Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Ne oldu peki neye karar verildi
Tipik,atipik vs ismi onemli degil, onemli olan ebeveyn olarak cocugunuzda gordugunuz sıkıntılar deniliyor ve erkenden ozel egitimle aranin kapanacagi söyleniyor iste.
Aslinda ben de artik sadece egitime kanalize oldum. Bayramdan sonra da gaps diyetini arastiricam,cocuk dr u söyledi gecen hafta.

Tipik,atipik vs ismi onemli degil, onemli olan ebeveyn olarak cocugunuzda gordugunuz sıkıntılar deniliyor ve erkenden ozel egitimle aranin kapanacagi söyleniyor iste.
Aslinda ben de artik sadece egitime kanalize oldum. Bayramdan sonra da gaps diyetini arastiricam,cocuk dr u söyledi gecen hafta.
Diyet neden onunla ilgili hiç bir bilgim yok. Bizde hemen eğitime başladık iki gündür gidiyıruz

Ben özel eğitim öğretmeniyim. Belirttiğiniz durum atipik otizm gerçekten benziyor. Atipik otizmde çocuğa ne otizmli diyebiliyoruz ne de otizmli değil. Yani arada kalmış bir çocuk eğer desteklenir ise olumlu gelişir ihmal edilirse otizme döner...Size tavsiyem bir kreşe yazdırmanız ve evde bol bol kitap okuma rutinleri oluşturmanız. Bir kitap belirleyin birlikte o seçsin. O kitabı her gün mesela akşam okuyun resimlerini inceleyin. O da incelesin vs. 1 ay boyunca aynı kitaba çalışın. resimler sorun 'bu ne?' cevap vermesi için fırsat verin. resimdeki kedi mesela kedi demek zorunda değil. resme bakarak ses çıkarması bile ilk etapta iyidir. ses çıkardı mesela evet kedi deyin ve resmi tekrar gösterin. bir süre sonra soruları kendi soracaktır...
Kitap okumayı çok deniyorum. Ama kitabı elimden alıp sayfalarını çevirip kitaptaki resimlere bakıyor, masal kitabı sevmiyor ancak kitaptaki hayvan seslerini falan yapınca hoşuna gidiyor yine yapmamı istiyor

Bizim hikayemiz coook uzun ama en sonunu yazmak istiyorum.
2 yasinda kizim.
Dogustan Hipotroidi hastasi.
Buna bagli olarak gelişimi 6 ay geriden geliyordu.
Hic kelimesi olmadigi ve gelişiminin yavasladigini düşündüğüm icin tekrar psikiyatre görürdüm. Denver testi istedi.
Konusamadigi icin 13 aylik gibi cikiyor kaba motor iyi, incede cok sikinti yok.

Uzun lafin kisasi rapor cikartalim ozel egitime baslanilsin denildi, biz rapor cikartmadan basladik ozel egitime.
Birebir egitim alıyor haftada 2 ile basladik, adapte olunca 3 ve daha da adapte olursa haftada 4 saate kadar cikaracagiz egitim suresini.

Atipik otizmden oldum olasi supelendim cunku gelisim geriligi ile aTipik cok benziyor birbirine.

Okulun psikologu ve kizimin ogretmeni ortak gorus olarak atipik belirtileri gozlemliyorum tanı koyma yetkim yok. Erken egitime baslasiginiz için belirtiler silinebilir dediler. Daha cok konustuk .
en kisa hali bu.
Çok geçmiş olsun size de , evet erken eğitime başlanırsa belirtiler silinebiliyormuş psikiyatrist bize de öyle söylemişti ve çocuğun uyanık olduğu her dakika onunla ilgilenilmesini söyledi inşallah eğitimin ve kreşin faydası olur ve yokolup gider bu semptomlar

Kitap okumayı çok deniyorum. Ama kitabı elimden alıp sayfalarını çevirip kitaptaki resimlere bakıyor, masal kitabı sevmiyor ancak kitaptaki hayvan seslerini falan yapınca hoşuna gidiyor yine yapmamı istiyor

Kitap okurken Önce ne istiyosa o şekilde yaptım sonra benim istediğim şekile çevirdim. Önce kitabın üstüne oturuyordu ben ayagını kaldırıp alttakı hayvanı gösteriyordum sonra kapat kapat diyordum ayagını kapatınca gülüyordum. O da güldü sonra yavaş yavaş indi ayagını çekti sonra hızlı hızlı sayfa cevırıp fırlatıyordu kıtabı yerde surukluyordu. O hızlı cevırırken bı cumle aa aglamış aa gulmuş dıyebılıyordum sadece. Şimdi 37 ayın içindeyiz güzelce okuyabılıyorum o da katılıyor sorulara cevap verıyor kısıtlı ve ezber sayılır ama soru sormaya da başladı.
Buruk mutluyum normal olmadığını biliyorum. Yaşıtlarıyla çok fark var. Ama yani ilerliyor mümkün olduğunca bağımsız kimseye zarar vermeyen ve kimseden zarar görmeden yaşayabilecek bir insan olsun istiyorum.
Umutluyum . Bir yıl oldu oğlumun durumunu öğrendim.
İnşallah daha güzel haberlerini de paylaşırım.
Allah hepimizin yardımcısı olsun

Kizlar otizmli cocuklar ikili taklit yapamazmis mesela elinizi basiniza koyun diger elinizi yana kaldirim yap deyin yapabilecekmi bakin bir

Kizlar otizmli cocuklar ikili taklit yapamazmis mesela elinizi basiniza koyun diger elinizi yana kaldirim yap deyin yapabilecekmi bakin bir
Sizin amacınız ne??Gerçekten soruyorum buraya girmekteki amacınız ne???

Çocuğun otizmli değil.Dr tarafından 3 kere tescillenmiş.ne güzel sağlıklı olsun tabi...Ama lütfen yeter artık nurtina da da her otizm konusunda karşıma sen çıkıyosun,burada da keza öyle.sürekli otizm konusu filan açıyosun...

Yahu yüz kusur sayfa da bi tane faydalı bilgi yok.Hepsi kestane şekerini rahatlatma çabaları...Yeter yaa gerçekten de yeter!!!amacın insanların acıları üzerinden nemalanarak kendini rahatlatmak mı?Eğer öyleyse git lütfen psikiyatre git gerçekten de normal görünmüyorsun.

Yüzlerce defa oğlunun bişeyi olmadığı söylendi.Hala rahatlayamafın mı? En komiğide doğmamış çocuğun için otizmli olma ihtimalini düşünüp dövünmen...otistik çocuk anneleri bile bu kadar yaygara koparmadı burada.Onlar anne değil mi? Hee takıntılısın anladık ozaman git tedavi ol lütfen.

Son olarak da.... Buraya çocuğundan şüphe duyup yazan insanlara senin çocuğunda bişey yok,gayet normal filan deme lütfen.Bazen denk geliyorum çocuk resmen otizm belirtileri gösteriyor Ama kestaneşekeri sırf sohbet sürdürebilmek sempatik görünmek için çocuğunda bişey yok diyo.Yahu hangi bilgiyle hangi sıfatla bunu söylüyorsun!!!insanlara faydan dokunmasını istiyorsan lütfen yanlış yönlendirme insanları.

Buraya şüpheyle gelen arkadaşlar lütfen şüpheniz varsa önce dr gidin ondan sonra ne yapmanız gerekiyorsa onları yazın buraya.Lütfen ama lütfen üstüne basarak söylüyorum.Bilgisiz insanların sözlerine bakarak çocuğunuzun hayatını karartmayın.Otizm de erken teşhis çok önemli...Sonra o geçen yıllar bir daha geri gelmeyecek.

Çocuğun otizmli değil.Dr tarafından 3 kere tescillenmiş.ne güzel sağlıklı olsun tabi...Ama lütfen yeter artık nurtina da da her otizm konusunda karşıma sen çıkıyosun,burada da keza öyle.sürekli otizm konusu filan açıyosun...

Yahu yüz kusur sayfa da bi tane faydalı bilgi yok.Hepsi kestane şekerini rahatlatma çabaları...Yeter yaa gerçekten de yeter!!!amacın insanların acıları üzerinden nemalanarak kendini rahatlatmak mı?Eğer öyleyse git lütfen psikiyatre git gerçekten de normal görünmüyorsun.

Yüzlerce defa oğlunun bişeyi olmadığı söylendi.Hala rahatlayamafın mı? En komiğide doğmamış çocuğun için otizmli olma ihtimalini düşünüp dövünmen...otistik çocuk anneleri bile bu kadar yaygara koparmadı burada.Onlar anne değil mi? Hee takıntılısın anladık ozaman git tedavi ol lütfen.

Son olarak da.... Buraya çocuğundan şüphe duyup yazan insanlara senin çocuğunda bişey yok,gayet normal filan deme lütfen.Bazen denk geliyorum çocuk resmen otizm belirtileri gösteriyor Ama kestaneşekeri sırf sohbet sürdürebilmek sempatik görünmek için çocuğunda bişey yok diyo.Yahu hangi bilgiyle hangi sıfatla bunu söylüyorsun!!!insanlara faydan dokunmasını istiyorsan lütfen yanlış yönlendirme insanları.

Buraya şüpheyle gelen arkadaşlar lütfen şüpheniz varsa önce dr gidin ondan sonra ne yapmanız gerekiyorsa onları yazın buraya.Lütfen ama lütfen üstüne basarak söylüyorum.Bilgisiz insanların sözlerine bakarak çocuğunuzun hayatını karartmayın.Otizm de erken teşhis çok önemli...Sonra o geçen yıllar bir daha

Buraya şüpheyle gelen arkadaşlar lütfen şüpheniz varsa önce dr gidin ondan sonra ne yapmanız gerekiyorsa onları yazın buraya.Lütfen ama lütfen üstüne basarak söylüyorum.Bilgisiz insanların sözlerine bakarak çocuğunuzun hayatını karartmayın.Otizm de erken teşhis çok önemli...Sonra o geçen yıllar bir daha geri gelmeyecek.
Size katılıyorum lütfen hiçbir şey yazmasın artık bu şahıs çocuklarıyla ilgili problemleri paylaşan insanları okumak istiyorum kendi çocuğumda da problemler olduğu için bişeyler öğrenmek nasıl bir yol izlemem gerek vs diye okumak istiyorum ancak bu arkadaş o kadar fazla yorum yazmış ki zaten kısıtlı olan vaktimden çalmış oluyor, lütfen bu tür başlıklara çocuğunda benzer problemler bulunan veya özel eğitimci veya psikolog, pedagog vs dışındaki insanlar birşey yazmasın!

Kitap okurken Önce ne istiyosa o şekilde yaptım sonra benim istediğim şekile çevirdim. Önce kitabın üstüne oturuyordu ben ayagını kaldırıp alttakı hayvanı gösteriyordum sonra kapat kapat diyordum ayagını kapatınca gülüyordum. O da güldü sonra yavaş yavaş indi ayagını çekti sonra hızlı hızlı sayfa cevırıp fırlatıyordu kıtabı yerde surukluyordu. O hızlı cevırırken bı cumle aa aglamış aa gulmuş dıyebılıyordum sadece. Şimdi 37 ayın içindeyiz güzelce okuyabılıyorum o da katılıyor sorulara cevap verıyor kısıtlı ve ezber sayılır ama soru sormaya da başladı.
Buruk mutluyum normal olmadığını biliyorum. Yaşıtlarıyla çok fark var. Ama yani ilerliyor mümkün olduğunca bağımsız kimseye zarar vermeyen ve kimseden zarar görmeden yaşayabilecek bir insan olsun istiyorum.
Umutluyum . Bir yıl oldu oğlumun durumunu öğrendim.
İnşallah daha güzel haberlerini de paylaşırım.
Allah hepimizin yardımcısı olsun
İnşallah daha da iyi olur oğlunuz kreşe gidiyor mu peki ya da özel eğitim alıyor mu

Sevgili yeşiltaşlar gerçekten de sinir bozucu 3 yıldır buraya yazıyo.Ben daha önce de otizm sayfasında rahatsızlığımı belirttim ama topa tutuldum.yok şüphesi olana neden bu şekilde yaklaşıyorsun filan zırvalıkları duydum. Yahu artık şüphe olmaktan çıkıp takıntıya dönüşmüş. Çocuğu hoplatınca gülmüyorsa otizmlidir diyen insanları bile gördü bu gözler söyleyecek bişey bulamıyorum artık.Tmm obsesif olabilir Allah şifa versin o ayrı ama bunu bile bile de insanları yanlış yönlendirmeye hakkı yok.

100 tane profösör de gelip çocuğunda bişey yok dese inanmayacak arkadaş.Kendi bildiğini okuyacak.Bir gün geliyor diyo ki.Arda nın gelişimi çok güzel otizm olduğunu düşünmüyorum.Bir gün geliyo. Yok gözünü şaşı yaptı yok kulağına vurdu gibi otizmle alakası olmayan saçma sapan şeyler söylüyor.Ben bile dayanamıyorum buradan yakınındakilere Allah sabır versin.Gerçekten de çekilir dert değil...

Yeşiltaşlar çocuğunda şüphe mi var senin tam olarak durumunu bilmiyorum okuyamadım ama lütfen burada vakit kaybetme otizm sayfasında gitmeni tavsiye ederim.Daha profesyonel ve daha fazla bilgi edinebileceğin bir yer.sevgilerle...

X