Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Teşekkür ederim ama göz teması yabancılarla kısıtlı kurması yada kurmamasi niye gözümüze bakmiyo dediklerinde tekrar aynı çukura düşüyorum. Otizm değil gibi kızım ama acaba benmi kabul etmiyorum diye aklımdan gecmiyo değil.. evet yaptığı şeyler otizmden uzaklastiriyo ama bu şüphe kime girdiyse cikmiyo insanın içinden k.k otizmi yendik diye yaziyolar biraz zamn sonra tekrar acabalar başlayan insanları goruyorum.. neyse benim tek isteğim otizme bı çare bulunması inşallah
Size ve babasina bakiyorsa yeterli. Baskalarindan utanip cekiniyordur yada yabanciladigi icin bakmak istemiyordur. Size bakiyor ve sizle.iletisim halindeyse dert etmeyin. Gayet normal gelisiminde ilerleyen bi yavrunuz var. Bol sevgi bol sarılma bol oyun 3tden de az durarak yasitlarinin dahi ustunde olacagina eminim. Icinizi ferah tutun.

Size ve babasina bakiyorsa yeterli. Baskalarindan utanip cekiniyordur yada yabanciladigi icin bakmak istemiyordur. Size bakiyor ve sizle.iletisim halindeyse dert etmeyin. Gayet normal gelisiminde ilerleyen bi yavrunuz var. Bol sevgi bol sarılma bol oyun 3tden de az durarak yasitlarinin dahi ustunde olacagina eminim. Icinizi ferah tutun.
Çok sağolun bizle güzel goztemasi bazen utaniyo ama genel olarak devamlı bakıyo sizin de mi otizm şüpheniz var

Çok sağolun bizle güzel goztemasi bazen utaniyo ama genel olarak devamlı bakıyo sizin de mi otizm şüpheniz var
Aslinda vardi ama son bi haftadir baya kaybolmaya basladi suphelerim. Bizimkinin goz temasi var herkese guler kucak acar beni al diye ama bizde de ismine tepki azdi yani 10 sefee ismiyle sesleniyordum 4unde anca bakiyordu. Sonra fark ettm ki ismiyle az seslenmisim bebegime hep annem kuzum askım vs gibi seyler kullanmism genelde simdi sadece ismini soyluyorum ve oyuna dalmamissa bakiyor artik. Bide komutlarin hepsini anlamiyor gibiydi o konu dada gelismeye basladik. Kelime sayimiz az 15 ayligiz baba kapi(apı) allah mama bunlar suan kelimelerimiz bu konuyu da asarsak o zaman tamamen rahatlayacagim.

Aslinda vardi ama son bi haftadir baya kaybolmaya basladi suphelerim. Bizimkinin goz temasi var herkese guler kucak acar beni al diye ama bizde de ismine tepki azdi yani 10 sefee ismiyle sesleniyordum 4unde anca bakiyordu. Sonra fark ettm ki ismiyle az seslenmisim bebegime hep annem kuzum askım vs gibi seyler kullanmism genelde simdi sadece ismini soyluyorum ve oyuna dalmamissa bakiyor artik. Bide komutlarin hepsini anlamiyor gibiydi o konu dada gelismeye basladik. Kelime sayimiz az 15 ayligiz baba kapi(apı) allah mama bunlar suan kelimelerimiz bu konuyu da asarsak o zaman tamamen rahatlayacagim.
keşke bu evhama kapilmasaydiniz çok zor birakmiyo peşini insanın ama çocuğunuz çok küçük ya devamlı ismiyle çağırıp durursaniz deneme yaptınızi anlarsa bakmaz olur göz teması varsa korkmayın kelime sayısı da iyi kızım 18 aylikti ilk kelimeleri geldiğinde çocuk Dr u kontrolünde bahsetmeyi ihmal etmeyin yine de.. şüpheyi uzaklaştırmaya bakın kendinizden yoksa insanı hasta ediyo bu otizm şüphesi.. keşke kesin tanı konulabilrn bı hastalık olsa atıyorum tahlillerde çıksa yoksa insanlar rahatlasa..ama tamamen Dr un gozlemlemesine kalmış bı durum.. bu da acaba getiriyo akıla yanlış teşhis alanlar bı hayli fazla

keşke bu evhama kapilmasaydiniz çok zor birakmiyo peşini insanın ama çocuğunuz çok küçük ya devamlı ismiyle çağırıp durursaniz deneme yaptınızi anlarsa bakmaz olur göz teması varsa korkmayın kelime sayısı da iyi kızım 18 aylikti ilk kelimeleri geldiğinde çocuk Dr u kontrolünde bahsetmeyi ihmal etmeyin yine de.. şüpheyi uzaklaştırmaya bakın kendinizden yoksa insanı hasta ediyo bu otizm şüphesi.. keşke kesin tanı konulabilrn bı hastalık olsa atıyorum tahlillerde çıksa yoksa insanlar rahatlasa..ama tamamen Dr un gozlemlemesine kalmış bı durum.. bu da acaba getiriyo akıla yanlış teşhis alanlar bı hayli fazla
Aynen oyle eşimde benim asiri pimpirikli bir adam ilk o soktu aklima ve aklima soktugunda bebegin henuz 11 aylikti. O gunden beri gozlemliyorm her hareketini her adimi baska insanlarla ilskisini. Bi acidan iyi oldu bebegime belki az zaman ayiracaktim simdi is guc dursun bebegime biseyler ogreteyim cabasindayim hep. Bebegimin en beni rahatlatan seyi bi nesneyi ogrettigimde sonra o nerde diye sordgumda hemen gostermeyi yada bulup getrmesi. Bunu 13. Aydan beri yapiyor ve icimi rahatlatan en onemli seylerden birisi bu. Dediginiz gibi bu supheler insani mahfediyor 10 yaş yaşlandim stresten.

Merhabalar, benim de oğlum 22 aylik ve konuşma gecikmesi var. Bu aydaki bebegin normal gelişim süreçlerine baktigimda iki kelimeli cumleler kurabilir deniliyor. Oglumda ise toplasanız 20 25 kelime ancak vardır.
Bunun yani sıra aşırı hareketli bir çocuk.
Iletisimde, göz temasında ya da algısında bir problem yok çok sukur. Eğer bir oyuna dalmamışsa ilk seslenildiginde donup bakar. Ince ve kaba motor becerileri iyi,istediklerini genelde işaretle anlatıyor. Her komutu algılıyor. Hayvanları eşyaları vs tanıyor. ama dikkati çok çabuk dağılıyor.bir oyuncaktan çok çabuk sıkılıyor.
Bir de bir kaç aydır kendini yere atma ve kendine vurma huyu var istediği olmadığında. Iki yas sendromu mu yoksa başka bir şey mi anlayamiyorum.
Beni endişelendiren konuşma gecikmesi, donen eşyalara ilgisi ve dikkat eksikligi. Sürekli kitap okuyorum. Çok fazla tv ve telefona maruz kalmadı. Çalışıyorum, işten geldiğimde hep oyunlar oynarız kaliteli zaman geçirmeye çalışırız.
Daha önce psikiyatriye götürmedim, sadece cocuk doktoru gördü ve normal olduğunu söyledi ama içimi kemiren bir şeyler var.
Otizm gerçekten büyük belirtiler mi gösterir anlar miydim böyle bir durum varsa, bir psikiyatrist görmeli mi sizce?

Merhabalar, benim de oğlum 22 aylik ve konuşma gecikmesi var. Bu aydaki bebegin normal gelişim süreçlerine baktigimda iki kelimeli cumleler kurabilir deniliyor. Oglumda ise toplasanız 20 25 kelime ancak vardır.
Bunun yani sıra aşırı hareketli bir çocuk.
Iletisimde, göz temasında ya da algısında bir problem yok çok sukur. Eğer bir oyuna dalmamışsa ilk seslenildiginde donup bakar. Ince ve kaba motor becerileri iyi,istediklerini genelde işaretle anlatıyor. Her komutu algılıyor. Hayvanları eşyaları vs tanıyor. ama dikkati çok çabuk dağılıyor.bir oyuncaktan çok çabuk sıkılıyor.
Bir de bir kaç aydır kendini yere atma ve kendine vurma huyu var istediği olmadığında. Iki yas sendromu mu yoksa başka bir şey mi anlayamiyorum.
Beni endişelendiren konuşma gecikmesi, donen eşyalara ilgisi ve dikkat eksikligi. Sürekli kitap okuyorum. Çok fazla tv ve telefona maruz kalmadı. Çalışıyorum, işten geldiğimde hep oyunlar oynarız kaliteli zaman geçirmeye çalışırız.
Daha önce psikiyatriye götürmedim, sadece cocuk doktoru gördü ve normal olduğunu söyledi ama içimi kemiren bir şeyler var.
Otizm gerçekten büyük belirtiler mi gösterir anlar miydim böyle bir durum varsa, bir psikiyatrist görmeli mi sizce?
Bebeginizin kelime dagarcigi gayet iyi ve analttiklarinizda anormal bi durum goremedim. Her cocuk gibi geldi bana. Daha 2 yasina dahi girmemis annesi biraz sabir :)

Bebeginizin kelime dagarcigi gayet iyi ve analttiklarinizda anormal bi durum goremedim. Her cocuk gibi geldi bana. Daha 2 yasina dahi girmemis annesi biraz sabir :)
Teşekkür ederim cevabınız icin, biliyorum kıyaslama yapmamam lazım ama yasit çocuklarla kiyasliyorum sanırım. Bir şey varsa ve farketmezsem diye korkuyorum.

Otizm korkusu bi kere girdimi isiniz biter.gercekten cok zor bir durum.bundan en cok da ben cekiyorum evhamim hic bitmiyor

Suphe cok pis bi hastalik.
10 aylikken basladi bizim maceramiz suan 26 aylik halen acaba acaba acaba diyorum.
Noroloji,metabolizma,pedegog,psikiyatr,psikolog,genetik...gitmedigim yer kalmadi diyebilirim.
Benim kizimin dogustan troidleri yavas caliatigi icin gelisim geriligi vardi.akranlarindan 6 ay geriden geliyor gelisim olarak ama işte konusmuyor halen.
Ozel eğitime gidiyoruz mayistan bu yana.
Rapor cikartmadik kendimiz karşılıyoruz simdilik.
Agustosun sonunda tekrar denver testi yapilacak ve belki de rapor cikariririm duruma gore.
Ozel egitim ogretmeni atipik olacagini sanmiyorum gelisim geriligi de okul cagina kadar kapanir diyor ama bilmiyorum iste.
Ben 3 ay oncesine kadar daha cok suphe ediyordum. Artık isaret parmagi,goz teması algi vs problemimiz kalmadi diyebilirim fakat halen eksiklerimiz var. Dr larin ve ogretmenin ortak fikri de kardesin cok iyi gelecegi yönünde.
Anne
Elma
Abba (baba)
Hoppa
Yani kelimemiz bile yok
Ah bi konussa...
Allah im bi konussa...
(Ogretmenine gore konusacak ama ne zaman daha kelime bile yokken )

10 aylikken basladi bizim maceramiz suan 26 aylik halen acaba acaba acaba diyorum.
Noroloji,metabolizma,pedegog,psikiyatr,psikolog,genetik...gitmedigim yer kalmadi diyebilirim.
Benim kizimin dogustan troidleri yavas caliatigi icin gelisim geriligi vardi.akranlarindan 6 ay geriden geliyor gelisim olarak ama işte konusmuyor halen.
Agustosun sonunda tekrar denver testi yapilacak ve belki de rapor cikariririm duruma gore.
Ozel egitim ogretmeni atipik olacagini sanmiyorum gelisim geriligi de okul cagina kadar kapanir diyor ama bilmiyorum iste.
Ben 3 ay oncesine kadar daha cok suphe ediyordum. Artık isaret parmagi,goz teması algi vs problemimiz kalmadi diyebilirim fakat halen eksiklerimiz var. Dr larin ve ogretmenin ortak fikri de kardesin cok iyi gelecegi yönünde.
Anne
Elma
Abba (baba)
Hoppa
Yani kelimemiz bile yok
Ah bi konussa...
Allah im bi konussa...
Sizfe gelisim geriligi oldugu icin suphe duyuyorsunuz ben sacmaliyorum artik ilacda kullaniyorum terapide goruyorum bir iki ay iyiysem sonra yine ayni.bu arada cocugunuz konusur insallah baska sorun yoksa konusur annesi az sabir.bende bebek istiyorum ama ayni seyleri yasarsam diye odum kopuyor 26 yasindayim ama kendimi 40 gibi hissediyorum yoruldum.

Anne
Elma
Abba (baba)
Hoppa
Yani kelimemiz bile yok
Ah bi konussa...
Allah im bi konussa...
Benim kuzenim 5 yasinda konustu suan isinde cok iyi bir mimar. Konusmayi takmayin eger bebeginiz size derdini isaretlerle mimiklerle vs ifade edebiliyorsa eninde sonunda konusacaktir

Anne
Elma
Abba (baba)
Hoppa
Yani kelimemiz bile yok
Ah bi konussa...
Allah im bi konussa...
Benim kızım 36 aylık benim kızım da geç başladı konusmaya. Ben 4 yaşın da konusmusum Dr lar bişey yok diyosa korkmayın. Ama biliyorum ki bu şüphe hiç birimizin yakasını bırakmıyor. Bu arada göz teması adına seslenme işaret parmağı nasıl kizinizin? Bide gelişim geriliği niçin denmişti

1 buçuk iki yaş arası çocuklar çok başına buyruk oluyo arkadaslar etrafı keşfetme arzusu çok fazla oluyo bu da iletişimi az mı diye akla getiriyo.. aslında keşfetme isteği olması cook iyi çocuklarda öyle öğreniyorlar çünkü.. dikkat süreleri yaş büyüdükçe biraz daha artiyo benim kızımın çok kısaydı dikkat süresi bu sene biraz daha iyi 3 yaşında.. küçük oyunlar oynaması ev içi iletişimi iyi olması göz teması kurması komut alma varsa çokta evham yapmamak lazım Dr a sorulmali.. bide şüpheyle yaklaşmak çocuğa çok zarar veriyo..

K.kulubunde okuduğum otizmle ilgili konularda sosyal ortam bulmaktan bahsediyo cogu insan evet park çarşı pazar iyi ama en çok ev de misafir ağırlamak ve misafir olmak en iyisi bence tabi.. çünkü pazara gittinizde yanından geçen insanlar çocukla iletişimde bulunamaz hızlı hızlı geçiyor herkes :) ama ev için de sosyal ortam kuruldugun da ister istemez çok daha iletişim de bulunmak zorunda kaliyo çocuk illa biseylee soyluyo gelen misafirler hele çocuklu arkadaş bulmak en iyisi.. hiç sevmeyerek görüştüğüm insanlar var sırf çocukları var kızım alissin diye.. yine k.k yazmıştı çok eski bı üye sevmediğim kişilerle bile görüştüm diye o kişinin sözü benim gözümü acti.. çocuğunuz için sabredin çocuklu arkadaşlar bulun :))

Benim kızım 36 aylık benim kızım da geç başladı konusmaya. Ben 4 yaşın da konusmusum Dr lar bişey yok diyosa korkmayın. Ama biliyorum ki bu şüphe hiç birimizin yakasını bırakmıyor. Bu arada göz teması adına seslenme işaret parmağı nasıl kizinizin? Bide gelişim geriliği niçin denmişti
Kelimesi olsa idi bu kadar strese girmezdim konusmuyor diye. Ne kadar erken konuşursa o kadar hizli ilerleme olacak diye umuyorum.

Gelisim geriligi, troide bağlı.
Ama daha fazlasi var mi o araştırılıyor genetik bölümü tarafindan.
Ilk test temiz cikti.
22 agustosta tekrar kan alinacak ve mikroarray yöntemi ile bakilacak kromozomlarına.
(Bu testin sonucununda iyi çıkacağını hissediyorum bir onceki gibi.)
Goz temasi,isaret etme,isaret edilene bakmasi ve seslendigimde bakmasi vs artik tamamen normal diyebilirim net olarak.
Bay bay bile yapmıyordu ki onu da yapiyor artik. Bas basi ogretmek icin aylarca ugrasmistim. Simdilerde onu bile yapiyor gulerek. Tel sarar sarkisini soylerim bilekten ellerini oynatır ,alkis yapar vs.
Eksiklerimizi 2.5 ayda kapattik bu yazdiklarim icin.
26 agustostaki Denver testindeki sonuca gore psikiyatr dr u ozel egitime ek kres önerebilir.
Dil terapistine de baslayacagiz haftada 1 ders ama zamani belli degil daha.
Boyle işte canim.
Allah tüm evlatlarimiza sağlık versin evvela.

Kelimesi olsa idi bu kadar strese girmezdim konusmuyor diye. Ne kadar erken konuşursa o kadar hizli ilerleme olacak diye umuyorum.

Ilk test temiz cikti.
22 agustosta tekrar kan alinacak ve mikroarray yöntemi ile bakilacak kromozomlarına.
Goz temasi,isaret etme,isaret edilene bakmasi ve seslendigimde bakmasi vs artik tamamen normal diyebilirim net olarak.
Bay bay bile yapmıyordu ki onu da yapiyor artik. Bas basi ogretmek icin aylarca ugrasmistim. Simdilerde onu bile yapiyor gulerek. Tel sarar sarkisini soylerim bilekten ellerini oynatır ,alkis yapar vs.
26 agustostaki Denver testindeki sonuca gore psikiyatr dr u ozel egitime ek kres önerebilir.
Boyle işte canim.
2 buçuk ayda o kadar toplanması çok iyi canım zaten yaşı küçük daha yapması gerekenleri yapıyor kızınız konuşma için de geç bı yaş değil endişe etmeyin peşini de bırakmayın

Ilk test temiz cikti.
Boyle işte canim.
Amin.ikili komutlari anliyormu gerci kucuk ama eger anliyorsa hic korkmayin.oyuncagini yere birak yanima gel gibi.bunun icin kucuk ama deneyin belki yapabilir yapabilirse iciniz rahatlasin.kiziniz guzel toparlamis.

Amin.ikili komutlari anliyormu gerci kucuk ama eger anliyorsa hic korkmayin.oyuncagini yere birak yanima gel gibi.bunun icin kucuk ama deneyin belki yapabilir yapabilirse iciniz rahatlasin.kiziniz guzel toparlamis.
Ikili komut derken 2.5 ay öncesine gore %80 anliyor diyebilirim.
Kapıyı kapat
Işığı ac
Sandalyeye otur(yemegini tabaga koyarken)
Disari cikarken kapiyi acinca, otur derim oturur ayakkabılarını giydirmem icin.
Topu getir derim getirir.
Mikrofonu getir derim getirir gibi gibi bir cok sey var benim dediklerimi yaptigi.
Ama mesela burnunu kulaklarini yanaklarını gobüşünü gösterir digerlerini halen gostermez.
Bu da denver testinde bi kriter. Hepsini oyuncsk bebegin uzerinde tak tak gösteriyor olmasi gerekiyormus. Ama yapmiyor hepsini.

Ikili komut derken 2.5 ay öncesine gore %80 anliyor diyebilirim.
Kapıyı kapat
Işığı ac
Sandalyeye otur(yemegini tabaga koyarken)
Disari cikarken kapiyi acinca, otur derim oturur ayakkabılarını giydirmem icin.
Topu getir derim getirir.
Mikrofonu getir derim getirir gibi gibi bir cok sey var benim dediklerimi yaptigi.
Ama mesela burnunu kulaklarini yanaklarını gobüşünü gösterir digerlerini halen gostermez.
Bu da denver testinde bi kriter. Hepsini oyuncsk bebegin uzerinde tak tak gösteriyor olmasi gerekiyormus. Ama yapmiyor hepsini.
Ikili komut su oyuncagini sehpaya koy yanima gel gibi.insallah onlarida yapar zamani gelince herseyi yapiyorlar

X