- 7 Temmuz 2008
- 4.826
- 11.554
-
- Konu Sahibi seymikkkkk
- #1.101
Cocuk bikmis olabilir.birz rahat birakin belki yapar yada dogru bir yontem degil ama odul k9yun sana bunu veririrm yaparsan gibiHatta yapmaz koymak yerine firlatir vs sonrs ben yapana kadar sabirla defalarca soylerim ve en nihayetinde yapar
Onu ogretmeni bol bol yapiyor.Cocuk bikmis olabilir.birz rahat birakin belki yapar yada dogru bir yontem degil ama odul k9yun sana bunu veririrm yaparsan gibi
Evet cok is goruyor oduller :)Onu ogretmeni bol bol yapiyor.
Ödüller sayesinde copu cop kovasina atmayi pek guzel yapar :)
Odul: leblebi-kuru üzüm
Normal hic bir sorun yok tabiki oyun surduremez buyuk cocuklar gibi cunku daha kucuk.en onemlisi iletisim zaten cocuk gorunce yanina gitmesi cok guzel iletisim kurmasi.konusmada normal bazi cocuk erken konusuyor bazisi birz daha gec buda cocukta sorun oldugu anlamina gelmiyor.artik hic inceleme bosuna kenidinide cocuguda yipratma@Kestanesekeriiim ilk yazistigimiz msjlari okudum da kızım da neler gelişmiş diye bı haftadır teyzesi var onla çok güzel göz teması kurdu bı hafta boyunca kendinden küçüklere bu ara eğilerek gözlerine bakıp biseyler soyluyo.. konusma baya arttı dondurma yemek istiyoomm teşekkür edeeim beraber oynayalım mı, hadi sen de buraya otur, sende kay baba, çok heyecanlı teyze nerde baba nerde oyuncağım nerde, nereye gidiyoz diyo gayretli sormuyo ama soruyo yine de devamlı şeker dondurma sakız istiyo.. teyzesiyle yere yatırıp seviyoz çok guluyo o an çokta güzel göz teması kuruyo teyzesiyle benimle.. bı daha gidi gidi yapsana diyo sevmemimzi bitirince :)) çocuklarla baya oynuyo artık hatta park değil tenha yerlerde bı cocuj bulursa hemen oynuyo.. ama hala büyük çocuklar kadar oyun devam ettirmiyo.. artık herşeyi zamanında yapsın diye bı telasem yok elbet inşallah yapiyo zamanı gelince..
İnşallah canım işte bu şüpheyi biliyon gidip gidip tekrar geliyo hepimize çünkü tam rahatlayamiyoruz keşke bı test olsa kesin olup olmadığı anlaşılsa o da yok malesef içimiz rahatlayamiyo tam anlamıyla dua dan baskacaremiz yok inşallah kesin çare bulunur otizmeNormal hic bir sorun yok tabiki oyun surduremez buyuk cocuklar gibi cunku daha kucuk.en onemlisi iletisim zaten cocuk gorunce yanina gitmesi cok guzel iletisim kurmasi.konusmada normal bazi cocuk erken konusuyor bazisi birz daha gec buda cocukta sorun oldugu anlamina gelmiyor.artik hic inceleme bosuna kenidinide cocuguda yipratma
Insallah bulunur.aslinda bakarsan bizim korkumuz otimiz degil yaygin gelisimsel bozukluk.cunku iletisim kuruyorlar ve bizimle birseyleri paylasiyorlar.insallah o da yoktur.ki kizin olmasi gerektigi gibi ilerliyorİnşallah canım işte bu şüpheyi biliyon gidip gidip tekrar geliyo hepimize çünkü tam rahatlayamiyoruz keşke bı test olsa kesin olup olmadığı anlaşılsa o da yok malesef içimiz rahatlayamiyo tam anlamıyla dua dan baskacaremiz yok inşallah kesin çare bulunur otizme
Mesela ne gibi durumlar var goz temasi kurmama isaret parmagini kullanmama taklit olmamasi basit komutlari anlamama bunlarin hepsi varmiMerhaba arkadaşlar oğlum 18 ayına girecek otizim belirtileri gösteriyor İzmir de iyi bir çocuk psikiyatristi arıyorum gidip memnun kaldığınız önerebileceğiniz bir doktor varsa lütfen benimle de paylaşır mısınız?
Kucağıma alınca gözlerini kaçırıyor ama biraz mesafe varsa göz TEMA’sı gayet iyi adına bakıyor işaret parmağını birşey isterken kullanmıyor ama hayvan gördüğünde yada hikaye kitaplarına bakarken kullanıyor bir de bu aralar kendi etrafında dönmeye başladı oyun oynar gibi eğleniyor yaparkenMesela ne gibi durumlar var goz temasi kurmama isaret parmagini kullanmama taklit olmamasi basit komutlari anlamama bunlarin hepsi varmi
Izmirde yasamiyorum doktor oneremem.butun bebekler kendi etrafinda donuyor buna takilmayin.isaret parmaginida mesela araba gordu size bak araba der gibi gosterirmi.onemli olan bu istekleri icinde bunumu istiyorsun bunumu diye sorun belki gosterir.size belirtilerini sormamin sebebi bizde o yollardan gectik bosun evhamlandik en ufak biseyde otizm diye giydirdik.bide bilincli anne diyormu tekli kelimeleri var miKucağıma alınca gözlerini kaçırıyor ama biraz mesafe varsa göz TEMA’sı gayet iyi adına bakıyor işaret parmağını birşey isterken kullanmıyor ama hayvan gördüğünde yada hikaye kitaplarına bakarken kullanıyor bir de bu aralar kendi etrafında dönmeye başladı oyun oynar gibi eğleniyor yaparken
Soruyorum bunu mu istersin falan diye elini uzatıyor göster diyorum ağlıyor vermediğim için bende ısrar edemiyorumIzmirde yasamiyorum doktor oneremem.butun bebekler kendi etrafinda donuyor buna takilmayin.isaret parmaginida mesela araba gordu size bak araba der gibi gosterirmi.onemli olan bu istekleri icinde bunumu istiyorsun bunumu diye sorun belki gosterir.size belirtilerini sormamin sebebi bizde o yollardan gectik bosun evhamlandik en ufak biseyde otizm diye giydirdik.bide bilincli anne diyormu tekli kelimeleri var mi
Canim peki bana topu goster deSoruyorum bunu mu istersin falan diye elini uzatıyor göster diyorum ağlıyor vermediğim için bende ısrar edemiyorum
Benim kizimda yakından asla göz teması kurmuyordu hala da kırmaz ancadikkatini cekersem.. ama göz teması uzaklığı yakınlığı diye bişey yok varsa vardır.. kaç kişi de yazdı burda ben ve kardeşlerim de asla kurmazmisizdi küçükken yine uzman görsünKucağıma alınca gözlerini kaçırıyor ama biraz mesafe varsa göz TEMA’sı gayet iyi adına bakıyor işaret parmağını birşey isterken kullanmıyor ama hayvan gördüğünde yada hikaye kitaplarına bakarken kullanıyor bir de bu aralar kendi etrafında dönmeye başladı oyun oynar gibi eğleniyor yaparken
P
Birgun tedavisi de mümkün olur insallah
Ne saçma bir yorum. ne kısırı kim kimi kısırlaştırıyormuş kedi mi bu insanlar...kromozon fazlalalığı olduğunu nerden çıkardınız.Benim bildiğim kromozom fazlalığı down sendromunda olur otizmlilerin dış görünüşü normal insanlar gibidir lütfen bilmiyorsanız yanlış yönlendirme yapmayın.Otizm genetik degildir genetik demek aileden aileye aktarilan demek fakat otizmlilerin cogu kisir oluyor olmayanlarda kisirlastiriliyor genellikle. Otizm mutasyona ugrayan kromozomun mayoz bolunmeyi esit gerceklesmemesi sonucu olusan bir kromozom fazlaligidir. Fazla kromozomun fiziki goruntuye cok olmasa da az bir sekilde yansimasi vardir.
Aynen, arkadas sanirim ds ile karistirdigi icin kromozomdan bahsetmiş. Kisirlastirma konusunu ömrümde duymadim bile.P
Ne saçma bir yorum. ne kısırı kim kimi kısırlaştırıyormuş kedi mi bu insanlar...kromozon fazlalalığı olduğunu nerden çıkardınız.Benim bildiğim kromozom fazlalığı down sendromunda olur otizmlilerin dış görünüşü normal insanlar gibidir lütfen bilmiyorsanız yanlış yönlendirme yapmayın.