmaklariyla masaya vuruyor bazen ya bi tuhaflik da cozemedim

Kestaneecik, ay kiyamam ya. Sagol canim benim. ☺️ Tabii ki uzaktan yorumluyorum sadece, ama ben takintili bir cocuk oldugunu düsünmüyorum. Ayrica her cocuk zaman zaman biseylere takilabiliyor. Bizde öyleyiz, ama geciyor.
Sakin olmaya calis.

Kestaneecik, ay kiyamam ya. Sagol canim benim. ☺ Tabii ki uzaktan yorumluyorum sadece, ama ben takintili bir cocuk oldugunu düsünmüyorum. Ayrica her cocuk zaman zaman biseylere takilabiliyor. Bizde öyleyiz, ama geciyor.
Sakin olmaya calis.
Ne bilim ya yalniz buyutuyorum yoruldum korkuyorum benim gibi olmasini bile istemiyorum normal olsun yeter baska bisey istemiyorum

Yaygın gelişimsel bozukluklar (YGB), sosyalleşme ve iletişim gibi çoklu temel fonksiyonların gelişmesinde çeşitli sorunları kapsayan beş temel bozukluğu içeren psikiyatrik bir tanı grubudur.

Bu grupta yer alan bozuklukların en çok bilineni Otizmdir, diğerleri, Rett Sendromu, Dezintegratif Bozukluk, Asperger sendromu ve Atipik Otizmdir.

Ayni kapiya cikmiyor mu? Yine aynisi.
Sen hic birseye takilma.
Sizdeki eksikler ne? Ne yasina göre az?

Yaygın gelişimsel bozukluklar (YGB), sosyalleşme ve iletişim gibi çoklu temel fonksiyonların gelişmesinde çeşitli sorunları kapsayan beş temel bozukluğu içeren psikiyatrik bir tanı grubudur.

Bu grupta yer alan bozuklukların en çok bilineni Otizmdir, diğerleri, Rett Sendromu, Dezintegratif Bozukluk, Asperger sendromu ve Atipik Otizmdir.

Ayni kapiya cikmiyor mu? Yine aynisi.
Sen hic birseye takilma.
Sizdeki eksikler ne? Ne yasina göre az?
Bizde tek yabancidan cekinme var bide cok inat iste sifonu ben cekecektim sen niye cektin diye agliyor bu ornek bide bu tuhaf hareketleri var mesela istemedigi bisey olmadiginda gozuyle oynuyor tuhaf tikleri var oglanin ya sinir ediyor beni

X