Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Sevgili yeşiltaşlar gerçekten de sinir bozucu 3 yıldır buraya yazıyo.Ben daha önce de otizm sayfasında rahatsızlığımı belirttim ama topa tutuldum.yok şüphesi olana neden bu şekilde yaklaşıyorsun filan zırvalıkları duydum. Yahu artık şüphe olmaktan çıkıp takıntıya dönüşmüş. Çocuğu hoplatınca gülmüyorsa otizmlidir diyen insanları bile gördü bu gözler söyleyecek bişey bulamıyorum artık.Tmm obsesif olabilir Allah şifa versin o ayrı ama bunu bile bile de insanları yanlış yönlendirmeye hakkı yok.
100 tane profösör de gelip çocuğunda bişey yok dese inanmayacak arkadaş.Kendi bildiğini okuyacak.Bir gün geliyor diyo ki.Arda nın gelişimi çok güzel otizm olduğunu düşünmüyorum.Bir gün geliyo. Yok gözünü şaşı yaptı yok kulağına vurdu gibi otizmle alakası olmayan saçma sapan şeyler söylüyor.Ben bile dayanamıyorum buradan yakınındakilere Allah sabır versin.Gerçekten de çekilir dert değil...
Yeşiltaşlar çocuğunda şüphe mi var senin tam olarak durumunu bilmiyorum okuyamadım ama lütfen burada vakit kaybetme otizm sayfasında gitmeni tavsiye ederim.Daha profesyonel ve daha fazla bilgi edinebileceğin bir yer.sevgilerle...
Biz bu formu suphe olanlar icin actik otizm sayfasindaki insanlari incitmemek icin otizm genis bir yelpaze cunku biri bisey diyor kafamiz karisiyo anliyormusnuz bildiklerimizide paylasiyoruz kimseyi inxitmek degil amacim
İnşallah daha da iyi olur oğlunuz kreşe gidiyor mu peki ya da özel eğitim alıyor mu
Şuan krese gitmiyor özel eğitim almıyor.
Özel eğitim 11 ay aldı . Taşındık ramazan geldi ara verdim.
Kres yok ama sürekli parkta ve misafirlikte sosyalleşmeye çalışıyoruz. Kuzenleri yardkmcı oluyor memlekete taşındım.
Kreş konusunda ben çok yaralıyım. Hep vicdansız öğretmenler beni buldu . İnşallah siz iyilerle karşılaşırsınız. Kreş kendini iyce ifade etmeden göndermem.
Ama hep aynı saatte parka gıdersenız kres gıbı oluyor aynı cocuklar aynı velıler .
Yanlış etkılemek istemem sende durumuna bak çocuguna ne ıyı gelıyorsa oyle devam et.
İnşallah biraz daha büyüyünce bu fikrimi değiştiren iyi öğretmen ve kreşe denk gelirim
Sizin amacınız ne??Gerçekten soruyorum buraya girmekteki amacınız ne???
Çocuğun otizmli değil.Dr tarafından 3 kere tescillenmiş.ne güzel sağlıklı olsun tabi...Ama lütfen yeter artık nurtina da da her otizm konusunda karşıma sen çıkıyosun,burada da keza öyle.sürekli otizm konusu filan açıyosun...
Yahu yüz kusur sayfa da bi tane faydalı bilgi yok.Hepsi kestane şekerini rahatlatma çabaları...Yeter yaa gerçekten de yeter!!!amacın insanların acıları üzerinden nemalanarak kendini rahatlatmak mı?Eğer öyleyse git lütfen psikiyatre git gerçekten de normal görünmüyorsun.
Yüzlerce defa oğlunun bişeyi olmadığı söylendi.Hala rahatlayamafın mı? En komiğide doğmamış çocuğun için otizmli olma ihtimalini düşünüp dövünmen...otistik çocuk anneleri bile bu kadar yaygara koparmadı burada.Onlar anne değil mi? Hee takıntılısın anladık ozaman git tedavi ol lütfen.
Son olarak da.... Buraya çocuğundan şüphe duyup yazan insanlara senin çocuğunda bişey yok,gayet normal filan deme lütfen.Bazen denk geliyorum çocuk resmen otizm belirtileri gösteriyor Ama kestaneşekeri sırf sohbet sürdürebilmek sempatik görünmek için çocuğunda bişey yok diyo.Yahu hangi bilgiyle hangi sıfatla bunu söylüyorsun!!!insanlara faydan dokunmasını istiyorsan lütfen yanlış yönlendirme insanları.
Buraya şüpheyle gelen arkadaşlar lütfen şüpheniz varsa önce dr gidin ondan sonra ne yapmanız gerekiyorsa onları yazın buraya.Lütfen ama lütfen üstüne basarak söylüyorum.Bilgisiz insanların sözlerine bakarak çocuğunuzun hayatını karartmayın.Otizm de erken teşhis çok önemli...Sonra o geçen yıllar bir daha geri gelmeyecek.
Neden soyluyorum biliyormusn ayni belirtiyi benim oglumda gostermistir daha sonra gecmistir o yuzden soylemisimdir tabiki siz yinede doktora goturun diye sonuna eklemisimdir.bu arada bi arkadasim ayni supheyi yasiyor oglu atipik otizm olan birisi 4 yasina kadar soru sorma cevap verme konusma goz temasi isme bakma hersey normal ama bir degisiklik vardi doktorlar bir turlu tani koyamadi bisey yok deyip gonderiyordu daha sonra oglum okula baslayinca ondaki farklilik ortaya cikti ben hep farkindaydim ama doktorlar taniyi koyamadi bisyi yok deyip gonderildim seklinde serzeniste bulunmus otizm cok genis bir yelpaze biz otizm sayfasindaki insanlari incitmemek icin bu forumu actik ne yazikki seymigin uyeligi pasif ozelden o da benim suphelerime benzer yaziyor.ayrica sizlere komik gelebilir benim hastaligim ama hastalik bu terapi ve ilac tedaviside goruyorum kimseye sempatik gorunme gibi bir derdimde yok dusunce kanseri anliyormusunuz anlayamazsiniz yasayn bilir cunku.doktora goturun diye mutlaka soylemisimdir.
Biz bu formu suphe olanlar icin actik otizm sayfasindaki insanlari incitmemek icin otizm genis bir yelpaze cunku biri bisey diyor kafamiz karisiyo anliyormusnuz bildiklerimizide paylasiyoruz kimseyi inxitmek degil amacim
Senin amacın ne biliyor musun?
POHPOHLANMAK....yüzlerce,binlerce,hatta milyonlarca insan gelsin buraya,aman telaş yapma aman senin çocuğun çok iyi...amacın bunları duymak bal gibi de bu.sende bunun farkındasın..
Ayrıca neden incinelim.İncincek bir durum yok Allaha şükür oğlum çok iyi..Ama insanların gözüne sokarak oğlum şöyle iyi böyle iyi demiyorum.
Biz gelişim geriliği yaşadık otizm belirtileri de yaşadık.özel eğitim de aldık.Allaha şükür geçti.Sen bunları yaşamadın.Ama hiç birimiz senin gibi kendimizi parçalamadık.
Ayrıca ben kimsenin hastalığlayla dalga geçmem.Sadece tedavi ol dedim.Çünkü sağlıklı şeyler düşünemiyorsun.Kendinle çok çelişkilisin bir dediğin diğerini turmuyıo hergün başka bi şüpheyle geliyosun. Kimse seni rahatlatmak zorunda değil.Bence bu saçma sapan içeriğinde otizm şüphesiyle alakası olmayan (bir kaç kişi hariç)iki kişinin geyik muhabbeti olan konu kapatılsın...
Senin amacın ne biliyor musun?
POHPOHLANMAK....yüzlerce,binlerce,hatta milyonlarca insan gelsin buraya,aman telaş yapma aman senin çocuğun çok iyi...amacın bunları duymak bal gibi de bu.sende bunun farkındasın..
Ayrıca neden incinelim.İncincek bir durum yok Allaha şükür oğlum çok iyi..Ama insanların gözüne sokarak oğlum şöyle iyi böyle iyi demiyorum.
Biz gelişim geriliği yaşadık otizm belirtileri de yaşadık.özel eğitim de aldık.Allaha şükür geçti.Sen bunları yaşamadın.Ama hiç birimiz senin gibi kendimizi parçalamadık.
Ayrıca ben kimsenin hastalığlayla dalga geçmem.Sadece tedavi ol dedim.Çünkü sağlıklı şeyler düşünemiyorsun.Kendinle çok çelişkilisin bir dediğin diğerini turmuyıo hergün başka bi şüpheyle geliyosun. Kimse seni rahatlatmak zorunda değil.Bence bu saçma sapan içeriğinde otizm şüphesiyle alakası olmayan (bir kaç kişi hariç)iki kişinin geyik muhabbeti olan konu kapatılsın...
Ilk anneligin verdigi acemilik ve gencligin verdigi tecrubesizlik bide buna okb eklenince ortaya bu cikiyor.buraya herkes rahatlamk icib yaziyor belki baskasida boyledir belki normaldir diye bu arada Tedavi oluyorum zaten...neyse bu sayfada bitti yardimci olanlara tesekkur ederim.
Pardon, ama ben sizi anlayamadim. Ben burda bütün sayfalari okumadim, ama hic bilgi yok diyorsunuz. Dönün bakin, sheetan az yukarida cok güzel paylasmis. Otizm süphesi olan kimsenin pohpohlanmaya ihtiyaci oldugunu düsünmüyorum. Bende bir otizmli cocugun annesi olarak burada kendi cocugumdan örnekler verdim ki, kafasi karisik insanlara biraz yardim olur belki diye.
Geyik muhabbeti yapan yok, ayrica sizin paylasimlarinizda kestanesekerine saldirmaktan baska birsey degil. Yani digerlerine pek faydali icerik göremedim.
Biz gelişim geriliği yaşadık otizm belirtileri de yaşadık.özel eğitim de aldık.Allaha şükür geçti.
Merhaba. Gelisim geriligi ve otizm belirtileri var benim kizimda da. Mumkunse biraz anlatir misiniz? Ozel egitime basladik 1 hafta oldu.
Surecler belki benziyordur diye hikayenizi merak ettim.
Merhaba. Gelisim geriligi ve otizm belirtileri var benim kizimda da. Mumkunse biraz anlatir misiniz? Ozel egitime basladik 1 hafta oldu.
Surecler belki benziyordur diye hikayenizi merak ettim.
Özelden mesaj attım size.
Bide
S
sabirli ol
oglum gozunu sasi yapiyor diye bisey yazmadim gozunu yana kaydiriyor buda streotipik bir hareketti.ayrica sizin cocugunuzada doktor otizm diyemem ailenizde evham yapiyorsunuz dedigi halde egitim aldirmissiniz ve gelip yazmissiniz hala otizm sayfalarina girdiginize gore hala okuyorsunuz.o kadar kirildimki ne demek etrafindakiler sana nasil katlaniyor hastaligi olana saygi duyarim demissiniz ama saygi duysaydiniz boyle bir tabir kullanmazdiniz.dedigim gibi ben yazan herkese tecrubemi paylasip ardindan doktora goturun dedim her zaman gerekirse esinizden gizli goturun dedim.bu sondu icime batti cunku yazdiklariniz.
Otizm genetik degildir genetik demek aileden aileye aktarilan demek fakat otizmlilerin cogu kisir oluyor olmayanlarda kisirlastiriliyor genellikle. Otizm mutasyona ugrayan kromozomun mayoz bolunmeyi esit gerceklesmemesi sonucu olusan bir kromozom fazlaligidir. Fazla kromozomun fiziki goruntuye cok olmasa da az bir sekilde yansimasi vardir.
Otizm genetik degildir genetik demek aileden aileye aktarilan demek fakat otizmlilerin cogu kisir oluyor olmayanlarda kisirlastiriliyor genellikle. Otizm mutasyona ugrayan kromozomun mayoz bolunmeyi esit gerceklesmemesi sonucu olusan bir kromozom fazlaligidir. Fazla kromozomun fiziki goruntuye cok olmasa da az bir sekilde yansimasi vardir.
O yuzdenmi ailede hic olmayanlarda ortaya cikiyor baba yasi onemli diyorlar benim esim 36 yasinda risklimi acaba ben 26 olacam genetik bolumune sordum 36 baba yasi icin cok genc falan dedi nete bakinca 35 ustu babalar riskli yaziyor da
Bide atipik otizm var o da mi bu sebepten oluyor
Soyle aktarayim mutasyon olayi yogun gunes isini, radyasyon, kimyasal madde, kotu beslenme herseyden olabilir. Yillar gectikce bunlarin riski arttigi icin evet otizm riskide artar ama bildigin 20 yasindaki birininde cocugu otizm olabilir. Farkindaysaniz genelde karadenizdeki aileler bunlarla ugrasirlar nedeni ise cernobil patlamasinin hala etkisini gosteriyor olmasidir. O nedenle benim bakis acimla karadenizdeki 20 yas akdenizdeki 50 yastan daha risklidir.
Soyle aktarayim mutasyon olayi yogun gunes isini, radyasyon, kimyasal madde, kotu beslenme herseyden olabilir. Yillar gectikce bunlarin riski arttigi icin evet otizm riskide artar ama bildigin 20 yasindaki birininde cocugu otizm olabilir. Farkindaysaniz genelde karadenizdeki aileler bunlarla ugrasirlar nedeni ise cernobil patlamasinin hala etkisini gosteriyor olmasidir. O nedenle benim bakis acimla karadenizdeki 20 yas akdenizdeki 50 yastan daha risklidir.
Anladim benim amalgam dolgularim var dis doktoruna sordum sana hayor gebelikte riski yok dedi.bide soyle bisey var biz termik santralin oldugu bir bolgedeyiz ama burda oturan cocuklarda sitede hic otizme denk gelmedim yani ben bunu cozemedim.bu arada ben gebelik oncesi bentonit kili kullanmayi dusunuyorum ve hacamat yaptirmayi kan testlerimi yaptirip gebelik oncesi vitamin takviyesine baslayacam gebelik donemimde cok vitamin takviyesi kullanmayi dusunmuyorum folik asitte artiriyor diyorlar cunku
otizm kromozom fazlalığı mıdır ? otizmi down sendromuyla karıştırmış olabilir misiniz?
Ne olur Allah rızası için bı Ferrari🤑
Kayıtlı Üye
Herkese meraba bu konuyu ben acmistim seymikkkkk olarak.. kızım konuşmayı baya ilerletti isteklerini güzel belirtebiliyo.. 3 yaşında su an su içmek istiyorum anne mama yemek istiyorum vs. Bu ara gordunmuyu çok kullaniyo bak gordunmu gibi.. yeni öğrendiği kelimeleri çok aktif kullaniyo sonra normale donuyo. Hayiri kafa sallayarak kullaniyo ama evet yok kafa sallamkta yok evet anlamında.. su istiyomusun dediğimde su istiyom diyo.. bu ne sorusu normale döndü çok soruyidu çünkü.. şimdi arasıra napiyon nereye gidiyoz baba nerde oyuncağım nerde soruları var.. göz teması benle çok iyi ama yabancılarla işine gelince hala.. bı duzwltemedik ama bnmde göz temasim sıkıntılı otizmi bilmeden önce de farkındaydim sonra annem der hala otizmi bilmez ama yakından hiç bakmazdiniz gözümüze der. İnşallah böyle biseydir.. hayali oyun konusunda fikirlerinize ihtiyacım var şile tam bı oyun kurmuyo hala mesela bebeğin annesi olmak gibi 5 dk sürdürmuyo.. sadece hemen kısa kısa mama yediriyo az önce tavuguna sakizdan kuyruk yapmış bulduğu herşeyi kaydırak yapiyo minder faln bunlar hayali oyun mu bilmm.. bu ara da neden niye sorusu hala olmadığı için muhabbet yok neden deyince anlamiyo da.. basit sorulara cevap veriyo napiyon nerde bu ne diye sorunca.. tuvalet egitimini vereli baya oldu.. ona kızınca dibime girip gözlerime bakarak üzgün duruyo beni sev der gibi.. böyle işte bizim durumlar
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Herkese meraba bu konuyu ben acmistim seymikkkkk olarak.. kızım konuşmayı baya ilerletti isteklerini güzel belirtebiliyo.. 3 yaşında su an su içmek istiyorum anne mama yemek istiyorum vs. Bu ara gordunmuyu çok kullaniyo bak gordunmu gibi.. yeni öğrendiği kelimeleri çok aktif kullaniyo sonra normale donuyo. Hayiri kafa sallayarak kullaniyo ama evet yok kafa sallamkta yok evet anlamında.. su istiyomusun dediğimde su istiyom diyo.. bu ne sorusu normale döndü çok soruyidu çünkü.. şimdi arasıra napiyon nereye gidiyoz baba nerde oyuncağım nerde soruları var.. göz teması benle çok iyi ama yabancılarla işine gelince hala.. bı duzwltemedik ama bnmde göz temasim sıkıntılı otizmi bilmeden önce de farkındaydim sonra annem der hala otizmi bilmez ama yakından hiç bakmazdiniz gözümüze der. İnşallah böyle biseydir.. hayali oyun konusunda fikirlerinize ihtiyacım var şile tam bı oyun kurmuyo hala mesela bebeğin annesi olmak gibi 5 dk sürdürmuyo.. sadece hemen kısa kısa mama yediriyo az önce tavuguna sakizdan kuyruk yapmış bulduğu herşeyi kaydırak yapiyo minder faln bunlar hayali oyun mu bilmm.. bu ara da neden niye sorusu hala olmadığı için muhabbet yok neden deyince anlamiyo da.. basit sorulara cevap veriyo napiyon nerde bu ne diye sorunca.. tuvalet egitimini vereli baya oldu.. ona kızınca dibime girip gözlerime bakarak üzgün duruyo beni sev der gibi.. böyle işte bizim durumlar
Anlattiginiz durumlar bende normal bi bebegi cagristirdi normal 3 yas grubu bebek nasilsa yavrunuz da oyle. Bence cok irdelemeyin herseyi cok iyi gitmis ve otizim bulgulariniz silinmis.
Kayıtlı Üye
Anlattiginiz durumlar bende normal bi bebegi cagristirdi normal 3 yas grubu bebek nasilsa yavrunuz da oyle. Bence cok irdelemeyin herseyi cok iyi gitmis ve otizim bulgulariniz silinmis.
Teşekkür ederim ama göz teması yabancılarla kısıtlı kurması yada kurmamasi niye gözümüze bakmiyo dediklerinde tekrar aynı çukura düşüyorum. Otizm değil gibi kızım ama acaba benmi kabul etmiyorum diye aklımdan gecmiyo değil.. evet yaptığı şeyler otizmden uzaklastiriyo ama bu şüphe kime girdiyse cikmiyo insanın içinden k.k otizmi yendik diye yaziyolar biraz zamn sonra tekrar acabalar başlayan insanları goruyorum.. neyse benim tek isteğim otizme bı çare bulunması inşallah
Kayıtlı Üye
Yesiltaslar valla msjinizi hayretle okudum. Zaten özel wgtimci pedagog olsa burada niye çare arasın insanlar napicaklarini şaşırmış insanlara sözlerinin çok sert geldi bana kestanesekerim vaktimi caliyosun demişsin sadece parmağınızı yukarı kaydırarak bı saniye bile sürmez okmayabilirsiniz yazdıklarını