Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Kızınız kaç yaşında öncelikle? Göz Teması derken konuşurken göz göze gelmek, gözüne bakmak anlamlı göz temasında bulunmaktan bahsedilmekte.

Kızınız kaç yaşında öncelikle? Göz Teması derken konuşurken göz göze gelmek, gözüne bakmak anlamlı göz temasında bulunmaktan bahsedilmekte.
Evet işine gelince göz teması kuruyor oynarken ozellikle. Az önce merdiven çıkarken bak böcek oldum diyo örümcek gibi yurureyerek bilemiyorum bunları yapan çocuk otizmi olur mu yine bugün bı tane çocukla oynamak istedi ama o kalkmadı kalkmiyo anne dedi ama kısa kısa iletişimler 3 yaşında kizim

Yabancılarla kurmuyo genelde ama küçük çocuklara eğilerek gözlerine bakiyo kişiye göre keyfine göre var göz temasi

Yani herşey işine geldiğine göre canı isterse iletişimin dibine vurabiliyor canı istemezse hiç ilgilenmez sıfır nerdeyse.. ama bu dışarıda ki insanlar için geçerli evde genel olarak bizimle oynamayı biseyler göstermeyi seviyo

Yani anlattığınız kadarıyla otizmli değil ama kimse internet üzerinden aaa otizmli ya da değil diye teşhis koyamaz. Bence gerçekten çok çok büyük bir farklılık görüyorsanız bir yere başvurabilirsiniz ama anlattıklarınız normal geldi bana.

İşte burda sıkıntı oluyo büyük belirgin bi davranış yok sizin orneklediginiz gibi mesela aaglarkrn tavuk taklidi yaptığını söylemişsiniz böyle şeyler yok. Derdini anlatiyo ekolali çok az düşünmeden cevap verirse yapiyo. Normalde konuşması derdini anlatacak kadar var. Ama işte bazen acayip karistiriyo cümleleri fiilleri doğru kullanmaya başladı sen-ben olayını da duzeltti.. ama hayır anlamında kafa salliyor ama eveti kullanmıyor basınida sallamiyor. Su istermisin dediğimde evet yerine su istiyom diyo icmicekse su istiyonmu deyince su istemiyom diye cevap veriyor

Sen cok evet hayir kullanmiyorsundur arda da kullanmiyordu ben cevaplarken evet hayir demeye basladim artik kullaniyor sen ben hic karistirmadi senin kizinin sorunu oldugunu dusunmuyorum yinede yanlis yonlendirmim canim bi psikiyatriye gotursen anlayacaksin bu arada bizim oglan bazen oyle sozler soyluyorki sasip kaliyoruz bugun babasina biraz sekerleme yapacam dedi yatti :)

Esracim, söylüyor cocuk istedigini veya istemedigini. Sadece evet veya hayir demiyor diye takilip kalma. 6 ay sonra daha degisik olur.. cocuklar beklemedigin anda seni sasirtiyorlar

Canım aynen kesinlikle sen ben olayını hemen duzeltti çünkü biz önceden hep Şeyma oyun oynuyor Şeyma top attı diye konuşuyorduk sonra farkettm ben farkedince sen topmu attin bak ben burdan düştüm sen yemek mı yedin derken ogrendi. Hatta saçı takıldı koluma bugün sen yaptın anne dedi. Bu evet olayida kesinlikle tam da dediğin gibi eveti çok az rol modelledik kesinlikle bundan eminim hayiri çok güzel belli ediyo çünkü yaramz olduğu için bol kullandık :) Arda'nın maşallahı var zaten senin artık şüphe duycak bı şeyin kalmadi

Esracim, söylüyor cocuk istedigini veya istemedigini. Sadece evet veya hayir demiyor diye takilip kalma. 6 ay sonra daha degisik olur.. cocuklar beklemedigin anda seni sasirtiyorlar
Ne bilim canım ya evet anlamında baş sallaması gerek deyince acaba oluyorum. Bu evet hayır olayida yine etrafında kimse oadigindan rol modeli bı ben varım yaninda.. anneyle yalnz buyume sendromu mu ne diyolar öyle bişey duyduydum öle biseydir belko zaten yarım yamalak ne anliyosam okuyosam çok afedersiniz ahaaa bu benim kızımda ki bu diyorum kafayı yedim muhtemel... Bazen o kadar tuhaf davraniyo kesin diyorum bu çocukta sıkıntı var. Bazen de çok iyi görüyorum.. ama ne yazikki göz teması hala işine geldiği gibi yabancılar diyebilir bu otizmi diye o derece yani.. kavga ederken de insanlarla baya bildiğin göz teması iyi oluyo galiba kavga ederken cekingenligi unutur ya insan öle bişey oluyo herhalde.. ayyy yazdım bı ton kafam dumanlı yine kusura bakma canim

Senin kizinin da masallahi var uzme kendini artik

Meraba arkadaslar. Biz yarın kreşe başlıyoruz yapabilirmi hiç bilmiyorum ama denemeye karar verdim. Yarım gün haftada 3 gün olarak baslicaz.. kreşle yarın konuscam uyaran eksikliği var diye.. demezsem zaten sorun var derler.. kreş çok kalabalık acayip dolu ama ben niyeyse kalabalık olmasını sevdim.. çünkü biseyler öğrenmesi şu an hedefim değil sadece çocuklarla oynasın onlara baksın falan zaten çocuklarda ne görürse yapmak istiyo.. dua edin kızıma da çabucak alan ssin uyum sağladım.. bu arada eğer alismazsa ağlatmaya niyetim yok istemezse ustelemicem

Iyi yapiyorsun canim, insallah iyi gelecek. Allah yardimciniz olsun!!
Kendine ve kizina biraz zaman ver, olmazsa dedigin gibi birakirsin.

Iyi yapiyorsun canim, insallah iyi gelecek. Allah yardimciniz olsun!!
Kendine ve kizina biraz zaman ver, olmazsa dedigin gibi birakirsin.
Çok sağol canim. İnanirmisin basım agriyo ne olcak ne bitcek diye.. kaç gündür kaç kreşle görüştüm. Kafam allak bullak oldu bu arada baştan uyaran eksikliği var demem dogru olurmu A Anilcik ?ne bılim ya nolcak böyle bu şüpheyle kafayı yicem otizme yazmış sessizkuzu oğlu konusuyo ediyormuş ama hala kalbi sıkışıyor mus eski yazdıklarını da okudum otizm degilmisti oğlu ama bu şüphe bı girdimi tamm yetiyor insana.. sessizkuzu yazınca acaba bendemi böyle Olcan diye korktum yıllarca sürecek gibi sanki bu şüphe.. neyse yine haberdar ederim sizi inşallah umduğum gibi olur kres

Olur canim, icin öyle daha rahat eder gibi.
Yada bir iki hafta gitsin, onlar bisey söylerse sende uyaran eksikligi dersin. Nede olsa denene amacli gidiyorsunuz.
Tabii önenli olan icin nasil rahat ediyorsa öyle davran

Sakin bisey soyleme cocugu bosuna etiketleyeceksin seymik ne uyaran eksikligi olmasi cocugun cayir cayir konusuyor herseyi biliyor ne alaka.

Yani konusyoda onlar anlamayabilir bazen güzel cümle kuruyo ama karistiriyo çok herşeyden önce onlarla konusurmu kızım onu bilmem.. bakalim gorcez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…