Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
su oyuncagini sehpaya koy dedigimde anlasa bile istemeden mizmizlanarak yapar mesela. Genelde isine gelmeyen komutları hep isteksiz ve aglamakli yapiyor.

@Kestanesekeriiim ilk yazistigimiz msjlari okudum da kızım da neler gelişmiş diye bı haftadır teyzesi var onla çok güzel göz teması kurdu bı hafta boyunca kendinden küçüklere bu ara eğilerek gözlerine bakıp biseyler soyluyo.. konusma baya arttı dondurma yemek istiyoomm teşekkür edeeim beraber oynayalım mı, hadi sen de buraya otur, sende kay baba, çok heyecanlı teyze nerde baba nerde oyuncağım nerde, nereye gidiyoz diyo gayretli sormuyo ama soruyo yine de devamlı şeker dondurma sakız istiyo.. teyzesiyle yere yatırıp seviyoz çok guluyo o an çokta güzel göz teması kuruyo teyzesiyle benimle.. bı daha gidi gidi yapsana diyo sevmemimzi bitirince :)) çocuklarla baya oynuyo artık hatta park değil tenha yerlerde bı cocuj bulursa hemen oynuyo.. ama hala büyük çocuklar kadar oyun devam ettirmiyo.. artık herşeyi zamanında yapsın diye bı telasem yok elbet inşallah yapiyo zamanı gelince..

Normal hic bir sorun yok tabiki oyun surduremez buyuk cocuklar gibi cunku daha kucuk.en onemlisi iletisim zaten cocuk gorunce yanina gitmesi cok guzel iletisim kurmasi.konusmada normal bazi cocuk erken konusuyor bazisi birz daha gec buda cocukta sorun oldugu anlamina gelmiyor.artik hic inceleme bosuna kenidinide cocuguda yipratma

İnşallah canım işte bu şüpheyi biliyon gidip gidip tekrar geliyo hepimize çünkü tam rahatlayamiyoruz keşke bı test olsa kesin olup olmadığı anlaşılsa o da yok malesef içimiz rahatlayamiyo tam anlamıyla dua dan baskacaremiz yok inşallah kesin çare bulunur otizme

Insallah bulunur.aslinda bakarsan bizim korkumuz otimiz degil yaygin gelisimsel bozukluk.cunku iletisim kuruyorlar ve bizimle birseyleri paylasiyorlar.insallah o da yoktur.ki kizin olmasi gerektigi gibi ilerliyor

Merhaba arkadaşlar oğlum 18 ayına girecek otizim belirtileri gösteriyor İzmir de iyi bir çocuk psikiyatristi arıyorum gidip memnun kaldığınız önerebileceğiniz bir doktor varsa lütfen benimle de paylaşır mısınız?

Mesela ne gibi durumlar var goz temasi kurmama isaret parmagini kullanmama taklit olmamasi basit komutlari anlamama bunlarin hepsi varmi

Mesela ne gibi durumlar var goz temasi kurmama isaret parmagini kullanmama taklit olmamasi basit komutlari anlamama bunlarin hepsi varmi
Kucağıma alınca gözlerini kaçırıyor ama biraz mesafe varsa göz TEMA’sı gayet iyi adına bakıyor işaret parmağını birşey isterken kullanmıyor ama hayvan gördüğünde yada hikaye kitaplarına bakarken kullanıyor bir de bu aralar kendi etrafında dönmeye başladı oyun oynar gibi eğleniyor yaparken

Izmirde yasamiyorum doktor oneremem.butun bebekler kendi etrafinda donuyor buna takilmayin.isaret parmaginida mesela araba gordu size bak araba der gibi gosterirmi.onemli olan bu istekleri icinde bunumu istiyorsun bunumu diye sorun belki gosterir.size belirtilerini sormamin sebebi bizde o yollardan gectik bosun evhamlandik en ufak biseyde otizm diye giydirdik.bide bilincli anne diyormu tekli kelimeleri var mi

Soruyorum bunu mu istersin falan diye elini uzatıyor göster diyorum ağlıyor vermediğim için bende ısrar edemiyorum

Benim kizimda yakından asla göz teması kurmuyordu hala da kırmaz ancadikkatini cekersem.. ama göz teması uzaklığı yakınlığı diye bişey yok varsa vardır.. kaç kişi de yazdı burda ben ve kardeşlerim de asla kurmazmisizdi küçükken yine uzman görsün

Birgun tedavisi de mümkün olur insallah
P
Ne saçma bir yorum. ne kısırı kim kimi kısırlaştırıyormuş kedi mi bu insanlar...kromozon fazlalalığı olduğunu nerden çıkardınız.Benim bildiğim kromozom fazlalığı down sendromunda olur otizmlilerin dış görünüşü normal insanlar gibidir lütfen bilmiyorsanız yanlış yönlendirme yapmayın.

Aynen, arkadas sanirim ds ile karistirdigi icin kromozomdan bahsetmiş. Kisirlastirma konusunu ömrümde duymadim bile.

Meraba arkadaşlar çocuklarınızın son durumun nasil? Benim kızım yaramazlık yaptığında yaramazlık yaparsan kızarım diyorum o da başka bi zaman yaramazlık yaparken yaramazlık yaparsan kızarım diyo bana bakarak bu ekolali mi ya sanki sen böyle dersin anne gibisinden geliyo bazen bu davranışı.. konuşma kısmen baya iyi en azından derdini anlatiyo muhabbet baslamadi hala buna uzuluyorum ya.. yanı sıra artık ara ara çocuklarla baya oynuyo akşam parktayken nerde kardeş oynicam diyo.. amcası geldi ara ara çekinerek göz teması kurdu ama çekindiği belliydi.. ayyyy artık bogggg geldi bana ya ( bı atamadım icindem kendimden nefret eder oldum bı bakıyorum çok iyi bı bakıyorum iyi değil sanki kelime karsiligi tutuk gibi yaa. Napmaliyim ne etmeliyim bı acilamadi. Konusamsi tam bı açılsa rahatlarim gibi zamanı var demek ki diyorum

Güzel bence.. yani yaramazlik yaptiginin farkinda ve senin böyle diyecegini biliyor
Oyun guruplari filan yok mu kreste?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…