-
- Konu Sahibi seymikkkkk
- #1.021
Tesekkur ederim anilcik bana cok destek oldun cok sagol Rabbim hayirlisini versin insallah@Kestanesekeriiim canim benim ikinci kiz sapasaglam sükür, korkup evham yapma!!
Senin oglunun biseycigi yok.
Vallahi ben yurt disinda yasiyorum, buradaki doktorlar, terapistler vesaire ve benim 4 yildir arastirmalarimdaki sonuc, genetik. Atipik de olsa otizm! Ilgi ve egitimle sadece otizme dayanik davranis bozukluklari gideriliyor.
Ben buna inaniyorum.
Cok degisik bir durum ben arastiriyorum bi turlu isin icinden cikamadim mesela bir ailenin otizmli cocugu varsa digerlerinde olmayabiliyor yada cocuklari saglikli bir ailenin otizmli cocugu olabiliyor cok farkli birsey.bu arada benim oglum asagi komsumun ogluyla oynuyor.sadece yabancilardan cok utaniyor sonradan aciliyor.birde kafami karistiran ben bir komsuma bir olay anlatirken tekrar ediyor o kisiye anlatiyor gibi yapiyor baska bisey yok
Iste krese yazdiramiyorum cok kucuk bir ilcede yasiyorum sizce bu anlattigim sorunmu herkes normal diyor cunku.psikiyatriste de goturdum otizmi unut diyorBence çok takilmadan otizm olayına takip edin. Kreşe yazdırın ve öğretmenleri ile irtibatta olun...
Bence de abartılacak bi durum yok. Bir süre otizm falan arastirmayin eminim arastirdikca belirti ariyorsunuzdur cocugunuzda. Bir sure uzak durun.Iste krese yazdiramiyorum cok kucuk bir ilcede yasiyorum sizce bu anlattigim sorunmu herkes normal diyor cunku.psikiyatriste de goturdum otizmi unut diyor
ALLAH bu supheyi kimsenin kalbine sokmasin isin icunden cikmasi cok zorBenm oğlumda konuşamadıgı için doktra gittik 40 dk kadar gözlemleyp otizm oldgnu söyledi. Tabi hemen başka doktra gttk oda 2 saat gözlemleyip birçok soru sorarak test yaptı ufak tefek otizm krıntsı var yok daha cok uyaran eksikliği oldgnu söyledi. Hemen özel eğitime başladık. Eğitmenide birçok otzmli çocukla çalıştığını ve oğlumun öyle olmadığını rahatlamam gerektiğini söylüyor. Ama ben rahatlayamıyorum Kafam allak bullak napcgmı bilmyrm
Canim ben komsuma bisey anlatirken kendide tekrar ediyor ona anlatir gibi yapiyor yapmiyordu bi ara yine yapti gecenlerdeSevgili kestanecim, seni hala rahatlatamayan yani canini sIkan durum ne oglusunla ilgili?
Sizinkinin tam tersini de biz yasadik.Benm oğlumda konuşamadıgı için doktra gittik 40 dk kadar gözlemleyp otizm oldgnu söyledi. Tabi hemen başka doktra gttk oda 2 saat gözlemleyip birçok soru sorarak test yaptı ufak tefek otizm krıntsı var yok daha cok uyaran eksikliği oldgnu söyledi. Hemen özel eğitime başladık. Eğitmenide birçok otzmli çocukla çalıştığını ve oğlumun öyle olmadığını rahatlamam gerektiğini söylüyor. Ama ben rahatlayamıyorum Kafam allak bullak napcgmı bilmyrm
Bu yastaki cocuklarda oluyor diyorlar insallah birakir.ekolali degilde beni taklit ediyor gibi ama her zaman degil onunla konusurken tekrar etmiyor meselaTaklit yapiyordur. Ekolaliden korkuyorsan, o cok dsha fazla oluyor. Oglum ezberledigi seyleri sürekli tekrarliyor.
Bak cok güzel gelismeleri olmus, rahatla biraz. Sen takildikcs yogunlastirabilir, cünkü cocuklar herseyi anliyor
Kizlar buna normal diyorlardi normalmi acabaBirakir.. sen sakin müdahale etme, takilma
Benim oglumun o davranisi disinda biseyi yok cok sukur soru cevap konusma hepsi var zatenCanim sen her konustugunda tekrarlamiyor ki, ayrica sen soru sorunca cevap veriyor , takip et sma azicik akisina birak
Cocuklarlada oynuyor.atipikde degildir insallah.of icim sıkıldıBende onu diyorum, ben oglum yaptiklarini siralasam